ביתר 24 - כל מה שקורה בביתר עלית
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • עיתון שערים
  • מתכונים
שבת, י״ט באייר ה׳תשפ״ה
No Result
View All Result
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • עיתון שערים
  • מתכונים
No Result
View All Result
ביתר 24 - כל מה שקורה בביתר עלית
No Result
View All Result
ראשי כלכלה צרכנות ויח"ץ

יש מנהיג לבירה

י״ז בתשרי ה׳תשפ״ה
| צרכנות ויח"ץ
0 0

שמעון כהן 

הם בסך הכל רצו להנביט שעורים, דבר אותו נהגו לעשות באופן תדיר במיני קטניות או בגרעיני דגן. השעורים המונבטים שימשו להם כאוכל מזין, בריא וטעים. 

הגרעינים הושרו במים כרגיל. לאחר כשלושה ימים, בעת אשר הגיעו לבדוק האם יצאו כבר הנבטים וראו אור עולם – קידם את פניהם ריח מוזר. ככל הנראה התקלקלו הנבטים, כך הם הניחו בעגמימות. חבל היה להם על הזמן והמשאבים שירדו לטמיון, אולם המראה והריח לא הותירו אצלם מקום לספק, הליך ההנבטה לא צלח הפעם. 

היה זה ביטוי לתסכול, לסקרנות או לשניהם גם יחד – כשאחד מהם החליט לטעום את המים העכורים. לגימה אחת גררה את השנייה שבאה בעקבותיה, ואלו השניים הזמינו גם את השלישית אחריהם, ומצב הרוח של השותה החל נוסק. 

ראו החברים את רוח העליצות שתקפה את חברם, טעמו אף הם, ראו כי טוב ונסחפו עד מהרה למצב הרוח העליז. יש בו במשקה משהו מיוחד, אמרו זה לזה, ובעוד האכזבה מפנה את מקומה להתרגשות, החל המשקה לעשות את צעדיו הראשונים בעולם. יעברו שנים, ואותו ניסוי שמקורו בתסכול, בקלקול ובריקבון, יצמיח תעשייה חובקת עולם, שתגלגל מיליארדי דולרים בשנה ותטביע את חותמה על הרגלי השתייה והתרבות האנושיים שסובבים את הגלובוס כולו.

הייתה זאת הבירה הראשונה.

הטיפה הכשרה 

במהלך השנים התגבשה לה נוסחת הבירה, התווספו לה חומרים נוספים המשפרים את הטעם, את הארומה ואת העמידות (ראה מסגרת), והיא נפוצה על פני קצוות תבל, עוברת מפה לאוזן וממקום למקום והופכת לנחלת הכלל עבור מיליארדי צרכנים. 

גם בעת העתיקה נפוצה הבירה בכל הארצות, כשהטכניקה להכנתה התפרסמה, ומבשלות שיכר קמו ופרחו כמעט בכל מקום יישוב. כבר מאות בשנים שהבירה נעשית באותה טכניקה ועם אותם חומרים, בשמרנות עיקשת, צמודה למקור.

רובנו מכירים את הבירה ממדפי המרכולים, עליהם ניצבים בקבוקי הזכוכית הכהים – אטומים, ובתוכם המשקה המריר והתוסס, שעולה על שולחן השבת ברבים מבתי ישראל. מכירים אנו גם את חותמת כשרות בד”ץ העדה החרדית המסולסלת שמוטבעת על חלקם. האם אמנם יש צורך בהשגחה מהודרת לבירה? האם חיונית היא החותמת?

לשם כך, פנינו עם שאלתנו זו אל הרב מנחם בלוך שליט”א, מומחה לכשרות הבירה ומפקח על תעשיית הבירה מטעם בד”ץ העדה החרדית, ונחשפנו לעולם מרתק, תוסס, וגדוש גילויים.

פעילותו של הרב בלוך סובבת את כל שעות היממה. עולם הכשרות הוא כה דינמי וללא הרף מתחדש והולך, וההשגחה בו דורשת עין פקוחה ואוזן כרויה תמיד, לאורך כל הזמן. זו הייתה משימה מורכבת להשתחל לתוך סדר יומו הדחוס של הרב בלוך.

לבסוף, בשעה – לא שעה, לאחר חצות הליל, ישבנו לשיחה בפאתי מפעל לייצור מזון תינוקות הנטוע אי שם בצפון הארץ, שיחה שפתחה בפנינו אפיקים מעניינים ובלתי מוכרים, שהעניקה לנו מושג מה עומד מאחורי חותמת הכשרות המוטבעת על בקבוקי הבירה וגילתה טפח מעבודתו ומפעילותו הנמרצת של משגיח כשרות.

מ’טמפו’ עד ‘מכבי’

ממתי התחילה מערכת הכשרות של העדה החרדית לתת הכשר על בירה?

כבר שנים ארוכות, דומני כי מאז התחיל מפעל “טמפו” שהוא היה הראשון בארץ לייצור תעשייתי של בירה, ומדובר בעשרות שנים לאחור, כבר אז החלה “העדה החרדית” להעניק השגחה לבירה מתוצרתה.

על מה צריך הכשר בבירה, על תערובת החומרים, על הליך הבישול או על האחסנה?

“על כל אלו גם יחד. נתחיל עם החומרים. החומרים מהם עשויה בירה (ראה מסגרת), הם לתת של שעורה, כשות, אנזימים, שמרים ומים. נתייחס ראשית ללתת השעורה. על השעורה, כמו בכל חמשת מיני דגן, חל מדי שנה איסור ‘חדש’, דהיינו, שיש איסור תורה על אכילת וצריכת תבואה חדשה שנקצרה לאחר יום ט”ז בניסן, וכל תבואה הנקצרת לאחר תאריך זה, תהיה מותרת רק בט”ז בניסן שאחריה. עובדה זו מעמידה את תעשיית הבירה כולה בבעיית כשרות גדולה.

