בס”ד
הודעה לעיתונות
הזדמנות לסילוק חובות ארנונה
בעקבות התראות ודרישות משרד הפנים לביצוע פעולות אכיפה אפקטיביות לגביית חובות הארנונה בעיר, מבקשים בעירייה מהתושבים לשלם בהקדם ולהימנע מעמלות מיותרות. בנוסף, יורחבו שעות פעילות מחלקת הגבייה * אם לא תפעל העירייה לגביית החובות, תפסיד העירייה את מענקי משרד הפנים
—————————————————————————————————————–
אחרי התראות חוזרות ונשנות מצד משרד הפנים לביצוע פעולות אכיפה אפקטיביות לגביית מיליוני שקלים של חובות ארנונה שהצטברו בעיר, נאלצו בגזברות העירייה להורות בימים האחרונים למחלקה המשפטית, על ביצוע פעולות אכיפה משפטיות כנגד החייבים.
לדברי ראש העיר מאיר רובינשטיין, החריגה התקציבית של העירייה הינה כתוצאה מחובות ארנונה שלא שולמו. במשרד הפנים רואים זאת בחומרה, ואף מתנים את תשלום המענקים השוטפים בביצוע פעולות אכיפה אפקטיביות כנגד החייבים, עובדה שלא מותירה כל ברירה לעירייה.
לנוכח דרישות משרד הפנים, הורה בשבוע שעבר גזבר העירייה יהושע פולק על תחילת ביצוע הליכים משפטיים כנגד חייבי הארנונה בעיר, ובימים הקרובים יקבלו אלו שטרם הסדירו את חובותיהם התראה משפטית בנושא.
ראש העיר רובינשטיין מציין, כי למשפחות אברכים או משפחות במצוקה, אושרה כבר הנחה ע”פ הקריטריונים, אולם הוא קורא לזכאים שלא השלימו את הסדר ההנחה מחמת רשלנות, להקדים לשנה הבאה ולדאוג כבר בתחילת השנה לקבל את ההנחה המגיעה להם. “עם כל הרצון הטוב וההבנה, אנו מחויבים להוראות המחמירות של משרד הפנים. אין לנו כל ברירה – אלא לגבות את החוב הנקוב”.
יש לציין, כי בשנים האחרונות מחמיר משרד הפנים באופן מיוחד כנגד עיריות שאינן מבצעות פעולות אפקטיביות לגביית ארנונה, ובדגש על עיריות חרדיות המתחשבות במשפחות אברכים ומשפחות במצוקה, זאת על אף המצב הכלכלי הקשה. עיריות שאינן פועלות כנדרש, צפויות לסנקציות קשות.
קו 986 לשירותכם
הקו יתחיל לפעול ביום שישי כ"ח באייר, לאחר שנים של פניות תושבים ופעילות עירונית מתמשכת רה"ע העלה את הצורך בסיור שקיימה שרת התחבורה בעירנו, והיא נענתה לבקשה רה"ע שיבח את...



