לפעמים אתם מחפשים מקום שקט בו תוכלו לשבת, עם המשפחה או לפגישה עסקית, ולאכול בניחותא במקום שיתאים לציבור היראים. ואולי אתם רוצים ארוחה משביעה שתגיע אליכם הביתה? מסעדת ‘טוב טעם’ בביתר מציעה לכם מגוון מטעמים חלביים ייחודיים ואווירה רגועה ואיכותית.
אל מתחם ‘טוב טעם’ נכנסנו בשעות הבוקר המוקדמות והרגועות. המעבר החד מתאורת השמש הקיצית אל המתחם המוצל והממוזג, בטבורו של כיכר העיר, גרם לנו למצמץ מעט. אולם המצמוץ הפך להבעה של פליאה והשתאות כשנפגשנו פנים אל פנים עם מתחם המסעדה: חווינו את חווית הכניסה אל טרקלין מהודר ומסוגנן בטוב טעם.
את ר’ אריה שרבף פגשנו כשהוא ורעייתו בעיצומם של סידורים אחרונים לקראת עוד יום חמים וטעים מבית ‘טוב טעם’. ראשוני הלקוחות שהגיעו לסעוד את ארוחת הבוקר שלהם ב’טוב טעם’ כבר נראים בפתח החנות.
הכיסאות ההדורים כבר היו סדורים סביב השולחנות, כשעליהם מונחים צנצנות של מלחיה ומתבלים מיוחדים ומעוררי תאבון. אנו מסובבים את ראשינו בהשתאות, מציצים על הציוד החדש, האיכותי והמצוחצח. הצצנו גם על המחירון שעמד לנגד עינינו ובלתי ניתן היה להתעלם מהמחירים הזולים שאינם משקפים כלל את היוקרה מסביב ואת רמת המנות המוגשות.
ר’ אריה ששם לב לפנינו המשתאות, מחייך בשביעות רצון: “אכן כן. ב”ה, המקום מרווח וגדול, מושקע מאד ונעים לשהייה. ובעיקר, המקום מתאים לציבור החרד לדבר ה’, ציבור תושבי ביתר שמהיום יכול לבוא וליהנות ממקום שלא היה כמותו עד היום בעיר ביתר”.
אנו נפנים להציץ בתפריט: פיצה איטלקית מקורית, מרק בצל פיקנטי, פסטות מוקרמות, לחם שום ומאפים, טוסטים, צ’יפס, סלטיה מושקעת, ולקינוח- גלידות מפורסמות באיכותם וטעמם וקרפים, וזהו חלק מהרשימה המעוררת תיאבון בשעה זו של בוקר.
ר’ אריה מספר לנו בגאווה על לקוחה, תיירת מאיטליה- ארץ הולדתה של הפיצה- שלאחר שזו טעמה מהפיצה במקום, היא ניגשה במיוחד כדי להודות על הפיצה והרוטב המיוחד שנלווה אליה, כשהיא טורחת להדגיש שבכל הפיצות שטעמה בימי ביקורה בארץ, לא זכתה להרגיש בבית עם הניחוחות והטעם של פיצה איטלקית אמיתית, עד שהגיע ל’טוב טעם’.
איך זה קורה באמת?
“האמת, הקב”ה חנן אותנו מאז ומתמיד בידיים טובות ובחוש טעם מיוחד, עד שחשבנו שהגיע הזמן להטעים את הציבור ולתת לו ליהנות ממטעמינו מעשה ידינו. במסגרת הבירורים שלנו גילינו את החסר הגדול של תושבי ביתר במקום מרווח וממוזג שניתן יהיה לשבת בו לפגישה עסקית או לישיבה עם המשפחה, ואפילו עבור סתם אורח שבא לעיר ומחפש מקום ראוי בו יוכל לשבת ולשבוע בשמחה ובטוב לבב. בביתר, אין בנמצא מקום שעונה על הצורך הזה כראוי. וגם בירושלים , לא כל יהודי חרד לדבר ה’ מרגיש בנוח לדרוך בכל מסעדה או חנות מזון, תהא רמת הכשרות אשר תהא. ולכן החלטנו ללכת על משהו גדול, וב”ה התוצאה אינה מכזיבה ותושבי ביתר מצביעים ברגליהם וממלאים את המתחם המפואר שלנו בהמוניהם. אם בתחילה דיברנו על שמונה עשר מקומות ישיבה, הרי שעיניכם רואות שכיום אנו אוחזים בארבעים מקומות, ובעז”ה עוד היד נטויה.”
ר’ אריה מכניס אותנו מעט אל מאחורי הקלעים של עשייה איכותית בתחום המזון, באופן המוביל לתוצאה של מנה טעימה וערבה לחיך: “ראשית יש לזכור, שלמרות המחירים הזולים, האיכות היא ברמה גבוהה ללא פרופורציה למחיר. מוכרי הפיצות המוזלות, לדוגמה, מייצרים את המגש עם ממוצע של 400 גרם בצק. לעומת זאת, אנחנו ב’טוב טעם’ מכניסים כ-900 גרם של בצק, שזה קרוב למקסימום מהקיבולת של המכונה. התוצאה היא פיצה פריכה, מועשרת ומשביעה, כזו שזכורה לכם מימי הילדות, שכיום אנחנו כבר כמעט ולא רואים בשוק…”
בשלב זה מפנה אותנו ר’ אריה אל הרחבה המקורה והמוצלת בכניסה לחנות, שעתה נוספה לחנות:
“הרחבה הזו משמשת אותנו בשעות העומס כתוספת משמעותית של מקומות ישיבה. הנה רק השבוע נערכה כאן מסיבת סיום מסכת על ידי אחד האברכים בעיר, והאורחים כולם שיצאו מכליהם מהתפריט מהשירות ומהמיקום, טרחו להביע זאת בפנינו. כמו כן, השבוע תיערך כאן שמחת שבע ברכות צנועה. כמובן שכל האירועים הקטנים הללו לא מפריעים כלל לאווירה השקטה והנינוחה של הסועדים בפנים החנות”.
