ביתר 24 - כל מה שקורה בביתר עלית
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • עיתון שערים
  • מתכונים
יום חמישי, י״ז באייר ה׳תשפ״ה
No Result
View All Result
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • עיתון שערים
  • מתכונים
No Result
View All Result
ביתר 24 - כל מה שקורה בביתר עלית
No Result
View All Result
ראשי קהילה, תורה וחסד בביתר

שר וגדול 

הביקורים בביתר, שאגות ה'אלול' והליכות הגדלוּת: עולם התורה נפרד בכאב מדמותו של הגדולה של ראש ישיבת 'עטרת ישראל' 

ט״ו במרחשוון ה׳תשפ״ד
| קהילה, תורה וחסד בביתר, קהילות הקודש
0 0
שר וגדול 

שמעון כהן 

הלא תדעו כי שר וגדול נפל בישראל: המוני בית ישראל, בוגרי ישיבת ‘עטרת ישראל’ ורבים מתופסי התורה ומעריצי מרביציה – הילכו ביום שישי האחרון, לסדר ‘ואגדלה שמך’, אחר מיטתו של אחד מזקני ראשי הישיבות שבדור, מנחיל התורה להמוני תלמידים בישיבתו ובמחנה ‘בני תורה’ משך עשרות רבות בשנים, בעל מחבר ספרי ‘ברכת מרדכי’ וחבר מועצת גדולי התורה – מרן הגאון הגדול רבי ברוך מרדכי אזרחי זצ”ל. 

הגרב”מ זצ”ל, חניך אסכולת ‘גדלות האדם’ הסלבודקאית, חתנו של ה’משגיח’ הנודע הגה”צ רבי מאיר חדש זצ”ל – שיקף בדמותו ובהליכותיו את אותה גדלות תורנית שהשתקפה בהליכותיו, שהיו מזוגות אצילות ואנינות דעת, וכל הווייתו הייתה תורה בעמקות והרבצתה. כושר הנאום הנודע שלו, כישרון ההגדרה והיכולת להפנט המוני מאזינים בדרשות רוויות מליציות תורנית שהיו סוחפות את כל שומעיהן – קנו להן שם ברחבי העולם החרדי וסחפו המונים לתורה ולחשקת התורה. 

שאגת הארי של ה’אלול’ שהיה נושא בראש חודש הרחמים והסליחות – היה מתגלגל והולך מרחוב קאסוטו בבית וגן לכל מקום אשר דבר המלך ודתו מגיע. ויכולתו למזג עולמות – בין היותו חניך אסכולת סלבודקה וממשיך שיטתה לבין התמצאותו בעולם הנגינה החסידי ב’זיצים’ ארוכים של ליל שבת עם תלמידיו – הם שיצרו את המזיגה המופלאה והנדירה שהתגלמה בדמותו הייחודית ורבת האנפין של הגאון הגדול רבי ברוך מרדכי אזרחי זצ”ל. 

וביום חמישי, לאחר חודשי חולשה ואשפוז – נדמה שאגת הארי. בעיצומה של תקופה מדאיגה לכלל-ישראל – מפני הרעה נאסף גדול התורה, ומיתת צדיקים העמלים בתורה מכפרת, שלא יישמע עוד שבר ושבר בגבולי ישראל ונזכה לשבת בארץ הקודש בהשקט ובשלווה, והקב”ה ידבר שונאינו תחתנו ונזכה לישועה ונחמה בקרוב. 

‘ביתר מפארת את עולם התורה’

זכתה עירנו ביתר עילית, ומרן רבי ברוך מרדכי זצ”ל הוקיר אותה ואת תושביה ונשא אותה על לוח ליבו הטהור. הוא ליווה את העיר כמעט מיום הקמתה, ובהזדמנויות פיאר את עירנו בביקוריו ובנאומיו אשר הותירו רושם כביר. 

אחד הביקורים שנחרטו בזיכרונם של תושבי העיר – היה בעת ביקורו ההיסטורי של מרן שר התורה הגר”ח קניבסקי זצוק”ל בעיר, בערב ראש חודש חשוון תשע”ו. מי שנבחר להתלוות אל הביקור ולשאת דברים בנוכחות שר התורה היה מרן הגרב”מ. 

בדבריו אמר אז: “ברשות שר התורה, מרן בעל הדרך אמונה. אנחנו עומדים עכשיו יומיים לפני תחילת הזמן בכל הישיבות הקדושות. כל אחד צריך לדעת כשהוא נכנס בשערי הישיבה, הוא נכנס על מנת להיות גדול בישראל. הש”ס ניתן לכל אחד ואחד, ההבנה והידיעה של כל התורה כולה, ניתנה לכל אחד מבני ישראל. חייבים להכניס את הביטחון הזה של סיעתא דשמיא לצמוח ולגדול לתפארת.

“גם בדורינו ישנם ספרי תורה מהלכים. מי פטור מזה? בידך, לתקן את המצב לעזור למצב, בידך, בידו, בידי, ביד כל אחד מאיתנו. ביקשו ממני להציע הרי התכנסנו כאן באופן מוצהר לשני דברים חיזוק התורה ובאופן פרטני לחיזוק השבת שזה גם כן עניין תורני.

“אמנם הזמן הרשמי של ביתר זה כמנהג ירושלים, 40 דקות, 40 דקות לפני השקיעה כמנהג ירושלים, קבלת שבת, זה התוספת שבת, לכל הפחות, להגיע 20 דקות לפני כניסת השבת, הכל פורשין ממלאכת חול”, אמר אז בנוכחות שר התורה.

רבים זוכרים גם את ביקורו שנערך בחודש ניסן תשע”ז, לקראת ‘פתיחת הזמן’ בהיכלי הישיבות, אז טרח ובא לעיר ונשא משא בלתי נשכח בפני בני הישיבות בעירנו.

ביקורו הבלתי נשכח של ראש הישיבה החל בתלמוד תורה ‘נטעי מאיר’, הת”ת הוותיק של ציבור בני התורה, הנקרא על שמו של חמיו המשגיח הגה”צ רבי מאיר חדש זצ”ל. במהלך דברי החיזוק שנשא בפני מאות הילדים והמלמדים, ציין הגרב”מ כי בוגרי המוסדות בעיר ביתר מפארים היום את היכלי הישיבות והכוללים בכל רחבי הארץ. לאחר מכן בירך בחום את כל ילדי הת”ת שיזכו לגדול ולפרוח בעמל התורה ולגדול להיות תלמידי חכמים מופלגים.

