שני כתבי יד של נערות צעירות. לשתיהן פרמטרים משותפים בכתבי היד: הכתב בוגר בהרבה מהצפוי לגיל, מסודר במיוחד, הרווחים בין המילים , האותיות והשורות קרובים לשווים. בכתב שולטת נטייה ישרה וקוים ישרים. בשתי מילים: הכתב שלהן גברי, כשהתפקוד הדומיננטי הוא החשיבה, בעוד הרגש והאינטואיציה- הכלים הטבעיים הנשיים מודחקים. החשיבה שואפת להגיע אל המוחלט, הבלתי מתפשר, האובייקטיבי והמוסרי תמיד. החשיבה נעדרת רחמים, התחשבות, אמפתיה. בנות בעלות תפקוד חשיבה דומיננטי חזקות בשליטה העצמית שלהן ודורשות גם משמעת מסביבתן. הן יכולות להיות מנהיגות בעתיד, יש להן עצמאות גבוהה, חריפות, תבונה ריאלית וזהירות, אולם לא בהכרח יהיה נעים לחיות איתן על אותה משבצת.
כותבת א’, בת 13. אצלך הרגש מהווה סייע לחשיבה, ציירת אותו באופן בולט ומקושקש בצמרת העץ. גם בכתב ידך קיימת עגלוליות וישנן קערות לא מעטות באותיות ה- ת’ הפונות החוצה. כלומר: עולם הרגש שלך פעיל. את נחמדה, חברותית, מתאימה עצמך לתנאים הסביבתיים, אולם חלילה למי שינסה להכנס אלייך, וע”כ ביצרת את צמרת העץ במסגרת כפולה. את מרבה לחשוב וקולטת יפה. קודם פעולה תסרקי היטב את השטח ותוציאי לפועל את רעיונותייך היעילים, הנכונים, בעיקר את אלה שכבר הוכיחו עצמם בעבר. את מסוגלת לשמור על קור רוח, גם כשבתוכך את גועשת, כועסת או פגועה. נדיר שלא תשלטי ברגשותייך, הגם שהם שוצפים מאד בתוכך. יש לך זיכרון טוב ואת זוכרת כל עוולה או פגם שבוצעו, אולם לא תזכירי אותם לשוגים. את מדייקת וטובה מאד בדקדוק, וניתן בהחלט לסמוך על ביצועייך.
כותבת ב’, בת 12. את אינדיבידואליסטית, בעלת ראש ויכולות אנליטיות גבוהות מהסטנדרט. יודעת המון, אלופה במתמטיקה ובעיקר במדעים. את מאד מוסרית, שואפת אל המוחלט והמושלם. את חייה באווירה שמקדשת לימודים, גאונות, ידע ועומק . דמות האב בביתך מוערצת ויש לך הערכה עצומה לערכים פסקניים. התפקוד החושב הוא החזק אצלך באופן מולד ללא ספק, ויש לך יכולות ניתוח מדויקות כמעט כמו של מחשב. את אוהבת להתעסק עם מספרים, נוסחאות, חשבון והנדסה. יש לך זיכרון כמעט פנומנלי ומה שקראת- תדעי ישר והפוך. מן הסתם אינך רוצה להפוך ולהיות מחשב חרף מעלותיו הרבות.
פיתוח עולם הרגש מתבצע רק ע”י חיכוך עם בני אדם, אלא שאת מעדיפה לדחות אותם, ויעידו ע”כ אותיות הת’ שלך הנכנסות פנימה- בחזרה אלייך- במקום לפנות אל הזולת. בתחומים האנליטיים, הלימודיים והסכמתיים באפשרותך לעזור למתקשות רבות, ואילו בתחום הרגשי והחברתי יהיה עלייך לקבל עזרה, ובהקדם!
סדנת אבחון הציורים מתחילה ביום רביעי השבוע בעז”ה. נשאר מקום אחד פנוי. כל הקודמת זוכה!! מובטחת לכן חוויה מרתקת שלא תשכח בנקל.