אגב, מלבד האירועים במקום הם מוצפים גם בפניות לאירועים וארוחות מחוץ למתחם, כדוגמת ימי עיון קופות חולים מכוני השתלמות ועוד ועוד.
ומהי רמת הכשרות במקום?
ר’ אריה: “כיהודים חרדים לדבר ה’, אנו מקפידים על המהודר ביותר, והכול ע”פ הוראות בית הדין של המרא דאתרא הגר”י תופיק שליט”א. המוצרים כולם הם נושאי חותמת של הכשר העדה החרדית, הרב לנדא והרב רובין בלבד, כשהמשגיח יוצא ונכנס כל העת, והפיקוח הינו אינטנסיבי באופן יוצא מן הכלל .
בחניה עומדים אכן שני אופנועים חדשים מבית טוב טעם ואנו שומעים מר’ אריה על שירות המשלוחים:
“בהמשך למגמת השירות שלנו, הגענו למסקנה שלתושבי ביתר מגיע שירות משלחים חינם עד לבית. לא תמיד אנו יכולים או רוצים ליהנות מחוויית הישיבה במקום, ולפעמים אנו רוצים לסעוד בבית. מתוך תודעת השירות שלנו החלטנו לתת את שירות המשלוחים חינם אין כסף. כיום האופנועים משמשים גם לשאר ישובי הסביבה, שתושביהם הפנימו גם הם את בשורת ‘טוב טעם’ ומזמינים בהמוניהם ממגוון המוצרים שלנו”.
מי הם קהל הלקוחות שלכם?
“בראש ובראשונה תושבי ביתר. החנות שלנו מותאמת לתושבי ביתר היראים ושלמים, והמקום מותאם גם מבחינת השירות ורמת המחירים. בנוסף לכך יש לנו גם לקוחות מכל גווני הקשת: משפחות היוצאות לשעת חוויה וכיף יחדיו, אנשי עסקים, תיירים, יהודים מבוגרים וכן לקוחות המגיעים ל”שעת רגיעה” יומית על גביע גלידה, כוס יוגורט ייחודי או וופל בלגי. יש בביתר קבוצה של יהודים חרדים בשנות העמידה המתקשים להכין ארוחות לבדם ומגיעים לכאן לסעוד את ליבם שלוש פעמים ביום עם שלושה ארוחות מזינות ובכל יום הם מודים לנו מחדש”.
יש אצלכם תפריט המתאים לשלושה סעודות?
ר’ אריה מתרווח על מושבו בתחושת סיפוק: “אכן אחד המאפיינים הייחודיים בחנות הוא התפריט. ראשית יש לנו את הפיצה האיטלקית העבה והפריכה שלנו, עליה כבר סיפרנו. את הרוטב המיוחד שיצר הדים רבים בעיר ושלא תמצאו בקלות במקום אחר. יש לנו את הטוסטים עם שפע הסלטים ויש לנו כאן סלטיה טרייה, וכן מוצרים כמו קרפ צרפתי עם מגוון סוגי מילוי, וופל בלגי ממולא, וכמובן מוצרי הצריכה הפופולאריים שלנו הם לחם שום ומרק הבצל המפורסם ששמעו הולך כבר בכל העיר, הפסטות המוקרמות שלנו, צ’יפס, גלידות פרוזן וגלידות ג’ילטו המיוצרות ביצור עצמי ועוד היד נטויה.”
ר’ אריה מנסה לסבר את אוזנינו אודות מרק הבצל הייחודי: “יש יהודי יקר המגיע כמעט מדי יום בשעות הערב לקנות מנת מרק בצל לבני ביתו לארוחת הערב. יום אחד משום מה לא הערכנו נכון את הביקוש הרב, ועד שהגיע האיש לחנות- המרק נגמר. את הצער שלו לא היה קשה לזהות, נראה היה שהאיש פשוט לא מסוגל לחזור הביתה בלא המרק שלנו. מתוך רצון לעזור נכנסתי למטבח וגיליתי שאכן נותר בשולי המיכל מנה מצומצמת, ארזתי זאת עבורו ולא היה גבול לאושרו”.
ותוכניות לעתיד?
“אנחנו מתחדשים בכל העת, ובכל תקופה תוכלו למצוא אצלנו דברים חדשים טעימים משביעים ובריאים כמיטב המסורת של טוב טעם. וכפי שנהגנו עד היום, כך גם בעתיד אנו נמשיך בעז”ה לשרת נאמנה ולהיות קשובים לטעמם ורצונם של תושבי ביתר”.