יעקב מרגליות
כל מי שמתהלך בימים אלו ברחובותיה הסואנים של ביתר עילית – לא יכול להחמיץ את השגשוג הכלכלי והמסחרי בעיר. בחסדי שמים, לאחר שתמה תקופה הקורונה, על הגבלותיה, סגריה וצמצום המסחר שהביאה בכנפיה – בחודשים האחרונים חווה זירת המסחר בביתר עילית זינוק אדיר, שמביא פרנסה לבעלי העסקים בעיר ומספק חוויית קנייה לתושבי העיר שנהנים משפע עצום והיצע רחב ומשובב-עין.
די בסיור קצר בכיכר הר”ן בעיר – שהפכה לעורק הכלכלי המרכזי בעיר – או במורד רחוב רבי עקיבא ואלעזר המודעי, או ב’מרכז חיים זקן – תמרים’, או ברחוב הבאבא סאלי במורדות גבעה א’ – לראות עיר שוקקת חיי מסחר תוססים ופעילים.
מי שפותח את עיתון ‘שערים’ מדי שבוע, יכול להיווכח בעסקים חדשים שנפתחים, עסקים שמתרחבים, מיזמים עסקיים שונים ומגוונים, זירת נדל”ן תוססת, ענף שיפוצים והרחבות שלא מפסיק לגדול, והווי כלכלי בריא ומבורך שיכול להוות מודל לעיר חרדית שמקיימת בהידור רב את דברי דוד המלך המובאים במסכת ברכות – “צאו והתפרנסו זה מזה”.
ותושבי ביתר עילית, בהחלט שמתפרנסים זה מזה.
ההתפתחות הכלכלית המבורכת, עושה לה כנפיים בכל הסביבה. מכל יישובי האזור מגיעים לקוחות שמבקשים להצטייד במיטב הסחורה, כלי בית, בגדי ילדים, חומרי בניין, מוצרי אלקטרוניקה ומחשבים, וכמובן מוצרי מזון לרוב. זכתה ביתר והיא הפכה למטרופולין מסחרי – שעומד כמובן במקום משני להיותה מרכז שוקק של תורה וחסידות הנשפכים ממאות בתי הכנסיות והמדרשיות שבעיר.
ועוד לא דיברנו על המכירות הביתיות, החנויות בכל קרן רחוב ותוספת בנייה, ועוד עסקים רבים ומבורכים בעיר שבה כל אחד יודע שכל שקל שנכנס לקופה – הוא קודש לגידול ילדים בדרך התורה והשאתם בכבוד ובשמחה.

פריידי כשר למהדרין
את ההתפתחות הכלכלית המבורכת הזאת – מלווה בין היתר ‘פורום העסקים’ – הגוף שמהווה את הכתובת לכל העסקים בביתר עילית. הפורום הוקם לפני כמה שנים, במטרה לסייע לבעלי העסקים בעיר בהתמודדויות שונות, התנהלות מול המערכת הבירוקרטית, סיוע רגולטורי ופתרון בעיות של תזרים מזומנים בעסקים – באמצעות ‘הגמ”ח לבעלי עסקים’ שהוקם בשנים האחרונות, העומד לימין בעלי העסקים.
אחד ממיזמי הדגל של פורום העסקים – הוא אירוע ה’ביתר דייס’ שהחל לפני ארבע שנים – כמענה חרדי לאירועי ה’בלאק פריידי’ העולמיים ומתקיים במקביל אליהם. כידוע, בעולם המערבי מקובל להכריז על שבוע מכירות במחירי מבצע לקראת תום שנת הכספים, שחל לקראת יום שישי האחרון של השנה הלועזית (‘בלאק פריידי’ = יום שישי שחור). מכל העולם מגיעות תמונות של המונים מסתערים על המדפים ומרוקנים את החנויות.
ובמקום לרוץ למנהטן או להזמין מוצרים מסין ולהיות חלק מבולמוס זר ומוזר של קניות ללא חשבון – החליטו ב’פורום העסקים’ לייצר גרסה מקומית כשרה ונקייה של הבלאק פריידי, שמצד אחד תאפשר התאבזרות במחירי רצפה, ומצד שני תסייע בפרנסתם של בעלי משפחות אשר להם עסקים בעיר. עוד אספקט מהודר לערבות ההדדית ולאווירת ה’צאו והתפרנסו זה מזה’, המהווה את אחד היסודות האיתנים בכלכלת העיר.
וכך הפך ‘ביתר דייס’ לשבוע המכירות הביתרי האטרקטיבי שזכה ב”ה להצלחה מסחררת והביא לתפנית מבורכת – גם עבור העסקים בעיר, וגם עבור ציבור לקוחות ענק שזכה להצטייד במחירי ‘בלאק פריידי’.
חשיפה מוקדמת
‘שערים’ חושף בזאת לראשונה את התאריך שנבחר ל’ביתר דייס’ השנה – במטרה לעודד היערכות נכונה מצידם של מאות עסקים בעיר המבקשים להיות חלק מסיפור ההצלחה שמביא למחזור מכירות חסר תקדים בהיקפו ובהכנסותיו.
