גג:
#הצדיק מביתר שלא ראה את אור השמש במשך שש שנים:# מסכת חייו הבלתי נתפסת של רבי דוד אסוס זצ”ל
כותרת:
‘הצדיק הנסתר’ של ביתר
משנה:
הוא התגורר בבית פשוט ברחוב אלעזר המודעי בעיר – #ובמשך שש שנים לא יצא מפתח ביתו, רק ישב והגה בתורה ביגיעה עצומה, כמעט ללא אוכל ושינה# >>> לאחר פטירתו של #הצדיק רבי דוד אסוס זצ”ל,# נחשפת דמותו של מי שראוי לתואר #הצדיק הנסתר מביתר#, ומי שלאחר הלווייתו גילו אברכי כולל ‘אוהל רחל’ בביתו כתבי יד שעוסקים בכל מכמני התורה בגאונות מבהילה >>> “הוא היה חד בדרא ממש”, מספר עליו הגר”ב חותה שליט”א, מרבני העיר שזכה לקרבתו >>> בניין דוד
@שמעון כהן
הוא היה ‘נסתר’. בחייו ובפטירתו. בשש השנים האחרונות לא יצא מפתח ביתו – רק הסתגר ועסק בתורה בדירתו שבגבעה א’ בעירנו. ייסורי הגוף שלו היו נוראים. ערירי היה, ללא ילדים, ומשוש חייו הייתה התורה שבה עסק בפרישות. זו, ועבודת השם המופלאה שלו. מעטים ידעו על אודותיו. הוא ##לא רצה## שיידעו עליו.
ובשבוע שעבר, בשעת לילה מאוחרת מאוד, נסתיימה מסכת החיים המופלאה והבלתי שגרתית של הצדיק ##רבי דוד אסוס זצ”ל,## תושב רחוב אלעזר המודעי 18, בעל הייסורים שהאגדות שנקשרו בשמו עוד מימיו כבחור שלמד בישיבת ‘שארית יוסף’ במשך 40 שנים רצופות – ליוו את חייו כדוק מסתורי וכהילת קודש מעטים ידעו אודותיה.
לאחר הלווייתו, במוצאי השבת לפני שבוע, עלו אברכי כולל ‘אוהל רחל’, שארגנו את ההלוויה ודאגו לטפל בכבודו האחרון של מת המצווה – לבית ברחוב אלעזר המודעי. הם מצאו שם, כהגדרתם – “ים של חידושי תורה שנכתבו בכתב ידו, בכל מכמני התורה: הלכה, מוסר, ראשונים ואחרונים”.
האברכים שהכירוהו מעידים, שלא קל היה לחלץ מפיו ברכה, אולם כל ברכה שהצליחו לקבל ממנו – “הייתה בבחינת רוח הקודש. הייתה אצלו בחינה של ‘צדיק גוזר והקב”ה מקיים’. כל מה שבירך, התקיים”.
#שש שנים בבית
בשיחה מיוחדת ומרגשת ל’שערים’, אנו שומעים דברי הספד מפיו של הגאון רבי בנימין חותה שליט”א, רב קהילת ‘אוהל רחל’ ומפוסקי ההלכה בעיר: “על האי שופרא קא בכינא – על אחד מיקירי עירנו, עילוי שעסק בכל שנותיו בתורה, בעמל ללא גבול. עוד משנותיו הרבות בישיבת ‘שארית יוסף’ ועד ימיו האחרונים – לא פסק פיו מלימוד התורה.
הגר”ב חותה מוסיף: “לילות כימים היה יושב ועמל בתורה, כפי שמעידה רעייתו הרבנית שתחיה: הוא למד ולמד עד כלות כוחותיו, ישן קמעא, קם והמשיך בתלמודו. וכך, יום אחרי יום. כמה פעמים שכבר היה כורע ונופל לרצפה ונשאר כך זמן רב, עד שהצליח במאמץ גדול לקום על רגליו.
“לצערנו, בראש השנה האחרון נפל רבי דוד זצ”ל, ולא הצליח לקום. הוא נשא עיניו למרום וביקש מהקב”ה שאם לא יוכל להמשיך ולתפקד כדי ללמוד תורה – טוב מותו מחייו. לצערנו, תפילותיו התקבלו. רבי דוד השיב נשמתו לבוראו והדור הפסיד את אחד הצדיקים הנסתרים שחיו בו”.
מהשיחה עם הגר”ב חותה יבלח”א, ע…