משם המשיך אז ראש הישיבה להיכל בית הכנסת ‘זכור לאברהם’ שעל ידי קהילת ‘דרך שמחה’, שם נשא את המשא המרכזי לבחורי הישיבות הקדושות, השוקדים על תלמודם בישיבות בין הזמנים ברחבי העיר.

בדבריו עמד על הזכות שיש לכל בן תורה בכך שנבחר להיות ‘עמל בתורה’ שזוהי זכות הקיום של העם היהודי כולו. “אם הקב”ה בחר ביהודי לתת לו את התורה, ממילא הוא נתן לו את הכוחות לקבל את התורה בשלמותה ולגדול לפרוח להיות גדול הדור ממש”. כן עמד בדבריו על כח הטומאה שמנסה בכל עת וגם בזמננו לפגוע בתורה הקדושה ובלומדי התורה.

רבים מתלמידיו מפארים את עירנו ומשמשים בה כרבנים ומרביצי תורה. אחד ומיוחד שבהם הוא הגאון רבי בנימין ג’ייקוב שליט”א, שדבריו הנרגשים לזכר רבו זצ”ל מתפרסמים בעמודים אלו. 

בר-מצווה ללא אבא

הכל החל בי”ט בטבת תרפ”ט. בבית קטן בעיר פתח תקווה נולד בן לגאון רבי רבי ישראל אזרחי זצ”ל ולרבנית הינדא ע”ה – בתו של הרב ברוך שְלוֹם, מחשובי בוגרי ישיבת ‘כנסת ישראל’ בחברון שכיהן כרב בדרום אפריקה והיה נכדו של הגאון רבי אורי דוד אפריון זצ”ל, רבה של זאגר ומחבר ספר ‘אפריון דוד’. וייקרא שמו בישראל: ‘ברוך מרדכי’. 

כמה שנים לאחר לידתו עברה המשפחה לגור בירושלים, שם התגוררו בשכנות לבית מרן פוסק הדור הגרי”ש אלישיב זצ”ל. ראש הישיבה היה מספר כי בעת שאימו ע”ה הייתה מאכילה אותו היתה אומרת לו ומדרבנת אותו, “שיגדל להיות מתמיד כמו הבן של ההומלער רב”.

כבר בילדותו נודע כאחד מהילדים העילויים שבירושלים. חכמתו קרנה על הסביבה, והיה משתעשע בדברי תורה עם גדולי ירושלים. אז זכה לקרבה מיוחדת מהגאון רבי אייזיק שר זצ”ל ראש ישיבת סלבודקה, שראה בו בן טיפוחיו והשקיע רבות בגידולו לתורה ויראה.

וכך סיפר אחיו יבלחט”א הגאון הגדול רבי יצחק אזרחי, מראשי ישיבת מיר: “מספר ימים לפני בר המצווה של אחי הגדול ר’ ברוך מרדכי, אושפז אבינו רבי ישראל בבית החולים ובבית שרר עוני רב ואמי שהתביישה בעניות הניחה סירים מלאים במים על הפרימוס כדי שהאורחים הנכנסים לבקר אותנו יתרשמו שלא חסר דבר.

“בחגיגת בר המצווה שהתקיימה בהיעדרות אבי ז”ל השתתפו רבני ישיבת חברון בראשות ראש הישיבה הגאון רבי יחזקאל סרנא זצ”ל אשר היה ידיד המשפחה. לפני צאתו נכנס למטבח רבי יחזקאל שהיה מודע לדוחק שחיינו בו, ואמר לאמי: ‘שמעתי עכשיו את דרשתו של בנך ברוך מרדכי וניכר בו שכישרון גדול הוא, שמא יוכל לעזור בפרנסת הבית בכל מיני דרכים’. אמרה לו אמי הצדקת “אלך לעשות ספונג’ה בחדרי מדרגות ברחביה ובלבד שבני יגדל לתלמיד חכם”.

באותה תקופה התקרב למרן הגרי”ז מבריסק זצ”ל שקירב אותו מאוד, ואף דן עמו בעומקה של הלכה כשראש הישיבה זכה להיכנס ולשמוע ממנו שיעורים. מאז החשיב ראש הישיבה את הרב מבריסק זצ”ל לרבו, בדרך הלימוד וההעמקה בעיקר בסדר קדשים. לאחר פטירת הרב מבריסק היה משתתף בשיעורי בנו הגרמ”ד הלוי סולובייצ’יק זצ”ל על סדר קדשים.

כי תבנה בית ‘חדש’ 

צעיר מאוד לימים היה הגרב”מ כאשר נכנס ללמוד בישיבת חברון, שם נודע כאחד מטובי תלמידיה. הוא התחבב מאוד על רבותיו ראשי הישיבה זצ”ל, שראו בו כלי מחזיק ברכה וכי עתידו מובטח כאחד מגדולי מרביצי התורה. בגיל עשרים וארבע נלקח לחתן על ידי משגיח הישיבה הגה”צ רבי מאיר חדש זצ”ל, לבתו הרבנית הצדקנית מרת שולמית ע”ה (שנפטרה לפני חודשים אחדים).

הרבנית ע”ה שהייתה מחנכת דגולה שהעמידה דורות של תלמידות, עמדה לאורך כל השנים לימין בעלה ראש הישיבה בכל מפעלות חייו, בהקמת הישיבה, ייסוד וניהול מחנה בני תורה ועוד, ולאורך השנים מסרה את נפשה למען הרבצת התורה של בעלה כשהיא מסירה מעליו מעול הבית. 

מיד לאחר חתונתו החל ראש הישיבה למסור שיעורים בישיבת חברון, כמו כן החל למסור שיעורים שבועיים לבני הקיבוץ בישיבת ‘כנסת חזקיהו’ שבכפר חסידים. מסירת שיעורים זו נמשכה כשתים עשרה שנה, כשראש הישיבה מוסר את השיעורים במקביל למסירת שיעוריו תמידין כסדרן בישיבת חברון. במהלך השנים היה מצטט ראש הישיבה בדרשותיו, ממוסריו של המשגיח דכפר חסידים הגה”צ רבי אליהו לאפיאן זצ”ל, אותם זכה לשמוע מפיו בתקופת כהונתו בכפר חסידים.

