בס”ד
לשמור על הרוגע
זמנים מאתגרים מאוד עוברים על כולנו.
העולם היום לא דומה בכלל לעולם שהכרנו לפני מספר שבועות. הכל התהפך.
וזה פוגש אותנו, את כל אחד מאיתנו, עומדים בפני נסיונות חדשים שלא התנסינו בהם. האתגרים שלנו גדלו, התעצמו, וירבו במאוד מאוד… חלק מהם משותפים לכולנו וחלקם משתנים מאחד לחברו.
ביטול המסגרות
אף אחד מאיתנו לא היה רגיל לשהות בביתו 24/7. צורת חיים בריאה משלבת בין יציאה מחוץ לבית לבין השהות בו. (כמעט) לכולם בטלה המסגרת שהורגלו בה. כמה שמרה עלינו המסגרת! היום אנחנו יודעים להעריך את זה. סדר יום קבוע, שגרת חיים ברוכה שחוזרת על עצמה ברוטינה, אולי מונוטונית – משעממת, אבל יש בה בקביעות גם משהו מרגיע. כל אחד,ילד כמו מבוגר, יודע מה קורה איתו מחר, לאן הוא הולך, מה הוא עושה, פחות או יותר. וכעת, הכל בטל.
הגבלת התנועה
זו הרגשה חונקת, כמעט כמו כליאה. נשמעו מילים קשות המזכירות ק.ג.ב., כמו: עוצר, סגר, קנסות, משטרה. אסור לצאת מהבית, אי אפשר להוציא את האף החוצה. וזה עושה לנו ריאקציה, בכל גיל, רצון חזק דווקא לצאת מהבית, סתם, בלי סיבה. זה באמת קשה להחזיק ילדים בבית כל הזמן ולהעסיק אותם כל היום. אנחנו אחרי חורף ארוך וגשום, הרצון לצאת ליהנות מהשמש הוא טבעי. והרי, בכל שנה בתקופה הזו של ערב פסח הילדים המבלים בגינות, משחקים ואוכלים שם וחוזרים עייפים ומרוצים. איך נסתדר עם כולם בבית?
קשרים פנים משפחתיים
המצב החדש הזה מפגיש אותנו עם עצמנו ועם משפחתנו הקרובה בצורה אינטנסיבית ביותר. כולם מסתובבים בין הרגליים, מחפשים אוכל, תעסוקה… מכאן הדרך קצרה למצב בו עולים זה לזה על העצבים. נוצר אתגר רציני ביותר של שמירה על רוגע, שמחה, שלום ושלווה בתוך הבית. לפעמים האמהות מתקשות לשמור על אי של שפיות בתוך כל הבלאגן הזה.
האתגר הגדול ביותר
תקצר היריעה מלפרט את כל האתגרים המחייבים אותנו לעמוד בהם, ללא אפשרות לברוח מהתמודדות עימם. חזקה על כל אחד ואחד שימצא את הדרך הטובה ביותר, המתאימה למערך המשפחתי שלו, כיצד לשמור על הרוגע והשפיות גם בתקופה קשה זו. האתגר הגדול ביותר הוא: במה נצליח להשתנות לטובה בתוך המצב ההזוי הזה? האם התמודד או נתמוטט?
יש באתגר כוח סגולי מיוחד שבכוחו לחולל בנו שינויים. אין ספק שעוברת עלינו תקופה מיוחדת, האם היא תהיה זכורה לטוב? האם ניזכר בה בתקופת קורונה, כברגע מכונן שבו התהדקו הקשרים במשפחתנו? או כתקופה בה התחזקנו באמונה ובבטחון? אולי זה יהיה הזמן בו למדנו לחיות בשלום עם החרדות?
עבודת השלמה
אמנם, זהו איננו האתגר הראשון שהקב”ה מביא לפתחנו. הוא גדול ועצום, אבל כבר חווינו אי אלו אתגרים בחיינו. וכמו בכל אתגר, גם כאן, הצעד הראשון להתמודדות טובה עם המצב, נעוץ בהשלמה עמוקה עימו. זה מה שנקרא ‘קבלת דין שמים באהבה’. תכל’ס, כרגע, זה המצב. נתון. אין טעם ללכת לישון בערב מתוך שאיפה לקום בבוקר, לארגן תיקים ולשלוח ילדים לגן. את זה כבר הפ…




