בס”ד
בהשתתפות מאות רבים:
הלוויה קורעת לב
עין לא נותרה יבשה במסע הלוויה, בשעות אחר הצהריים של יום רביעי האחרון, בבית הלוויות שמגר בירושלים * מאות בני אדם הגיעו ללוות במסע הלוויה קורע לב, את הילדים הרכים, צבי ואפרת גינזבורג ז”ל, שנספו בשריפה המחרידה * בהספדים זעקו כולם על כי צריכים להתחזק ולהפסיק עם המחלוקת * בדבריו המרטיטים, הספיד האב את ילדיו, והזכיר את מילותיהם האחרונות, טרם לכתם לישון: “שמע ישראל ד’ אלוקינו ד’ אחד” – – –
יוסף שלומוביץ
מאות בני אדם הגיעו ללוות במסע הלוויה קורע לב, את הילדים הרכים, צבי ואפרת גינזבורג ז”ל, אל דרכם האחרונה. בקשת המשפחה שתהיה הלוויה צנועה ולא מתוקשרת – כובדה. אולם על אף זאת מאות אנשים נטלו בה חלק. גם כאלו שלא מכירים את המשפחה הגיעו. כשהכניסו את מיטותיהם של הילד בן השנתיים והילדה בת הארבע עטופים בטליתות, געו כולם בבכי.
את שורת ההספדים בלוויה, שיצאה מבית הלוויות שמגר בירושלים, ביום רביעי האחרון, למחרת השריפה המחרידה, פתח הסבא הרב נתן דוד שפירא ממוסד הרב קוק, שספד בדמעות, “אף על פי שבראש חודש לא מספידים, אבל באמת לא צריך להספיד, הלב של כולם מתפלץ. כשיוצא אש אומרים גדולי המוסר צריך לעשות שלום. כעת אין צורך בהספד. צריך לחזור בתשובה, אני לא יודע על מה להוכיח את הציבור”.
בבכי תמרורים פנה הסבא אל נכדו ונכדתו ואמר: “אפרת וצביקי, הקב”ה אוהב אתכם אתם לא קרבן חטאת, כי אין בכם חטא. אתם קרבן עולה. אתם צדיקים”.
אחריו הספיד הדוד, הגאון רבי דניאל גינזבורג, מראשי ישיבת ‘בית מאיר’. הוא דיבר על המשפחה ועל האסון הגדול, ותיאר כיצד הסבא רבה, המשגיח רבי יחזקאל לוינשטיין זצ”ל, לבטח ממתין להם בשמים, ומצפה לקבל את פניהם.
לאחר מכן הספיד הגאון רבי יצחק אזרחי, מראשי ישיבת מיר. הוא הביא את המדרש שרעייתו של רבי מאיר לא סיפרה לבעלה עד צאת שבת שבניו נפטרו בשבת, וכשהיא הודיעה לו אמרה לו מה עושה אדם שמפקיד פיקדון אצל מישהו ובעל הפיקדון מבקש את הפיקדון בחזרה, ענה רבי מאיר, ודאי שצריך להחזיר את הפיקדון ואז הורידה את הסדין מעל פניהם ובישרה לו. רבי מאיר החל בוכה ואמר: בני בני, רבאי רבאי, בני כדרך הארץ, ורבאי שהיו מאירין פני בתורתן, באותה שעה אמרה לו: רבי, לא כך אמרת לי שאנו צריכים להחזיר הפקדון לרבו? כך אמר: “ה’ נתן וה’ לקח יהי שם ה’ מבורך”.
“אבל – זעק רבי יצחק אזרחי – למה בא כל כך מהר בעל הפיקדון???”.
אחריו הספיד משגיח ישיבת אור ישראל הגאון רבי יצחק פנחס גולדווסר, בדברי ההספד הנלהבים שהשמיע, מתח ביקורת חריפה על אש המחלוקת שמשתוללת בציבור החרדי. “יש בחירות עכשיו, יש מחלוקת, לשון הרע, ביטול תורה, צריכים לדעת שכל הבחירות לא שייכים לנו. זה רק ועד בית. צריכים להתחזק, לחזור בתשובה, להפסיק עם המחלוקת, ולהיות שקועים בתורה”, אמר המשגיח.
בעת הספדו של האבא, הרב ראובן יהושע גינזבורג, אשר חתם את שורת ההספדים, עין לא נותרה יבשה: “‘על…


