שמעון כהן
עבור אלפים רבים מתושבי עירנו המעטירה – המושג ‘ירח האיתנים’ קיבל השנה משמעות מיוחדת, מרוממת ונעלה מאין כמותה, בזכות מגוון נרחב ומגוון של פעילות רוחנית ואירועים מגביהי־נפש שנערכו ביוזמת ‘הסיעה החסידית’ בעיר במהלך ‘ירח האיתנים’, וכללו השקעה מיוחדת וחשיבה על כל פרט – למען יזכו בני העיר לחוויות רוחניות מרוממות ומעוררות, החל ב’גילו ברעדה’ של הימים הנוראים, ועד למצוות ‘ושמחת בחגך’ בחג הסוכות’, עם כל ההידורים והברע’ן הידוע.
כעת, בעוד השפתיים מְרַחַשׁוֹת עדיין את תפילות וניגוני הימים הקדושים – מתיישבים בסיעה לסכם את הפעילויות והאירועים מתוך תחושת סיפוק והודיה, ובתפילה ל’הַשִׂיאֵנוּ ד’ אלוקינו את ברכת מועדיך לחיים ולשלום’.
העשייה השנה הקיפה את כלל הרובדים והגילאים בעיר, כאשר בגאון ובהדר נפרשה מניפת הפעילות המבורכת, כיאה וכנאה לצביונה של עיר ואם בישראל, ובהתאם לסיסמה שחרטה הסיעה החסידית על דגלה – פעילות ‘עם כל הברע’ן’.
בצילא דמהימנותא
ואכן, הברע’ן החסידי והשמחה-של-מצווה ניכרו בכל חלקי הפעילות עליה הכריזה הסיעה: ראשית לכל, יצויין המבצע המיוחד ‘בין הזמנים מיט א ברע’ן’ אשר הוכרז לטובת הבחורים היקרים, הדבֵקים בתורה בכל עת.
אלפי בחורי החמד הקדישו שעות רבות ללימוד התורה הק’ בימי בין הזמנים – החל ממחרת יום הכיפורים ועד לראש חודש מרחשוון הבא עלינו לטובה. אלפי הבחורים זוכים להשתתף בהגרלות נושאות פרסים חשובים, כאשר רוח הלימוד בהתמדה ניכר בקרב צעירי הצאן וגודש כל חלקה טובה בעיר המתמלאת בקול התורה שנשמע בה בחשיכה ובאורה.
הבחורים קיבלו חוברת מיוחדת אשר שמה נאה לה – ‘בצילא דמהימנותא’, אשר כללה את הלכות סוכה ודיני ‘משיב הרוח ומוריד הגשם’ משולחן ערוך, משנה ברורה ושולחן ערוך הרב. הבחורים הגו בהלכות ביגיעה עצומה שהובילה לידיעה מופלאה, ומשתתפי המבחנים זוכים להשתתף בהגרלות מיוחדות.
בעלון ‘מקדש הזמנים’ שהופץ בכל רחבי העיר כהכנה למבצעי הלימוד, נכתב לבחורים המשתתפים במבצע הלימוד הכביר: “אתם, החסידישע-בחורים של ביתר – זכיתם להיות הלולבים. טעם התורה ממלא את כל ישותכם, מעצב את אישיותכם ומראה את הדרך לכל בני העיר. אנחנו ב’סיעה החסידית’ נמשיך לעשות הכל כדי שתוכלו ללבלב כלולבים רעננים”.
ארשת שפתותיהם
עוד קודם לכן, בעוד אווירת חודש אלול ממלאת את הלבבות והכל עסוקים בהכנות אחרונות לקראת יום הדין של ראש השנה – ערכה הסיעה מאורע ייחודי וראשון מסוגו: מעמד ‘ארשת שפתינו’ בהשתתפות טובי בעלי התפילה מחצרות הקודש אשר הציגו את נוסח התפילות ונעימות הקודש בימים הנשגבים באומר ובניגון.
כמו כן נערך פאנל מיוחד על מקורם הטהור של נוסחאות התפילה בימים הנוראים, כאשר בעלי התפילה מנעימים בקול ומכינים את הלבבות לקראת הימים הגדולים. במקביל נערכו מעמדים מקבילים לצעירי הצאן – ילדי התשב”ר, אף הם כהכנה לראש השנה.
וכמעשהו בחודש אלול – כך מעשהו בעשרת ימי תשובה, כאשר הסיעה דאגה לארגן פדיון כפרות מסובסד לרווחת כלל התושבים, וכן מכירת ד’ מינים מהודרים במחירים מוזלים במיוחד, ומכירת עופות במחירים מוזלים לכבוד החג.
פסגות של שמחה
אתא ובא ‘זמן שמחתנו’ – ולקראתו נערכו בסיעה מבעוד מועד עם אירועים שסחפו את העיר, כפשוטו, בהשתתפות המונים, ותוך יצירת אווירה שהורגשה בכל רחבי ביתר עילית.
