ביתר 24 - כל מה שקורה בביתר עלית
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • עיתון שערים
  • מתכונים
יום ראשון, י״ב בסיון ה׳תשפ״ה
No Result
View All Result
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • עיתון שערים
  • מתכונים
No Result
View All Result
ביתר 24 - כל מה שקורה בביתר עלית
No Result
View All Result
ראשי חדשות מקומי

נס הפורים של ביתר

הפח נשבר ואנחנו נמלטנו | אחרי הדרמה הביטחונית: 'שערים' מסכם בעזרת ראשי הביטחון ועדי הראייה את שרשרת האירועים, שלב אחר שלב

כ׳ באדר ה׳תשפ״ג
| חדשות מקומי
0 0
נס הפורים של ביתר

יעקב מרגליות

“על ניסיך שבכל יום עימנו, ועל נפלאותיך וטובותיך שבכל עת”; “עוצו עצה ותופר דברו דבר ולא יקום כי עימנו ק-ל; “חרבם תבוא בליבם וקשתותם תישברנה”; “נפשנו כציפור נמלטה מפח יוקשים, הפח נשבר ואנחנו נמלטנו”:
ככלות שעות החרדה הארוכות בלילה הדרמטי, מרגע ההתרעה על ‘חדירת מחבלים’ וההוראה להסתגר בבתים ועד לסיום האירוע הביטחוני – תושבי העיר מודים ומהללים על הניסים והחסדים הא־לוקיים הגלויים להם זכינו, כאשר מזימת זדון של המחבלים כשלה ומטען החבלה שהונח באוטובוס בעיר לא התפוצץ, וחיי רבים ניצלו בחסדי השם עלינו.

הלילה הזה, ‘ליל שישי’ האחרון, לא יישכח מליבנו, תושבי העיר, גם בעוד שנים רבות. היו אלו שעות ארוכות של מתח וחרדה, כאשר צופרי האזעקה של העיר הופעלו באופן נדיר, ולצד האזעקה העולה ויורדת נשמע הקול מחסיר הפעימה שמבשר “חשד לחדירת מחבלים, נא להסתגר בבתים!” במשך שעות ארוכות, החל מסביבות השעה 22:30 ועד לשעות לאחר חצות הלילה, היו כ־70,000 תושבי העיר נצורים בבתיהם, נועלים כל דלת ותריס אפשריים, קוראים פרקי תהילים ועוקבים בדריכות אחר הדיווחים, תוך ציות להוראות הביטחון שקראו לא להסתובב ברחובות, מחשש להימצאות מחבלים.
במשך שעות פטרלו בעיר רכבי חירום וביטחון, כאשר פלוגות שלמות של צה”ל הוקפצו לגזרה במאמץ לאתר את המחבל שהניח את המטען באוטובוס קו 226 והחשד היה כי הוא מסתתר בתוך גבולות העיר. המוקד העיקרי היה ברחוב רבי יוחנן בן זכאי, בגבעה א’ בעיר, שם נתפס המטען, ומשם, לפי אחת ההערכות הראשוניים, נמלט המחבל כאשר קיים חשש שמא הוא מסתתר באחד הבניינים. כוחות הביטחון עברה בתוך בניינים באזור, בין היתר ברחוב חפץ חיים ועוד, במטרה להבטיח כי המחבל אינו מסתתר בהם.

אפשרות נוספת העריכה כי המחבל נמלט דרך היציאה מהעיר, אולם בהעדר צילומי אבטחה שהוכיחו זאת – לא ניתן היה לשלול בוודאות את החשש לפיו המחבל עדיין מסתתר בתחומי העיר, וזו הייתה הסיבה לנקיטת הזהירות בהכרזה על חשד לחדירת מחבל ובדרישה מהתושבים להסתגר בבתיהם, לנעול דלתות ולסגור חלונות.

חמישה חשודים

רק עשרים וארבע שעות לאחר האירוע, בליל שבת, ניתן היה לנשום לרווחה, כאשר כוחות הביטחון עצרו בכפר בתיר את המחבל שהניח את מטען הנפץ באוטובוס שנסע לעירנו מירושלים. לצד המחבל, נעצרו עוד ארבעה סייענים וכן הרכב ששימש את החוליה.

בהודעה של כוחות הביטחון שפורסמה במוצאי השבת, נמסר: “בפעילות משותפת של לוחמי צה”ל, שב”כ ומשטרת ישראל, בעקבות מידע מודיעיני ממוקד של שב”כ, עצרו הכוחות חשוד בהנחת המטען שהתפוצץ באוטובוס בביתר עילית ביום חמישי האחרון. החשוד נעצר בכפר בתיר שבמרחב חטיבת עציון. הלוחמים עצרו יחד עימו ארבעה חשודים נוספים שסייעו לו, והחרימו רכב בחשד ששימש את החשודים בהנחת המטען. החשודים שנעצרו הועברו להמשך חקירת שב”כ. אין נפגעים לכוחותינו”.

היה זה סיומו המרגיע של אירוע ביטחוני רציני וממושך – שתחילתו בניסיון לבצע פיגוע רח”ל באוטובוס לביתר, המשכו בפיצוץ מבוקר של המטען שבחסדי שמים הגלויים לא הצליח להתפוצץ ושיאו בחיפושים ממושכים בעקבות המחבל.
לסיכום פרטי ההשתלשלות של הנס הגדול, ‘שערים’ שוחח עם עדי ראייה שנסעו עם המחבל באוטובוס קו 226. בהמשך נביא את עיקרי עדויותיהם המפעימות, אולם קודם לכן נציג כאן את פרטי האירועים, שלב אחר שלב, כפי שתועדו בזמן אמת על ידי כתב ‘שערים’ שעמד בקשר עם אנשי הביטחון בעיר.