“חשוב לציין, כי כיום מגיע כל הלתת מחוץ לארץ, בעיקר מהולנד, שהיא אולי יצרנית הלתת הגדולה בעולם, ונחלקו הפוסקים האם חדש נוהג גם בחוץ לארץ. דעת הרבה מן הפוסקים שחדש נוהג גם בחוץ לארץ ואף בגידולי נכרים, כך שלשיטתם איסור ‘חדש’ רלוונטי בנוגע לתעשיית הבירה.

“אורך זמן רב עד שמגיעה הסחורה האביבית של הדגן לשווקים, ועד אז, השעורים המצויים בשוק, מן הסחורה הישנה הם, ומותרים. בשנה זו, בתורת דוגמה, הסחורה האביבית הגיעה לשווקים רק באמצע חודש אלול, והשימוש בסתם שעורים מתאריך זה ואילך בלבד, יהיה אסור עד לחג הפסח הבעל”ט, למעט תבואה ישנה שהייתה בפיקוח”.

להינצל מאיסור ‘חדש’

הרב בלוך מספר, כי לפני כמה שנים התקבלה פנייה במשרד מערכת הכשרות, שבאה לעורר כביכול על “פרצת כשרות חמורה”, כך לדברי הכותב, שגילה לעניות דעתו תגלית בעייתית בנוגע לכשרות הבירה. 

“הכותב המלומד טען, כי על בקבוק בירה שרכש במרכול השכונתי ואשר עליו מופיעה חותמת הבד”ץ, מוטבע תאריך הייצור שלה, והוא כחודש לאחר חג הפסח. הרי לנו, כי מדובר בתבואה חדשה, כך הסיק הכותב, והדבר מלמד על מחדל כשרות, שהרי הבירה אסורה באיסור “חדש”. אותו כותב, שהגדיל לעשות ועשה פרסומי ניסא לדברים – שגה. 

“מסקנותיו של אותו כותב בטעות יסודן, ונשענו על היעדר היכרות בסיסית עם הליך ייצור הבירה, כיוון שלתאריך המוטבע על גבי הבקבוק אין שום ערך, בהיותו מסמל רק את תאריך האריזה של הבקבוק, בעוד שקודם לכן עשויה הבירה להיות מאוחסנת בקירור בתוך מכלים גם חודש ויותר. יתירה מכך: בלתת השעורים עושים ברבים מהמקרים שימוש חוזר, כך שבקבוק שנארז בסביבות חג השבועות וזה התאריך המוטבע עליו, עדיין יוצר משעורים השייכים לתבואה הישנה.

“הפיקוח על איסור חדש הוא הדוק וקפדני, מחלקה מיוחדת קיימת במשרדי “העדה החרדית” שכל תפקידה הוא הטיפול באיסור ‘חדש’, לשם כך מוקצים משאבים וכוחות בלתי נדלים, ולא בכדי, כי נושא זה דורש מעקב מתמיד ופיקוח הדוק. בנוגע לייצור הבירה, הרי שכל מכולה המכילה לתת לתעשיית הבירה שבהשגחתנו, נבדקת על ידי באופן אישי, והחושים צריכים להיות דרוכים”.

לא לשקוט על השמרים 

הרב בלוך מוסיף: “זכורני מקרה, בו באתי לבדוק מכולה שהגיעה לנמל חיפה, והכילה לתת שעורים מהולנד בדרכה למפעל גדול בארץ. קיבלתי לידי את תעודות המשלוח ואותן השוויתי עם המידע שהיה ברשותנו ושסופק לנו על ידי המשגיחים שלנו שנמצאים בהולנד, שם הם מפקחים על הליך הייצור של הלתת. 

“להפתעתי, גיליתי לפתע פער בין הרישומים שבידי לבין תעודת המשלוח שהגיעה יחד עם הסחורה. ונוכחתי לראות כי על כמות הסחורה המפוקחת שאמורה הייתה להגיע אלינו מהולנד, התווספה כמות נוספת, היינו – שיש כאן במכולה כמות של לתת שאינו מפוקח. 

“האם מדובר על בעיות של חוסר אמון, או על טעות בתום לב כטענת מפעל הייצור, זאת לא נדע, אולם על אתר פסלנו את כל תכולת המכולה, ושיתוף הפעולה עם המפעל המספק את הלתת הופסק.

חושים דרוכים וערנות מתמדת הינם אפוא חלק מעבודתו של משגיח המפקח בתעשייה הזאת?

“אכן, כמו גם בעוד תחומי ההשגחה צריכים להיות ערניים וכלשון הביטוי שמקבל משמעות עמוקה בהקשר שלנו – ‘לא לשקוט על השמרים’. 

“אספר לך סיפור נוסף מעבודתו של משגיח דרוך וערני: משגיח באחד המפעלים המייצרים בירה בחוץ לארץ, הגיע במסגרת השגחתו לחדר הקירור. ודאי תתמה, וכי מה יש להשגיח על תהליך הקירור – ומה יכול להיות בעייתי בקירור? 

“ובכן, הנה התשובה: קירור הבירה שנעשה לפני הסימון והאריזה הינו חיוני, ולשם כך מוקצים משאבים רבים. הבירה מוכנסת למכלי ענק, וכשהיא בתוכם, היא מועברת לחדרי קירור גדולים, כשלשם האצת הקירור, ועל מנת לחסוך באנרגיה, משתמשים במכלים מאיצי קירור. דבר זה נעשה באמצעות דופן כפולה של המכל, שבתוכה יש חומר מקרר שהוא בדרך כלל אמוניה. 

“אותו משגיח עליו נסוב סיפורנו, בהגיעו לחדר הקירור, צדה את אוזנו שיחה בין הפועלים במתחם, המדברים על איזשהו שינוי במכלים הנוכחיים שנמצאים בחדר הקירור באותו זמן. עובדה זו הציתה את סקרנותו של המשגיח, והוא פנה אל אותו פועל, והתעניין אצלו מה פשר אותו שינוי מדובר. 

