שף משה לבינסון
המצרכים:
נתח אסאדו עגל על העצם
כרעיים עוף
3 כפות שמן זית
2 כפות דבש
מלח ופלפל שחור גרוס
ראש שום
פלפל חריף
תפוחי אדמה
בצלים
קישואים
דלעת
פטריות טריות
(אני בחרתי באופן אקראי בירקות שורש אלו, והעדפתי קישואים מהזן העגול ודלעת ערמונים, ניתן לשחק עם זה ולבחור כל ירק שורש האהוב עליכם)
אופן ההכנה:
בתבנית נאה המתאימה גם להגשה מפוארת על השולחן, מניחים את הבשר והעוף כאשר בשניהם העצמות מלמטה והבשר כלפי מעלה, את העוף מורחים במעט שמן זית בכדי להגביר את עצמת ההשחמה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לכ20 דקות.
בינתיים, כותשים כמה משיני השום, ובקערה מערבבים את השום הכתוש, הדבש, שמן הזית, המלח, הפלפל והתבלינים, מערבבים את הירקות בתוך תערובת התיבול.
סביב הבשר מסדרים את הירקות, הפלפל החריף ושיני השום, את יתרת התיבול שנותר בקערה, בעזרת כף היד מורחים היטב על העוף והבשר, ומחזירים לתנור על אותו חום ל10 דקות נוספות.
לאחר מכן, מנמיכים את חום התנור ל 140, הופכים את העוף והבשר כך שהעצמות תהיינה כלפי מעלה, והבשר כלפי מטה, כדי שבמהלך הבישול יהיו הבשרים שרויים בתוך המיצים שעתידים הם עצמם להפריש.
אוטמים את התבנית היטב בניר אפיה וניר כסף, ומחזירים לתנור לעוד כארבע וחצי שעות, תלוי בגודל הנתח, נתחים גדולים יותר ידרשו זמן ממושך יותר, פשוט תבדקו מלמעלה באצבע את מידת רכות הבשר.
כאשר הבשר ממתין להגשתו על הפלטה, יש להשגיח שלא יהיה במיקום חם מידי, שלא יישרף הרוטב ויתייבשו הבשרים חלילה.
בהגשה, יש להפוך בעדינות את הבשר והעוף אל צידם הראשון שקיבל בתחילת הדרך את ההשחמה הנאה.
ובתאבון לכבוד שבת קודש!