מחבל עולה לאוטובוס

הכל החל ביום חמישי בלילה. סמוך לשעה שמונה וחצי עלה המחבל בתחנת האוטובוס בכביש המנהרות, אחרי צומת גילה. המחבל פנה לאחת הנשים שעמדו בתחנה, תושבת ביתר עילית (עדותה מובאת בהמשך כתבה זו), כשהוא שואל אותה איפה נמצא רחוב מסוים בביתר. למזלה, האישה לא הבינה לאיזה רחוב מתכוון המחבל, והיא התחמקה מלענות לו.
המחבל עלה לאוטובוס כשבידו תיק חבלה – ובתוכו ‘מִטְעַן צינור. למי שאינו זוכר את ימי הפיגועים באינתיפאדה השנייה, בהם עשו מחבלים שימוש תכוף במטען צינור – נזכיר כי מדובר במטען חבלה מאולתר המשמש ארגוני טרור. המטען מורכב מצינור קשיח, לרוב מפלדה, שממולא באבק שרפה או בחומר נפץ מאולתר, עם שתי אטימות בשני קצותיו וחור קטן באחת האטימות, עבור פתיל או חוט חשמל ונפץ שמצית את אבק השריפה או חומר הנפץ. השימוש בצינור ברזל קשיח ובאטימה בקצותיו נועד להגביר את אפקט הפיצוץ. מטעני צינור מסוכנים בעיקר בשל הקלות שבה ניתן להשיג את הרכיבים הדרושים להרכבתם, והפוטנציאל הקטלני שלהם גבוה רח”ל.

כאמור, המחבל עלה לקו 226 עם התיק – לדברי עד ראייה ששוחח עם ‘שערים’ מדובר בתיק של מחשב נייד, עם רוכסן אחד בחזיתו. הוא התיישב באחד המושבים, כאשר בסמוך אליו יושב נוסע תושב העיר שכלל אינו יודע כי לידו יושב לא סתם ערבי תמים, אלא מחבל שזומם לרצוח נפשות באמצעות המטען שבידו. כך נסע המחבל במשך כרבע שעה, עד לכניסה לעיר.

בכניסה לעיר – כך התברר בתחקיר שנערך לאחר האירוע – ירד המחבל, כשהוא משאיר את התיק על מקומו באוטובוס. מזימתו הרצחנית הייתה שהתיק יתפוצץ לאחר רדתו מהאוטובוס, באמצעות מנגנון השהייה שהותקן במטען, או באמצעות מנגנון הפעלה מרחוק.

לגודל הנס הגלוי שעשה עימנו הקב”ה – התוכנית כשלה, והמטען לא התפוצץ. במקום זאת החלה להישמע סדרת פיצוצים קטנים, שלדברי הנוסעים נשמעו “כמו סדרת נפצים של פורים”. בד-בבד החל לעלות עשן מהתיק, ואז התעורר חשדם של הנוסעים. הנהג ניסה לבדוק את מקור העשן, ומשהתברר שמדובר בתיק שמתלקח באש, נמלטו הנוסעים מהאוטובוס. הנהג הזמין את המשטרה, ובתוך מספר דקות הגיעו למקום חבלים שנטרלו את המטען. בהמשך נלקח המטען לפארק בגין, שם הוא פוצץ בצורה מבוקרת.

אזעקת הרגעה

לאחר נטרולו של מטען הנפץ, עלה החשד כי המחבל מסתובב בתוך העיר, זאת בעקבות הערכת מצב מהירה שערכו גורמי הביטחון. מעקב אחר המצלמות בציר הכניסה לעיר לא העלה משום מה את דמותו של המחבל יוצא מהעיר, ומסיבה זו, כדי לשלול חשד שהמחבל מסתובב בעיר, החלו להיערך חיפושים תוך הכרזה על נוהל חדירת מחבלים.
בשלב הזה נכנס לתמונה פיקוד העורף, שהנחה את התושבים להישאר בבתיהם, לנעול דלתות ולסגור חלונות. ברחבי העיר אף נשמעה אזעקה לצד התרעה מוקלטת הקוראת לתושבים להסתגר בבתים. במשך שעות ארוכות סרקו מאות שוטרים וחיילים בעיר אחר המחבל, כאשר כיתת הכוננות העירונית מסייעת בחיפושים ופועלת ביעילות. גם מוקד הביטחון של העיר נכנס לפעולה, כאשר תושבי העיר מקבלים למכשירי הטלפון הביתיים והניידים הודעות מוקלטות מפי רה”ע ר’ מאיר רובינשטיין המעדכנות על המצב ועל הוראת פיקוד העורף להסתגר בבתים.

רק בשעות הבוקר ניתנה ההוראה לחזור לשגרה, לאחר שהתקבלה האינדיקציה כי המחבל יצא מהעיר. ביום שישי בבוקר מסר דובר צה”ל: “לאחר הערכת מצב שהתקיימה הבוקר בחמ”ל המשותף יחד עם מח”ט עציון ובכירי עיריית ביתר עילית, סוכם על חזרה לשגרה למעט כניסת פועלים, לצד המשך פעילות מוגברת של כוחות הביטחון בעיר, זאת על מנת לשלול כל איום ולשמור על בטחון התושבים”.

כאמור, כעבור כמה שעות, בעקבות מידע של השב”כ, פשטו כוחות הביטחון על הכפר בתיר שלפי הערכות נבנה על חרבות ביתר הקדומה, ועצרו שם את חברי החולייה. רה”ע מסר בצאת השבת, לאחר הידיעה על לכידת החולייה: “אנו מודים לבורא עולם על הניסים, מוקירים את כוחות הביטחון על פעילותם, וקוראים לתושבים להמשיך ולהיות ערניים, ולדווח למוקד העירוני על כל חשד”.

ביום שישי, שעה קלה לפני כניסת השבת, קיבלו תושבי העיר הודעה נוספת במוקד ההודעות העירוני. הפעם הייתה זו הודעה משמחת, מלווה בצלילי שירה וזמרה, כאשר רה”ע מעביר את בקשתו של רב העיר מורנו הגאב”ד הגר”ח וייס להודות ולהלל על הנס שקרה לנו, להקדים את קבלת השבת בעשר דקות ולכוון למחרת באמירת ‘נשמת כל חי’. היה זה אקורד סיום משמח לסאגה שהחרידה אלפי לבבות, כאשר הפעם משמש מוקד ההודעות להודעת שמחה והודיה.

