בס”ד
הרהורי ‘סוף שנה’
על מפתן הדלת אנו עומדים. פסיעה כאן ופסיעה שם. השנה החולפת מפנה את מקומה לזאת החדשה, שלאחריה.
עם ישראל על שבטיו וקהליו מציינים את המעבר, את הימים האחרונים של השנה, בלשפוך צקון שיח לפני ריבון העולמים, להתפלל על העבר – על השנה שעברה, ולבקש על העתיד – על השנה הבאה עלינו לטובה. כך, אומרים, יהיה המעבר מתשע”ח לתשע”ט – קל יותר. בטוח יותר. יהודי יותר.
בכמה מקהילות ישראל נוהגים לציין את דקות המעבר עצמם, בשעת השקיעה של ערב ראש השנה, עת מתקדש החג, ו’א’ בתשרי’ מופיע בהדרו ובתפארתו – בפיוט בשם ‘אחות קטנה’. בפיוט מסיימים כל פסקה ופסקה ב’תכלה שנה וקללותיה’ עד הפסקה האחרונה המסתיימת ב’תחל שנה וברכותיה’.
דומה כי אין זה רק פיוט, למחזורים ולבית כנסת. כל אחד ואחד המסיים את השנה בחשבון הנפש, בבדיקה אחר מעשיו בשנה שעברה, ובתכניותיו רצונותיו ושאיפותיו לשנה הבאה – חש הוא את ההרגשה של תכלה שנה ו’תחל שנה’.
השכנים מלמעלה החליטו להוסיף מרפסת. משפחתו של השכן ממול גדלה והתרבתה בעוד כך וכך ילדים. יחד עם השכן מלמטה – שחיכה זה זמן רב להרחיב את הסלון בעוד מטר וחצי – יצאו השלושה לדרך. דרך ארוכה ורעשנית, מתישה וקולנית, משמחת לבונים וכואבת עד מאוד לשכנים שמסביב.
אולי נראה את התמונה מהצד היפה שלה: כולנו בסופו של דבר נרצה לעשות זאת. כולנו נשמח להרחיב – כשירווח. כשיהיה לנו את הכסף, כשיהיה לנו את הצורך, כשיהיה לנו זמן – נשמח כולנו בהגדלת ביתנו לטובת המשפחה, הילדים הגדלים, וההורים שיהיו מאושרים יותר בדירה הרחבה יותר. והנה, עושים זאת עכשיו השכנים, בואו נפרגן להם, נשמח עמם. נוריד את הראש ונמתין שהגל יעבור. כי אם אנחנו מכופפים את עצמנו לאחרים, יכופפו אחרים בשבילנו – כשנצטרך.
#תִּכְלֶה שָׁנָה וקטטות שכניה
מערכת שערים כעיתון היחיד והמוביל בביתר מקבל מידי יום ויומו עשרות פניות מתושבים המלינים ומתלוננים על שירות האוטובוסים, על הנהגים, ועל הנוסעים, אולי גם עליהם עצמם. בדיקה קצרה בערים אחרות ברחבי הארץ תגלה לכם כי שירות התחבורה ציבורית בביתר היא לא מהטובות ביותר… היא הטובה ביותר! הן מבחינת זמנים, הן מבחינת נהגים, הן מבחינת מספר הרב ביותר של נקודות שונות אליהן ביתר מחוברת על ידי הפעלת קו אוטובוס לשם. וכן, גם מבחינת הנוסעים, התושבים, אלה מביתר – הם הטובים ביותר.
נוכל לבקש כי תסתיים השנה בהסתכלות על חצי או יותר מהכוס המלאה. נראה את המעלות ולאו דווקא את החסרונות, ושנשמור את הזיכרונות הטובים משירות התחבורה ואיתם לצעוד קדימה.
#תִּכְלֶה שָׁנָה ו’חסרונות’ תחבוריה
אמנם לא כל השנה, אך מחציתה השני של השנה כבר הריח ‘בחירות’. חודשי הקיץ הלוהטים מלאו ישיבות ודיונים, הסכמים וחתימות, וגם הרבה דברים מיותרים. לבקש שהבחירות יהיו כבר מאחורינו – אי אפשר, הרי הם נקבעו לחודש חשון בשנה החדשה. אולם לבקש שהלכלוך שמביא אתו תקופת הבחירות יהיה מאחורינו – אפשר.
ואם ביתר…
קו 986 לשירותכם
הקו יתחיל לפעול ביום שישי כ"ח באייר, לאחר שנים של פניות תושבים ופעילות עירונית מתמשכת רה"ע העלה את הצורך בסיור שקיימה שרת התחבורה בעירנו, והיא נענתה לבקשה רה"ע שיבח את...