‘בני תורה אנחנו’ 

בשנת תשכ”ד ייסד את תנועת ‘בני תורה’, שמטרתה לחבר ולהכין תלמידי מוסדות תיכוניים לעולם הישיבות. בעשרות שנות פעילותה סחפה התנועה תלמידים רבים שעברו ללמוד בישיבות ליטאיות. כמידי בין הזמנים מקיימת התנועה קעמפים משותפים למאות תלמידי ישיבות ליטאיות וישיבות תיכוניות, כשאת מעמד פתיחת המחנות מפארים גדולי ישראל בהם מרן ראש הישיבה הגראי”ל שטיינמן זצ”ל שהופיע במעמדות הפתיחה מספר פעמים ואף נשא דברים בחשיבות התנועה ופעילותה.

גולת הכותרת בימי מחנה בני תורה, הוא הסיפור המפורסם “יצחק אלחנן שמאלה” אותו נהג ראש הישיבה לספר כמידי שנה בשנה, לפני מאות המשתתפים. הסיפור אותו היה מספר ראש הישיבה היה במוצאי השבת האחרונה של הקעמפ, כשהוא מספר זאת בהתלהבות וברגש גדול, לעורר את לב השומעים לנצל את כישרונותיהם לעמל ולשקידת התורה.

בשנת תשל”ו עזב את ישיבת חברון, באותה התקופה נפטר אביו הגאון רבי ישראל זצ”ל ובעת העליה לקברו הכריז ראש הישיבה על הקמת ישיבה חדשה שתישא את שם אביו ומשכך שם הישיבה הוא ‘עטרת ישראל’. הישיבה נחשבה כישיבת בת לישיבת חברון, וחרטה על דגלה את שיטת ‘גדלות האדם’, אותה ייסד הסבא מסלבודקה זצ”ל, הנהוגה בישיבת חברון. לאורך כל השנים נחשבת דמותו של ראש הישיבה כמייצגת את שיטת “גדלות האדם”, כשבשיחותיו ומשאותיו הרבים נוהג ראש הישיבה להנחיל את אותה השיטה, כמנוף לצמיחה ועלייה רוחנית.

כמשגיח הישיבה כיהן חמיו הגה”צ רבי מאיר הלוי חדש זצ”ל שהמשיך לכהן במקביל לכך כמשגיח בישיבת חברון, כשלאחר מכן התמנה המשגיח הגה”צ רבי חיים וואלקין זצ”ל, שכיהן קודם בישיבת אור ישראל בפתח תקווה לשמש כמשגיח בישיבה כשבין השניים שררו קשרי ידידות והערצה הדדיים. בישיבה כיהנו כרמי”ם שלימים נודעו כגדולי ראשי הישיבות בהם הגר”ד כהן והגרמ”מ פרבשטין כיום ראשי ישיבת חברון, הגר”א סילבר, ראש ישיבת דרך חכמה, חתנו הגר”א וינר ראש הישיבה הגדולה קרית יובל, והגר”י לנדא, כיום ראש ישיבת היכל יצחק.

הישיבה שכנה בשכירות ברחוב קאסוטו שבבית וגן עד לשנת תשע”ט, אז עברה הישיבה למשכנה החדש בקרית הישיבה בעיר מודיעין עילית. 

‘שחלק מחכמתו’ 

במשך עשרות שנים, כמידי ליל שבת, היה נוהג ראש הישיבה למסור ‘חבורה’ מיוחדת בביתו שברחוב קאסוטו, אליה היו נוהרים אברכים ובחורים מכל הישיבות הגדולות ברחבי ירושלים. כשבשבתות מיוחדות כגון בחודשי אלול ובשבתות חנוכה וזכור כמו גם בשבת פרשת וישלח, היה מתקיים כמעין ‘טיש’, כשראש הישיבה היה מלהיב את הנאספים בשירי רגש שהיו נשמעים בכל האיזור. גם בליל ט’ באב היה מוסר מרן הגרב”מ זצ”ל את מאמר החורבן המסורתי אליו היו נוהרים אלפים רבים והשיחה הייתה מועברת בשידור חי לעשרות מוקדים.

בכ”ו באב תשע”ב צורף ראש הישיבה כחבר למועצת גדולי התורה של דגל התורה יחד עם שמונה חברים נוספים. כשראש הישיבה משמש כאחד מנושאי דברה של היהדות החרדית, בכל העצרות והכינוסים בראשות גדולי ישראל זצ”ל ושיבדלחט”א. לכולם זכור נאומו של ראש הישיבה במערכת הבחירות לעיריית ירושלים בשנת תשע”ד באולמי תמיר. אז כובד ראש הישיבה לשאת דברים בנוכחות ראש הישיבה הגראי”ל שטיינמן זצ”ל, ומשפתח ראש הישיבה את דבריו קרא לציבור לעמוד על רגליו, ולברך יחד עמו על מרן הגראי”ל שטיינמן, “ברוך אתה …. שחלק מחכמתו ליריאיו”.

ראש הישיבה נודע בכושר הנאום והרטוריקה, באמצעותם היה נושא משאות חיזוק רבים בכל רחבי ארץ ישראל ובעולם כולו, כשבכל מקום ומקום המונים היו שותים בצמא את דבריו. גם בעתות חולשה לא ויתר ראש הישיבה והיה מכתת רגליו לחיזוקה של תורה, והיה ניכר עליו כי מיד עם פתיחת דבריו היה מדבר כנער צעיר, כשדברי התורה היו נוסכים בו כוחות מחודשים ורעננים.

ר’ ברוך מרדכי, ימינה!

בעשור האחרון לחייו ידע מצב בריאותו של ראש הישיבה עליות ומורדות, ותפילות רבות נישאו לרפואתו בהיכלי התורה. זכה מרן ונסתלק ביום היארצייט של רחל אמנו, הגרב”מ היה מקושר מאד לקבר רחל אמנו, כל תקופה היה מגיע לשפוך שיח בציון, תמיד היה מעודד ומזכיר עצמו לפני הרה”ג רבי משה מנחם קלוגר ראש מוסדות קבר רחל, כשהוא מעריך את הפעולות הגדולות ורשת הכוללים.

במהלך השנים העמיד ראש הישיבה תלמידים לאלפים, בהם שנודעו לימים כראשי ישיבות, אבות ב”ד ורבני ערים, הגר”י פרץ רבה של רעננה, הגר”ד כהן ר”י חברון, הגרמ”ד מייזלס ר”י ראדין הגר”מ טולידאנו אב בית הדין הרבני בירושלים, הגר”י דרעי – רב העיר וראב”ד באר שבע חבר מועצת הרבנות הראשית לישראל.