מושב לפני המחבל

וכעת – לעדויות האותנטיות מהאוטובוס שבו אירע הכל.

‘שערים’ שוחח עם הרב ש’, אברך יקר תושב העיר, שלומד בכולל שנמצא באחד מבתי הכנסת הוותיקים והידועים באזור שכונת בית ישראל בירושלים. הרב ש’ ישב ספסל אחד לפני המחבל. בעדותו ל’שערים’ הוא מספר: “בשעה שמונה עליתי על קו 226 ברחוב שמואל הנביא, מול סאדיגורה. תפסתי את מקומי במרחק שני מושבים מאחורי נהג האוטובוס, ליד החלון. הנסיעה בתוך ירושלים עברה בנעימים, כאשר בניגוד לרגיל בקו העמוס הזה – הפעם האוטובוס היה ריק למחצה.
“בכביש המנהרות עלה המחבל, כאשר כמובן לא היה שום דבר שעורר את חשדנו. האוטובוס נכנס לעיר, שם ירד המחבל. כשהגענו לרחוב רבי יוחנן בן זכאי, הרגשתי כמו אש מתחת לרגליים. המטען היה מאחורי, ממש קרוב לרגליים שלי.
“קפצתי בבהלה. ואז שמעתי פיצוצים קטנים, כמו נפצים של פורים, אבל בסדרה צפופה, עוד פיצוץ ועוד פיצוץ, ככה בקצב מהיר. בשלב הזה כבר היה כל האוטובוס אפוף בעשן”.

בשלב זה קרתה התפתחות שהייתה בבחינת נס בתוך נס. לדברי הרב ש’, התיק שבו הניח המחבל את מטען הנפץ – היה דומה לתיק שלו, כלומר של הרב ש’. “אני חשבתי שזה התיק שלי. כמובן שלא דמיינתי שמדובר בתיק נפץ. חשבתי שהתיק שלי בוער, וכיביתי אותו באמצעות הרגל. רק אחר כך ראיתי שזה לא התיק שלי. עכשיו, כשאני משחזר את האירוע, אני קולט את גודל הנס שהיה לי, שהמטען לא התפוצץ עליי בחסדי שמים. מנגד, אם לא הייתי מכבה את האש, מי יודע אם המטען לא היה מתפוצץ רגע אחר כך”.
עד כאן עדותו של הרב ש’.

שאלה מהמחבל

מכאן, לעדותה של הגב’ י’, ששוחחה עם המחבל בטרם עלותה לאוטובוס. “עמדתי עם הבת שלי בתחנה של כביש המנהרות והמתנו לקו 226. לפני שעלינו לאוטובוס ניגש אלינו המחבל ושאל אותי: איפה נמצא איזה רחוב בביתר. לא שמעתי את שם הרחוב שהוא חיפש, ואולי העדפתי לא לשמוע. אמרתי לו “אני לא יודעת”.

“עלינו לאוטובוס, והמחבל עלה אחרינו. בתחנה של הכניסה לעיר ירד המחבל. כשהגענו לרחוב בן זכאי שמענו פיצוצים והיה עשן סמיך בכל האוטובוס. עברו כשתי דקות עד שהנהג הצליח לפתוח את הדלת של האטובוס, מרוב עשן. הוציאו את התיק, והגיעו חבלנים עם כיבוי אש כדי לטפל במטען”.

בכביש המנהרות ראית את התיק שהוא מחזיק?”
לא שמתי לב. מה שבטוח, השם הציל אותנו. היה לנו נס גדול. ראיתי את כל זה בעיניים – וזה היה עלול להיגמר אחרת לגמרי. הקדוש ברוך הוא שלח מלאכים ששמרו עלינו ועל תושבי העיר”, היא מסכמת.

נס נוסף נעשה לארז גזית, תושב העיר שכמעט ונורה מחיילים שערכו חיפוש אחר המחבל, לאחר ששלף את נשקו האישי לעברם. גזית חשב שהמחבל נמצא בגג ביתו, ולא הבין את הסיטואציה. בשבת בירך גזית ‘הגומל’. “אני חי בנס”, הוא מלמל בהתרגשות רבה
ואכן, על הנס הגלוי הזה – תושבי ביתר עילית לא יפסיקו להלל ולהודות.

עדותו של קצין הביטחון העירוני

“היו שני מטענים על האוטובוס. אחד נשרף, והשני לא התפוצץ”

שמעון כהן

‘שערים’ שוחח עם שלמה בן חיים, קצין הביטחון של ביתר, שמציג את האירועים מזווית הראייה שלו:

איך קיבלתם את המידע הראשוני?
“קיבלנו את המידע משני תושבים שהיו על האוטובוס”.
כאן מגלה הקב”ט, כי מדובר למעשה בשני מטענים שהונחו באוטובוס – ולא רק אחד. שני המטענים הונחו בשני תיקים שונים. “רק אחד מהם התפוצץ. חומר הנפץ נשרף ולא גרם לפיצוץ. השני לא הופעל עדין ונחשף על יד החבלן עצמו. בשני התיקים היו מסמרים, שנועדו להגדיל את עוצמת הפיצוץ.

מהמידע שבידי ‘שערים’, עבר המון זמן עד שהגורמים הבינו את גודל האירוע.
“בהחלט, הדיווח הראשוני שהגיע אלינו דיבר על כך שיש שריפה באוטובוס. עדכנו על תיק שעולה באש. הנהג עצמו התקשר ולא דיווח על מקרה חירום ועל פיצוץ, לכן התגובה היה בהתאם. רק לאחר שסייר הביטחון הבין שמדובר באירוע בטחוני הוקפצו כל הכוחות. עד לווידוא שערך החבלן המשטרתי – לא היינו בטוחים שמדובר במטען נפץ”.

