ב”ה
קול רינה וישועה | שיחת-חג מיוחדת עם הגאון רבי דוד צ’מאני שליט”א, שנמלט מהמשטר החומייניסטי באיראן כדי להרביץ תורה בעירנו
כותרת:
@מארץ האייתולות לביתר עילית
משנה:
מסע בריחה נועז מאיראן שתחת משטר חומייני, הסתבכות עם שוטרי האייתולות והרבצת תורה בביתר עילית זה כשני עשורים >>> ‘שערים’ עלה לשיחת חג מיוחדת במעונו של #הגאון רבי דוד צ’מאני,# רב קהילת ‘קול רינה’ בגבעה ב’, על סיפור חייו, על חובת השמחה ועל הדרך לסילוק דאגות >>> אושפיזין דדוד
@משה יאיר וינשטוק
###”בכל יום ויום על האדם להשתדל להיות בשמחה. בכל חג אנו מצווים להיות בשמחה. אולם בחג הסוכות – המצווה היא כפולה ומכופלת. התורה הקדושה מצווה אותנו בפירוש שלוש פעמים על השמחה בחג זה”. במילים אלו פותח הגאון רבי דוד צ’מאני שליט”א את שיחת החג המיוחדת והנדירה שלו ל’שערים’, ערב חג הסוכות תשפ”ד.###
דיבורו של הרב צ’מאני מדוד. מבין מילותיו מבצבץ יישוב-דעת שמאפיין זקני תלמידי חכמים שקנו חכמה. ועיניו המאירות משדרות אוצרות של שמחה. במהלך השיחה נלמד על מקורם של מצבורי השמחה האמיתית שמפעמים בליבו. שמחה, שלא תמצא שמחה שתדמה לה.
מהעיר שיראז שבאיראן הוא יצא – נער יהודי צעיר בעל עיניים יוקדות ולב בוער, למסע רצוף מהמורות ועתיר סיכונים. היעד הנכסף: ארץ הקודש, אל האש הגדולה של התורה הקדושה שמלהטת בעיר הקודש ירושלים. הדרך הייתה רצופה בסכנות, אולם דבר לא עמד בפניו בדרכו לממש את חלומו הגדול.
שנים יחלפו. אותו נער גדל כבן תורה בכל מהותו, עד שנעשה לרב מורה הוראה ומנהיג קהילה בישראל.
עשרות שנים אחרי אותו מסע הרואי מארץ אויב אל עולמה של תורה, עולים אנו ובאים אל מעונו של הגאון הרב דוד צ’מאני שליט”א, רב קהילת ‘קול רינה’ המעטירה בעירנו, להתבשם מדברי תורתו הבהירים, ולהעניק לציבור הקוראים היקר צידה לדרך לקראת חג השמחה שבפתחו אנו עומדים.
@שמחה מביאה בריאות
לפני קרוב לשני עשורים, הוקם בית הכנסת “קול רינה” הוקם בשיפולי גבעה ב’ בביתר. היה זה בית הכנסת האזורי הראשון לבני עדות המזרח, והוא הוקם על ידי מזכה הרבים הרב אברה בביוף הי”ו.
שנתיים מאז הקמתו הוצע לגר”ד צ’מאני לשמש כרב הקהילה המתגבשת, ומני אז הפך בית הכנסת לעורק המרכזי בחיי הרוח לקהילה מגובשת של בני תורה, והמקום הפך למקום תורה שוקק לאורך כל היום.
עם התרחבות הקהילה ומוסדותיה, בחסדי שמים מוקם מבנה מפואר ומרווח לתפארת בית ה’ בתחילת רחוב חב”ד, אשר בקרוב תושלם בנייתו בסייעתא דשמיא.
“אכן, בכל יום על האדם להיות בשמחה ככל יכולתו, ושתי תועלות מרכזיות יש בזה”, מבאר לנו הרב צ’מאני את דבריו בפתח השיחה המרוממת.
“האחת – במידת השמחה תלויה כל עבודת ה’ של היהודי וכמו שנאמר בפסוק בתהלים “עיבדו את ד’ בשמחה” – עבודת ה’ היא רק בשמחה.
“הגמרא אומרת בנוגע לעבודת המקדש של הכהנים, שאם הכהנים היו עצֵבים – היה המזבח בטל. יש כמובן את הפשט המ…
קו 986 לשירותכם
הקו יתחיל לפעול ביום שישי כ"ח באייר, לאחר שנים של פניות תושבים ופעילות עירונית מתמשכת רה"ע העלה את הצורך בסיור שקיימה שרת התחבורה בעירנו, והיא נענתה לבקשה רה"ע שיבח את...



