בס”ד
אבלים ודוויים צעדו רבבות אלפי ישראל אחר מיטתו הטהורה של רבן של ישראל, פוסק הדור מרן הגאון רבי יוסף שלום אלישיב זצוקללה”ה, אשר נסתלק לישיבה של מעלה, יחד עם מאה ושתיים שנות עמל ויגיעה בתורה במסירות נפש עילאית מתוך קדושה ופרישות. נתייתם הדור כולו.
ככל שרבו מושכי העט, עדיין קשה ומר לתאר את הרגשתם של רבבות אלפי ישראל, אשר חשו בבירור עת הגיעה הבשורה על סילוקו של צדיק, כי הנה נפרדים אנו מתקופה עילאית, מדור דעה שהלך לבלתי שוב. קשה הייתה המחשבה על פרידה משריד וגאון הגאונים, אשר בצילו חיינו ולאורו הבהיר חסינו. שוב לא ילוונו מילותיו הקדושות ופסקיו הבהירים, שוב לא נזכה לשמוע את קולו הבהיר בריתחא דאורייתא כדרכו בקודש ולחזות בשגב פניו המאירים. על אלה אני בוכייה.
ויהי בנסוע
שעות קודם תחילת מסע ההלוויה הענקי, כבר השחירו רחובותיה של ירושלים כולה מהמון עם, אשר התכנסו ובאו לחלוק כבוד אחרון למי שנשא ברמה את כבודם של ישראל בהתמדתו ובשקידתו העילאית במשך למעלה ממאה ושתים שנה. כולם התקשו לעכל את הבשורה הנוראית על סילוקו של פארם, אשר מבארו שתו ומתורתו רוו במשך עשרות בשנים.
זמן קצר לאחר הפטירה, הובאה מיטתו של רבנו אל חדרו הקדוש, אשר משם השקה העדרים ומשם יצאה הוראה לישראל במשך יותר מ75 שנים, לקול זעקות שבר של תלמידיו ושל צאצאיו, אשר קרעו קריעה כדת וכדין בשם ומלכות. המונים התכנסו מתחת לביתו הקדוש ברחוב חנן בירושלים, ממאנים להאמין כי אכן הנורא מכל אירע ורבנו הגדול נסתלק לישיבה של מעלה.
הרמקולים אשר בישרו להמון בקול בוכים על השבר הגדול ועל מסע הלוויה, צרבו עמוק בליבות העם והכאיבו עד עומקה של נפש.
חברות התחבורה פתחו כבר בשעות אחר הצהריים מערך תחבורתי כולל, אשר נועד לשנע את ההמונים הצפויים להגיע למסע ההלוויה ההמוני.
בעירנו העמידה חברת “עילית” אוטובוסים מיוחדים, שפעלו במתכונת ‘מוקדים’. מערך האוטובוסים זכה להצלחה מרשימה, הרבה יותר מכל חברות התחבורה האחרות, שקרסו כליל בשעות העומס.
לאחר אמירת פרקי התהילים והסליחות ע”י הגה”צ רבי דן סגל שליט”א, נשא דברי פרידה קצרים חתנו של רבנו הגר”י זילברשטיין שליט”א. הוא ביכה את גודל האבידה, ואת החיסרון שלא יוכל להימנות בפטירתו של רבנו זי”ע.
למעלה מארבע מאות אלף איש, מכל שכבות הציבור בארץ, ובראשם גדולי ישראל שליט”א מכל העדות והחוגים, עלו ובאו לחלוק כבוד אחרון למנהיגו של דור. מסע ההלוויה השתרך לאורך כל הרחובות הראשיים בעיר, מבית רבנו שברחוב חנן עד למקום הקבורה בהר המנוחות. במשך שעות ארוכות התנהל מסע ההלוויה לאיטו, כשאלפים ורבבות מבכים מרה וקורעים קריעה על סילוקו של רבן של כל בני הגולה.
סמוך לשעה שלוש לפנות בוקר הגיע ארונו של רבנו זי”ע להר המנוחות, שם הורד אלי קבר ברוב יגון. ברקע נשמעה הכרזה על בקשתו ועל מחאתו נגד הקבורה בקומות, המתבצעת בחלקים מסוימים בהר.
וכל בית ישראל יבכו את השריפה אשר שרף ה’.
שר התורה
את …




