הילד שחצה בריצה את הכביש נפגע מרכב שביצע עקיפה והעיף אותו למרחק של מספר מטרים. הילד פונה לבדיקות ובנס יצא ללא פגע. וגם; בעקבות מספר מקרים לאחרונה, מתריעים תושבים על זלזול בכללי הטיפול בנפגעי תאונות
נס גדול ארע השבוע ברחוב קדושת לוי כאשר ילד קטן, שחצה את הכביש בריצה לכיוון אוטובוס שעמד בתחנה שבעבר השני של הכביש, נפגע מרכב חולף שעקף את האוטובוס וכמעט שלא הבחין בילד שרץ לכביש. בשנייה האחרונה לפני הפגיעה ניסה הנהג לבלום אך המכונית פגעה בילד והעיפה אותו למרחק של כמה מטרים.
כמו במקרים רבים אחרים ניסה הילד לקום ולברוח מהזירה, אך הנהגים ועוברי האורח גילו תושייה והעבירו את הילד לכונני ההצלה שהעניקו לו טיפול ראשוני ופינו אותו בבהילות לבית החולים. משם הגיעה הבשורה הטובה ב”ה על כך שלא נרשמה פגיעה משמעותית בילד, מלבד מספר מכות יבשות, ובהמשך היום שוחרר לביתו.
שב ואל תעשה
באותו נושא יש להביא לידיעת הציבור פניה חשובה שהגיעה השבוע למערכת מלמדת על חוסר תשומת לב בשוגג לכמה כללים חשובים בטיפול במקרים כאלו, ל”ע. פנייתם התעוררה בעקבות התאונה שארעה בל”ג בעומר האחרון בגבעה ב’. עדי ראיה שהיו בתאונה סיפרו בבהלה לכתב “שערים” כי למרות הכללים הברורים באירוע כגון, ביניהם האיסור המוחלט לגשת לילד ולגעת בו עד להגעתם של כוחות ההצלה, כאשר יש להמשיך ולוודא שהנפגע ישכב במקום ללא תנועה, מחשש לשברים ולבעיות אחרות אשר יכולים להתפתח חלילה במקרה של תזוזה ותנועה. במקרה האמור, לדוגמה, נגשו עוברי אורח אל הילד הרימוהו והשכיבוהו על התחנה הסמוכה. גם אם במקרה זה הסתיים הסיפור בכי טוב יש להיזהר מפני פעולות דומות במקרה דומה ח”ו.
“בוודאי הדבר נבע מחוסר ידיעה וברצון לעזור בשעת לחץ, אולם הטיפול היה שגוי, ויש לדאוג שלא יקרה שוב.” אמר אחד מכונני ההצלה ל”שערים”. בכל מקרה של חשש לפגיעה בנפש ח”ו, יש להרים טלפון למוקד ההצלה, ושם לקבל הדרכה מקצועית כיצד ואיך לנהוג. חלק מתפקיד המוקדנים הוא לייעץ ולהדריך בשעת לחץ כיצד לנהוג, עד שכוחות ההצלה יגיעו לשטח, ועד אז יש לפעול אך ורק ע”פ הוראתם.”