לאור הפרסומים על הרחבת כביש המנהרות – שערים חושף:
מניעת הכפלת המנהרות היא בשל אדמות פלסטינים. הבשורה: היועמ”ש פרסם חוות דעת המתירה להפקיע אדמות אלו
“כביש המנהרות יוכפל לשני נתיבית בתוספת נתיב תחבורה ציבורית” את הדברים אמר שר התחבורה ישראל כץ במענה לשאילתא שהגיש ח”כ יעקב אשר מיהדות התורה * בדיקת שערים מעלה: העיכוב הגדול הוא בשל אדמות פלסטינים המצויות בתוואי המתוכנן, אך בשל חוות דעת שהגיש השבוע היועץ המשפטי ייתכן כי יצליחו להפקיע את האדמות ולהרחיב את הכביש * מנהרות בהרחבה
יוסף שלומוביץ
כביש המנהרות המחבר את העיר ביתר עילית וערים נוספות לירושלים יוכפל לכדי שני נתיבים לכל כיוון בתוספת נתיב תחבורה ציבורית, כך בישר שר התחבורה ישראל כץ במענה לשאילתה של ח”כ יעקב אשר.
בשאילתה אותה הגיש ח”כ אשר הוא ציין לשר התחבורה כי כביש המנהרות המוביל מביתר עילית לירושלים הינו העורק התחבורה הראשי המחבר את גוש עציון עם ירושלים והמשרת אוכלוסייה המונה מאות אלפי תושבים ובהם תושבי שלוש רשויות עירוניות (אפרת, קריית ארבע וביתר עילית), ומועצות אזוריות (מטה יהודה, גוש עציון והר חברון), ובנוסף הכביש משרת חלק נכבד מתושבי בית שמש וכך גם תושבים מאזור דרום הארץ.
עוד הוסיף ח”כ אשר וציין כי על אף שהכביש בתכנון היה אמור להיות דו מסלולי, עד היום הכביש סלול נתיב אחד לכל צד בלבד, כשמבדיקה שנעשתה מול חברת ‘נתיבי ישראל’, האחראית על תשתיות התחבורה נמסר כי ” התכנית להרחבת כביש המנהרות לא קיבלה אישור של משרד התחבורה”.
מקילים על העומס
העומס הרב על הכביש שמשרת מספר כה גדול של תושבים וכן המצב בכביש שכל תקלה קטנה, תאונה או אירוע בטחוני משתקים את המנהרה ואלפי נהגים נידונים לנסיעה בדרכים חלופיות ולעיתים אף מסוכנות מבחינה ביטחונית מחייבים את הרחבת הכביש לדו מסלולי כפי התכנון המקורי ובדיקה להרחבה נוספת של שלושה נתיבים לכל כיוון, ציין ח”כ אשר וביקש משר התחבורה להרחיב את הכביש ולהתאימו לצרכי התושבים ובכך למנוע את הפקקים הארוכים המשתרכים כל בוקר מביתר עילית לירושלים ובסיום יום העבודה מירושלים לעיר ביתר עילית.
שר התחבורה ישראל כץ השיב כי לאחר בדיקה הוחלט לקדם תכנון של הכפלת כביש המנהרות לכדי שני נתיבים לכל כיוון בתוספת נתיב תחבורה ציבורית, כשהתכנון המוקדם של הפרויקט כבר הושלם וכעת מתחיל תכנון מפורט שלאחריו יתוקצב הפרויקט לביצוע.
בשורה זו לא הפתיעה אף אחד וכבר שנים מספר מדברים במשרד התחבורה על הכפלת כביש המנהרות כך שדבריו של ישראל כץ לא שימחו במיוחד, אך בדיקת שערים מעלה כי ייתכן והשבוע קיבלנו את הבשורה ממקום אחר שתאפשר לעבור את המשוכה שגרמה לבעיות עד עכשיו.
אדמות פלסטינים בתוואי
מסתבר כי הסיבה שלא קידמו את תכניות ההרחבה הן בשל אדמות פלסטינים המצויות באזור והפלסטינים אינן מוכנים למכור את האדמות למדינה מה שיוצר מתיחות רבה בעניין ואי אפשרות להתקדם לכיוון הרחבת המנהרות.
אך חוות …




