בליל שישי והכינו…
מעמד מרגש ורב רושם בכנס הכנה והערכות לפעילי “יום האחריות”
האירוע התקיים ביום ה’ האחרון באודיטורים ברסלב * השיבוץ לפעילות התבצע באמצעות מערכת מולטימדיה משוכללת ע”י ‘קליקרים’ * שי מהודר ומיוחד הוענק לכל משתתף
מעמד מיוחד ומרגש התקיים ביום חמישי האחרון באודיטוריום ברסלב, בהשתתפות מאות מתנדבים ופעילים שעתידים לאייש את המערך השכונתי ב”יום האחריות” הבעל”ט.
את המעמד פתח והנחה הרה”ג ר’ משה פרקוף שליט”א, שכיבד את הדרשן הנודע הרה”ג ר’ אשר דרוק שליט”א, שריגש את הקהל בדברים היוצאים מהלב. את דבר המעמד נשא יו”ר הקופה הרה”ח ר’ נתנאל תפילנסקי שליט”א, שהסביר לפעילים בעזרת מצגת ייחודית את חשיבות ונחיצות הפעילות שלהם, כאשר התכנית מבוססת על הצטרפותם של כלל תושבי ביתר בתכנית, ולכן הפעילות שלהם ביום האחריות שיתקיים אי”ה ביום ראשון הבא י”ב אדר א’. הינה החוליה המרכזית ביותר ובהם תלויה במידה רבה הצלחת תכנית “נושאים באחריות”.
בהמשך זכו הפעילים המסורים להקשיב לדבריו של אמן ההעצמה האישית הרב משה לייב האגר שליט”א, שאף הוא ליווה את דבריו במצגת ייחודית, בעזרתה צייד את הנציגים החשובים בכלים עוצמתיים שישמשו אותם בעת פעילותם ביום האחריות.
כעת התבקשו מאות הנציגים לבחור את סוג וזמן הפעילות המועדפת עליהם, כדי לשבץ אותם במערך הפעילות הענפה שתתפרס על פני 30 השעות שבין מוצ”ש ליום ראשון בחצות. בחירת הפעילות התבצעה באמצעות מערכת מולטימדיה משוכללת, כשהפעילים מצביעים על האפשרויות המועדפות עליהם באמצעות ‘קליקרים’ מיוחדים. את מערך השיבוץ ליווה במקצועיות רבה הרה”ח ר’ יהודה הס שליט”א, שאף הסביר בלשונו הרהוטה, את מכלול מערך הפעילות במהלך ‘יום האחריות’.
בסיום האירוע הוקרן סרטון מרגש וסוחט דמעות, המטיב לבטא את המצוקה הנוראה עמה מתמודדות אלפי משפחות בעירנו, המעוררות את הצורך לחולל שינוי עמוק בפעילות הצדקה בעיר, ע”י תכנית “נושאים באחריות”.
לקראת סיום התכבד אברהם אורן שליט”א, לשאת דברי סיום וברכה. בסיום האירוע קיבלו המשתתפים שי אישי מהודר ספר תהילים מהודר ומעוטר בציורים מרהיבי עין מבית מלכות וקסברגר, כהוקרה על נכונותם להטות שכם ולתת יד להצלחת תכנית “נושאים באחריות”.
הפעילים התפזרו לבתיהם חדורי רוח שליחות עזה, לעשות ככל יכלתם הצלחת התכנית “נושאים באחריות” שתביא לשיקום מערך הצדקה בעיר, ולרווחתם של אלפי המשפחות המתמודדות עם בביתר עילית.




