בס”ד
שירת הלוויים בביתר עילית
אלפי תושבי ביתר עילית השתתפו בפעילויות חג שנערכו במתנ”ס העירוני בחוה”מ סוכות * השנה עמדה הפעילות בסימן מוזיקאלי – עם פרויקט מרשים של פעילויות מוזיקאליות ברמה גבוהה * בנוסף, נערכו בעיר מגוון פעילויות חג לכל המשפחה
זמן שמחתנו: תושבי ביתר עילית זכו השנה לחג סוכות – זמן שמחתנו מיוחד: שורת אירועים ארוכה שנערכה במתנ”ס העירוני לציבור התושבים, עמדה בסימן מוזיקאלי – אות וזכר לשירת הלוויים.
הפרויקט המוזיקלי הנרחב, הצטרף לשורת אירועים שנערכו למענם של תושבי העיר, גברים, נשים וטף, במסגרתם השתתפו אלפים מתושבי העיר, שמצאו בפעילויות אלו לא רק תחליף קרוב לנסיעה ארוכה החוצה, אלא גם יעד מועדף בזכות עצמו.
כבר בערב החג, קיבלו כל תושבי העיר בתיבות הדואר, עלון מיוחד שהופקה, עם פירוט נרחב של האירועים, על מנת למנוע את הצורך בחיפוש מתיש אודות הפעילויות.
בין הפעילויות שנערכו – הופעת אומני נגינה בשלל כלים, כולל נדירים, מומחים בנגינה על חפצים נוספים, מופעי הרקדה, מקהלות, ואומנים ייחודיים נוספים, כל אלו יחדיו נתנו חוויה בלתי נשכחת למשתתפים.
הפרויקט המוזיקאלי השנה, מצטרף למסורת המתקיימת בשנים האחרונות בביתר עילית, של קיום פרויקטים מוזיקאליים בעיר, ברמה גבוהה ובמבחר תכנים מקסימאלי. הפעם נעשה הפרויקט בדגש על מענה מיוחד לציבור הנשים והבנות.
“מעלתו המיוחדת של כח הניגון כפי שמופיעה בספרים הקדושים וע”י רבותינו גדולי החסידות זי”ע, וכפי שהייתה על ידי הלוויים בבית המקדש. כח הניגון איננו רק עניין של שמחה, אלא גם בעל פעולה עמוקה בשורשי הנפש” אומר ראש העיר הרב מאיר רובינשטיין, “אין מתאים מזמן שמחתנו, להביא פרויקט שכזה לעיר”.
בעירייה מבקשים להזכיר, כי מקבץ אירועים אלו, יצאו אל הפועל, הודות לוועדת התמיכות של מינהל התרבות במשרד התרבות, התומך בפרויקט “זמן שמחתנו” מזה מספר שנים, באמצעות ה’רצועה החרדית’, ומביעים תודה מיוחדת לשרת התרבות הגב’ לימור לבנת, למנכ”לית המשרד הגב’ אורלי פרומן, לראש מינהל התרבות מר שמעון אלקבץ, וליועץ המשרד לענייני המגזר החרדי – שלא רק סייעו למימון הפעילות, אלא גם היטו שכם בייעוץ, בעזרה כוללת וברוח נדיבה, הכל למענם של תושבי ביתר עילית.
“הצלחת הפרויקט היא תוצאה של עבודת צוות מקיפה והכנה ארוכה של כלל הגורמים”, אומר ראש העיר, “להצלחה אחראים חבר המועצה יעקב כרסנטי מחזיק תיק תרבות, ישראל אהרון בוקשפן יו”ר הנהלת המתנ”סים, מנהלת המתנ”ס הגב’ אילה שטוב, ויחד עימה כל צוות הרכזות והעובדות, שבמשך השנה כולה מביאים לביתר עילית איכות יוצאת דופן של עשייה ותוצאות בהתאם”.
בימים אלו, משלימים במחלקת התרבות העירונית, את התכניות לחורף, עם היצע נרחב של פעילויות לכל המשפחה, כולל חוגים אטרקטיביים וייחודיים, כאלו שיהפכו את ימי החורף הקרים, לחמים הרבה יותר.
קו 986 לשירותכם
הקו יתחיל לפעול ביום שישי כ"ח באייר, לאחר שנים של פניות תושבים ופעילות עירונית מתמשכת רה"ע העלה את הצורך בסיור שקיימה שרת התחבורה בעירנו, והיא נענתה לבקשה רה"ע שיבח את...