מותר לדעת איזה מנגנון הפעלה היה לתיק?
“היה מנגנון הפעלה לא יקר, אבל כדי לחסוך מידע מהמחבלים – לא נפרט יותר”. לדברי בן-חיים, שנים עשר נוסעים שהו על האוטובוס בעת שקרה הפיצוץ.

מתי הוחלט להפעיל את מערכת האזעקה העירונית?
“ברגע שהתברר לנו שמדובר במטען נפץ. לא ידענו כמה מחבלים היו על האוטובוס. היו לנו רסיסי מידע בלבד – שהיה מחבל על האוטובוס והוא ירד באחד מהתחנות בעיר. לכן נאלצנו להפעיל את האזעקות ולהתריע לתושבים להיכנס לבתים”.

היה ציות מלא של התושבים?
“רוב התושבים צייתו, אבל כאן חשוב לי מאוד להדגיש שהתושבים המעטים שלא הקשיבו להוראה – הפריעו מאוד לכוחות הביטחון. היה לנו דיווח על חשוד שמסתובב בגבעה השנייה, וממש היה קשה להקפיץ כוחות. פשוט היינו צריכים להילחם. השארת האזרחים בבתים היא לא רק מפני הסכנה, אלא בעיקר עבור כוחות הביטחון, כדי שהם יוכלו לפעול ברחבי העיר בדרך מבצעית”.

ומה קרה בבוקר שגרם להפסקת החיפושים?
“אנחנו במוקד, יחד עם נציגי הצבא, קיימנו הערכת מצב, ודי מהר עלינו על ההערכה לפיה המחבל יצא מתחומי העיר. אבל עדיין היה חסר לנו מידע מאומת שהמחבל שיצא – הוא אותו אדם שהופיע במצלמות האוטובוס. במקביל קיבלנו מידע לפיו ייתכן שהיו שני מפגעים. לא לקחנו סיכון וביצענו חיפושים בכל העיר, במטרה לוודא שאין מחבל בתוך תחומי העיר.
“בשעות הבוקר המוקדמות השב”כ הביא תשובה שאכן, מדובר באותו אדם, ואכן היה מפגע בודד שכבר יצא מהעיר, ולכן הורדנו את הכוננות בתוך העיר”.

שלילה למשפחות

ואגב אזעקות: נשמעה טענה לפיה שהאזעקה לא נשמעו בכל רחבי העיר
“האזעקות מופעלות על ידי פיקוד העורף ולא על ידי העירייה. הן מופעלות בצורה כזו שכל אדם שנמצא ברחוב ישמע את האזעקה. אין צורך שהאזעקות יישמעו בתוך בתים, אולמות א חנויות. פיקוד העורף מפעיל בהתאם עוד יישומים ומנגנונים כדי להודיע לתושבים שנמצאים בתוך העיר על הצורך להתגונן. העיריה שמודעת לצורך לעדכן את התושבים – השתמשה בעזרים נוספים, ואף הוציאה הודעה לכל מכשירי הטלפון בעיר”.

במוצאי שבת התבשרנו שהמחבל נתפס על ידי כחות הביטחון והשב”כ. האם יש עוד פרטים שמותרים בפרסום מעבר לכך?
“מדובר בחולייה של חמישה מחבלים שתכננו יחד את הפיגוע הזה. רק אחד נכנס לתוך העיר, אבל חמישה מחבלים תכננו ועזרו לניסיונות להוציא את הפיגוע לפועל, כולם נעצרו ואף נשלל אישור הכניסה לכל המשפחה המורחבות”.

יש תועלת בשלילת האישורים לכל המשפחות?
“כן, אנחנו אף פעם לא התנסינו ובעזרת השם שלא נדע, אבל באופן כללי – מערכת הביטחון סבורה שזה כלי מאד אפקטיבי למניעת פיגועים נוספים”.

הכניסה לשאר העובדים ממשיכה כרגיל?
“כן, בפרט כאשר חקירת האירוע לקראת סיומה. כל הגבלה על פועלים מזיקה לתושבי העיר בפועל. אנו משתמשים בכלי הזה (שלילת כניסה של פועלים – ש”כ) רק במקרים נדירים ורק בהוראות ממפקד החטיבה”.

יש לכם כבר מידע איך הצליח המחבל לעבור את תיק הנפץ לירושלים?
“יש המון פרטים והם נמצאים תחת חיסיון בטחוני. רק דבר אחד אני יכול להגיד לך: עצם זה שהם נאלצו להחדיר את המטען דרך ירושלים ולא ישירות לביתר – זה ציון טוב למערכת הביטחון בעיר בס”ד”.

לסיכום, אומר בן חיים: “אם השם לא ישמור עיר – שווא שקד שומר. היה פה נס גדול. זכות התורה והחסד בעיר הגנו על העיר. אין היגיון בדרך הטבע להסביר למה מטען אחד לא הופעל בכלל, והשני פשוט התנדף לו מבלי שיתפוצץ. הקב”ה שומר על העיר הזאת, ואנחנו מודים לו בכל רגע”.

כך נמגן את הבית

בעקבות ההוראה להסתגר בבתים, תושבים רבים מצאו את עצמם תוהים האם מנעול הבית שלהם אכן יעיל, וכיצד ניתן למגן טוב יותר את הבית. ‘שערים’ שוחח עם ר’ דובי הלפרין, מנעולן ותיק בעיר, שמייעץ כיצד ניתן להגן על הבית ולשלול מצב של כניסת זרים מבלי לדפוק.

“חשוב מאד לוודא שכל דלת בעיר תקינה ושיש סוגר ביטחון”, אומר הלפרין. “חשוב לוודא בכל עת – לא רק באירוע בטחוני, אלא כמקדם הגנה כללי – שהדלת טרוקה בכל זמן, ושאי אפשר לפתוח אותה באמצעות לחיצה על הידית”.

