מענפי הרפואה האלטרנטיבית היותר מעניינים ומסתוריים הוא ההילינג. שיטה המתמקדת בשדה האנרגטי של האדם ופועלת באמצעותו על מגוון תפקודי הגוף והנפש. מטופלי השיטה מספרים בשבחה גדולות ונצורות מה שהביא אותנו לתהות על קנקנה ולשוחח עליה עם ‘הילר’ מומחה ומפורסם – אדם חרדי תושב ביתר.
הקליניקה הצנועה והפשטנית של ר’ גדעון הרמתי ברחוב קעניג 18 אינה מלמדת על המטופלים הרבים שחלפו בה. מיטת טיפולים מרופדת המשמשת גם כשולחן, כמה ארונות ספרים וריהוט בסיסי נוסף מהווים את כל ציודה. אור רך שורר בחדר ומעניק לשיחה אוירה קסומה והילינגית משהו.
ההתרשמות החולפת כחוט השני בכל מהלך השיחה מותירה תחושה עזה של יהודי יקר בעל שיעור קומה רוחני, המתבל את כל היבטי התמחותו המרתקת בהשקפה יהודית צרופה – מה שמעניק לה משקל רב.
קודם כל, אולי תספר קצת לקוראים על עצמך ועל הכשרתך בתחום ההילינג
אני בן חמישים פלוס. זכיתי לחזור בתשובה לפני כעשרים וחמש שנה בד בבד עם כניסתי לעולם ההילינג. לאחר שנעשיתי מטפל מוסמך בתחום זה טיפלתי באנשים רבים וברוך השם ראיתי תוצאות טובות לרוב. כיום אני גם מלמד הילינג בקורסים שונים ואחראי על תחום זה במכללה החרדית שלם.
מהו בעצם הילינג?
ההילינג הוא שיטת טיפול שמקורה במזרח הרחוק. השיטה מבוססת על תפיסה ולפיה קיימים בגוף שבעה מוקדי אנרגיה ראשיים שמהם מסתעפים ערוצים הנושאים עימם את האנרגיה הזו לכל חלקי הגוף. מערכת זו מכונה בשפה המקצועית ‘המפה המרידיאנית’ ותפקודה התקין חיוני לכלל מערכות הגוף והנפש. חוסר איזון בזרימת האנרגיה הוא בעצם התשתית שעליה נוצרים בעיות פיזיות ונפשיות. ברפואה הסינית הטיפול בהילינג הוא בעצם טיפול מונע. כלומר החזרת המערכת האנרגטית לאיזון קודם שתתפתחנה הבעיות, וזו הצורה האידיאלית של השימוש בהילינג. הרפואה המערבית לעומת זאת מבוססת על טיפול בבעיה קיימת. אדם מערבי יפנה לרופא רק לאחר שהכאב או המחלה כבר מקננים בו. במקרה כזה בדרך כלל הבעיה האנרגטית כבר עמוקה יותר ודורשת טיפול מתמשך.
מעניין לדעת, איך התפתחה השיטה הזו? הלא ערוצי האנרגיה הללו אינם ממשיים כוורידים ועורקים. כיצד אפוא הצליחו לקבוע בוודאות את מקורם ומסלוליהם בגוף?
צריך להבין שבעבר ובפרט מזרח הרחוק חושיהם של האנשים היו מפותחים ומחודדים הרבה יותר מהיום. הם הבחינו בהשפעות שונות על גופם וניתחום עד שהגיעו למיפוי מדויק של מערכת הזרימה האנרגטית. לדוגמה, אדם שנפגע מחץ בטחול חש פעימות של כאב באצבעות רגלו הימנית. המסקנה שעלתה מכך הייתה שיש קשר ממשי בין האיבר הספציפי הזה החולף בצמתים שונים בגוף עד לסופו – אצבעות כף הרגל במקרה זה.
למעשה, כל אדם המטפל בהילינג מרגיש בברור את הפעילות האנרגטית הזו. לא מדובר במיסטיקה מעורפלת אלא בדבר ברור ומוצק בעל נוכחות פיזית ממש.
בקרב ההמון העם ידועה שיטת ההילינג בזכות תפיסתה הגורסת שסביב כל אדם קיימת הילת אור שאינה נראית לעין. מהי משמעותה של אותה הילה?
ההילה הזו היא בעצם השדה האנרגטי שנוצר סביב כל אדם מכוח הפעילות האנרגטית בגופו. צבעה ועוצמתה ישתנו מאדם לאדם בהתאם לתקינות זרימת האנרגיה בגופו. קיימת כיום הדמיית מחשב שמאפשרת צילום של ההילה ופענוח שלה לכדי תמונה ממשית. (הוא מראה לי תמונה שלו שצולמה בטכניקה המיוחדת הזו. סביב ראשו וגופו הילת אור ירקרקה תכלכלה).
הטיפול בהילינג מתמקד רבות בעבודה על שדה זה כחלק מתהליך החזרת המערכת האנרגטית לפעילות תקינה.
הכול טוב ויפה, אך כיצד ניתן לעמוד על תפקוד המערכת האנרגטית, הלא בסופו של דבר היא פועלת בצורה מופשטת ואיך ניתן לזהות את הבעיות שבה ולטפל בהן?
