בס”ד
גג:
שֶבַח יְקָר וּגְדוּלָה | המחנך הרב שבח שוורץ בעצות מעשיות: כך נהפוך את שולחן הסדר לחוויה חינוכית רגועה ומעצימה עבור הילדים
כותרת:
מתיקות הסדר
משנה:
הוא אחד מאנשי החינוך הנודעים בעירנו. מנהל ישיבה ומנצח ביד רמה על תלמוד תורה ‘מתיקות התורה’ בעיר >>> מניסיונו העשיר הוא מתנגד בכל התוקף להכאות וענישה, וסבור שגם בעבר הן לא היו במקום >>> יש לו מתווה מדויק להעיר לילד שאיחר הביתה ודרכים ליצירת שיח נכון בין ההורים לילדיהם >>> אבל גולת הכותרת: בפיו טיפים ועצות #שיסייעו לכם לנהל את ליל הסדר באווירה שתותיר אצל הילדים חותם לנצח# >>> #הרב שבח שוורץ בריאיון חובה בכל בית#
@משה יאיר וינשטוק
הוא הרגיש שהכול קורס בבת־אחת.
שבועות רבים מתכונן ר’ אלטר יוסף לליל הסדר. הכנות גשמיות ורוחניות כאחת. בעוד ידיו מקרצפות וממרקות, אוזניו היו שומעות שיעורים מוקלטים ודרשות על מהותו של חג, רעיונות מאירים בהגדה של פסח ואף מדרשי חז”ל על סיפור יציאת מצרים. חשיבות גדולה ראה ר’ אלטר יוסף בהכנות לקראת הלילה הגדול, ליל שימורים להשם. תכונה נמרצת ניכרה בבית של ר’ אלטר ימים רבים לפני התקדש חג, והתכונה הזו לא פסחה על איש מבני הבית.
ובאותו לילה גדול שכיום יאיר, בשעה ששב מבית הכנסת מלווה בבניו הלבושים מחלצות חדשות ופניו נוהרות בנהירו עילאה, נדמה ר’ אלטר יוסף כמלך בגדוד. כשהוא עטוף בקיטל צחור ובוהק ניגש אל שולחן הסדר הערוך לתפארה בכלים מהודרים ובכורסאות הסבה מיוחדים. תחת ידו – ההגדה אותה הכין מבעוד מועד, במיוחד ללילה הזה, ובה פנינים ותוכן רב אותו ביקש למסור לבני הבית בלשון נעימה ושפה קולחת, עתירת המחשות וגם סיפורים.
כל כך הרבה שאיפות היו לו בנוגע ללילה הזה. הלילה שבו מעבירים את לפיד האמונה הבוער אל הדור הבא. אבל הוא לא שיער שכגודל הציפיות – כך גודל האכזבות שמצפות לו בלילה הגדול הזה.
היה זה מוישי שלא נזהר מספיק, והגביע המוכסף שלפניו התהפך. נחל אדמדם של מיץ ענבים משובח מצא לו ערוץ בין קפלי המפה המהודרת והיוקרתיות, והחל שולח זרועות לכל קצוות השולחן; דודי וחיים החלו מתקוטטים על המקומות סביב השולחן, ואיציק הקטן החל בסדרת יללות קולנית שהשביתה כל יכולת להשתלט על הכאוס, שהתגבר מרגע לרגע. וזה עוד לפני שהספיק ר’ אלטר יוסף אפילו להתחיל את “קדש”.
כל בניין השאיפות של ר’ אלטר יוסף קרס באחת. כל התוכניות, ההכנות, ההשקעה המרובה, הציפיות – הכול נגדע באבחה. במקום סדר, אנדרלמוסיה שלמה.
כמה גדול הצער. כבר שבועות שהוא רואה את עצמו בעיני רוחו יושב בשולחן הסדר ופניו קורנות, כשהוא מדבר מעניינו של חג, אומר ברגש את מילות ההגדה, מזמר את זמירות החג בהתרוממות הרוח יחד עם ילדיו, וממלא את מצבורי האמונה של בני ביתו במטעני נצח שיגביהו אותם וירוממו אותם.
כל כך רחוק מהמציאות שטפחה על פניו.
#לחזור לדרך סבא
רגע לפני שר’ אלטר יוסף מרים י…
הצור תמים פועלו
הילד בן ה־11 נפצע קשה בתאונה ברחוב אבא שאול בעיר >>> כוחות ההצלה העניקו לו טיפול מציל חיים והוא פונה להדסה עין כרם, שם נאבקו הרופאים על חייו במשך יומיים...


