למען דור העתיד: רה”ע סייר במוסדות החינוך שפתחו את שנת הלימודים בתנופת בנייה והתרחבות
יוחנן צוקרמן
שנת הלימודים תשפ”ו נפתחה ב”ה בהצלחה רבה, ובסיור השנתי של רה”ע עם בכירי אגף החינוך, התמקדו השנה בסיורים במוסדות החינוך שנכנסו השנה למבנים חדשים, או הרחיבו משמעותית את מספר הכיתות החדשות – אות וסמל להשקעה האדירה של עיריית ביתר עילית במוסדות החינוך בעירנו.
רה”ע סייר במוסדות החינוך השונים יחד עם מ”מ רה”ע ומחזיק תיק חינוך דוד זלץ, מנהל אגף חינוך יהודה קורנבליט הרמ”ט יהודה דייטש, עוזרי רה”ע ועוד. בסיורים במוסדות ח”מ הצטרף מנהל היחידה לחינוך מיוחד מאיר קליין, ובמוסדות השונים הצטרפו סגן רה”ע גדליהו אייזנשטיין וחמ”ה בעריש שמעיה.
#המספרים המלאים
מרבית מוסדות החינוך נכנסו השנה ב”ה למבנים חדשים אותם קיבלו ראשונה לשימוש עבור התלמידים; חלקם הוסיפו כיתות לימוד חדשות בשל הגידול המבורך ב”ה במספר התלמידים, כן ירבו.
ברבים ממוסדות החינוך, לאות הוקרה והערכה, כיבדו את רה”ע, מ”מ ומחזיק התיק ומנהל אגף החינוך בקביעת מזוזות בחדרי הלימוד החדשים.
מנהלי המוסדות שיבחו את רה”ע, את מחזיק תיק חינוך ואת מנהל האגף על פעילותם המסורה בכל ימות השנה לטובת גידול דור העתיד של עירנו. שוב ושוב ציינו לשבח את העובדה שבעירנו שנת הלימודים נפתחה כסדרה ב”ה ללא כל תקלות, ועוד בתנופת בנייה והתרחבות.
רה”ע נהנה לשמוע מהילדים הרכים בכיתות הגן שסיפרו על חודש אלול, ומילדי החמד בכיתות הגבוהות שהפגינו את שליטתם בחומר הנלמד, בחומש, משניות וגמרא, ואיחל להם שימשיכו לעשות נחת להוריהם ומוריהם.
ההשקעה המרובה בהמשך תנופת בניית והרחבת מוסדות החינוך בעירנו הביאה לכך ששנת הלימודים נפתחה כסדרה ב-53 ישיבות קדושות, לפי החלוקה הבאה: 36 ישיבות קטנות ו-17 ישיבות גדולות. רבבות ילדי עירנו לומדים ב-35 תלמודי תורה, 311 גנים, 24 בתי ספר ו-21 סמינרים.
בדבריו ציין רה”ע מאיר רובינשטיין את המאמצים הרבים יחד עם מ”מ ומחזיק תיק חינוך דוד זלץ ומנהל אגף החינוך יהודה קורנבליט, במהלך כל ימות השנה, על מנת למצוא פתרונות ראויים לגידול המבורך במספר התלמידים בעירנו, לשיבוצים מתאימים עבור כל תלמיד ותלמידה ולצרכי מוסדות החינוך. “כך, אנחנו יכולים ב”ה לפתוח מידי שנה את שנת הלימודים כסדרה, ללא תקלות ואיחורים”.
“הילדים הם דור העתיד שלנו”, ציין רה”ע. “נמשיך להשקיע מאמצים רבים על מנת לסייע להם ולמוסדות החינוך בהם הם מתחנכים לשם ולתפארת, כראוי וכיאה לעיר התורה”.