ש”ס חזקה
המספרים מדברים: תנועת ש”ס רושמת הישגים מדהימים ברשויות רבות בכל רחבי הארץ. עליה מרשימה של אחוזים ניכרים במספר הקולות בכל רחבי הארץ. הסיכום: ש”ס חזקה בכל היישובים ובפרט בפריפריה שם נרשם זינוק במספר הקולות.
בבחירות הקודמות בשנת 2009 קיבלה ש”ס 286.000 קולות. ואילו בבחירות הללו קרובה ש”ס ל- 350.000 קולות לאחר ספירת קולות החיילים וקלפיות החולים הנכים ומעטפות הכפולות, שם רושמת ש”ס בדרך כלל אחוז הצבעה גבוה במיוחד. בשל כך, קרובה ש”ס למנדט ה- 12.
הסיבה שמספר המנדטים עומד על 11- 12 נעוצה בכך שאחוז הצבעה היה גבוה, והייתה עלייה כללית בעשרות אחוזים במספר קולות המצביעים בכל רחבי הארץ.
מלבד זאת, רושמת ש”ס עלייה מרשימה בכל רחבי הארץ. כך למשל העיר הגדולה ביותר בארץ הפכה ש”ס למפלגה השלישית בגודלה. בבחירות 2009 קיבלה ש”ס 32.264 קולות, ואילו בבחירות הנוכחיות קיבלה ש”ס 37.517 קולות ללא קולות החיילים המעטפות הכפולות וקלפיות הנכים והחולים.
גם העיר אשדוד רשמה עלייה נאה, והביאה 17.458 קולות לש”ס, לעומת 12.500 בבחירות הקודמות. ש”ס היא המפלגה השנייה בגודלה לאחר הליכוד בתינו. בעיר זו כמו בכל עיר הייתה לש”ס התמודדות קשה במיוחד עם פעילי שני המפלגות שהרימו יד בתורת משה. אחד ניסה לכבוש את המעוזים של הצרפתים, והשני ניסה להערים על בעלי התשובה. ובחסדי שמים למרות הכל הייתה הצלחה גדולה.
בעיר הגדולה תל אביב, מעוזו של יאיר לפיד, רשמה ש”ס עליה יפה, וקיבלה – 14,372 קולות, לעומת הסיעות הדתיות והחרדיות שלא קיבלו אפילו שליש מכך.
כך גם בבאר שבע, שהפתיע את כל המפלגות למרות שהכל היו משוכנעים בניצחונו של הבית היהודי שיצא מגדרו בכל מערכת הבחירות להיות המפלגה השנייה בגודלה בבירת הדרום לאחר הליכוד. אך תוצאות הבחירות הוכיחו כי ש”ס היא המפלגה השנייה בגודלה אם 12.1% מקולות המצביעים, ורק לאחריה הבית היהודי. לשם השוואה, בבחירות הקודמות קיבלה ש”ס 7.600 קולות, וכעת הכפילה את כוחה וקיבלה הסיעה למעלה מ- 13.000 קולות. נתון מדהים לכל הדעות.
כך גם בנתניה נרשמה עלייה של כמה אלפי קולות, בחולון, בת ים, ובתל אביב ובמקומות רבים באיזור השרון והשפלה שנחשבים למעוזים וגרעינים גדולים של מפלגה שחרטה על דגלה לבזות את גדולי התורה ובראשם מרן מאור ישראל שליט”א, ולהחליש את כח התורה.
מקצת הנתונים במקומות שבהם ש”ס הפתיעה ורשמה עלייה מפתיעה. בעיר אלעד- ש”ס רושמת עלייה עם 6,626 קולות והופכת למפלגה הגדולה ביותר בעיר ועם אחוז ההצבעה הכי גבוה בארץ. בנתיבות העיר התורנית הגדולה בדרום הארץ, קיבלה ש”ס – 5,809,והפכה למפלגה הגדולה ביותר בעיר. באופקים רושמת ש”ס עלייה ניכרת ו 2.871 קולות והפכה למפלגה השנייה בגודלה. בית שמש- ש”ס עם – 5,336 קולות, ומדורגת במקום השלישי.
ביתר עילית: ש”ס – 4,247 קולות, במקום השני, ואף בעיר התורה והחסידות בני ברק: ש”ס – 19,085 קולות מוצבת במקום השני.
טלז סטו…




