בס”ד
בעידודם של מרנן ורבנן גדולי התורה והחסידות שליט”א:
הסתיים בניית “בית הגפן” בביתר עילית
הסניף בביתר עילית יתווסף לחמשת השלוחות של הגפן ברחבי הארץ והעולם, שם פועלים מאות שדכנים מידי יום ביומו * המבנה בעלות של מאות אלפי שקלים נתרם על ידי הנגיד רבי יעקב מרדכי יוזעף שליט”א מארה”ב
מאת: שמחה פרידמן
בשורה משמחת בעיר התורה והחסידות ביתר עילית: בשעה טובה ומוצלחת נפתח סניף לארגון “בית הגפן” בעיר, זאת לאחר שהעירייה הקצתה מגרש לצורך זה ובתוך תקופה קצרה הצליחו ב”הגפן” להקים מבנה מיוחד שישמש כמשרד עבור עשרות השדכנים בביתר, כשאת המבנה המפואר תרם הנגיד רבי יעקב מרדכי יוזעף שליט”א מארה”ב.
תחת ארגון “הגפן”, שפועל בשנים האחרונות בתחום של שידוכים בכל הגילאים, פועלים כיום מאות שדכנים בכל רחבי הארץ והעולם שעושים עבודת קודש מידי יום ביומו. המשרדים הראשיים ממוקמים בירושלים ויש להם סניפים במודיעין עילית, שכונת רמות בירושלים ואף מעבר לים בלונדון ובווילימסבורג שבארה”ב.
הייחודיות בסניף החדש שעומד להיפתח אי”ה בביתר עילית הוא בכך שלראשונה הוקם מבנה מיוחד רק לצורך זה. לפי התוכנית, בכל יום ישבו במבנה עשרות שדכנים שיפעלו להקים עוד ועוד בתים נאמנים לה’ ולתורתו.
עלות ההקמה של המבנה הסתכמה במאות אלפי שקלים שנתרמו על ידי הנגיד הרב יוזעף, כשמאחורי התרומה מסתתר לו סיפור של השגחה פרטית פלאית. היה זה לפני כחצי שנה כשהגאון רבי חיים שמרלר שליט”א, ראש ישיבת חיי תורה והמייסד של ארגון “הגפן”, ביקר בארה”ב ושם רואיין בנושא פעילותו למען בחורי ישראל.
בין היתר נשאל הגאון הרב שמרלר, כיצד בדיוק הוא מתכנן להקים את המבנה הגדול בעיר ביתר, והוא ענה באמונה פשוטה: “יש לי בנק בשמים והקב”ה ישלח את הכסף”. ימים ספורים לאחר מכן נחשף הנגיד הרב יוזעף לדבריו של הרב שמרלר, הרים טלפון לאיפה שצריך ובירר על “הגפן”, לאחר ששמע על הפעילות העניפה של הארגון מיהר להודיע כי הוא תורם את כל המבנה,
אי”ה הסניף יתחיל לפעול ממש בימים הקרובים, וישמש את שדכני העיר, ולעזור להם בבניית בתים חדשים בישראל.
בורא עולם בקנין השלם זה הבנין.