“לפי תומו סיפר הפועל, כי הפעם, מחמת חוסר בחומרים אחרים, בתוך הדופן הכפולה ישנו אלכוהול. וממה מופק האלכוהול? על זה לא היה בפי הפועל תשובה, אולם המשגיח פנה לברר. בירור העניין העלה, כי אלכוהול המופק מענבים, הוא זה אשר נמצא בתוך דופן המכל. אלכוהול המופק מענבים, משמע דין יין לו, והיות ובגויים עסקינן, הרי שאיסור יין נסך יש כאן. 

“אמנם הדופן אטומה, וברור שאין זליגה מהחומר אל תוך המכל, וכמו כן לא מדובר בתהליך של בישול, ולהיפך, מדובר בקירור הבירה, אולם דין הוא, שנוזל השוהה למעלה מעשרים וארבע שעות בתוך כלי, מתרחש בו תהליך הדומה לבישול, הנקרא בלשון הגמרא “כבישה” ו’כבוש כמבושל’. הרי לנו אפוא, שיין נסך נבלע בדפנות המכל, ושוב יוצאת הבליעה מעובי הדופן אל תוך הכלי ואל הבירה שבתוכו שאף היא שורה בו יותר מפרק זמן של 24 שעות.

“הנה לנו דוגמה”, מסכם הרב בלוך, “לערנות של משגיח, שרק מי שמצוי לפני ולפנים בתוך התחום, ומלווה באדיקות כל שלב בייצור, עשוי בעזרתה לגלות את המכשולות הרחוקים שעלולים להיווצר”.

האם צריך הכשר?

דיברתם על בעיות נוספות שעלולות להיות בנוגע לחומרים שמהם מורכבת הבירה, למה כוונתכם?

“יש למשל את האנזימים. תפקיד האנזימים הוא לסייע בפירוק הלתת ולהוציא ממנו יותר נוזלים. האנזים הוא מוצר תעשייתי, וככל מוצר תעשייתי, עלולות להתעורר לגבי שלבי ייצורו בעיות כשרות רבות. 

“לעומתו למשל, יש את הכשות, שהיא חומר גלם טבעי, וכשהוא בא כצורתו, אין לגביו כל בעיה כשרותית, היות והוא אינו נזקק לשום תהליך של עיבוד. הבעייתיות שבכל זאת עלולה להיווצר בנוגע לכשות, היא כשמפיקים ממנה תמצית, היות ואז זה כבר הופך להיות מוצר תעשייתי על כל המשתמע מכך. עם זאת יש לציין כי השימוש בתמצית כשות אינו נפוץ.

דעה רווחת היא בציבור, כי מקדמת דנא מעולם לא הקפידו על השגחה כשרותית בבירה. האם הדעה הזו נכונה או שבטעות יסודה?

“כפי שכבר ציינתי, נושא ההקפדה על איסור “חדש” בחוץ לארץ ובגידולי עכו”ם, שנוי במחלוקת. ישנם גדולי עולם שסברו כי אין איסור חדש בזה, ואכן רבים סמכו על זה. אולם יש לקחת בחשבון שתי נקודות בנוגע לכך. האחת – שיש את הדעות החולקות, המתבססות על רוב הפוסקים הראשונים שמחמירים באיסור חדש בחוץ לארץ.

“הנקודה השנייה – שישנן תמורות ושינויים בתעשיית הבירה, בעיקר מבחינת החלק התעשייתי של הייצור, ופחות בגלל חומרי הגלם, שלגביהם יש אמנם להניח שבכל מקום נותרו בלי שינוי. ואילו החלק התעשייתי המשתנה ומתחדש ללא הרף לנוכח הקדמה הטכנולוגית, הוא מעמיד את נושא כשרות הבירה בשלל אתגרים המתחדשים ללא הרף.

“אספר לך סיפור בקשר לכך. במהלך בדיקה שערכו רבני מערכת הכשרות במפעל בחוץ לארץ שביקשו לייצר בו פס ייצור כשר למהדרין בהשגחת הבד”ץ, ערכו הם סיור במקום. הם בחנו את המפעל על כל צדדיו, ואז הגיעו אל המבשלה – המקום שבו מבשלים את התערובת של הלתת. 

“הם בחנו את המערכת, וביקשו לדעת מה מקור החום המרתיח את הדוודים הענקיים. בגאווה בלתי מוסתרת, הראו בעלי המפעל את מערכת הצינורות המסועפת המזרימה קיטור אל הדוודים, כשהקיטור הוא אשר יוצר את הבישול. הבעת חשש עלתה על פני הרבנים, ומהיכן מגיע הקיטור אל הצינורות? הוסיפו לשאול, ובעלי המפעל נעתרו ברצון לספר על אזור התעשייה המשוכלל בו הם שוכנים, אשר תנאי הייצור בו מתקדמים ומפותחים. “יש מערכת קיטור עצומת ממדים, המספקת קיטור לכל המפעלים שבסביבה, וכך אין לנו צורך ברכישת גופי חימום או חומרי תבערה, וכך גם מרוויחים אנו את החיסכון באנרגיה ונחסכת גם הפגיעה באיכות הסביבה” הוסיף הלה והסביר. 

“חששם של הרבנים התאמת. סיור קצר בסביבות המפעל גילה מפעלים לייצור מזון במתחמים סמוכים, מפעלים של גויים כמובן, הניזונים אף הם מאותה מערכת של קיטור, מה שאומר, כי בתוך אותו קיטור המוזרם למפעל הבירה על ידי הצינורות ישנן בליעות של גיעולי נכרים הנפלטים במפעלי המזון ומגיעים לכל המפעלים שבסביבה על ידי צנרת החימום.