ראש הישיבה הותיר אחריו דור ישרים מבורך, בן וחתנין רבנן, המכהנים כבוד כמרביצי תורה ויראה, הבן היחיד הגאון רבי בן ציון רו”מ ישיבת עטרת ישראל. וארבעת בנותיו: אשת הגאון רבי אריאל וילנסקי ראש ישיבת ‘אש התלמוד’ בהר נוף, אשת הגאון רבי יהושע קנל משגיח ישיבת ‘עטרת ישראל’ לצעירים, אשת הגאון רבי ישעיהו הדר גלזמן ר”מ בישיבת עטרת ישראל, ואשת הגאון רבי אהרן וינר ראש ישיבת חכמת שלמה בית וגן, ורבה של הקהילה התורנית בקריית יובל, ודור ישרים מבורך של צאצאים רבים הממשיכים את דרכו.

מסע ההלוויה יצא בבוקר יום שישי מביתו ברחוב קאסוטו בבית וגן, לאחר שבמהלך הלילה אמרו בחורי הישיבה פרקי תהילים בזעקות שבר ליד המיטה שהונחה בהיכל הישיבה במודיעין עילית. בהלוויה ספדו יבדלחט”א מרן ראש הישיבה הגר”ד לנדו, מרן ראש ישיבת פוניבז’ הגרב”ד פוברסקי, אחיו הגאון הגדול רבי יצחק אזרחי מראשי ישיבת מיר, הגאון הגדול רבי צבי קושלבסקי, בנו וממשיך דרכו בראשות הישיבה הגאון רבי בן ציון אזרחי וחתניו. 

ובעולם הבא, בוודאי הכריזו בבוא נפש גדול התורה שמסר נפשו כל ימיו להרבצתה: “פנו מקום, ר’ ברוך מרדכי, ימינה!” 

 

אבי אבי, רכב ישראל ופרשיו | הגאון רבי בנימין ג’ייקוב, מחשובי הרבנים בעירנו דיין ומו”ץ היכלי בתי הוראה לשכת הפוסקים מח”ס “משנה קצרה”  ותלמידו הקרוב של מרן ראש הישיבה הגרב”מ אזרחי זצוק”ל, בדברי פרידה מיוחדים ל’שערים’:

איבדנו אבא, איבדנו מנהיג 

הגאון רבי בנימין ג’ייקוב 

כולנו מזועזעים מאז השמועה על הבשורה המרה בהסתלקותו של מרן פאר הדור ראש הישיבה חבר מועצת גדולי התורה הקברניט – מרן ראש הישיבה רבי ברוך מרדכי אזרחי זצוק”ל. 

בהסתלקותו של מורי ורבי זצוק”ל, נעקרה מאיתנו הדוגמה המופלאה של התמדה ושקידה בתורה ללא לאות וללא שינה; דוגמה של ‘גישמעק’ בלימוד שאין דומה לה. לראש ישיבה הייתה הנאה מיוחדת בלימוד, שהייתה סוחפת את כל הסובבים אותו. והרי ידוע שהיו מגיעים איליו מכל הישיבות לשמוע ממנו חבורות בכל מקצועות התורה: הן חבורות על ‘קדשים’ שהיה עושה בזמני לאברכי הכולל, ואר כך לבחורים מישיבת חברון וכן ה’שמועסים’ המפורסמים של לילי השבת של חודש אלול.

סדר הדברים היה שראש הישיבה מתחיל במסירת ‘חבורה’ ואחר כך עובר לשמוע’ס, כאשר לאחר מכן היינו פורצים בשירה מרגשת שמתאימה לימים הנוראים. איי, איי, מי שזכה לחוות את הימים האלו – היה נכנס לראש השנה אחרת לגמרי… וכמובן – השאגה של ‘אלול’: כמעט בכל יום מימי האלול היה מרן עולה על העמוד והיה מודיע לכל בני הישיבה ש”אלול” היום וזה היה נותן את ‘יראת הדין’ בימים  אלו.

כל כך קשה לומר עליו את המילים ‘זכרונו לברכה’. אבל אנו צריכים ללמוד ממנו את האור שהוא נתן לחיינו ולהמשיך את המורשת של מרן ראש הישיבה.

כל כולו היה ‘שטייגען’ בטהרתו. היה דורש מהבחורים רצף בלימוד והיה דורש ששום בחור לא יצא מהישיבה מתחילת הזמן עד שבועות. בחורף לא יוצאים מהישיבה עד חנוכה. ופשיטא שב’אלול’ אין לחשוב על יציאה וכמובן שזה היה נותן אווירה רצינית ביותר בישיבה.

זכורני שפעם שאלנו אותו האם לסגור את חלק מהתאורה של הבית מדרש בשעה אחת בלילה, כשנשארנו כמה יחידים בבית מדרש, ונשאיר רק מעלינו את התאורה. אמר לנו ראש הישיבה: “אפילו אם בחור אחד לומד חייבים להשאיר את כל האורות דולקים לכבוד התורה; התאורה נותנת אווירה לכל הבית מדרש”. מעשה זה נותן לנו מושגים להבנת אהבת התורה שלו.

והשקיעוּת בלימוד התורה – אין בדומה לה כלל וכלל. 

בכל שעה שהיינו נכנסים אליו – ראינו אותו שקוע כל כולו בלימוד התורה ובכתיבת חידושי תורה. הוא לא ישן על מיטה כל השבוע וכשהיה עייף הוא היה נרדם עם חידושי התורה שכתב היה מתמיד עצום היה יכול להגיע לשתים עשרה שעות של לימוד ברציפות,

היה לו משהו מיוחד שהיה מכניס בנו חשק רב ללמוד גם חומש ונביא ומדרשי חז”ל. ולא שהוא היה מדבר על כך, אלא שבכל שבת, הן בליל שבת והן ביום שבת לאחר התפילה היה קידוש בבית המדרש והיו אוכלים ושרים ואז מרן ראש הישיבה היה אומר ווארט על הפרשה והיה מביא מדרשים ושאלות נפלאות על הפרשה. וכן בדרשות של ליל שבת היה נותן לנו מדרשים וגמרות מכל רחבי התורה וזה נתן לנו חשק להשקיע גם בחלקים אלו של התורה שבהם בהרבה ישיבות לא עוסקים כלל ולא יודעים את הדברים הנפלאים שיש בזה.

