בס”ד,
במעמד מרשים נחנך מרכז ‘בית חם’ בביתר עילית
בטקס השתתפו רבה הספרדי של העיר הרב תופיק, ר”ע ביתר הרב רובינשטיין וח”כ הרב מלכיאלי * הרב רובינשטיין: “נתתם לנו מענה וזה לא פחות מהצלה ממש” * ח”כ הרב מלכיאלי: “אתם עושים עבודת קודש” * מנכ”ל בית חם הרב מונק: “מבקש להודות לכל המסייעים”
במעמד רב העיר, אישי ציבור ובכירים, נחנך בביתר עילית מרכז ‘בית חם’ במסגרתו יינתנו מגוון טיפולים מתחום בריאות הנפש
בקביעת המזוזה התכבד רב העיר הספרדי הגאון הרב יעקב תופיק אביעזרי שאף בירך את העוסקים במלאכה על פועלם , ובראשם מנכ”ל העמותה הרב אריה מונק .
במרכז יוענק טיפול ע”י אנשי מקצוע ובהם פסיכיאטרים, פסיכולוגים, עו”סים קליניים, מאבחנים ויועצים מהשורה הראשונה בתחום.
מרכז זה מצטרף למרכזי ‘בית חם’ הפרושים ברחבי הארץ.
במעמד המרגש שהתקיים השתתפו ראש העיר הרב מאיר רובינשטיין, חבר הכנסת הרב מיכאל מלכיאלי, ממלא מקום ראש העיר, הרב יהודה עוביידי וסגן ראש העיר, הרב דודי זלץ.
בדברים שנשא בטקס הפתיחה ראש עיריית ביתר עילית הרב מאיר רובינשטיין אמר: “כשראיתי את הפעילות של בית חם בכל הארץ קינאתי. הרגשתי החמצה שאין לנו את המענה הזה כאן בביתר. אני יודע כמה זה חסר לנו פה בעיר וכמה אתם תוכלו לסייע לנו. נתתם לנו פה מענה וזה לא פחות מהצלה ממש. אני מתחייב להמשיך להיות שגריר שלכם ולסייע לכם בכל דבר”.
חבר הכנסת מש”ס הרב מיכאל מלכיאלי שהשתתף אף הוא נשא דברים ואמר כי “אני מתרגש תמיד לסייע לבית חם. אני לא מכיר הרבה גופים שפועלים כך במקצועיות ובמסירות. אני עוקב אחרי הפעילות של בית חם מיומי הראשון בפוליטיקה ומתפעל כל פעם מחדש. אתם עושים עבודת קודש. צר לי שבמדינת ישראל לא שמים מספיק דגש לעשייה כזאת”.
מנכ”ל ‘בית חם’ הרב אריה מונק שנחשב לבר הסמכא בתחומו אמר בדברים שנשא: “המקום הזה כאן בביתר הוא אחד המקומות שמביא הכי הרבה זכויות ליום הדין. הרבה לא האמינו אבל הנה זה קיים. בנינו אותו במאמצים גדולים. עדיין חסרים לנו תקציבים רבים ובטוח שנצליח. אני רוצה להודות לראש העיר שעשה מאמצים כבירים והנחה את כל הצוותים לסייע לנו, לממלא מקומו הרב יהודה עוביידי שפעל בלי הפסקה כדי שהמקום הזה ייצא לפועל. כן אני מבקש להודות לסגן ראש העיר הרב דודי זלץ שסייע לנו רבות”.