“הנה לנו דוגמה, הגם שאינה מצויה כל כך, לבעיה שלא הייתה בעבר, אותה יוצרת הסביבה הטכנולוגית החדשה. יש כמובן גם את עניין האנזימים ותמציות הכשות, שאף הן תוצאה של הדורות האחרונים, ושאותן כבר הזכרנו קודם”.

בין לבנה לשחורה 

האם ישנה בעיה של החדרת חומרי טעם בבירה?

“באופן רגיל לא. ייצור הבירה נעשה לפי נוסחה שמרנית מאוד, ואינה מכילה חומרי טעם, למעט בירה המשווקת כבירה עם טעמים דוגמת בירת ‘שנדי’ של חברת ‘מכבי’ שבהשגחת הבד”ץ, בירה המשווקת במוצהר כבירה בטעמים, ובה יש חומרי טעם שכמובן מחייבים הכשר מהודר, כי חומרי טעם כיום מיוצרים מתמציות.

“עולם התמציות”, ממחיש הרב בלוך, “הוא כה רחב וסבוך, עד שיש צורך מלבד בהשגחה קפדנית, גם בידע בביוכימיה ובהנדסת מזון, היות והתמציות הינן פרי פיתוח מעבדתי, ומיוצרות לפי נוסחאות כימיקליות, עד כדי כך, שתמצית בודדת עשויה להכיל יותר ממאה חומרים שונים! אולם כאמור, בירה שאינה משווקת כבירה בטעמים, אין בה את החשש הספציפי הזה של חומרי טעם.

ומה בנוגע לבירה שחורה?

יש להדגיש, כי כל דברינו עד כה מתייחסים אך ורק לבירה המסורתית, המוכרת לנו כ”בירה לבנה”, לעומתה, הבירה השחורה שהיא המצאה מאוחרת ממש של הדור האחרון, דינה לגמרי כמו כל משקה ממותק. למען האמת, הסוכר עצמו שיש בבירה אין בו בעיה כשרותית מהותית בהיותו חומר גלם פשוט, אולם לבירה השחורה מוסיפים גם קרמל ואולי גם חומרי טעם. ובבירה דלת קלוריות מוסיפים ממתיקים מלאכותיים, שהם מוצרי תעשייה הדורשים הכשר קפדני.

האם נושא הבירה מצריך השגחה מיוחדת שאין בתחומי כשרות אחרים?

“ההשגחה על הבירה דורשת ידע, מקצועיות ובעיקר ניסיון. מי שלא בקי בתחום ולא מנוסה, יתקשה לזהות את התהליכים הגלויים והסמויים שבמהלך הייצור. אולם כך המצב גם ביתר תחומי ההשגחה, בפרט בדור האחרון בו כמעט ואין יום שאין בו חידוש הנובע מתהליכים של התפתחות טכנולוגית שמשפיעה באופן ישיר על תעשיית המזון, ולכן חשוב מאוד שעל כל תחום כשרות יהיה משגיח ייעודי הבקי בנושא הכשרות הספציפי עליו הוא אמון.

“אולם מעל לכל יש לזכור, כי אנו בסך הכול בני אנוש, ומבלעדי סייעתא דשמיא המלווה אותנו, שאותה אנו רואים על כל צעד וצעד שלנו, אין ביכולותינו לשלוט על מערכות כה גדולות ומפותחות, אולם אנו יודעים כי “הבא ליטהר מסייעין בידו”, וכשאנו עושים לפי כוחותינו, משמים מוליכים אותנו לבל יצא מכשול מתחת ידינו”.

סודות מהחבית 

עשר עובדות שלא ידעתם על בירה

  • בירה מוזכרת כבר בגמרא כשיכר שעורים, ובמסכת פסחים (דף ק”ז.) מובאת כמשקה חשוב ומשובח, עוד יותר משיכר של תמרים.
  • הבירה נארזת בעיקר בבקבוקים כהים, עובדה זו נועדה לשם שמירתה מאור ומקרינת שמש הפוגעים בעמידות הבירה.
  • מקור שמה של הבירה, הוא אחד הניבים בשפה הגרמנית שמכנה לשעורה שהוא חומר הגלם המרכזי בה, את השם “בייר”.
  • משמעות המילה “לאגר” הנפוצה בבירה, היא “אחסון” ומשמעותה ביחס לבירה, היא בירה המיוצרת ע”י תהליך של אחסון ארוך.
  • משמעות המילה “מאלט”, הנפוצה אף היא בנוגע לבירה, היא לתת.
  • מתכונים להכנת בירה נמצאו על ממצאים ארכיאולוגיים ממצרים העתיקה, היינו עוד בזמן שעם ישראל היה במצרים.
  • מלבד משעורה, ניתן לייצר בירה גם מחיטה, מתירס ומאורז.
  • היו זמנים בהם הבירה שימשה גם מעין מטבע, ובאמצעותה שולמו משכורות לעובדים.
  • ממחקרים שונים עולה, כי שתייה מבוקרת של בירה משפרת את תפקוד מערכת החיסון, מגינה על הלב ומאזנת את רמות הסוכר שבגוף.
  • שיאנית הצריכה של בירה בעולם, היא צ’כיה, בה שותה האדם הממוצע כ-160 ליטר בירה בשנה.

כל הדרך לבקבוק 

איך מכינים בירה? כמה שלבים לו לייצור הבירה, המשקה הצהבהב הכהה, המריר והתוסס שכולנו מכירים?