למרן ראש הישיבה היה אכפת באמת מכל אחד ואחד, ורואים זאת גם מתוך דרשותיו. 

בהספד על מרן הגראי”ל שטיינמן זצוק”ל הביא ראש הישיבה את דברי הזוהר הקדוש על כך שבני ישראל עבדו בפרך ושיעבדו את ישראל במצרים “בעבודה קשה בחומר ובלבנים… אשר עבדו בהם בפרך”, כנאמר בתורה. ופירש הזוהר ש’קשה’ – זו קושיה, ו’בפרך’ היינו בפירוק, כלומר שבני לוי היו עסוקים בשטייגען. והקשה ראש הישיבה זצ”ל: איך אפשר לקרא לזה ‘קושי’ ו’פרך’? הרי אין תענוג גדול יותר מלימוד תורה? ותירץ, שאמנם בני לוי למדו, אבל בראותם שאחיהם לא זכו לזה – היה להם בעצם הלימוד קושי גדול בראותם את אחיהם סובלים… מכאן אנו לומדים שמרן ראש הישיבה היה כל כולו שקוע בלימוד, אבל היה אכפת לו שכולם יעשו שטייגען ברציפות, וזאת מצד אהבת ישראל שלו.

הכרת הטוב שראש הישיבה היה דורש מכל אחד ואחד – הייתה במידה מופלאה. הוא סבר שאי אפשר להיות תלמיד חכם ללא להכיר טובה. אני מכיר משפחה שלראש הישיבה הייתה הכרת הטוב גדולה אליה והיה מגיע לכל האירועים של כל הצאצאים במשפחה זו, גם בשנותיו האחרונות ובשארית כוחותיו –  העיקר להוקיר טובה. 

כידוע מרן היה מתבל את דבריו בצחצוחי לשון והיה יודע למשוך בדבריו המרתקים את כל שומעיו והדברים היו מאירים כנתינתן מהר סיני. 

ואף שהיו כאלה שלקחו את מליצותיו והיו עושים את העיקר טפל – אבל כבר ידועים מה שאמר עליו הגראי”ל שטינמן זצ”ל שכתוב “אין תוכו כברו” ואצל הראש ישיבה זה להיפך “אין ברו כתוכו”. כלומר, כמה שהוא גדול בתורה ובמוסר והוא חי את התורה – אין זה אפילו מקצת שבמקצת ממה שהוא באמת בתוכו. וכמו שהעיד עליו בלוויה מרן גאון ישראל הגר”ד לנדו שליט”א שהוא היה שלם בתורה ובמוסר ובאמונה. 

היה לו פינה חמה לעירנו המעטירה ביתר, שהיה אומר עיר שכל כולו קודש, תענוג לשהות בעיר נקיה ברוחניות ובגשמיות,

איבדנו את הקברניט שלנו את מי שהיה ראש המדברים בכל מקום, מי שהיה לו את כושר ההנהגה של הדור, ומי שהיה מלמדנו מוסר ומורה לנו איך לומדים סוגיה ואיך לומדים בסדר מוסר עם הניגון הנפלא והחודר.

יתומים היינו ואין אב! יתומים היינו ואין דמות! לא נשאר לנו אלא ללמוד מדרכיו ונזכה שיבולע המוות לנצח ומחה ד’ דמעה מעל כל פנים…

מאת תלמידו הבוכה מרה,

בנימין ג’ייקוב   

תגיות: אש ישיבת 'עטרת ישראל'מרן הגאון הגדול רבי מרדכי אזרחי זצ"ל

עוד בנושא

הדרן עלך כל הש”ס

הדרן עלך כל הש”ס

מערכת ביתר 24
י״ב בניסן ה׳תשפ״ה
0

מעמד מרשים של סיום הש"ס נערך בכולל "תורת אברהם זאב" בעירנו >>> רשמים וסיקור, והסיפור יוצא הדופן מאחורי סיום הש"ס הייחודי 

אשריכם תלמידי חכמים

אשריכם תלמידי חכמים

מערכת ביתר 24
י״ב בניסן ה׳תשפ״ה
0

אלפי בחורי ישיבות מקהילות הקודש החסידיות התכנסו למעמד רב-רושם "כהלכתו" בביתר עילית, לציון הישגיהם המרשימים במבצע שובבי"ם - למעלה מחצי מיליון שעות לימוד ומאות מסיימי מסכת מגילה. המעמד, שנערך בהשתתפות...

היוצא בימי ניסן

היוצא בימי ניסן

מערכת ביתר 24
ד׳ בניסן ה׳תשפ״ה
0

אלפי בחורי הישיבות מעירנו ביתר עילית ומרחבי הארץ יוצאים ל'בין הזמנים' של חודש ניסן >>> גדולי הדור הורו כי אין מנוס מהחלפת כח לשם המשך לימוד התורה לאחר הפסח, אולם...

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הצטרפו לקבוצת ה-WhatsApp
רוצה לפרסם בחינם?

רוצים להשאר מעודכנים?

לערוץ הטלגרם
לעדכונים ב-Whatsapp
לערוץ היוטיוב
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר

יש לכם דיווחים או פניות למערכת?

טלפון למערכת ביתר 24 בלבד:

 

כתובת מייל:

Be**********@gm***.com

Ⓒ כל הזכויות שמורות לביתר 24

Welcome Back!

Sign In with Facebook
Sign In with Google
OR

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

נגישות

מצבי נגישות

מצב בטוח לאפילפסיה
מבהיר צבע ומבטל היבהובים
מצב זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש באתר בבטחה על ידיחיסול הסיכון להתקפים הנגרמים על ידי אנימציות מהבהבות או מהבהבותושילובי צבעים מסוכנים.
מצב לקוי ראייה
משפר את הוויזואליה של האתר
מצב זה מתאים את האתר לנוחיותם של משתמשים עם ליקויי ראייהכגון ראייה לקויה, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ועוד
מצב מוגבלות קוגניטיבית
עוזר להתמקד בתוכן ספציפי
מצב זה מספק אפשרויות עזרה שונות כדי לעזור למשתמשים הסובלים מ:לקויות קוגניטיביות כגון דיסלקציה, אוטיזם, CVA וכו', להתמקד בפריטים.הליבה של האתר נגישה יותר בקלות.
מצב ידידותי להפרעת קשב וריכוז
מפחית הסחות דעת ומשפר את המיקוד
מצב זה עוזר למשתמשים עם ADHD והפרעות נוירו-התפתחותיות בקריאה,הפונקציה מאפשרת גלישה והתמקדות באלמנטים מרכזיים באתר.כך קל להם יותר לגשת למידע באתר עם הרבה פחות הסחות דעת.
מצב ליקוי ראיה
מאפשר שימוש באתר עם קורא המסך שלך
מצב זה מגדיר את האתר כך שיהיה תואם לקוראי מסך כגוןJAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack קורא מסך הוא תוכנה למשתמשים עיוורים.עיוורים אשר מותקן קורא מסך במחשב ובסמארטפון שלהם, זקוקים לאתרי אינטרנטשתואמים ומאפשרים שימוש בקוראי מסך"

