לאחר אין ספור עיכובים ובעקבות המלצות וועדת טרכטנברג נפתחים מרבית הצהרונים בעיר ביתר. יתר הצהרונים ייפתחו מיד לאחר החג. קורת רוח בקרב הורי התלמידים. וגם: החשיפה של ח”כ הרב גפני על הרגלי האכילה של חברי וועדת טרכטנברג.
בשבוע האחרון התבשרו הורי התלמידים בביתר בבשורה המשמחת על פתיחת מערך הצהרונים בעיר ביתר, זאת לאחר תקופה ארוכה של חוסר ודאות שנמשכה מאז תחילת שנת הלימודים, כאשר כל המהלך היה מוטל בספק.
התוכנית
השינוי במערך הצהרונים חל כתוצאה ממסקנות וועדת טרכטנברג הידועה שהוקמה בעקבות המחאה החברתית בשנה שעברה. זו המליצה, בין היתר, על מעבר ליום עבודה ארוך עד לשעה ארבע אחה”צ, במקביל לשדרוג הצהרונים במוסדות החינוך העירוניים, כך שהתלמידים ימשיכו את יום הלימודים עד שעות הצהרים המאוחרות במסגרת לימודית אחת.
את המערך מפעילה העירייה בכל מוסדות החינוך באמצעות זכיינים שהעמיד משרד החינוך. בעקבות המהלך יעברו כאמור כל בתי הספר וכיתות התתי”ם, כולל המוסדות המוכרים ומוסדות הפטור, ליום לימודים ארוך. יצוין שעד לשינוי המערך ניתנה השתתפות כספית בצהרון לעובדים בלבד והתבצעה באמצעות מסגרות פרטיות ונפרדות בתתי”ם ובמוסדות.
יצוין שעקב הסמיכות לחג הפסח, יחלו חלק מהצהרונים במוסדות לפעול אי”ה לאחר הפסח.
החשיפה
ובאותו עניין, בפורום נגידים שנערך השבוע לטובת אחת מהמוסדות הגדולים בארץ, השתתף יו”ר וועדת הכספים ח”כ הרב משה גפני, שנשא דברים כדרבנות על הצביעות של פקידים ממשלתיים ופוליטיקאים שחרב הקיצוצים בידם ורוממות מעשיהם בלשונם, בלא כל הבנה בנושאי כלכלה ובענייני התקציב. “איני יודע מה להחליט בקשר למסקנות הוועדה”, אמר הרב גפני, “דבר אחד אני יודע, שאני בעצמי אישרתי תקציב אסטרונומי של 700,000 ₪ כתקציב ל”כיבוד” עבור חברי וועדת טרכטנברג. לשאלתי מדוע צריך כסף כה רב לכיבוד בעוד שהוועדה התכנסה פעמים ספורות בלבד, נעניתי כי “פרופסורים אוכלים הרבה…”