 

  1. ייצור הלתת לתת השעורה היא חומר הגלם העיקרי בהכנת בירה, מדובר בשעורה מונבטת מעט ומיובשת בקלייה. את גרעיני השעורה מרטיבים ומסננים כך שיתחילו בתהליך הנביטה הטבעי שלהם, ומשתחילים לנבוט נבטים קטנים, יש לעצור את הנביטה באמצעות ייבוש או קלייה באוויר חם.
  2. בישול הבירה השלב הבא הוא בישול הבלילה הראשונית שבהמשך תותסס ותהפוך לבירה. בתהליך זה מבשלים את הלתת שעברה גריסה יחד עם מים, מסננים אותה מהקליפות, ואז מוסיפים את הכשות. כמות הכשות ואורך הבישול שלו יקבעו את רמת המרירות של הבירה.
  3. קירור הכנת בירה מחייבת קירור של הנוזל המבושל לפני העברתו לתסיסה. אם הנוזל המורתח יעבור מיד למיכל ההתססה ואז יוסיפו לו שמרים – החום הגבוה יפגע בשמרים ויעצור את התסיסה.
  4. הוספת שמרים ותסיסה מעבירים את הנוזל המבושל למכלי התססה ואליהם מוסיפים שמרים. הליך התסיסה אורך בין כמה ימים לכמה שבועות.
  5. סינון לאחר התסיסה, מסננים את הבירה כדי שלא יהיו משקעים ושמרים מוצקים וכדי שניתן יהיה להעבירה לאריזה.
  6. פסטור פסטור הבירה נועד לחסל חיידקים שבתוכו, והוא מתבצע בהבאת הבירה לחום גבוה מאוד למשך מספר שניות.
  7. אריזה אריזת הבירה בד”כ בבקבוקים אטומים, סגורים הרמטית, לשמר את התסיסה הטבעית שלהם ואת הארומה.
תגיות: בירהכשרות

עוד בנושא

חכם מתי הוא קונה

מערכת ביתר 24
י״ח באדר ה׳תשפ״ה
0

גורמים בענף הצרכנות מזהירים: שיבושי שרשרת האספקה עלולים להוביל למחסור במוצרים ולעליית מחירים ככל שמתקרב החג 

נוחעם, שאטו-ראמו כבר טעמת?

נוחעם, שאטו-ראמו כבר טעמת?

מערכת ביתר 24
ה׳ באדר ה׳תשפ״ה
0

היריד שנערך לראשונה בעיר כלל טעימות מעשרות יקבים מהארץ ומהעולם >>> בין היקבים שהשתתפו: כרמל, טפרברג, יקבי ציון, שאטו רמו, אפוד, בית א־ל, 1848, אור הגנוז ורבים נוספים >>> רה"ע...

מכירה סינית, שילוב יהודי 

מכירה סינית, שילוב יהודי 

מערכת ביתר 24
ט״ז בכסלו ה׳תשפ״ה
0

למען רווחתם הכלכלית של תושבי ביתר: שותפות אסטרטגית בין קופת ביתר לקבוצת 'נתנאל גרופ' >>> סוכם על שיתוף פעולה למען עניי העיר, כאשר ענקית הנדל"ן תיקח חסות על המכירה הסינית...

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הצטרפו לקבוצת ה-WhatsApp
רוצה לפרסם בחינם?

רוצים להשאר מעודכנים?

לערוץ הטלגרם
לעדכונים ב-Whatsapp
לערוץ היוטיוב
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר

יש לכם דיווחים או פניות למערכת?

טלפון למערכת ביתר 24 בלבד:

 

כתובת מייל:

Be**********@gm***.com

Ⓒ כל הזכויות שמורות לביתר 24

Welcome Back!

Sign In with Facebook
Sign In with Google
OR

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

נגישות

מצבי נגישות

מצב בטוח לאפילפסיה
מבהיר צבע ומבטל היבהובים
מצב זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש באתר בבטחה על ידיחיסול הסיכון להתקפים הנגרמים על ידי אנימציות מהבהבות או מהבהבותושילובי צבעים מסוכנים.
מצב לקוי ראייה
משפר את הוויזואליה של האתר
מצב זה מתאים את האתר לנוחיותם של משתמשים עם ליקויי ראייהכגון ראייה לקויה, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ועוד
מצב מוגבלות קוגניטיבית
עוזר להתמקד בתוכן ספציפי
מצב זה מספק אפשרויות עזרה שונות כדי לעזור למשתמשים הסובלים מ:לקויות קוגניטיביות כגון דיסלקציה, אוטיזם, CVA וכו', להתמקד בפריטים.הליבה של האתר נגישה יותר בקלות.
מצב ידידותי להפרעת קשב וריכוז
מפחית הסחות דעת ומשפר את המיקוד
מצב זה עוזר למשתמשים עם ADHD והפרעות נוירו-התפתחותיות בקריאה,הפונקציה מאפשרת גלישה והתמקדות באלמנטים מרכזיים באתר.כך קל להם יותר לגשת למידע באתר עם הרבה פחות הסחות דעת.
מצב ליקוי ראיה
מאפשר שימוש באתר עם קורא המסך שלך
מצב זה מגדיר את האתר כך שיהיה תואם לקוראי מסך כגוןJAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack קורא מסך הוא תוכנה למשתמשים עיוורים.עיוורים אשר מותקן קורא מסך במחשב ובסמארטפון שלהם, זקוקים לאתרי אינטרנטשתואמים ומאפשרים שימוש בקוראי מסך"

מילון מקוון

    חווית קריאה

    קנה מידה של תוכן
    ברירת מחדל
    זכוכית מגדלת לטקסט
    גופן קריא
    ידידותי לדיסלקציה
    הדגש כותרות
    הדגש קישורים
    גודל גופן
    ברירת מחדל
    גובה קו
    ברירת מחדל
    ריווח אותיות
    ברירת מחדל
    ישור לשמאל
    מיושר למרכז
    ישור לימין

    חוויה חזותית נעימה

    ניגודיות כהה
    ניגודיות אור
    מונוכרום
    ניגודיות גבוה
    רוויה גבוהה
    רוויה נמוכה
    התאם את צבעי הטקסט
    התאם את צבעי הכותרת
    התאם את צבעי הרקע

    התמצאות קלה

    השתקת צלילים
    הסתר תמונות
    מקלדת וירטואלית
    מדריך קריאה
    עצור אנימציות
    מסכת קריאה
    הדגש את הרחף
    הדגש פוקוס
    סמן שחור וגדול
    סמן גדול ומואר
    קריאה קוגניטיבית
    מקשי ניווט
    ניווט קולי

    ביתר 24 - כל מה שקורה בביתר עלית

    הצהרת נגישות - Accessibility Statement

    beitar24.co.il

    18/02/2022

    סטטוס תאימות

    אנו מאמינים שהאינטרנט צריך להיות זמין ונגיש לכל אחד, ולספק אתר אינטרנט נגיש לקהל הרחב ביותר האפשרי, ללא קשר לנסיבות וליכולת.

