פרק ד’
דירת קבע או דירת ארעי? מה יותר כדאי?
כל כך הרבה תגובות והמון רעיונות שאתם שולחים אלינו, בהחלט נונים לנו את הדחף להמשיך, והשבוע הדירות, העול של ההורים לקניית דירה וסיוע בשכר דירה
לצורך כך, ביקשנו מאיש הנדל”ן, מתיווך בית בביתר שיעזור לנו להבין מה ניתן ואפשר לעשות כהיום אם אנחנו רוצים לקנות דירה לאחד מילדנו.
@
פנחס, מה צריך לעשות הכי חכם כדי שלילדים שלנו יהיה דירה משלהם, מבלי שנצטרך בשביל זה להקריב את הבריאות והחיים?
ראשית כל נתחיל עם התופעה איך זה נולד.
אחד התופעות המפעימות של המגזר חרדי שהוא דואג לילדים דירה למגורים, זה תופעה יוצאת דופן ובעיקר קיים בארץ, זו תופעה שקשה להתחיל לבדוק ממתי זה התחיל אבל בהחלט משהו שקרה לאט לאט, כאשר בעבר הכוללים היו מסייעים אם בשכירות או במכירת דירות בדמי מפתח.
השנים שבהם היו מענקי עזרה ההריצו את הרעיון, לצערנו מאז שנעצרו המענקים זנקו המחירים ובתוך 15 שנה שלשו המחירים, אם התושבים של גבעת התמר שלמו על דירת 3 חדרים פחות מ 400 אלף ₪ ישלמו היום קרוב ל 1,600 ואם יש לזה אופציות זה יכול להגיע ל1,750,000 ₪, כך שלקנות היום דירה לזוג זה בכלל לא אופציה, אם פעם ההורים היו מוציאים משכנתא על הדירה שלהם כדי לממן דירה לילדים היום זה כבר לא יספיק..
אז מה אפשר לעשות?
יש לי שלוש אפשרויות שונות הראשונה, לדעתי הכי טובה והכי ריאלית, רק פחות מתקבל.
1)
יש הרבה שטוענים שבכלל חבל לקנות דירה, והם מציגים חשבון מעניין.
באם ניקח משכנתא של 1.1 מליון ₪ כאשר הריבית תעמוד בערך על 4 אחוזי ריבית ..
יוצא שתצטרכו לשלם 5,251.57 תשלום חודשי, כאשר בסך הכול תשלמו 1,890,564.57 ₪ 790,564.57 ₪ רק על הריבית, אם ניקח את הסכום הכולל ונחלק אותו ל 70 שנה, עד גיל 100 שה 840 תשלומים, יוצא שתשלמו כל חודש 2250 ₪ לחודש, נוסיף לזה סיוע בשכר דירה של בין 850 ₪ ל 1,600 ₪ שזה מקבלים מיד מאחרי החתונה אנחנו מגיעים למחיר של שכירות של 3.5 אלף ₪, ואם באמת בני הזוג לא מתפרנסים וגם שלוש אלף שקל אין להם, ויש להם ברוך השם 3 ילדים הם זכאים לדיור ציבורי, שזה תשעים אחוז מעלות השכירות, כך שניתן להגיע לתשלום חודשי של כ 300 שקל לחודש, במקום לשלם משכנתא של 5,251 בחודש תוך כמה שנים אתם מקבלים עלות השכירות והכסף הולך על להתפרנס.
תוסיפו לזה שנה שנתיים שכירות, סיבוכים וקשיים בתשלומי המשכנתא. יש הגיון סביר למה לא שווה לקנות דירה.
אם הזוג ברוך השם מצליח, ויש להם הם יקנו דירה בכוחות עצמם ויעשו את השיקולים שלהם, אבל למה בכלל לחשוב על קניית דירה כאשר הנתונים מוכיחים ששווה יותר לגור שבעים שנה בלי דירה ולהתפרנס יותר יפה.
והשניה?
2)
אתם כן רוצים לקנות דירה? חושבים שזה חשוב לא תישנו בלילה בלי שיש לילד שלכם בית,
הגיוני, וסביר.
אבל מי אומר שהוא חייב לגור בבית של 1.5 מליון ₪
דירה של 80 מ”ר הוא משהו שבהחלט סביר, לזוג צעיר עד 4 יל…
גאולה בחיפזון | בין צרצורי האזעקות לגינוני המלכות של ליל הסדר: הגאון רבי ישעיה שוורץ שליט’א, ראש ישיבת ‘והגית’ ומגדולי ה
גג:גאולה בחיפזון | בין צרצורי האזעקות לגינוני המלכות של ליל הסדר: הגאון רבי ישעיה שוורץ שליט"א, ראש ישיבת 'והגית' ומגדולי הגאונים בעירנו, בשיחה מאירה לקראת החג כותרת:מלכות בצל האזעקות משנה:כיצד...