מילון מקוון

    חווית קריאה

    קנה מידה של תוכן
    ברירת מחדל
    זכוכית מגדלת לטקסט
    גופן קריא
    ידידותי לדיסלקציה
    הדגש כותרות
    הדגש קישורים
    גודל גופן
    ברירת מחדל
    גובה קו
    ברירת מחדל
    ריווח אותיות
    ברירת מחדל
    ישור לשמאל
    מיושר למרכז
    ישור לימין

    חוויה חזותית נעימה

    ניגודיות כהה
    ניגודיות אור
    מונוכרום
    ניגודיות גבוה
    רוויה גבוהה
    רוויה נמוכה
    התאם את צבעי הטקסט
    התאם את צבעי הכותרת
    התאם את צבעי הרקע

    התמצאות קלה

    השתקת צלילים
    הסתר תמונות
    מקלדת וירטואלית
    מדריך קריאה
    עצור אנימציות
    מסכת קריאה
    הדגש את הרחף
    הדגש פוקוס
    סמן שחור וגדול
    סמן גדול ומואר
    קריאה קוגניטיבית
    מקשי ניווט
    ניווט קולי

    ביתר 24 - כל מה שקורה בביתר עלית

    הצהרת נגישות - Accessibility Statement

    beitar24.co.il

    18/02/2022

    סטטוס תאימות

    אנו מאמינים שהאינטרנט צריך להיות זמין ונגיש לכל אחד, ולספק אתר אינטרנט נגיש לקהל הרחב ביותר האפשרי, ללא קשר לנסיבות וליכולת.

    כדי למלא זאת, אנו שואפים לדבוק בקפדנות ככל האפשר להנחיות נגישות תוכן האינטרנט של World Wide Web Consortium (W3C) 2.1 (WCAG 2.1) ברמת AA. הנחיות אלו מסבירות כיצד להנגיש תוכן אינטרנט לאנשים עם מגוון רחב של מוגבלויות. עמידה בהנחיות אלו עוזרת לנו להבטיח שהאתר יהיה נגיש לכל האנשים: עיוורים, אנשים עם לקות מוטורית, לקות ראייה, לקויות קוגניטיביות ועוד.

    אתר זה משתמש בטכנולוגיות שונות שנועדו להפוך אותו לנגיש ככל האפשר בכל עת. אנו משתמשים בממשק נגישות המאפשר לאנשים עם מוגבלויות ספציפיות להתאים את ממשק המשתמש של האתר ולעצב אותו לצרכיהם האישיים.

    בנוסף, האתר משתמש באפליקציה מבוססת בינה מלאכותית שפועלת ברקע ומייעל את רמת הנגישות שלו ללא הרף. יישום זה מתקן את ה-HTML של האתר, מתאים את הפונקציונליות וההתנהגות שלו לקוראי מסך המשמשים את המשתמשים העיוורים, ולפונקציות המקלדת המשמשות אנשים עם ליקויים מוטוריים.

    אם מצאתם תקלה או יש לכם רעיונות לשיפור, נשמח לשמוע מכם. תוכל ליצור קשר עם מפעילי האתר באמצעות המייל הבא

    קורא מסך ומקלדת ניווט

    האתר שלנו מיישם את טכניקת ARIA attributes (Accessible Rich Internet Applications), לצד שינויים התנהגותיים שונים, כדי להבטיח שמשתמשים עיוורים המבקרים עם קוראי מסך יוכלו לקרוא, להבין וליהנות מהפונקציות של האתר. ברגע שמשתמש עם קורא מסך נכנס לאתר, הוא מקבל מיד הנחיה להיכנס לפרופיל קורא המסך כדי שיוכל לגלוש ולתפעל את האתר ביעילות. כך האתר שלנו מכסה כמה מהדרישות החשובות ביותר לקורא מסך, לצד צילומי מסך של קונסולה של דוגמאות קוד:

    אופטימיזציה של קוראי מסך: אנו מפעילים תהליך רקע שלומד את מרכיבי האתר מלמעלה למטה, כדי להבטיח תאימות מתמשכת גם בעת עדכון האתר. בתהליך זה, אנו מספקים לקוראי מסך נתונים משמעותיים באמצעות ערכת התכונות של ARIA. לדוגמה, אנו מספקים תוויות טפסים מדויקות; תיאורים של אייקונים מניעים לפעולה (סמלים של מדיה חברתית, סמלי חיפוש, סמלי עגלה וכו'); הנחיות אימות עבור קלט טפסים; תפקידי אלמנטים כגון לחצנים, תפריטים, דיאלוגים מודאליים (חלונות קופצים) ואחרים. בנוסף, תהליך הרקע סורק את כל תמונות האתר ומספק תיאור מדויק ומשמעותי המבוסס על זיהוי תמונה-אובייקט כתגית ALT (טקסט חלופי) לתמונות שאינן מתוארות. זה גם יחלץ טקסטים המוטמעים בתוך התמונה, באמצעות טכנולוגיית OCR (זיהוי תווים אופטי). כדי להפעיל התאמות של קורא מסך בכל עת, המשתמשים צריכים רק ללחוץ על שילוב המקלדת Alt+1. משתמשי קורא מסך מקבלים גם הודעות אוטומטיות להפעיל את מצב קורא מסך ברגע שהם נכנסים לאתר.

    התאמות אלו תואמות לכל קוראי המסך הפופולריים, כולל JAWS ו-NVDA.