    כדי למלא זאת, אנו שואפים לדבוק בקפדנות ככל האפשר להנחיות נגישות תוכן האינטרנט של World Wide Web Consortium (W3C) 2.1 (WCAG 2.1) ברמת AA. הנחיות אלו מסבירות כיצד להנגיש תוכן אינטרנט לאנשים עם מגוון רחב של מוגבלויות. עמידה בהנחיות אלו עוזרת לנו להבטיח שהאתר יהיה נגיש לכל האנשים: עיוורים, אנשים עם לקות מוטורית, לקות ראייה, לקויות קוגניטיביות ועוד.

    אתר זה משתמש בטכנולוגיות שונות שנועדו להפוך אותו לנגיש ככל האפשר בכל עת. אנו משתמשים בממשק נגישות המאפשר לאנשים עם מוגבלויות ספציפיות להתאים את ממשק המשתמש של האתר ולעצב אותו לצרכיהם האישיים.

    בנוסף, האתר משתמש באפליקציה מבוססת בינה מלאכותית שפועלת ברקע ומייעל את רמת הנגישות שלו ללא הרף. יישום זה מתקן את ה-HTML של האתר, מתאים את הפונקציונליות וההתנהגות שלו לקוראי מסך המשמשים את המשתמשים העיוורים, ולפונקציות המקלדת המשמשות אנשים עם ליקויים מוטוריים.

    אם מצאתם תקלה או יש לכם רעיונות לשיפור, נשמח לשמוע מכם. תוכל ליצור קשר עם מפעילי האתר באמצעות המייל הבא

    קורא מסך ומקלדת ניווט

    האתר שלנו מיישם את טכניקת ARIA attributes (Accessible Rich Internet Applications), לצד שינויים התנהגותיים שונים, כדי להבטיח שמשתמשים עיוורים המבקרים עם קוראי מסך יוכלו לקרוא, להבין וליהנות מהפונקציות של האתר. ברגע שמשתמש עם קורא מסך נכנס לאתר, הוא מקבל מיד הנחיה להיכנס לפרופיל קורא המסך כדי שיוכל לגלוש ולתפעל את האתר ביעילות. כך האתר שלנו מכסה כמה מהדרישות החשובות ביותר לקורא מסך, לצד צילומי מסך של קונסולה של דוגמאות קוד:

    אופטימיזציה של קוראי מסך: אנו מפעילים תהליך רקע שלומד את מרכיבי האתר מלמעלה למטה, כדי להבטיח תאימות מתמשכת גם בעת עדכון האתר. בתהליך זה, אנו מספקים לקוראי מסך נתונים משמעותיים באמצעות ערכת התכונות של ARIA. לדוגמה, אנו מספקים תוויות טפסים מדויקות; תיאורים של אייקונים מניעים לפעולה (סמלים של מדיה חברתית, סמלי חיפוש, סמלי עגלה וכו'); הנחיות אימות עבור קלט טפסים; תפקידי אלמנטים כגון לחצנים, תפריטים, דיאלוגים מודאליים (חלונות קופצים) ואחרים. בנוסף, תהליך הרקע סורק את כל תמונות האתר ומספק תיאור מדויק ומשמעותי המבוסס על זיהוי תמונה-אובייקט כתגית ALT (טקסט חלופי) לתמונות שאינן מתוארות. זה גם יחלץ טקסטים המוטמעים בתוך התמונה, באמצעות טכנולוגיית OCR (זיהוי תווים אופטי). כדי להפעיל התאמות של קורא מסך בכל עת, המשתמשים צריכים רק ללחוץ על שילוב המקלדת Alt+1. משתמשי קורא מסך מקבלים גם הודעות אוטומטיות להפעיל את מצב קורא מסך ברגע שהם נכנסים לאתר.

    התאמות אלו תואמות לכל קוראי המסך הפופולריים, כולל JAWS ו-NVDA.

    אופטימיזציה של ניווט מקלדת: תהליך הרקע גם מתאים את ה-HTML של האתר, ומוסיף התנהגויות שונות באמצעות קוד JavaScript כדי להפוך את האתר להפעלה באמצעות המקלדת. זה כולל את היכולת לנווט באתר באמצעות מקשי Tab ו-Shift+Tab, להפעיל תפריטים נפתחים עם מקשי החצים, לסגור אותם עם Esc, לחצני הפעלה וקישורים באמצעות מקש Enter, לנווט בין רכיבי רדיו ותיבת סימון באמצעות מקשי החצים, וכן מלא אותם עם מקש הרווח או Enter. בנוסף, משתמשי המקלדת ימצאו תפריטי ניווט מהיר ודילוג על תוכן, הזמינים בכל עת על ידי לחיצה על Alt+1, או כרכיבים הראשונים של האתר בזמן ניווט עם המקלדת. תהליך הרקע מטפל גם בחלונות קופצים שהופעלו על ידי הזזת הפוקוס של המקלדת לעברם ברגע שהם מופיעים, ולא מאפשר להיסחף הפוקוס מחוצה לו.

    משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.

    פרופילי מוגבלות נתמכים באתר האינטרנט שלנו

    מצב בטוח לאפילפסיה: פרופיל זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש באתר בבטחה על ידי ביטול הסיכון להתקפים הנובעים מהנפשות מהבהבות או מהבהבות ושילובי צבעים מסוכנים.