על איזה פתרון ניתן להמליץ כדי שהדלת תיטרק באופן אוטומטי, ומצד שני, שלא יהיה צורך להוציא מפתח בכל רגע?
“הפתרון הטוב ביותר הוא מנעול מספרים מכני. יש בזה כמה סוגים. יש סוגים זולים ממש, מתוצרת סינית, אבל בתוך שנה הם מתקלקלים והם עושים המון תקלות”.

על מה אתה ממליץ?
“אני ממליץ על מנעול מספרים איכותי. בעקבות המצב, במקום להעלות את המחיר אני מוריד המחיר למשך הימים הקרובים ל-580 שקלים למנעול איכותי, כולל התקנה ושנתיים אחריות”.

הלפרין מזכיר, כי “הפתרון של המנעול אינו רק למפגעים. זה פתרון לילדים קטנים, גנבים או אפילו סתם אורחים בלתי קרואים שנכנסים מבלי לדפוק בדלת. אבל צריך לזכור שכאשר יוצאים מהבית, וכן בלילה – רצוי לנעול את הבית גם עם המנעול הרגיל. למנעול המספרים יש רק לשונית אחת, בעוד שלרב-בריח יש כמה לשוניות וזה הרבה יותר חזק. והכי חשוב לזכור: אם ד’ לא ישמור עיר שווא שקד שומר”.

הטלפון לקבלת ההטבה – 050-333-98-33

 

תגיות: מחבלמחבליםפיגוע

עוד בנושא

היוצא בימי ניסן

היוצא בימי ניסן

מערכת ביתר 24
ל׳ בניסן ה׳תשפ״ה
0

ב"ה עוצמה של עשייה: ביתר עילית מסכמת חודש של פעילות לכלל התושבים עם שלל אירועים מותאמים לכלל הקהילות, לכל המשפחה מכל הגילאים, מסכמים בעירייה בסיפוק רב חודש של עשייה למען...

ככל משפטו וחוקתו

ככל משפטו וחוקתו

מערכת ביתר 24
ל׳ בניסן ה׳תשפ״ה
0

טיהר את עיר ביתר: במערכת הכשרות שתחת המרא דאתרא הגר"י תופיק ורב העיר הגר"י מעלם מסכמים בסיפוק את הצלחת מבצע הכשרות בחנויות המזון והשיווק בפסח שעבר עלינו לטובה >>> כך...

 אטרקציה בין שמים לארץ

 אטרקציה בין שמים לארץ

מערכת ביתר 24
י״ב בניסן ה׳תשפ״ה
0

האטרקציה של חול המועד: בתום עבודה משמעותית בשטח, נפתח מחדש פארק האומגות לטובת ילדי העיר והוריהם >>> מאות הילדים שכבר משחקים בפארק והשתתפו בחנוכת האומגות במעמד רה"ע, הודו על ההשקעה...

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הצטרפו לקבוצת ה-WhatsApp
רוצה לפרסם בחינם?

רוצים להשאר מעודכנים?

לערוץ הטלגרם
לעדכונים ב-Whatsapp
לערוץ היוטיוב
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר

יש לכם דיווחים או פניות למערכת?

טלפון למערכת ביתר 24 בלבד:

 

כתובת מייל:

Be**********@***il.com

Ⓒ כל הזכויות שמורות לביתר 24

Welcome Back!

Sign In with Facebook
Sign In with Google
OR

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

נגישות

מצבי נגישות

מצב בטוח לאפילפסיה
מבהיר צבע ומבטל היבהובים
מצב זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש באתר בבטחה על ידיחיסול הסיכון להתקפים הנגרמים על ידי אנימציות מהבהבות או מהבהבותושילובי צבעים מסוכנים.
מצב לקוי ראייה
משפר את הוויזואליה של האתר
מצב זה מתאים את האתר לנוחיותם של משתמשים עם ליקויי ראייהכגון ראייה לקויה, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ועוד
מצב מוגבלות קוגניטיבית
עוזר להתמקד בתוכן ספציפי
מצב זה מספק אפשרויות עזרה שונות כדי לעזור למשתמשים הסובלים מ:לקויות קוגניטיביות כגון דיסלקציה, אוטיזם, CVA וכו', להתמקד בפריטים.הליבה של האתר נגישה יותר בקלות.
מצב ידידותי להפרעת קשב וריכוז
מפחית הסחות דעת ומשפר את המיקוד
מצב זה עוזר למשתמשים עם ADHD והפרעות נוירו-התפתחותיות בקריאה,הפונקציה מאפשרת גלישה והתמקדות באלמנטים מרכזיים באתר.כך קל להם יותר לגשת למידע באתר עם הרבה פחות הסחות דעת.
מצב ליקוי ראיה
מאפשר שימוש באתר עם קורא המסך שלך
מצב זה מגדיר את האתר כך שיהיה תואם לקוראי מסך כגוןJAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack קורא מסך הוא תוכנה למשתמשים עיוורים.עיוורים אשר מותקן קורא מסך במחשב ובסמארטפון שלהם, זקוקים לאתרי אינטרנטשתואמים ומאפשרים שימוש בקוראי מסך"

מילון מקוון

    חווית קריאה

    קנה מידה של תוכן
    ברירת מחדל
    זכוכית מגדלת לטקסט
    גופן קריא
    ידידותי לדיסלקציה
    הדגש כותרות
    הדגש קישורים
    גודל גופן
    ברירת מחדל
    גובה קו
    ברירת מחדל
    ריווח אותיות
    ברירת מחדל
    ישור לשמאל
    מיושר למרכז
    ישור לימין

    חוויה חזותית נעימה

    ניגודיות כהה
    ניגודיות אור
    מונוכרום
    ניגודיות גבוה
    רוויה גבוהה
    רוויה נמוכה
    התאם את צבעי הטקסט
    התאם את צבעי הכותרת
    התאם את צבעי הרקע

    התמצאות קלה

    השתקת צלילים
    הסתר תמונות
    מקלדת וירטואלית
    מדריך קריאה
    עצור אנימציות
    מסכת קריאה
    הדגש את הרחף
    הדגש פוקוס
    סמן שחור וגדול
    סמן גדול ומואר
    קריאה קוגניטיבית
    מקשי ניווט
    ניווט קולי

    ביתר 24 - כל מה שקורה בביתר עלית

    הצהרת נגישות - Accessibility Statement

    beitar24.co.il

    18/02/2022

    סטטוס תאימות

    אנו מאמינים שהאינטרנט צריך להיות זמין ונגיש לכל אחד, ולספק אתר אינטרנט נגיש לקהל הרחב ביותר האפשרי, ללא קשר לנסיבות וליכולת.

