בס”ד
גג:
#להפוך קושי למדרגה# | המרכז הביתרי שנותן מענה מקצועי לכל סוגי הבעיות בגילאי ההתגברות
כותרת:
ממדרגה למדרגה
משנה:
ההתפרצויות של יוסי שפסקו במפתיע, בעיית הגמגום שנפתרה, ושורת האתגרים שמצאו את פתרונם במרכז המקצועי של ‘מדרגה’ בביתר עילית >>> הצצה למרכז שמחולל פלאים בתחום המענה המקצועי וריאיון עם יו”ר המרכז, הרב דוד משה הגר, שמכריז על בשורה: “אין קושי שלא יכול להפוך למדרגה”
@יוחנן צוקרמן
יוסי הוא ילד טוב – חינני, מוכשר, חברותי ומוצלח. ה’מלמדים’ שלו משבחים אותו, החברים בחיידר מחבבים אותו. יוסי הוא בהחלט נחשב כילד טוב, מבית טוב וחמים.
אבל היה שלב שבו ההורים של יוסי הרגישו שמשהו לא תקין. לא לגמרי בסדר. הלב שלהם דאג. למעשה, ניתן היה לחלק את סדר יומו של יוסי בין שעות שבהן הוא היה ‘ילד טוב’ – לשעות אחרות, שבהן הייתה מתפרצת מתוכו דמות קשה לעיכול.
יוסי היה ילד טוב – כל עוד מה שקרה סביבו היה לרוחו. אבל כשמשהו לא היה לרוחו, כשהוא היה מתאכזב, כשהוא לא היה מקבל משהו שהוא ציפה לקבל – התגובה הייתה קיצונית. שעות רבות הוא היה עסוק באכזבה ובהשלכותיה והיה מפזר כעס לכל הסביבה.
וכשיוסי כעס – היה קשה לשהות במחיצתו. הוא היה מתפרץ באימפולסיביות, מתנתק מעצמו ומהעולם שסביבו, שקוע בעצמו ומתנהג כמו סיר לחץ מבעבע. כל חוויה רגשית חריגה, הייתה מוציאה אותו מפוקוס לגמרי.
וההורים – זוג הורים אוהבים ודואגים, שעתיד ילדם חשוב להם – לא ידעו את נפשם מדאגה. “מה יהיה עם יוסי שלנו?”, הם שאלו בלילות ובימים, חוששים לעתידו של הבן-יקיר שסובל מבעיה אקוטית שמאיימת על עתידו האישי והחברתי.
#יוסי עולה מדרגה
“קל לפספס בעיה כזו”, אומר לנו המחנך הרב דוד משה הגר שליט”א, מנכ”ל ומייסד מרכז ‘מדרגה’. “במקרה הזה שהגיע אלינו – סיפור שקרה באמת – דווקא עובדת היותו של יוסי ילד טוב בסך הכול, שבשאר הזמן מתפקד בצורה מיטבית, הייתה חלק מהבעיה. כי קל לפספס בעיות כאלו, להדחיק ולהמשיך הלאה, ולהתנחם בעובדה שברוב הזמן יוסי התנהג בסדר.
“למרבה האבסורד, דווקא בעיות קיצוניות הפוגעות בתפקוד היומיומי, כמו ניתוק לימודי מוחלט, תוקפנות, חציית גבולות והפרת משמעת, הם המקרים שבהם צופרי האזעקה מופעלים לאלתר וההורים מגיעים אלינו לטיפול מקצועי. אבל מקרה בו ילד על פניו מתפקד בצורה טובה ולא מגיע למצבי קיצון – כאן הבעיה האמיתית, כי קל לפספס אותה. אותן בעיות שפחות מייחסים להן חשיבות, הינן הבסיס הרקע לבעיות הגדולות ומצבי הקיצון שאליהם מגיעים ילדים למרבה הצער. דווקא בעיות כאלה – אנשים נוטים פחות להביא לפתחנו, אנשי המקצוע המטפלים בבעיות חינוכיות מגוונות”.
ומול החֶסֶר הזה – מבקש הרב הגר להתריע. גם בעיות ‘קלות’ – דורשות פתרון. ולו כדי שהן לא תתפתחנה לכדי בעיות קשות ומסובכות.
במקרה של יוסי, הילד המתואר בפתיחה, למזלו הוא נולד להורים נהדרים. בסייעתא דשמיא שהייתה להם – הם ידעו ל…
קו 986 לשירותכם
הקו יתחיל לפעול ביום שישי כ"ח באייר, לאחר שנים של פניות תושבים ופעילות עירונית מתמשכת רה"ע העלה את הצורך בסיור שקיימה שרת התחבורה בעירנו, והיא נענתה לבקשה רה"ע שיבח את...