    מצב לקוי ראייה: מצב זה מתאים את האתר לנוחיותם של משתמשים עם ליקויי ראייה כגון ראייה משפילה, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ועוד.

    מצב מוגבלות קוגניטיבית: מצב זה מספק אפשרויות מסייעות שונות כדי לעזור למשתמשים עם ליקויים קוגניטיביים כגון דיסלקציה, אוטיזם, CVA ואחרים, להתמקד במרכיבים החיוניים של האתר ביתר קלות.

    מצב ידידותי ל-ADHD: מצב זה עוזר למשתמשים עם הפרעות קשב וריכוז והפרעות נוירו-התפתחותיות לקרוא, לגלוש ולהתמקד במרכיבי האתר הראשיים ביתר קלות תוך הפחתת הסחות דעת באופן משמעותי.

    מצב עיוורון: מצב זה מגדיר את האתר כך שיהיה תואם לקוראי מסך כגון JAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack. קורא מסך הוא תוכנה למשתמשים עיוורים המותקנת במחשב ובסמארטפון, ואתרי אינטרנט חייבים להיות תואמים לה.

    פרופיל ניווט במקלדת (לקויי מוטורי): פרופיל זה מאפשר לאנשים בעלי מוגבלויות מוטוריות להפעיל את האתר באמצעות Tab, Shift+Tab ומקשי Enter. משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.

    התאמות נוספות של ממשק משתמש, עיצוב וקריאות

    התאמות גופנים - משתמשים יכולים להגדיל ולהקטין את גודלו, לשנות את משפחתו (סוגו), להתאים את המרווחים, היישור, גובה הקו ועוד.

    התאמות צבע - המשתמשים יכולים לבחור פרופילי ניגודיות צבע שונים כגון בהיר, כהה, הפוך ומונוכרום. בנוסף, משתמשים יכולים להחליף ערכות צבעים של כותרות, טקסטים ורקעים, עם למעלה מ-7 אפשרויות צביעה שונות.

    אנימציות - משתמשים אפילפטיים יכולים להפסיק את כל האנימציות הפועלות בלחיצת כפתור. אנימציות הנשלטות על ידי הממשק כוללות סרטונים, קובצי GIF ומעברי CSS מהבהבים.

    הדגשת תוכן - משתמשים יכולים לבחור להדגיש אלמנטים חשובים כמו קישורים וכותרות. הם יכולים גם לבחור להדגיש רק אלמנטים ממוקדים או מרחפים.

    השתקת אודיו - משתמשים עם מכשירי שמיעה עשויים לחוות כאבי ראש או בעיות אחרות עקב השמעת אודיו אוטומטית. אפשרות זו מאפשרת למשתמשים להשתיק את כל האתר באופן מיידי.

    הפרעות קוגניטיביות - אנו משתמשים במנוע חיפוש המקושר לוויקיפדיה ולוויקימילון, המאפשר לאנשים עם הפרעות קוגניטיביות לפענח משמעויות של ביטויים, ראשי תיבות, סלנג ואחרים.

    פונקציות נוספות - אנו מספקים למשתמשים את האפשרות לשנות את צבע וגודל הסמן, להשתמש במצב הדפסה, להפעיל מקלדת וירטואלית ופונקציות רבות אחרות.

    תאימות לדפדפן וטכנולוגיה מסייעת

    אנו שואפים לתמוך במגוון הרחב ביותר של דפדפנים וטכנולוגיות מסייעות ככל האפשר, כך שהמשתמשים שלנו יוכלו לבחור את הכלים המתאימים ביותר עבורם, עם כמה שפחות הגבלות. לכן, עבדנו קשה מאוד כדי להיות מסוגלים לתמוך בכל המערכות העיקריות המהוות למעלה מ-95% מנתח השוק של המשתמשים כולל Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera ו-Microsoft Edge, JAWS ו-NVDA (קוראי מסך), שניהם עבור Windows ועבור משתמשי MAC.

    הערות, הערות ומשוב

    למרות מאמצינו הטובים ביותר לאפשר לכל אחד להתאים את האתר לצרכיו, עדיין עשויים להיות דפים או חלקים שאינם נגישים במלואם, נמצאים בתהליך של נגישות, או שחסר להם פתרון טכנולוגי הולם כדי להנגיש אותם. ובכל זאת, אנו משפרים ללא הרף את הנגישות שלנו, מוסיפים, מעדכנים ומשפרים את האפשרויות והתכונות שלה, ומפתחים ומאמצים טכנולוגיות חדשות. כל זה נועד להגיע לרמת הנגישות האופטימלית, בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית. לכל עזרה, אנא פנה אלינו 

     

    Accessibility Statement

    Compliance status

    We firmly believe that the internet should be available and accessible to anyone, and are committed to providing a website that is accessible to the widest possible audience, regardless of circumstance and ability.

    To fulfill this, we aim to adhere as strictly as possible to the World Wide Web Consortium’s (W3C) Web Content Accessibility Guidelines 2.1 (WCAG 2.1) at the AA level. These guidelines explain how to make web content accessible to people with a wide array of disabilities. Complying with those guidelines helps us ensure that the website is accessible to all people: blind people, people with motor impairments, visual impairment, cognitive disabilities, and more.

    This website utilizes various technologies that are meant to make it as accessible as possible at all times. We utilize an accessibility interface that allows persons with specific disabilities to adjust the website’s UI (user interface) and design it to their personal needs.

    Additionally, the website utilizes an AI-based application that runs in the background and optimizes its accessibility level constantly. This application remediates the website’s HTML, adapts Its functionality and behavior for screen-readers used by the blind users, and for keyboard functions used by individuals with motor impairments.