ובכן, זה הזמן לפתוח יומנים: ימי ה’ביתר דייס’ יתקיימו השנה בשלהי שנת הכספים – מיום ראשון כ”ב טבת, ועד ליום שישי כ”ז טבת (2-31 בדצמבר למספרם). מדובר אמנם בפרק זמן של עוד כחודש ושבועיים, אולם כל בעל עסק ממולח יודע שהיערכות מוקדמת היא תנאי להצלחה. הניסיון מלמד, כי הצטרפות ברגע האחרון נראית לרוב בהתאם, עם תחושה גדולה של החמצה והצלחה חלקית מאוד.
בשל כך, אנו ממהרים לפרסם כאן את התאריך, כשירות עבור בעלי העסקים. מניסיון השנים הקודמות – הנוסחה המנצחת לקיומם של ימי המכירות הביתריים היא היערכות נכונה, לצד הרשמה מראש, כדי להיכלל במסע הפרסום המסובסד שמגיע לקהלי לקוחות נרחבים בעיר ומחוצה לה.
בצוות ההיגוי של מיזם ה’ביתר דייס’ – אנו מגלים התרגשות רבה שנרשמה עם קביעת התאריכים לימי המכירות של הבלאק-פריידי הביתרי. ב’פורום העסקים’ מציינים את ההצלחה המרשימה שנקצרה באירועי ה’ביתר דייס’ של השנה שעברה.
“אלה שהצליחו במיוחד היו בעלי העסקים שהתכוננו מבעוד מועד ודאגו למחירים משתלמים במיוחד. אלה שלקחו את זה ברצינות – רשמו מחזור מכירות ששווה בערכו לכמה חודשי מכירות! לעומת זאת, אלה שהציגו ‘כאילו מבצעים’ – לצערנו פספסו את ההצלחה המיוחדת. אנחנו ממליצים אפוא לבעלי העסקים לפנות לספקים שלהם כבר מעכשיו ולבקש מהם מוצרים בהנחה משמעותית, כדי שיוכלו ברף הגבוה (והנמוך מבחינת המחיר…) של ימי ה’ביתר דייס’ “.
בפורום מציינים, כי “הציפייה של התושבים היא לקבל דילים מיוחדים, בנוסח אמריקה של ה’בלאק פריידי’. ידוע לנו”, מספרים בפורום, “על תושבים שנערכים לשבוע המכירות הזה מבחינה תקציבית והם רוצים להסתער על המדפים – אם רק יגלו מחירים שווים. ניתן למשל להכריז על מחירים מיוחדים על מוצרים מסוימים, כל יום על משהו אחר, ועוד מגוון רעיונות להפיכתה של הקנייה לחוויה משתלמת ואטרקטיבית”.
מפגש הכנה
ל’שערים’ נודע, כי בימים הקרובים יקיים ‘פורום בעלי העסקים’ מפגשי הכנה עם בעלי העסקים – כדי שיצליחו להתארגן נכון לקראת ימי המכירות העמוסים והאינטנסיביים. בארגז הכלים של הפורום ישנם המון רעיונות, עזרים וטיפים שניתן לקבל, ואם הם ינוצלו נכון – השמים הם הגבול. המפגש המדובר יתקיים בימים הקרובים, וההרשמה אליו נפתחה השבוע.
“במפגש”, מספרים ב’פורום בעלי העסקים’, “נשתף את בעלי העסקים בסיפורי הצלחה לדוגמה, ניתן הכוונה מקצועית למקסום הרווחים בשבוע המכירות, ונעניק טיפים מקצועיים לניצול ימים אלו לרווחיות מלאה, לתועלת אנשי העסקים והתושבים.
“מה שחשוב”, מסכמים ב’פורום העסקים’, “זו היכולת של הצרכן לצאת מרוצה ואף לספר למכריו ולצרף עוד ועוד לקוחות למעגל בימי הקניות של ביתר דייס. חשוב להדגיש: הכוונה היו שתרוויחו כסף – שלא תפסידו חס ושלום. אבל בעזרת יצירתיות, השגת תנאים טובים אצל הספקים והיערכות מחושבת – אפשר להציג דילים מצוינים, לשחרר מלאי תקוע, למכור הרבה במחיר מועט אבל להרוויח מהמאסה של המכירות”.
כמו כן, בפורום מתארגנים כבר מעכשיו לשיווק חבילות מיתוג אישי לבעלי העסקים במחירים מוזלים.
בעלי העסקים יכולים להירשם לפעילות ‘ביתר דייס’ ללא כל תשלום. הנרשמים יקבלו את כל המידע הנצרך מבעוד מועד, ויוכלו להירשם לקורס ההכנה. כתובת המייל להרשמה: bi*******@gm***.com
פורום בעלי העסקים מעריך ומוקיר את העירייה והעומד בראשה, מאיר רובינשטיין, שהעסקים בעיר קרובים לליבו, דבר שבא לידי ביטוי בהקמת הגמ”ח לעסקים ובוועידות העסקים שהתקיימו על ידי העירייה, ובמיוחד כעת – בהירתמות המלאה להצלחת אירועי ה’ביתר דייס’.
‘ביתר 24′, בתור כלי התקשורת המקומי הגדול והמוביל, אשר חרט על דגלו את הסיוע ל’עסקי עירך’ ועמידה לימין העסקים המקומיים – ילווה בעז”ה את אירועי ה’ביתר דייס’ בהבאת כל המידע הדרוש לטובת קהל תושבי העיר.