בס”ד
פורים כשר ושמח
המאמץ המשולב של עיריית ביתר והמשטרה הוכיח את עצמו בגדול: חג הפורים התנהל ללא כל תקלות ברחובות * אוטובוסים הובילו את בני הנוער למסיבות פורים שאורגנו ע”י העירייה מחוץ לעיר * המשטרה נענתה לבקשת העירייה והקצתה כוחות גדולים לשמירה על הסדר
ליהודים הייתה אורה ושמחה: חג פורים שמח עבר על תושבי ביתר עילית, שזכו לעבור את החג מתוך שמחה של מצווה וללא אירועים חריגים של פגיעה בעוברי אורח או מעשים שאינם הולמים.
ההיערכות לקראת ימי הפורים החלה זמן רב קודם, וכללה ישיבות עבודה של בכירי העירייה עם מפקדי המשטרה בדרגים הבכירים, על מנת להבטיח את שלומם של תושבי העיר ואת השמירה על צביון העיר וקדושתה, דווקא בימים בהם ישנם כאלו החושבים שפריקת עול יש בה משום שייכות כלשהי לשמחת פורים.
המאמץ המשולב, כלל נוכחות מסיבית של כוחות משטרה, גלויים וסמויים, לצד סדרת פעילויות לנוער, שהופקו בעלויות גבוהות ע”י העירייה, אירועים שחלקם נערך בתחומי העיר וחלקם בירושלים.
היערכות ארוכה
ההיערכות המיוחדת החלה לפני שבועות רבים, בישיבות משותפות של צוותי הנוער ומשטרת ישראל, שהתכנסו בלשכת ראש העיר מאיר רובינשטיין יחד עם סגרה”ע יהודה עוביידי מחזיק תיק חברה ונוער, במטרה להגיע לפורים עם תכניות מפורטות ומענה הולם.
בין היתר, ערכה העירייה שורה של מסיבות פורים ברמה גבוהה לבני הנוער, בתחומי העיר ומחוצה לה, כולל מסיבת פורים לבנים – מושקעת במיוחד שנערכה באולם שנשכר בירושלים, לצד מסיבות פורים שנעשו במתנ”ס, ומסיבות לבנות בשיתוף ארגון “אתגר”. כל המסיבות הללו, כללו זמרים ותכניות ברמה גבוהה, במטרה למנוע כליל שוטטות בני נוער ברחובות העיר.
תיגבור משטרתי
בנוסף, כחלק מהסיכומים המפורטים בעניין, תגברה המשטרה את נוכחותה בביתר כבר מאחה”צ של תענית אסתר, כאשר עשרות שוטרים וניידות, כולל כוחות יס”מ ובילוש התפרסו ברחבי העיר, ומנעו כל הפרעה בשגרת החיים, בדגש על מניעת הצקה לעוברי אורח וחסימות תנועה.
לדברי ראש העיר מאיר רובינשטיין, “הוצאנו הון עתק על אירועי הפורים הללו, אולם ההוצאה הצדיקה את עצמה במאה אחוזים. תושבי ביתר גרים בעיר הזו בגלל צביונה הרוחני הייחודי, ולכן – אין שום מקום לפשרות ולחיסכון בעניין הזה.
“העירייה ואגף הנוער משקיעים רבות בחשיבה ובטיפול בנוער, הדבר הזה בא לידי ביטוי לא רק בפורים, אלא בכל ימות השנה”.
מאמץ משולב
רה”ע הביע את תודתו לסגרה”ע יהודה עוביידי מחזיק תיק חברה ונוער, לדרג הפיקוד המשטרתי בראשותו של מ”מ מפקד משטרת גוש עציון רן גלבוע, מש”ק ביתר שלומי אביסרור, ולכוחות הגדולים שפעלו בעיר בימי הפורים, לרב יצחק בן גרא שעמל רבות בנושא הנוער, כמו גם לאנשי מחלקת חירום ובטחון בעירייה בניהולו של דרור קורן, למוקד החירום העירוני בניהולו של גיא עקריב וכן לפארג’ דאהר קב”ט שבתות וחגים בעיר שפעלו כולם ללא לאות בימי הפורים.
סגרה”ע יהודה עוביידי, מחזיק תיק חברה ונוער ס…