גולת הכותרת היה במעמד שמחת בית השואבה המרומם, בהשתתפות אלפים רבים מביתר ומחוצה לה, בראשות המשפיע הנודע, מלהיב הלבבות לאהבת השי”ת, הרה”צ רבי אלימלך בידרמן שליט”א, אשר האיר את הלבבות באור יקרות והעלה את קהל המשתתפים לפסגות של שמחה והתעלות רוחנית.
היו אלו שעות ארוכות ומופלאות שנערכו כבר במוצאי יום טוב ראשון באודיטוריום רחב הידיים ‘מתנ”ס פריימן’ שהוכן בערב החג עם קומות גבוהות של פארענצ’עס בטיחותיים שנועדו לקלוט את המוני המשתתפים. כשעתיים לאחר צאת החג נראתה נהירה המונית של אלפי משתתפים שבאו לשאוב מלוא החופן שמחה ורוח הקודש. רבי אלימלך הופיע בעיזוז וברעננות וקולו הטהור החל חודר לעומק הלבבות בדברי התעוררות מתוקים מדבש, מהולים בסיפורי צדיקים מאירי נשמה שנשזרו בין פרקי השירה והזמרה שעליה ניצחה תזמורת שהורכבה מבעלי מנגנים תושבי העיר.
אבוקות של אור
מה נהדר היה המחזה לראות את המתנ”ס כולו רוקד עד לב השמים, בשמחה טהורה ובריקודים קדושים ומרוממים שהאירו את הלבבות. הניגונים הקדושים שהדהדו באוויר העיר עד השעות הקטנות של הלילה, העלו דמעות של התרגשות בעיני המשתתפים, עד שניתן היה להמליץ על המעמד כעין שאמרו חז”ל על שמחת בית השואבה בבית המקדש – שמי שלא ראה שמחה כזו, לא ראה שמחה מימיו.
וכזֵכר למקדש – בשיא המעמד נטל המשפיע הרה”צ רבי אלימלך בידרמן שתי אבוקות של אש בידיו וקיפץ ברחבי האולם לקול שירה עצומה של אלפי המשתתפים, כאשר יחד עימו רוקדים בחורים וילדים יקרים, ילדיו של הקב”ה אשר אבי יתומים דואג להם, ויהי המקום למעמד עצום ומרגש אשר ממנו שואבין שמחה ורוח הקודש.
סמוך לשעה שתיים אחר חצות הסתיים המעמד הסוחף, כאשר לאחר מכן ערך הרה”צ ביקור בסוכתו של רה”ע הרב מאיר רובינשטיין, ובמהלכה נשא דברי חיזוק והודה לכלל המארגנים וראשי הסיעה על המעמד שחרט רישומי שמחה של מצווה בלבבות.
שאבו ממעייני הישועה
אף עבור ‘בית יעקב – אלו הנשים’ נערכה פעילות מיוחדת ומרגשת: במוצאי שבת קודש חול המועד סוכות נערך מעמד לנשות העיר – ‘ושאבתן בששון’, בו זכו אלפי המשתתפות להתעלות ולהתרומם בשמחה של מצווה ולשאוב ממעייני הישועה באווירה מרוממת ובדברי חיזוק ושמחה שהותירו רושם כביר.
כל תוכניית המעמד עמדה בסימן תפילה לבורא כל עולמים שיפתח שערי שמים וישפיע על עמו ישועות מקיפות ושמחה אמיתית מתוך השקט ושלום ושלווה.
תודה וקול זמרה
לסיכום הפעילות הענפה הביע סגרה”ע ויו”ר הסיעה החסידית ר’ גדליהו אייזנשטיין את הערכתו העמוקה לרה”ע ר’ מאיר רובינשטיין, הרוח החיה מאחורי הפעילות הענפה, על הדרבון המתמיד והסיוע לפעילות ‘תשרי מיט א ברע’ן’, באומרו: “זכות גדולה נפלה בחלקנו לפעול תחת עם ראש העיר שכל מעייניו נתונים לטובת התושבים ולהגדלת כבוד שמים בעירנו הקדושה עם כל הברע’ן”.
רה”ע הדגיש את שביעות רצונו מהפעילות הענפה של הסיעה החסידית המהווה נדבך חשוב בחיים הרוחניים של תושבי העיר מכל הגילאים.
אכן, ימים של אורה ושמחה היו מנת חלקה של ביתר עילית המעטירה, ימים אשר האירו באור יקרות את נשמותיהם של תושבי העיר היקרים, בתפילה שרישומם הרוחני הכביר של ימי ירח האיתנים ישכנו בלבבות ונזכה לשנת אורה וברכה עם כל הברע’ן.