    כדי למלא זאת, אנו שואפים לדבוק בקפדנות ככל האפשר להנחיות נגישות תוכן האינטרנט של World Wide Web Consortium (W3C) 2.1 (WCAG 2.1) ברמת AA. הנחיות אלו מסבירות כיצד להנגיש תוכן אינטרנט לאנשים עם מגוון רחב של מוגבלויות. עמידה בהנחיות אלו עוזרת לנו להבטיח שהאתר יהיה נגיש לכל האנשים: עיוורים, אנשים עם לקות מוטורית, לקות ראייה, לקויות קוגניטיביות ועוד.

    אתר זה משתמש בטכנולוגיות שונות שנועדו להפוך אותו לנגיש ככל האפשר בכל עת. אנו משתמשים בממשק נגישות המאפשר לאנשים עם מוגבלויות ספציפיות להתאים את ממשק המשתמש של האתר ולעצב אותו לצרכיהם האישיים.

    בנוסף, האתר משתמש באפליקציה מבוססת בינה מלאכותית שפועלת ברקע ומייעל את רמת הנגישות שלו ללא הרף. יישום זה מתקן את ה-HTML של האתר, מתאים את הפונקציונליות וההתנהגות שלו לקוראי מסך המשמשים את המשתמשים העיוורים, ולפונקציות המקלדת המשמשות אנשים עם ליקויים מוטוריים.

    אם מצאתם תקלה או יש לכם רעיונות לשיפור, נשמח לשמוע מכם. תוכל ליצור קשר עם מפעילי האתר באמצעות המייל הבא

    קורא מסך ומקלדת ניווט

    האתר שלנו מיישם את טכניקת ARIA attributes (Accessible Rich Internet Applications), לצד שינויים התנהגותיים שונים, כדי להבטיח שמשתמשים עיוורים המבקרים עם קוראי מסך יוכלו לקרוא, להבין וליהנות מהפונקציות של האתר. ברגע שמשתמש עם קורא מסך נכנס לאתר, הוא מקבל מיד הנחיה להיכנס לפרופיל קורא המסך כדי שיוכל לגלוש ולתפעל את האתר ביעילות. כך האתר שלנו מכסה כמה מהדרישות החשובות ביותר לקורא מסך, לצד צילומי מסך של קונסולה של דוגמאות קוד:

    אופטימיזציה של קוראי מסך: אנו מפעילים תהליך רקע שלומד את מרכיבי האתר מלמעלה למטה, כדי להבטיח תאימות מתמשכת גם בעת עדכון האתר. בתהליך זה, אנו מספקים לקוראי מסך נתונים משמעותיים באמצעות ערכת התכונות של ARIA. לדוגמה, אנו מספקים תוויות טפסים מדויקות; תיאורים של אייקונים מניעים לפעולה (סמלים של מדיה חברתית, סמלי חיפוש, סמלי עגלה וכו'); הנחיות אימות עבור קלט טפסים; תפקידי אלמנטים כגון לחצנים, תפריטים, דיאלוגים מודאליים (חלונות קופצים) ואחרים. בנוסף, תהליך הרקע סורק את כל תמונות האתר ומספק תיאור מדויק ומשמעותי המבוסס על זיהוי תמונה-אובייקט כתגית ALT (טקסט חלופי) לתמונות שאינן מתוארות. זה גם יחלץ טקסטים המוטמעים בתוך התמונה, באמצעות טכנולוגיית OCR (זיהוי תווים אופטי). כדי להפעיל התאמות של קורא מסך בכל עת, המשתמשים צריכים רק ללחוץ על שילוב המקלדת Alt+1. משתמשי קורא מסך מקבלים גם הודעות אוטומטיות להפעיל את מצב קורא מסך ברגע שהם נכנסים לאתר.

    התאמות אלו תואמות לכל קוראי המסך הפופולריים, כולל JAWS ו-NVDA.

    אופטימיזציה של ניווט מקלדת: תהליך הרקע גם מתאים את ה-HTML של האתר, ומוסיף התנהגויות שונות באמצעות קוד JavaScript כדי להפוך את האתר להפעלה באמצעות המקלדת. זה כולל את היכולת לנווט באתר באמצעות מקשי Tab ו-Shift+Tab, להפעיל תפריטים נפתחים עם מקשי החצים, לסגור אותם עם Esc, לחצני הפעלה וקישורים באמצעות מקש Enter, לנווט בין רכיבי רדיו ותיבת סימון באמצעות מקשי החצים, וכן מלא אותם עם מקש הרווח או Enter. בנוסף, משתמשי המקלדת ימצאו תפריטי ניווט מהיר ודילוג על תוכן, הזמינים בכל עת על ידי לחיצה על Alt+1, או כרכיבים הראשונים של האתר בזמן ניווט עם המקלדת. תהליך הרקע מטפל גם בחלונות קופצים שהופעלו על ידי הזזת הפוקוס של המקלדת לעברם ברגע שהם מופיעים, ולא מאפשר להיסחף הפוקוס מחוצה לו.

    משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.

