(תמונה של שלג בביתר)
ביתר מכוסה בשלג
הסערה הגדולה שהחלה השבוע הגיעה בסוף השבוע לשיאה. בבוקר חמישי התעוררו תושבי ביתר לבוקר לבן מתמיד. הלימודים במוסדות החינוך בוטלו ובמחלקות העירייה נערכו בכוננות מוגברת. צירים מרכזיים המכוסים בשלג פולסו וצוות מוקד הפניות תוגבר. חברת החשמל הכריזה אף היא על כוננות. במד”א קוראים לציבור לנהוג בזהירות. מאות נוסעים נתקעו בדרכים לביתר במשך שעות
בעוד כולם חיכו לבוא הגשם, השלג הפתיע את תושבי ביתר, לשמחת ילדי העיר, ושיבש את השגרה. עם התגברות השלג, הכריזה העירייה על ביטול הלימודים במוסדות החינוך וילדי העיר יצאו לשחק בשלג ולגלות את כישוריהם.
בתוך כך, בעקבות המצב בכבישים, נוצרו שיבושים בתנועת האוטובוסים, עד שפונו צירי התחבורה לרכבים.
הסערה
שיאה של המערכת החורפית הגיעה בליל חמישי, כאשר השלג החל לרדת באזורנו, בירושלים, בהרי הגליל ובפסגות הר הנגב, שגובהן נע בין 800-700 מטר מעל פני הים. ברשות המטראולגית מדברים על 9-7 מעלות מתחת לממוצע, ברחבי הארץ. אם התממשו התחזיות הרי שהשלג התגבר ביום חמישי בלילה ומזג האוויר צפוי להיות סוער עד יום השבת. עם זאת בשל העובדה שחיזוי ירידת שלגים הוא בעייתי, קיים סיכוי שהתחזית עוד תשתנה.
היערכות
בהודעה מיוחדת לעיתונות, נוכח מזג האוויר הסוער והשלג באזורינו, מסרה העירייה כי ראש העיר, הרב מאיר רובינשטיין, הורה על היערכות מיוחדת לצד תיגבור מוקד החירום העירוני, בכדי להתמודד עם מזג האוויר הסוער, ועל מנת לתת מענה לבעיות העשויות להתעורר ברחבי העיר ובדרכים המובילות אליה.
עיקר ההיערכות נוגעת לאיוש מתוגבר של הצוותים העירוניים, כולל כלי פינוי במקרה הצורך, וכן תיאומים עם חברת החשמל לטיפול מהיר בבעיות אספקת חשמל, עובדי מע”צ לטיפול בבעיות בכבישים, וכן תיאום ותיגבור גורמי הביטחון וההצלה בעיר. בנוסף, תוגבר המוקד העירוני, כך שייתן מענה מיידי לפניות התושבים, בשיתוף הגורמים השונים.
תקועים בכבישים
מאות נוסעים, תושבי ביתר, שהזדרזו לחזור לביתם עם פתיתי השלג הראשונים שהחלו לרדת לפנות בוקר, נאלצו להמתין שעות ארוכות בפקקי ענק שנוצרו בכניסה לעיר ובעוקף חוסן וזאת בעקבות השלג שנערם בצירים המרכזיים, ביניהם כביש עוקף חוסאן, כביש המנהרות ובכניסה לשכונת גילה. יצוין כי בין הנוסעים היו גם כאלה שנזקקו לטיפול רפואי והופנו לבתי החולים בירושלים.
זהירות
בעירייה ובירותי ההצלה מזכירים לתושבים, כי אחת הסכנות הגדולות במזג האוויר הסוער, הינה לנהגים, בפרט כאשר מדובר בשלג המגביר את הסיכוי לאיבוד שליטה. תנאי הראות הקשים והכבישים החלקים מגבירים את הסיכוי לאיבוד שליטה ולתאונות, ובמיוחד בכביש עוקף חוסאן, שם שורר בד”כ ערפל גבוה מהרגיל, לפיכך יש להקפיד על נסיעה מדודה, תוך הקפדה מלאה על כללי הנהיגה בחורף.
בחברת החשמל מבקשים אף הם מהציבור לשמור על ערנות, במיוחד בשל האפשרות שכבלי מתח גבוה ייקרעו במהלך הסערה. אמבולנסים של…