    If you’ve found a malfunction or have ideas for improvement, we’ll be happy to hear from you. You can reach out to the website’s operators by using the following email

    Screen-reader and keyboard navigation

    Our website implements the ARIA attributes (Accessible Rich Internet Applications) technique, alongside various different behavioral changes, to ensure blind users visiting with screen-readers are able to read, comprehend, and enjoy the website’s functions. As soon as a user with a screen-reader enters your site, they immediately receive a prompt to enter the Screen-Reader Profile so they can browse and operate your site effectively. Here’s how our website covers some of the most important screen-reader requirements, alongside console screenshots of code examples:

    1. Screen-reader optimization: we run a background process that learns the website’s components from top to bottom, to ensure ongoing compliance even when updating the website. In this process, we provide screen-readers with meaningful data using the ARIA set of attributes. For example, we provide accurate form labels; descriptions for actionable icons (social media icons, search icons, cart icons, etc.); validation guidance for form inputs; element roles such as buttons, menus, modal dialogues (popups), and others. Additionally, the background process scans all of the website’s images and provides an accurate and meaningful image-object-recognition-based description as an ALT (alternate text) tag for images that are not described. It will also extract texts that are embedded within the image, using an OCR (optical character recognition) technology. To turn on screen-reader adjustments at any time, users need only to press the Alt+1 keyboard combination. Screen-reader users also get automatic announcements to turn the Screen-reader mode on as soon as they enter the website.

      These adjustments are compatible with all popular screen readers, including JAWS and NVDA.

    2. Keyboard navigation optimization: The background process also adjusts the website’s HTML, and adds various behaviors using JavaScript code to make the website operable by the keyboard. This includes the ability to navigate the website using the Tab and Shift+Tab keys, operate dropdowns with the arrow keys, close them with Esc, trigger buttons and links using the Enter key, navigate between radio and checkbox elements using the arrow keys, and fill them in with the Spacebar or Enter key.Additionally, keyboard users will find quick-navigation and content-skip menus, available at any time by clicking Alt+1, or as the first elements of the site while navigating with the keyboard. The background process also handles triggered popups by moving the keyboard focus towards them as soon as they appear, and not allow the focus drift outside of it.

      Users can also use shortcuts such as “M” (menus), “H” (headings), “F” (forms), “B” (buttons), and “G” (graphics) to jump to specific elements.

    Disability profiles supported in our website

    • Epilepsy Safe Mode: this profile enables people with epilepsy to use the website safely by eliminating the risk of seizures that result from flashing or blinking animations and risky color combinations.
    • Visually Impaired Mode: this mode adjusts the website for the convenience of users with visual impairments such as Degrading Eyesight, Tunnel Vision, Cataract, Glaucoma, and others.
    • Cognitive Disability Mode: this mode provides different assistive options to help users with cognitive impairments such as Dyslexia, Autism, CVA, and others, to focus on the essential elements of the website more easily.
    • ADHD Friendly Mode: this mode helps users with ADHD and Neurodevelopmental disorders to read, browse, and focus on the main website elements more easily while significantly reducing distractions.
    • Blindness Mode: this mode configures the website to be compatible with screen-readers such as JAWS, NVDA, VoiceOver, and TalkBack. A screen-reader is software for blind users that is installed on a computer and smartphone, and websites must be compatible with it.
    • Keyboard Navigation Profile (Motor-Impaired): this profile enables motor-impaired persons to operate the website using the keyboard Tab, Shift+Tab, and the Enter keys. Users can also use shortcuts such as “M” (menus), “H” (headings), “F” (forms), “B” (buttons), and “G” (graphics) to jump to specific elements.

    Additional UI, design, and readability adjustments

    1. Font adjustments – users, can increase and decrease its size, change its family (type), adjust the spacing, alignment, line height, and more.
    2. Color adjustments – users can select various color contrast profiles such as light, dark, inverted, and monochrome. Additionally, users can swap color schemes of titles, texts, and backgrounds, with over 7 different coloring options.
    3. Animations – epileptic users can stop all running animations with the click of a button. Animations controlled by the interface include videos, GIFs, and CSS flashing transitions.
    4. Content highlighting – users can choose to emphasize important elements such as links and titles. They can also choose to highlight focused or hovered elements only.
    5. Audio muting – users with hearing devices may experience headaches or other issues due to automatic audio playing. This option lets users mute the entire website instantly.
    6. Cognitive disorders – we utilize a search engine that is linked to Wikipedia and Wiktionary, allowing people with cognitive disorders to decipher meanings of phrases, initials, slang, and others.
    7. Additional functions – we provide users the option to change cursor color and size, use a printing mode, enable a virtual keyboard, and many other functions.

    Browser and assistive technology compatibility

    We aim to support the widest array of browsers and assistive technologies as possible, so our users can choose the best fitting tools for them, with as few limitations as possible. Therefore, we have worked very hard to be able to support all major systems that comprise over 95% of the user market share including Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera and Microsoft Edge, JAWS and NVDA (screen readers), both for Windows and for MAC users.

    Notes, comments, and feedback

    Despite our very best efforts to allow anybody to adjust the website to their needs, there may still be pages or sections that are not fully accessible, are in the process of becoming accessible, or are lacking an adequate technological solution to make them accessible. Still, we are continually improving our accessibility, adding, updating and improving its options and features, and developing and adopting new technologies. All this is meant to reach the optimal level of accessibility, following technological advancements. For any assistance, please reach out to

    No Result
    View All Result
    • נדל”ן
    • דרושים
    • אירועים
    • עסקים
    • חדשות
    • עיתון שערים
    • מתכונים
    • תקנון ופרטיות

    created by: digital boutique

    רוצה לפרסם תוכן באתר?

    מלא את הטופס בצורה קלה ומהירה ואנו נפרסם עבורך!

    כתבה חדשותית
    נדל"ן למכירה / השכרה
    אירוע
    הוספת / עדכון עסק

    צ׳אט עדכונים וחדשות

    -
    00:00
    00:00

    Queue

    Update Required Flash plugin
    -
    00:00
    00:00