גג:
אחרי אישור התקציב: חשש מגל של התייקרויות בכל ענפי הצריכה במרכולים בעיר
@יעקב מרגליות
לאחר שתקציב המדינה אושר בשבוע שעבר (ליל שישי) במליאת הכנסת – תקציב הכולל שורה ארוכה ומחרידה של גזירות והעלאות מיסים – בעירנו ביתר עילית חוששים מפני גל כללי של התייקרויות שיחל לתת את אותותיו בעיר בעקבות גזירות התקציב.
כידוע, על שני ענפי צריכה מובילים עבור המשפחות החרדיות מחיל התקציב החדש העלאת מיסים דרקונית, בשיעור של עשרות אחוזים. האחד הוא המס על כלי הפלסטיק החד-פעמיים (בתואנה של ‘דאגה מההתחממות הגלובלית’), והשנייה היא המס על השתייה הממותקת. במשפחות חרדיות רבות מאוד נפוץ השימוש בכלים חד פעמיים, עקב הקושי לשטוף כלים עבור מספר גבוה של סועדים בסעודות שבת וכדומה, וכן השתייה הממותקת. המס על הכלים החד פעמיים עלה ל-11 שקלים עבור כל קילוגרם.
אלא שלצד עליית המיסים – החליטו הרשתות לעשות דין לעצמם ו’לתפוס’ טרמפ על עליית המס, כדי להקפיץ את המחיר בעוד עשרות אחוזים, הרבה יותר מאשר שיעור המס שגדל, לכאורה ללא הסבר והיגיון.
במהלך השבוע הופצה בבתי הכנסיות בעיר מודעה שהכינו תושבים אכפתיים, הקובלים על התופעה. תחת הכותרת “עושק הרשתות” – נכתב במודעה: “יותר ממה שגזרה עלינו מלכות הרשעה – גוזרות עלינו רשתות השיווק. בעוד שהמס שנערי האוצר והצר העומד עליהם (איווט ליברמן. י”מ) קבעו שיעמוד על סך 11 שקלים לקילוגרם חד פעמי – מצאו בעלי הרשתות הזדמנות לעשור את הציבור ולהפקיע שערים במחירי החד פעמי בצורה שערורייתית.
“בבדיקה פשוטה”, נכתב במודעה, “חבילת כוסות חד פעמי פשוטות, ששוקלת כ-130 גרם, דהיינו התייקרות של פחות מסך 1.5 שקלים – התייקרה בפועל בכ-5 שקלים; צלחות גדולות (50 צלחות) ששוקלות כ-350 גרם – המחיר התייקר מכ-5 שקלים ליחידה ל-16 שקלים, דהיינו התייקרות של מעל 10 שקלים לחבילה. אל תתנו ידכם לעושק הציבור”.
לצד זאת מצטרף עליהום שהחל לאחרונה בכלי התקשורת במדינת ישראל – נגד המחירים המוזלים שרשת ‘שופרסל’ וסניפיה ‘יש חסד’, לצד שירות המשלוחים ‘ישיר למהדרין’, מציעים לציבור החרדי. מדובר במתקפה מתוזמנת ומרושעת, שאינה דורשת הורדת מחירים לציבור הכללי, אלא קובלת על המחירים הזולים לציבור החרדי – הידוע כאחד מהכוחות הצרכניים המרכזיים במשק הישראלי. המתקפה הביאה להתקפלות חלקית של הרשת, כאשר בינתיים הודיעו בשופרסל על סגירת ‘ישיר למהדרין’.
לצד זאת,
לכך יש לצרף תחקיר שפורסם בכלי התקשורת אודות
‘עליהום’ חסר היגיון, והחלטה לא ברורה בעליל כתגובה.
אתר מכירות המזון של ‘שופרסל’ – ‘ישיר למהדרין’ – שהתבסס בפועל על סניף ‘יש חסד’ בארות יצחק שהינו סניף מהדרין, וביצע משלוחים לערים החרדיות פ”ת, בני ברק, אלעד ואשדוד, ייסגר. הסיבה: תכנית חיסכון של ערוץ 12 בדקה ומצאה הפרשי מחירים “לא הגיוניים”, ובשל כך, הבוקר (יום חמישי) ואתמול (רביעי) כבר הוגשו שתי תביעות ייצוגיות.
בכתבה שהובאה ב-N12 על בסי…
לפני שהלוח יורד לדפוס
שנה שביעית ברציפות: לוח ‘זמני ביתר’ יחולק גם השנה חינם לכל בית בעיר, בהפקה מפוארת ובמימון מלא של המפרסמים >>> עם סיום עבודות העריכה נכנס הלוח לשלב הסידור לדפוס, ובמערכת...