    פרופילי מוגבלות נתמכים באתר האינטרנט שלנו

    מצב בטוח לאפילפסיה: פרופיל זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש באתר בבטחה על ידי ביטול הסיכון להתקפים הנובעים מהנפשות מהבהבות או מהבהבות ושילובי צבעים מסוכנים.

    מצב לקוי ראייה: מצב זה מתאים את האתר לנוחיותם של משתמשים עם ליקויי ראייה כגון ראייה משפילה, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ועוד.

    מצב מוגבלות קוגניטיבית: מצב זה מספק אפשרויות מסייעות שונות כדי לעזור למשתמשים עם ליקויים קוגניטיביים כגון דיסלקציה, אוטיזם, CVA ואחרים, להתמקד במרכיבים החיוניים של האתר ביתר קלות.

    מצב ידידותי ל-ADHD: מצב זה עוזר למשתמשים עם הפרעות קשב וריכוז והפרעות נוירו-התפתחותיות לקרוא, לגלוש ולהתמקד במרכיבי האתר הראשיים ביתר קלות תוך הפחתת הסחות דעת באופן משמעותי.

    מצב עיוורון: מצב זה מגדיר את האתר כך שיהיה תואם לקוראי מסך כגון JAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack. קורא מסך הוא תוכנה למשתמשים עיוורים המותקנת במחשב ובסמארטפון, ואתרי אינטרנט חייבים להיות תואמים לה.

    פרופיל ניווט במקלדת (לקויי מוטורי): פרופיל זה מאפשר לאנשים בעלי מוגבלויות מוטוריות להפעיל את האתר באמצעות Tab, Shift+Tab ומקשי Enter. משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.

    התאמות נוספות של ממשק משתמש, עיצוב וקריאות

    התאמות גופנים - משתמשים יכולים להגדיל ולהקטין את גודלו, לשנות את משפחתו (סוגו), להתאים את המרווחים, היישור, גובה הקו ועוד.

    התאמות צבע - המשתמשים יכולים לבחור פרופילי ניגודיות צבע שונים כגון בהיר, כהה, הפוך ומונוכרום. בנוסף, משתמשים יכולים להחליף ערכות צבעים של כותרות, טקסטים ורקעים, עם למעלה מ-7 אפשרויות צביעה שונות.

    אנימציות - משתמשים אפילפטיים יכולים להפסיק את כל האנימציות הפועלות בלחיצת כפתור. אנימציות הנשלטות על ידי הממשק כוללות סרטונים, קובצי GIF ומעברי CSS מהבהבים.

    הדגשת תוכן - משתמשים יכולים לבחור להדגיש אלמנטים חשובים כמו קישורים וכותרות. הם יכולים גם לבחור להדגיש רק אלמנטים ממוקדים או מרחפים.

    השתקת אודיו - משתמשים עם מכשירי שמיעה עשויים לחוות כאבי ראש או בעיות אחרות עקב השמעת אודיו אוטומטית. אפשרות זו מאפשרת למשתמשים להשתיק את כל האתר באופן מיידי.

    הפרעות קוגניטיביות - אנו משתמשים במנוע חיפוש המקושר לוויקיפדיה ולוויקימילון, המאפשר לאנשים עם הפרעות קוגניטיביות לפענח משמעויות של ביטויים, ראשי תיבות, סלנג ואחרים.

    פונקציות נוספות - אנו מספקים למשתמשים את האפשרות לשנות את צבע וגודל הסמן, להשתמש במצב הדפסה, להפעיל מקלדת וירטואלית ופונקציות רבות אחרות.

    תאימות לדפדפן וטכנולוגיה מסייעת

    אנו שואפים לתמוך במגוון הרחב ביותר של דפדפנים וטכנולוגיות מסייעות ככל האפשר, כך שהמשתמשים שלנו יוכלו לבחור את הכלים המתאימים ביותר עבורם, עם כמה שפחות הגבלות. לכן, עבדנו קשה מאוד כדי להיות מסוגלים לתמוך בכל המערכות העיקריות המהוות למעלה מ-95% מנתח השוק של המשתמשים כולל Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera ו-Microsoft Edge, JAWS ו-NVDA (קוראי מסך), שניהם עבור Windows ועבור משתמשי MAC.

    הערות, הערות ומשוב

    למרות מאמצינו הטובים ביותר לאפשר לכל אחד להתאים את האתר לצרכיו, עדיין עשויים להיות דפים או חלקים שאינם נגישים במלואם, נמצאים בתהליך של נגישות, או שחסר להם פתרון טכנולוגי הולם כדי להנגיש אותם. ובכל זאת, אנו משפרים ללא הרף את הנגישות שלנו, מוסיפים, מעדכנים ומשפרים את האפשרויות והתכונות שלה, ומפתחים ומאמצים טכנולוגיות חדשות. כל זה נועד להגיע לרמת הנגישות האופטימלית, בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית. לכל עזרה, אנא פנה אלינו 

     

    Accessibility Statement

    Compliance status

    We firmly believe that the internet should be available and accessible to anyone, and are committed to providing a website that is accessible to the widest possible audience, regardless of circumstance and ability.

    To fulfill this, we aim to adhere as strictly as possible to the World Wide Web Consortium’s (W3C) Web Content Accessibility Guidelines 2.1 (WCAG 2.1) at the AA level. These guidelines explain how to make web content accessible to people with a wide array of disabilities. Complying with those guidelines helps us ensure that the website is accessible to all people: blind people, people with motor impairments, visual impairment, cognitive disabilities, and more.

    This website utilizes various technologies that are meant to make it as accessible as possible at all times. We utilize an accessibility interface that allows persons with specific disabilities to adjust the website’s UI (user interface) and design it to their personal needs.

    Additionally, the website utilizes an AI-based application that runs in the background and optimizes its accessibility level constantly. This application remediates the website’s HTML, adapts Its functionality and behavior for screen-readers used by the blind users, and for keyboard functions used by individuals with motor impairments.

