בס”ד
קו חדש מביתר עילית ליישובי נחל שורק
בשורה לתושבי ביתר עילית: קו חדש ליישובי נחל שורק יופעל ע”י חברת “עילית” בסופי שבוע, בשני הכיוונים, החל מיום שישי ו’ אלול * מסלול הקו יעבור בתוך המושבים בית חלקיה ויסודות, ויעצור בפתח המושבים בני ראם, חפץ חיים ויד בנימין
בשורת תחבורה טובה לתושבי ביתר עילית: החל מיום שישי ו’ אלול, יפעל מדי יום שישי ומוצאי שבת קו ישיר מביתר ליישובי נחל שורק, בשני הכיוונים; קו שייתן מענה לאלו המעוניינים לבקר אצל קרוביהם ומכריהם ביישובי נחל שורק, להגיע לישיבות הקדושות ששוכנות ביישובים אלו, או סתם לנפוש במושב.
הציפייה והביקוש להפעלת הקו קיימים זמן רב, שכן על אף שהמרחק הגיאוגרפי בין יישובי נחל שורק לביתר אינו גדול ומשך הנסיעה לא עולה על ארבעים דקות; למרות זאת, בהעדר קו ישיר נאלצו הנוסעים להיטלטל בדרכים, ולהחליף אוטובוס בירושלים – מה שהכפיל ויותר את משך זמן הנסיעה, או לחילופין להשתמש בהסעה פרטית שעלותה יקרה הרבה יותר.
מדובר בפתרון תחבורה לשורה של מושבים, המהווים יעד לתושבי ביתר. הקו יעבור בתוך המושבים בית חלקיה ויסודות, ובנוסף יתן מענה לאלו שמבקשים להגיע למושבים בני רא”ם, חפץ חיים ויד בנימין, כשהאוטובוס יעצור בפתחם של היישובים הללו.
הקו יפעל כ”קו רישום”, היינו – הנוסעים יתבקשו להירשם מראש במוקד השירות הטלפוני של החברה. זאת, מאחר ועל פי ניסיונה של החברה, קווים מעין זה מתאפיינים בתנודתיות גבוהה במספר הנוסעים, ובכדי להעניק לנוסעים שירות מיטבי ואיכותי נדרש מידע מוקדם אודות מספר הנוסעים. יצוין, כי מתכונת “קווי רישום” כבר פועלת על ידי החברה בהצלחה מרובה, בקו ביתר עילית-נתניה ובקווים נוספים במודיעין עילית.
השקתו של הקו החדש נזקפת לזכותו של ראש העיר הרב מאיר רובינשטיין, אשר בתקופה האחרונה הפעיל את השפעתו מול משרד התחבורה, בבקשה שיאשרו את השקת הקו; ובזכות גישתם החיובית של בכירי משרד התחבורה, מר דרור גנון מנהל אגף בכיר במשה”ת, גב’ אבירם מנהלת אגף הרישוי במשה”ת, והרב שלמה רוזנשטיין מתאם תח”צ חרדי, אשר עשו רבות לקידום העניין – אכן אושרה הפעלת הקו החדש, לשביעות רצונם של תושבי ביתר.
הקו יופעל על ידי חברת “עילית”, מפעילת התחבורה הציבורית בביתר, אשר נעתרה להעניק את שירותיה המיוחדים גם בקו זה, כמו בכל הקווים אותם היא מפעילה ביעילות ובהצלחה בולטת, לשביעות רצונם של הנוסעים שמוקירים ומעריכים את החברה ואת השירות המיוחד שלה.
ראש העיר רובינשטיין, שנושא התחבורה הציבורית נמצא אצלו כל השנים במקום גבוה בסדר העדיפויות העירוני, בירך את משרד התחבורה וכל המסייעים לאישורו, ואמר כי כעת יש להמשיך לפעול לאישורם של קוים נוספים, שהבקשות לגביהם מונחות על שולחנו של משרד התחבורה.
קו 986 לשירותכם
הקו יתחיל לפעול ביום שישי כ"ח באייר, לאחר שנים של פניות תושבים ופעילות עירונית מתמשכת רה"ע העלה את הצורך בסיור שקיימה שרת התחבורה בעירנו, והיא נענתה לבקשה רה"ע שיבח את...



