כך זנח יוסי את הריטלין
החזרה לשגרה בעיצומה. הילדים מסודרים כבר במוסדות הלימוד, ואווירה של התחדשות ורגיעות שוררת בסביבה כולה. ילדים בטבעם אוהבים דברים חדשים מפתיעים ומעניינים, כיתה חדשה ומורה חדש בהחלט יכולים להוות אטרקציה נחמדה בשבילם. אבל ישנם ילדים שבשבילם החזרה לספסלי התלמוד תורה או בית הספר הוא אתגר קשה במיוחד. כולנו מכירים את תופעת הריטלין שפשתה בעולמנו כאמצעי עזר יעיל לחוסר קשב וריכוז ולעוד מספר בעיות אתגריות הקיימות אצל הילדים בגילאים שונים. הקושי להתמודד עם בעיות אלו גורם לפעמים להורים להדחיק את העובדה שישנם אפשרויות טיפול נוספות , ומבחינתם אם בכדור קטנטן פתרנו את הבעיה אז בשביל מה להתאמץ.
לילד המקסים שלמד בכיתה ה’ קראו יוסי. ילד מוכשר חכם ומצחיק אך עם בעיית ADHD מה שהביא את ההורים לביקור קצרצר אצל רופא המשפחה ומרשם צנוע בשילוב חפיסת כדורים היה אמור לפתור את הבעיה. אבל כנראה שליוסי עצמו לא קסם פתרון הקסם של כדורי הריטלין. מידי בוקר ניטשה מלחמה עזה בין ההורים ליוסי שיסכים לקחת את הכדור, הבטחות עד השמיים וכמובן גם להפך, אבל עקשן כמו יוסי לא יוותר בקלות ורק לאחר דקות ארוכות של ויכוחים ושכנועים שכללו את המורה והמנהל ומכרים מכל הבא ליד, הסכים יוסי לקחת את הכדור.
מוותרים על הריטלין
אתם וודאי שואלים מה גרם ליוסי לא לרצות את כדור הריטלין? הסיבה לכך היא פשוטה. כדור הריטלין כידוע גורם לחוסר תאבון והופך את המוח לפסיבי וללא שליטה, הכדור מדכא את הרצון לשחק עם החברים והוא משרה עייפות ושלווה מדומה על הילד. יוסי ככל הנראה היה מספיק חכם להבין שהכדור מציק לו, אז הוא לא הסכים לקחתו והמצב בכיתה היה בלתי נסבל.
בתקופה האחרונה חדר לתודעת הציבור עניין הטיפול בניורופידבק. טיפול שנועד לאמן את המוח לשדר בצורה חיובית ומאוזנת ועל ידי הטיפול מגיעים לתוצאות מרשימות במגוון סוגי בעיות. ההורים של יוסי ביררו על מקום טיפול קרוב וכך נחשפו למכון ‘בראשית’ הממוקם ברחוב הרך שך 34 ומתמחה בטיפוליים ייחודיים בשיטת הניורופידבק.
האדמו”ר שהיה שותף מלא בכל התהליך שההורים עברו עם יוסי ביקש לשמוע את הפרטים על המכון ולאחר בירור מדוקדק העניק את ברכתו ואישורו להתחלת הטיפולים במכון.
“התהליך היה מדהים”, מספרים לנו ההורים, “כבר מהטיפול הראשון ראינו שזה משהו שונה, יוסי נפתח לראשונה בפני המטפלת שאותה הוא לא הכיר. בשעת הטיפול יוסי ישב רגוע מחובר לאלקטרודות וראינו בעיניים סוג של שלווה אחרת שלא הכרנו. הטיפול הרגשי שיוסי עבר לאחר הפעילות עם הניורופידבק החזירה לו את החיוך ושמחת החיים, ומטיפול לטיפול הבעיות השתפרו ונעלמו והוצרכנו להוריד את המינון של הכדורים עד שעזבנו אותם לגמרי. כיום לאחר סדרת הטיפולים אני יכולה לומר בבירור שהטיפול בניורופידבק ריפאה לנו את יוסי, והוא הולך בשמחה לתלמוד תורה, מקשיב בשיעורים, ומשחק יפה עם החברים ללא כל צורך בכדורים מכל סוג שהוא”.
מכון ‘בראשית’ קוטף את …
קו 986 לשירותכם
הקו יתחיל לפעול ביום שישי כ"ח באייר, לאחר שנים של פניות תושבים ופעילות עירונית מתמשכת רה"ע העלה את הצורך בסיור שקיימה שרת התחבורה בעירנו, והיא נענתה לבקשה רה"ע שיבח את...