    If you’ve found a malfunction or have ideas for improvement, we’ll be happy to hear from you. You can reach out to the website’s operators by using the following email

    Screen-reader and keyboard navigation

    Our website implements the ARIA attributes (Accessible Rich Internet Applications) technique, alongside various different behavioral changes, to ensure blind users visiting with screen-readers are able to read, comprehend, and enjoy the website’s functions. As soon as a user with a screen-reader enters your site, they immediately receive a prompt to enter the Screen-Reader Profile so they can browse and operate your site effectively. Here’s how our website covers some of the most important screen-reader requirements, alongside console screenshots of code examples:

    1. Screen-reader optimization: we run a background process that learns the website’s components from top to bottom, to ensure ongoing compliance even when updating the website. In this process, we provide screen-readers with meaningful data using the ARIA set of attributes. For example, we provide accurate form labels; descriptions for actionable icons (social media icons, search icons, cart icons, etc.); validation guidance for form inputs; element roles such as buttons, menus, modal dialogues (popups), and others. Additionally, the background process scans all of the website’s images and provides an accurate and meaningful image-object-recognition-based description as an ALT (alternate text) tag for images that are not described. It will also extract texts that are embedded within the image, using an OCR (optical character recognition) technology. To turn on screen-reader adjustments at any time, users need only to press the Alt+1 keyboard combination. Screen-reader users also get automatic announcements to turn the Screen-reader mode on as soon as they enter the website.

      These adjustments are compatible with all popular screen readers, including JAWS and NVDA.

    2. Keyboard navigation optimization: The background process also adjusts the website’s HTML, and adds various behaviors using JavaScript code to make the website operable by the keyboard. This includes the ability to navigate the website using the Tab and Shift+Tab keys, operate dropdowns with the arrow keys, close them with Esc, trigger buttons and links using the Enter key, navigate between radio and checkbox elements using the arrow keys, and fill them in with the Spacebar or Enter key.Additionally, keyboard users will find quick-navigation and content-skip menus, available at any time by clicking Alt+1, or as the first elements of the site while navigating with the keyboard. The background process also handles triggered popups by moving the keyboard focus towards them as soon as they appear, and not allow the focus drift outside of it.

      Users can also use shortcuts such as “M” (menus), “H” (headings), “F” (forms), “B” (buttons), and “G” (graphics) to jump to specific elements.

    Disability profiles supported in our website

    • Epilepsy Safe Mode: this profile enables people with epilepsy to use the website safely by eliminating the risk of seizures that result from flashing or blinking animations and risky color combinations.
    • Visually Impaired Mode: this mode adjusts the website for the convenience of users with visual impairments such as Degrading Eyesight, Tunnel Vision, Cataract, Glaucoma, and others.
    • Cognitive Disability Mode: this mode provides different assistive options to help users with cognitive impairments such as Dyslexia, Autism, CVA, and others, to focus on the essential elements of the website more easily.
    • ADHD Friendly Mode: this mode helps users with ADHD and Neurodevelopmental disorders to read, browse, and focus on the main website elements more easily while significantly reducing distractions.
    • Blindness Mode: this mode configures the website to be compatible with screen-readers such as JAWS, NVDA, VoiceOver, and TalkBack. A screen-reader is software for blind users that is installed on a computer and smartphone, and websites must be compatible with it.
    • Keyboard Navigation Profile (Motor-Impaired): this profile enables motor-impaired persons to operate the website using the keyboard Tab, Shift+Tab, and the Enter keys. Users can also use shortcuts such as “M” (menus), “H” (headings), “F” (forms), “B” (buttons), and “G” (graphics) to jump to specific elements.

    Additional UI, design, and readability adjustments

    1. Font adjustments – users, can increase and decrease its size, change its family (type), adjust the spacing, alignment, line height, and more.
    2. Color adjustments – users can select various color contrast profiles such as light, dark, inverted, and monochrome. Additionally, users can swap color schemes of titles, texts, and backgrounds, with over 7 different coloring options.
    3. Animations – epileptic users can stop all running animations with the click of a button. Animations controlled by the interface include videos, GIFs, and CSS flashing transitions.
    4. Content highlighting – users can choose to emphasize important elements such as links and titles. They can also choose to highlight focused or hovered elements only.
    5. Audio muting – users with hearing devices may experience headaches or other issues due to automatic audio playing. This option lets users mute the entire website instantly.
    6. Cognitive disorders – we utilize a search engine that is linked to Wikipedia and Wiktionary, allowing people with cognitive disorders to decipher meanings of phrases, initials, slang, and others.
    7. Additional functions – we provide users the option to change cursor color and size, use a printing mode, enable a virtual keyboard, and many other functions.

    Browser and assistive technology compatibility

    We aim to support the widest array of browsers and assistive technologies as possible, so our users can choose the best fitting tools for them, with as few limitations as possible. Therefore, we have worked very hard to be able to support all major systems that comprise over 95% of the user market share including Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera and Microsoft Edge, JAWS and NVDA (screen readers), both for Windows and for MAC users.

    Notes, comments, and feedback

    Despite our very best efforts to allow anybody to adjust the website to their needs, there may still be pages or sections that are not fully accessible, are in the process of becoming accessible, or are lacking an adequate technological solution to make them accessible. Still, we are continually improving our accessibility, adding, updating and improving its options and features, and developing and adopting new technologies. All this is meant to reach the optimal level of accessibility, following technological advancements. For any assistance, please reach out to

    No Result
    View All Result
    • נדל”ן
    • דרושים
    • אירועים
    • עסקים
    • חדשות
    • עיתון שערים
    • מתכונים
    • תקנון ופרטיות

    created by: digital boutique

    רוצה לפרסם תוכן באתר?

    מלא את הטופס בצורה קלה ומהירה ואנו נפרסם עבורך!

    כתבה חדשותית
    נדל"ן למכירה / השכרה
    אירוע
    הוספת / עדכון עסק

    צ׳אט עדכונים וחדשות

    -
    00:00
    00:00

    Queue

    Update Required Flash plugin
    -
    00:00
    00:00