    אופטימיזציה של ניווט מקלדת: תהליך הרקע גם מתאים את ה-HTML של האתר, ומוסיף התנהגויות שונות באמצעות קוד JavaScript כדי להפוך את האתר להפעלה באמצעות המקלדת. זה כולל את היכולת לנווט באתר באמצעות מקשי Tab ו-Shift+Tab, להפעיל תפריטים נפתחים עם מקשי החצים, לסגור אותם עם Esc, לחצני הפעלה וקישורים באמצעות מקש Enter, לנווט בין רכיבי רדיו ותיבת סימון באמצעות מקשי החצים, וכן מלא אותם עם מקש הרווח או Enter. בנוסף, משתמשי המקלדת ימצאו תפריטי ניווט מהיר ודילוג על תוכן, הזמינים בכל עת על ידי לחיצה על Alt+1, או כרכיבים הראשונים של האתר בזמן ניווט עם המקלדת. תהליך הרקע מטפל גם בחלונות קופצים שהופעלו על ידי הזזת הפוקוס של המקלדת לעברם ברגע שהם מופיעים, ולא מאפשר להיסחף הפוקוס מחוצה לו.

    משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.

    פרופילי מוגבלות נתמכים באתר האינטרנט שלנו

    מצב בטוח לאפילפסיה: פרופיל זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש באתר בבטחה על ידי ביטול הסיכון להתקפים הנובעים מהנפשות מהבהבות או מהבהבות ושילובי צבעים מסוכנים.

    מצב לקוי ראייה: מצב זה מתאים את האתר לנוחיותם של משתמשים עם ליקויי ראייה כגון ראייה משפילה, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ועוד.

    מצב מוגבלות קוגניטיבית: מצב זה מספק אפשרויות מסייעות שונות כדי לעזור למשתמשים עם ליקויים קוגניטיביים כגון דיסלקציה, אוטיזם, CVA ואחרים, להתמקד במרכיבים החיוניים של האתר ביתר קלות.

    מצב ידידותי ל-ADHD: מצב זה עוזר למשתמשים עם הפרעות קשב וריכוז והפרעות נוירו-התפתחותיות לקרוא, לגלוש ולהתמקד במרכיבי האתר הראשיים ביתר קלות תוך הפחתת הסחות דעת באופן משמעותי.

    מצב עיוורון: מצב זה מגדיר את האתר כך שיהיה תואם לקוראי מסך כגון JAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack. קורא מסך הוא תוכנה למשתמשים עיוורים המותקנת במחשב ובסמארטפון, ואתרי אינטרנט חייבים להיות תואמים לה.

    פרופיל ניווט במקלדת (לקויי מוטורי): פרופיל זה מאפשר לאנשים בעלי מוגבלויות מוטוריות להפעיל את האתר באמצעות Tab, Shift+Tab ומקשי Enter. משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.

    התאמות נוספות של ממשק משתמש, עיצוב וקריאות

    התאמות גופנים - משתמשים יכולים להגדיל ולהקטין את גודלו, לשנות את משפחתו (סוגו), להתאים את המרווחים, היישור, גובה הקו ועוד.

    התאמות צבע - המשתמשים יכולים לבחור פרופילי ניגודיות צבע שונים כגון בהיר, כהה, הפוך ומונוכרום. בנוסף, משתמשים יכולים להחליף ערכות צבעים של כותרות, טקסטים ורקעים, עם למעלה מ-7 אפשרויות צביעה שונות.

    אנימציות - משתמשים אפילפטיים יכולים להפסיק את כל האנימציות הפועלות בלחיצת כפתור. אנימציות הנשלטות על ידי הממשק כוללות סרטונים, קובצי GIF ומעברי CSS מהבהבים.

    הדגשת תוכן - משתמשים יכולים לבחור להדגיש אלמנטים חשובים כמו קישורים וכותרות. הם יכולים גם לבחור להדגיש רק אלמנטים ממוקדים או מרחפים.

    השתקת אודיו - משתמשים עם מכשירי שמיעה עשויים לחוות כאבי ראש או בעיות אחרות עקב השמעת אודיו אוטומטית. אפשרות זו מאפשרת למשתמשים להשתיק את כל האתר באופן מיידי.

    הפרעות קוגניטיביות - אנו משתמשים במנוע חיפוש המקושר לוויקיפדיה ולוויקימילון, המאפשר לאנשים עם הפרעות קוגניטיביות לפענח משמעויות של ביטויים, ראשי תיבות, סלנג ואחרים.

    פונקציות נוספות - אנו מספקים למשתמשים את האפשרות לשנות את צבע וגודל הסמן, להשתמש במצב הדפסה, להפעיל מקלדת וירטואלית ופונקציות רבות אחרות.

    תאימות לדפדפן וטכנולוגיה מסייעת

    אנו שואפים לתמוך במגוון הרחב ביותר של דפדפנים וטכנולוגיות מסייעות ככל האפשר, כך שהמשתמשים שלנו יוכלו לבחור את הכלים המתאימים ביותר עבורם, עם כמה שפחות הגבלות. לכן, עבדנו קשה מאוד כדי להיות מסוגלים לתמוך בכל המערכות העיקריות המהוות למעלה מ-95% מנתח השוק של המשתמשים כולל Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera ו-Microsoft Edge, JAWS ו-NVDA (קוראי מסך), שניהם עבור Windows ועבור משתמשי MAC.

    הערות, הערות ומשוב

    למרות מאמצינו הטובים ביותר לאפשר לכל אחד להתאים את האתר לצרכיו, עדיין עשויים להיות דפים או חלקים שאינם נגישים במלואם, נמצאים בתהליך של נגישות, או שחסר להם פתרון טכנולוגי הולם כדי להנגיש אותם. ובכל זאת, אנו משפרים ללא הרף את הנגישות שלנו, מוסיפים, מעדכנים ומשפרים את האפשרויות והתכונות שלה, ומפתחים ומאמצים טכנולוגיות חדשות. כל זה נועד להגיע לרמת הנגישות האופטימלית, בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית. לכל עזרה, אנא פנה אלינו 

     

    Accessibility Statement

    Compliance status

    We firmly believe that the internet should be available and accessible to anyone, and are committed to providing a website that is accessible to the widest possible audience, regardless of circumstance and ability.

    To fulfill this, we aim to adhere as strictly as possible to the World Wide Web Consortium’s (W3C) Web Content Accessibility Guidelines 2.1 (WCAG 2.1) at the AA level. These guidelines explain how to make web content accessible to people with a wide array of disabilities. Complying with those guidelines helps us ensure that the website is accessible to all people: blind people, people with motor impairments, visual impairment, cognitive disabilities, and more.

