גג:
‘פראייר מי שלא קונה בביתר’ | בשבוע הבא: ימי עידוד הקנייה המקומית מטעם העירייה ו’פורום עסקים’
כותרת:
עיר שיש בה הכל
משנה:
בשנים האחרונות הפכה ביתר ל’מעצמת קניות’ אזורית, ששמעה הגיע עד לירושלים >>> ימי ה’ביתר דייס’ לעידוד הקנייה המקומית ייערכו בשבוע הבא – בין הימים ראשון לשישי של פרשת יתרו >>> המבצעים המיוחדים, המיזמים האטרקטיביים והדרך שלכם להתאבזר בצורה החכמה והיעילה ביותר >>> כל הפרטים
@יעקב מרגליות
בשנים האחרונות הפכה ביתר עילית למטרופולין אזורי של ממש. מרכזי הקניות הרבים בעיר, שלא נופלים בגודל, בהיקף, בהיצעים ובמחירים מאף מרכז קניות בירושלים או ברחבי הארץ – הפכו את העיר לאטרקטיבית מבחינה צרכנית וכלכלית. אם בשנים עברו נהגנו ‘לצאת לירושלים’ כדי לערוך קניות ב’גאולה’ או ב’קניון רב-שפע’ – כיום אנחנו מכירים תופעה הפוכה: ירושלמים שבאים ליהנות מההיצע הענק של ביתר עילית.
“מדהים לראות איך העיר התפתחה ברוך השם, כיום יש הכל מתחת לבית. מי שיוצא מחוץ לעיר כדי לקנות משהו – הוא פשוט פראייר”, הגדיר זאת באוזננו ר’ בנימין ב’, צרכן נבון ודעתן מהעיר, שלא פוסח על אף מבצע ויודע למחות על כל עוולה צרכנית. והוא בהחלט נלהב מהשפע שיש לביתר להציע.
ואכן, כל מי שמתהלך ברחובותיה הסואנים של ביתר עילית – לא יכול להחמיץ את השגשוג הכלכלי והמסחרי בעיר. בשנים האחרונות חווה זירת המסחר בביתר עילית זינוק אדיר, שמביא פרנסה לבעלי העסקים בעיר ומספק חוויית קנייה לתושבי העיר שנהנים משפע עצום והיצע רחב ומשובב-עין.
די בסיור קצר בכיכר הר”ן בעיר – שהפכה לעורק הכלכלי המרכזי בעיר – או במורד רחוב רבי עקיבא ואלעזר המודעי, או ב’מרכז חיים זקן – תמרים’, או ברחוב הבאבא סאלי במורדות גבעה א’ – לראות עיר שוקקת חיי מסחר תוססים ופעילים.
מי שפותח את עיתון ‘שערים’ מדי שבוע, יכול להיווכח בעסקים חדשים שנפתחים, עסקים שמתרחבים, מיזמים עסקיים שונים ומגוונים, זירת נדל”ן תוססת, ענף שיפוצים והרחבות שלא מפסיק לגדול, והווי כלכלי בריא ומבורך שיכול להוות מודל לעיר חרדית שמקיימת בהידור רב את דברי דוד המלך המובאים במסכת ברכות – “צאו והתפרנסו זה מזה”.
ותושבי ביתר עילית, בהחלט שמתפרנסים זה מזה.
#’בלאק פריידי’ ביתרי
ההתפתחות הכלכלית המבורכת, עושה לה כנפיים בכל הסביבה. מכל יישובי האזור מגיעים לקוחות שמבקשים להצטייד במיטב הסחורה, כלי בית, בגדי ילדים, חומרי בניין, מוצרי אלקטרוניקה ומחשבים, וכמובן מוצרי מזון לרוב. זכתה ביתר והיא הפכה למטרופולין מסחרי – שעומד כמובן במקום משני להיותה מרכז שוקק של תורה וחסידות הנשפכים ממאות בתי הכנסיות והמדרשיות שבעיר.
ועוד לא דיברנו על המכירות הביתיות, החנויות בכל קרן רחוב ותוספת בנייה, ועוד עסקים רבים ומבורכים בעיר שבה כל אחד יודע שכל שקל שנכנס לקופה – הוא קודש לגידול ילדים בדרך התורה והשאתם בכבוד ובשמחה.
את ההתפתחות הכ…



