רה”ע: “אין תירוץ ‘מה יגידו האמריקאים’; זה הזמן לקדם בנייה בעיר”
רה”ע מאיר רובינשטיין השתתף בשבוע החולף בפאנל ראשי רשויות חרדיות בוועידת הנדל”ן של עיתון ‘משפחה’, ובפאנל של מרכז הבנייה הישראלי, שם התייחס בדבריו לעתודות הבנייה בעירנו.
בדבריו אמר רה”ע כי “ראש עיר ושלוחיו שמסתכלים על יזם כמי שבא לקחת ולא לתת – נועד לכישלון. הקמתי מחלקה מיוחדת בעירייה שבאה לקראת היזמים. אנחנו מסתכלים על יזם כאל מי שבא לסייע לנו ולתושבים, כי אחרת אי אפשר להתקדם”.
“אם נסתכל בצורה שלילית על היזמים, לא נצליח. צריכים לעגל פינות בצורה חוקית לטובת היזמים. מאז שהתחלנו לפעול כך, הצלחנו ב”ה לקדם דברים לטובת תושבי עירנו”.
בהמשך דבריו ציין רה”ע לטובה את המאבק שניהל השר בצלאל סמוטריץ’ לקבלת סמכויות נרחבות במשרד הביטחון – צעד שלא היה מובן אז, אך בפועל מסייע רבות לכלל תושבי יו”ש, כמחציתם חרדים.
“עכשיו אנחנו רואים את השיפור לטובה. סמוטריץ’ הכניס למועצת התכנון אנשים ראויים ונכונים, כולל בייעוץ המשפטי, והם יישארו שם בעז”ה עוד הרבה זמן. עכשיו, אין כבר תירוץ של ‘מה יגידו האמריקאים’. זה הזמן לקדם בנייה מאסיבית בעיר”.
רה”ע ציין כי יש בביתר עילית עתודות בנייה של אלפי יחי”ד שניתן לקדם לבנייה כבר בפרק הזמן הקרוב, וקרא למדינה להתעשת: “לא נוכל להתלונן נגד אנשים שפועלים בכל מיני דרכים כדי לדאוג לקורת גג ולמיטות עבור ילדיהם, אם לא נקדם בנייה עבורם”.
בהמשך דבריו התייחס לבעייתיות של העיר ביתר עילית בנוגע לקידום בנייה, בשל העובדה שאנו נמצאים מעבר לקו הירוק, כמו לדוגמה העובדה שאי אפשר לקדם הסכמי גג מול משרד השיכון, אך בכל זאת יש לפעול בהקדם לקידום בנייה, ולנצל את עתודות הקרקע של עירנו.