בס”ד
484 יח”ד חדשות בביתר עילית
משרד השיכון פרסם מכרזים ל-484 יח”ד בביתר עילית, מתוך 1,500 יח”ד שישווקו ביו”ש ובירושלים * ההחלטה מהווה הישג לראש העיר רובינשטיין, שיצא בעבר למערכה כנגד קיפוח ביתר * רובינשטיין: “יש לנו תכניות מאושרות לכ-5,000 יח”ד, אני קורא לממשלה לממשן בהקדם”
484 דירות חדשות ישווקו בביתר עילית, כך בהודעה שפרסם משרד הבינוי והשיכון במוצאי חג השבועות, במסגרתה פורסם על מכרזים לבניית 1500 יח”ד ביהודה ושומרון ובירושלים.
מדובר בחלק ממהלכי התגובה להקמת הממשלה הפלסטינית החדשה, וכחלק מהפעימה הרביעית שתוכננה, אך הוקדמה בתגובה להתפתחויות המדיניות.
לפי השיווקים שאושרו, ישווקו באפרת 223 דירות חדשות, בביתר עילית 484 יח”ד, בגבע בנימין (אדם) 38 יח”ד, באריאל 76 יח”ד, באלפי מנשה 78, בגבעת זאב 155 יח”ד, מתוכן 55 באגן האיילות, ובשכונת רמת שלמה בירושלים 400 דירות חדשות.
ההחלטה מהווה ניצחון גדול לראש העיר רובינשטיין, שיצא כזכור במערכה כנגד אפליית ביתר עילית בסבב השיווקים הקודם, עם 24 יח”ד בלבד.
יש לציין, כי בשבוע שעבר נפגש רובינשטיין עם ראש הממשלה נתניהו, ודרש ממנו להסיר את טבעת החנק של ההקפאה מעל העיר. “המשך ההקפאה ביישובים ביהודה ושומרון, מהווה טבעת חנק לא רק על התפתחות היישובים, אלא גם על הקיום היומיומי. המצב הנוכחי הינו בלתי נסבל, על רוה”מ והממשלה להציג פתרונות לעניין הזה”.
בעקבות הודעת משרד השיכון על פרסום מכרזים ל-484 יח”ד בביתר עילית, הודה רה”ע מאיר רובינשטיין לרה”מ נתניהו ולשר השיכון אורי אריאל, ואמר, כי “התחשבות זו של שר השיכון בצרכי המגזר החרדי ראויה לברכה, ומהווה ניצוץ של תקווה לאלפי זוגות צעירים חרדים המשוועים לקורת גג.
“בביתר עילית קיימות תכניות מאושרות ליותר מ-5,000 יח”ד, אני קורא לממשלת ישראל לממשן בהקדם, בכדי להקל מסבלו של הציבור החרדי”.
קו 986 לשירותכם
הקו יתחיל לפעול ביום שישי כ"ח באייר, לאחר שנים של פניות תושבים ופעילות עירונית מתמשכת רה"ע העלה את הצורך בסיור שקיימה שרת התחבורה בעירנו, והיא נענתה לבקשה רה"ע שיבח את...




