#ה’כינרת’ של החסידים, ה’טורנדו’ של הספרדים ו’על האש’ של הליטאים # | ‘שערים’ מציג: סיקור הפעילות החווייתית שנערכת בימים אלו מטעם שלוש הסיעות בעיר
כותרת:
מחליפים כח בקדושה
משנה:
‘בין הזמנים’ בניחוח חסידי, בנוסח ליטאי ובמסורת ספרדית: ברחבי ארץ הקודש נראים בימים אלו בני ביתר המסולאים בפז, שמחליפים כח לקראת ‘זמן אלול’ הבא עלינו לטובה >>> שלוש הסיעות המרכזיות בעיר – הסיעה החסידית, דגל התורה וש”ס, מציגות בימים אלו פעילות מגוונת, רוחנית ואף אתגרית, עבור בני הישיבות והמשפחות >>> #’שערים’ במחווה מיוחדת:# סיקור של שלל הפעילות, שנערכת באווירה ביתרית ייחודית וטהורה
@יעקב מרגליות
#כך נראה נופש של בני תורה וחסידות:# בפארקים ובנחלים, בחופים למהדרין ובמסלולי ההליכה, וגם בפעילויות חווייתיות בתוככי העיר – תושבי ביתר עילית מחליפים כח בימים אלו, כהכנה לקראת ‘זמן אלול’ שייפתח בעז”ה ברינה בעוד כעשרה ימים.
בתור עיר שזוכה לסיעות ופרנָסים שדואגים לתושבים במסירות – זוכים בני הקהילות המגוונות בעיר לפעילות מטעם הסיעות השונות, שנעשית במטרה להעצים את חוויית בין הזמנים ולהקל על המשפחות בעיר בפעילות חווייתית על טהרת הקודש, איש על מחנהו ואיש על דגלו. הפעילות נערכת עבור הבחורים היקרים ועבור המשפחות מכלל קהילות הקודש והחוגים בעיר, מטעם ‘הסיעה החסידית’, סיעת ‘דגל התורה’ וסיעת ש”ס. כל אחת משלוש הסיעות הללו מארגנת פעילות נרחבת ומגוונת עבור הבחורים, במימון העירייה ובתקצובה.
הפעילות המרשימה, המקיפה והמגוונת מסייעת לאלפי בחורי חמד מכלל הישיבות בעיר התורה והחסידות לעבור את ימי בין הזמנים באווירה רוחנית ותורנית, באטמוספרה רוחנית שמורה ונצורה, ומתוך הכנה ראויה לקראת ‘זמן אלול’ שיתחיל בקרוב בישיבות הקדושות.
#’ברע’ן’ של בין הזמנים
בסיעה החסידית בביתר עילית מתקיים מבצע ‘בין הזמנים’ אב תשפ”ג – תחת הכותרת ‘א חסידישער טאג’. במבצעי ‘א חסידישער טאג’ משתתפים כ-4,000 בחורים מסולתן ושמנן של קהילות הקודש החסידיות בעיר – פרי פעילותם של ראשי וחברי הסיעה החסידית, אשר ראו כזכות להיענות לבקשתם של ראשי ונציגי הקהילות – לדאוג ש’בין הזמנים’ יעבור על הבחורים באווירה רוחנית קדושה, לצד מבצעי עידוד ודרבון להתעלות בתורה וחסידות גם בימי בין הזמנים. הפעילות נערכת מטעם העירייה בראשות רה”ע ר’ מאיר רובינשטיין, בניצוחו של יו”ר הסיעה ר’ יצחק מאיר ברים ואיתו-עימו מנהל הפעילות החינוכית ר’ גדליהו אייזנשטיין וחברי הסיעה.
הבחורים, הנמנים על 58 קהילות קודש חסידיות בעיר, משתתפים בסדרת מבצעים מיוחדים שנועדו לחזק את לימוד התורה בתקופת ‘בין הזמנים’ ולאחריה, כאשר הפעילות נערכת בכל אחת מקהילות הקודש על פי החלטת ראשיה ובהתאם לצרכים המותאמים לכל קהילה וקהילה, כאשר הסיעה החסידית פורסת את החסות הארגונית על הפעילות המגוונת לשביעות רצונם של ראשי הקהילות, התלמידים והוריהם.
מרגע צאתה של …