כדי להיות מטפל בהילינג צריך קודם כל כישורים אבחנתיים המבוססים על רגישות תחושתית. בהחלט לא לכולם יש את זה ומי שאין לו לא יוכל להתקדם בתחום. שנית, יש למעשה כמה טכניקות כיצד לחוש באותה מערכת אנרגטית. אני עובד בשיטה המורכבת משני חלקים שאותם יש לפתח ולשכלל עד למצב שבו ניתן לזהות את הזרימה ואחר כך לטפל בה. החלק הראשון הוא פיתוח הרגישות הבסיסית עליה דיברנו מקודם. אנחנו לומדים להביא את עצמנו למצב של השקטה מוחלטת והתנתקות מדברים שאינם אובייקטיביים. מצב זה מגביר את התחושה בידיים שהן כלי העבודה העיקריים ומביא אותן לרמת הרגשה ממשית של האנרגיה הזורמת בגוף המטופל. החלק השני עדין יותר ודורש חיבור ברמה גבוהה יותר. הוא עוסק בשריר החלש ביותר בגוף וברגישותו המיוחדת. שריר זה הינו לא פחות לא יותר אלא העפעף. העפעף מצויד ביכולת אבחנה פנימית כמעט בלתי רצונית. כשמפתחים יכולת זו מגיב העפעף בעפעוף אינסטינקטיבי למול כל הפרעה אנרגטית.
כיצד משתמש המטפל ביכולותיו הלכה למעשה?
ובכן, ראשית, כפי שאמרתי הידיים הן כלי העבודה העיקריים. המטפל מעביר את ידיו על פני מרכזי האנרגיה של המטופל, לעיתים אף ללא מגע כלל, ומרגיש את פעילותה של המערכת האנרגטית. אם קיים חוסר איזון במוקד או בערוץ כלשהו יחוש בו המטפל בצורות שונות. לפעמים הוא יבחין בתפוקת אנרגיה נמוכה מאחד המוקדים ולעיתים הוא יחוש בחסימות בערוצים המתבטאות בבור או גוש כביכול. המיקומים הספציפיים שבהם מתגלה הבעיה מזוהים כאחראים על הסימפטום שבגינו פנה המטופל לקבלת הטיפול.
לאחר הזיהוי יתחיל המטפל לעבוד על האזור שאינו מאוזן. הוא ישתמש בשתי ידיו בטכניקות מיוחדות המזכירות מעגל חשמלי. כלומר, יד אחת שלו תתפקד כקולטת והיד השנייה כמשדרת. בדרך זו הוא יחיה מחדש את המקום הפגוע ויחזיר את האנרגיה שלו למצבו התקין. אם הסימפטומים הם רגשיים יעבוד המטפל במרחק מה מהגוף. בסימפטומים פיזיים, לעומת זאת, יעבוד המטפל קרוב יותר לגוף.
איך מגיבים המטופלים לטיפול, הם מרגישים משהו?
אקדים ואומר שהילינג נועד לטיפול בבני אדם ולא במחלות. לכן התגובה תשתנה מאדם לאדם. חלקם יגיבו בעוצמה רבה ויחושו בשעת הטיפול תחושות עזות כמו חום, קור, נימול וכדומה; חלקם יחושו תחושות קלות יותר וקיימים גם אנשים שלא ירגישו כלום. מובן גם שתועלת הטיפול היא בהתאמה לתגובות המיידיות של המטופל. כדי להמחיש את השוני בין אדם לאדם אני אוהב להשתמש בבדיחה הנפוצה על שני מתמידים שהניחו את רגליהם בקערת מי קרח כדי שלא יירדמו בלילה ויוכלו ללמוד ללא הפסקה. האחד נהיה תלמיד חכם מופלג וחברו חטף דלקת פרקים שהשביתה אותו לגמרי. הטיפול בהילינג יועיל לרוב האנשים אך לא לכולם. גם המטופל הוא חלק מהתהליך וכשהוא אינו מצליח להתחבר במהלך הטיפול למערכת האנרגטית שלו, אזי המטפל מוגבל ביכולותיו.
אלו סוגי בעיות אתה פוגש בקליניקה שלך?
כמעט הכול. החל מבעיות גב, הצטננות ופרקים, וכלה בבעיות קשב וריכוז אצל ילדים. ייחודיותו של ההילינג היא בכך שהוא מטפל באופן שורשי בליבת המערכת וממילא השפעתו אפקטיבית על שלל בעיות עצום.
לסיום, איזו השפעה הייתה לעיסוקך בהילינג על חייך?
למעשה דרך ההילינג חזרתי בתשובה. הייתי בראשית דרכי בתחום והוקסמתי מהעולם החדש ומגילויי האנרגיה שלמדתי לזהות. יום אחד הלכתי ברחוב וחשתי משיכה בלתי מוסברת להניח תפילין. השגתי בדרך כלשהי זוג תפילין והנחתי אותם על זרועי ועל ראשי. באותו רגע הרגשתי פרץ אנרגיה עצום הרבה מעבר לכל מה שלימדו אותי ולמה שחשתי בעבודתי. הבנתי אז שהאנרגיה המגיעה ממקור עליון דרך התורה והמצוות היא לאין ערוך יותר מכל מערכת אנרגטית טבעית. מכוחה נמשכתי להכיר את היהדות עוד ועוד ולנטוש בסוף של דבר את אורח החיים החילוני לחלוטין.