מס הכנסה יחזיר מאה ושישים אלף שקלים לנפגע עבודה
מס הכנסה יחזיר תשלומים בסך מאה ושישים אלף שקלים, לאדם שעבר בשנת 2013 פגיעה בעבודה, ממנה נותר עם מגבלה רפואית משמעותית ומורכבת. המס יוחזר על ניכויים שנעשו בין השנים 2013-2018, בנוסף לפטור שהוענק לו צמיתות על הכנסותיו מכאן ואילך.
הנפגע, שהיה בהליכים ממושכים לקבלת הפיצויים המגיעים לו, במסגרת הפגיעה שעבר, קיבל במהלך השנים שעברו מהפגיעה, יעוץ וליווי משפטי, שהניבו לו פיצוי חודשי קבוע.
ככל שהדבר נוגע לגורם המשפטי שליווה אותו, הוא “קיבל את המגיע לו וצריך כעת להמשיך בחייו”. אולם, ככל שהדבר נוגע לגורמים הרפואיים שאיתם נועץ, בחברה המרכזית למימוש זכויות, נראה שכלל לא מיצה את זכאותו, הן לגבי הפיצוי החודשי שמקבל מהביטוח הלאומי, והן לגבי האפשרות לקבל פטור ממס הכנסה.
הנפגע, שהיה עד לפגיעה, ממנהלי מוסד לימודים גדול, אף שנאלץ לפרוש ממרבית מטלותיו, הצליח להמשיך להחזיק בתפקידו הניהולי, הוא שילם כחוק מס הכנסה מהכנסתו שנאמד באלפי שקלים לחודש.
“כלל לא נאמר לו על האפשרות לקבל פטור ממס, ההליכים שעבר לא נגעו בזכאות זו, הגיעו לו יותר אחוזי נכות רפואיים ממה שקיבל, שמשליכים גם על הפיצוי החודשי, שכבר נקבע על הפגיעה בעבודה, וגם על היכולת שלו לקבל פטור ממס, אנחנו פעלנו להוכיח זאת. בנוסף, הייתה התעלמות ממצבו הרפואי שקדם לפגיעה, שהוא רלוונטי בהחלט לשקלול אחוזי הנכות שלו במסגרת זכאותו לפטור.” אומרים בצוות הרפואי של החברה המרכזית למימוש זכויות.
הנפגע קיבל ליווי, הכוונה ויעוץ רפואי, בהליך התביעה לפטור ממס, וכן בהליך חוזר לקביעת אחוזי הנכות המגיעים לו כנפגע עבודה, על ידי החברה המרכזית למימוש זכויות.
במהלך הליכים אילו נבנה תיק רפואי, בהתייחס לכל הפגיעות הרפואיות הרבות מהן סבל, לפני ואחרי התאונה, הוצגו חוות דעת רפואיות, שתומכות באחוזי הנכות המגיעים לו, וכן קיבל הדרכה וליווי לקראת הועדות שהתקיימו, בכל אחד מההליכים.
בסיומו של הליך מוצלח שהתנהל מול מס הכנסה והביטוח הלאומי, נקבע כי הנפגע זכאי לפיצוי גבוה מזה שקיבל כתוצאה מפגיעת העבודה שעבר, כמו כן נקבע שהוא זכאי לפטור ממס הכנסה, ממועד התאונה ולצמיתות.
הרב שמאי שזירי, יו”ר החברה המרכזית למימוש זכויות: “אני מציע לכל אחד, שלא לקבל כמובן מאליו, את העובדה שהוא כבר סיים למצות את הזכאות שלו מכלל הגורמים. תמיד ובכל מקרה, נכון יהיה להיוועץ בגורמי מקצוע שונים, כל אחד בתחומו, כדי לוודא את קבלת מקסימום הזכויות המגיעות, חשוב לזכור, הליכים רפואיים מסוג זה, כדאי שיתנהלו בידיים רפואיות, בראי כלל הזכויות המגיעות.”
קו 986 לשירותכם
הקו יתחיל לפעול ביום שישי כ"ח באייר, לאחר שנים של פניות תושבים ופעילות עירונית מתמשכת רה"ע העלה את הצורך בסיור שקיימה שרת התחבורה בעירנו, והיא נענתה לבקשה רה"ע שיבח את...