    This website utilizes various technologies that are meant to make it as accessible as possible at all times. We utilize an accessibility interface that allows persons with specific disabilities to adjust the website’s UI (user interface) and design it to their personal needs.

    Additionally, the website utilizes an AI-based application that runs in the background and optimizes its accessibility level constantly. This application remediates the website’s HTML, adapts Its functionality and behavior for screen-readers used by the blind users, and for keyboard functions used by individuals with motor impairments.

    If you’ve found a malfunction or have ideas for improvement, we’ll be happy to hear from you. You can reach out to the website’s operators by using the following email

    Screen-reader and keyboard navigation

    Our website implements the ARIA attributes (Accessible Rich Internet Applications) technique, alongside various different behavioral changes, to ensure blind users visiting with screen-readers are able to read, comprehend, and enjoy the website’s functions. As soon as a user with a screen-reader enters your site, they immediately receive a prompt to enter the Screen-Reader Profile so they can browse and operate your site effectively. Here’s how our website covers some of the most important screen-reader requirements, alongside console screenshots of code examples:

    1. Screen-reader optimization: we run a background process that learns the website’s components from top to bottom, to ensure ongoing compliance even when updating the website. In this process, we provide screen-readers with meaningful data using the ARIA set of attributes. For example, we provide accurate form labels; descriptions for actionable icons (social media icons, search icons, cart icons, etc.); validation guidance for form inputs; element roles such as buttons, menus, modal dialogues (popups), and others. Additionally, the background process scans all of the website’s images and provides an accurate and meaningful image-object-recognition-based description as an ALT (alternate text) tag for images that are not described. It will also extract texts that are embedded within the image, using an OCR (optical character recognition) technology. To turn on screen-reader adjustments at any time, users need only to press the Alt+1 keyboard combination. Screen-reader users also get automatic announcements to turn the Screen-reader mode on as soon as they enter the website.

      These adjustments are compatible with all popular screen readers, including JAWS and NVDA.

    2. Keyboard navigation optimization: The background process also adjusts the website’s HTML, and adds various behaviors using JavaScript code to make the website operable by the keyboard. This includes the ability to navigate the website using the Tab and Shift+Tab keys, operate dropdowns with the arrow keys, close them with Esc, trigger buttons and links using the Enter key, navigate between radio and checkbox elements using the arrow keys, and fill them in with the Spacebar or Enter key.Additionally, keyboard users will find quick-navigation and content-skip menus, available at any time by clicking Alt+1, or as the first elements of the site while navigating with the keyboard. The background process also handles triggered popups by moving the keyboard focus towards them as soon as they appear, and not allow the focus drift outside of it.

      Users can also use shortcuts such as “M” (menus), “H” (headings), “F” (forms), “B” (buttons), and “G” (graphics) to jump to specific elements.

    Disability profiles supported in our website

    • Epilepsy Safe Mode: this profile enables people with epilepsy to use the website safely by eliminating the risk of seizures that result from flashing or blinking animations and risky color combinations.
    • Visually Impaired Mode: this mode adjusts the website for the convenience of users with visual impairments such as Degrading Eyesight, Tunnel Vision, Cataract, Glaucoma, and others.
    • Cognitive Disability Mode: this mode provides different assistive options to help users with cognitive impairments such as Dyslexia, Autism, CVA, and others, to focus on the essential elements of the website more easily.
    • ADHD Friendly Mode: this mode helps users with ADHD and Neurodevelopmental disorders to read, browse, and focus on the main website elements more easily while significantly reducing distractions.
    • Blindness Mode: this mode configures the website to be compatible with screen-readers such as JAWS, NVDA, VoiceOver, and TalkBack. A screen-reader is software for blind users that is installed on a computer and smartphone, and websites must be compatible with it.
    • Keyboard Navigation Profile (Motor-Impaired): this profile enables motor-impaired persons to operate the website using the keyboard Tab, Shift+Tab, and the Enter keys. Users can also use shortcuts such as “M” (menus), “H” (headings), “F” (forms), “B” (buttons), and “G” (graphics) to jump to specific elements.

    Additional UI, design, and readability adjustments

    1. Font adjustments – users, can increase and decrease its size, change its family (type), adjust the spacing, alignment, line height, and more.
    2. Color adjustments – users can select various color contrast profiles such as light, dark, inverted, and monochrome. Additionally, users can swap color schemes of titles, texts, and backgrounds, with over 7 different coloring options.
    3. Animations – epileptic users can stop all running animations with the click of a button. Animations controlled by the interface include videos, GIFs, and CSS flashing transitions.
    4. Content highlighting – users can choose to emphasize important elements such as links and titles. They can also choose to highlight focused or hovered elements only.
    5. Audio muting – users with hearing devices may experience headaches or other issues due to automatic audio playing. This option lets users mute the entire website instantly.
    6. Cognitive disorders – we utilize a search engine that is linked to Wikipedia and Wiktionary, allowing people with cognitive disorders to decipher meanings of phrases, initials, slang, and others.
    7. Additional functions – we provide users the option to change cursor color and size, use a printing mode, enable a virtual keyboard, and many other functions.

    Browser and assistive technology compatibility

    We aim to support the widest array of browsers and assistive technologies as possible, so our users can choose the best fitting tools for them, with as few limitations as possible. Therefore, we have worked very hard to be able to support all major systems that comprise over 95% of the user market share including Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera and Microsoft Edge, JAWS and NVDA (screen readers), both for Windows and for MAC users.

    Notes, comments, and feedback

    Despite our very best efforts to allow anybody to adjust the website to their needs, there may still be pages or sections that are not fully accessible, are in the process of becoming accessible, or are lacking an adequate technological solution to make them accessible. Still, we are continually improving our accessibility, adding, updating and improving its options and features, and developing and adopting new technologies. All this is meant to reach the optimal level of accessibility, following technological advancements. For any assistance, please reach out to

    No Result
    View All Result
    • נדל”ן
    • דרושים
    • אירועים
    • עסקים
    • חדשות
    • עיתון שערים
    • מתכונים
    • תקנון ופרטיות

    created by: digital boutique

    רוצה לפרסם תוכן באתר?

    מלא את הטופס בצורה קלה ומהירה ואנו נפרסם עבורך!

    כתבה חדשותית
    נדל"ן למכירה / השכרה
    אירוע
    הוספת / עדכון עסק

    צ׳אט עדכונים וחדשות

    -
    00:00
    00:00

    Queue

    Update Required Flash plugin
    -
    00:00
    00:00