שמעון כהן
התרגשות רבה בקרב חסידי חב”ד בעיר: משפחת טורנהיים מרחוב חלקת יואב זכתה בהגרלה נדירה על חבילת כרטיסי טיסה משפחתית לציון הקדוש של הרבי מליובאוויטש זי”ע ולחצר הקודש של חסידות חב”ד בניו יורק. ההגרלה המיוחדת התקיימה בסיומו של מבצע רוחני מרגש “באתי לגני מיט א ברען”, בחסות ‘הסיעה החסידית’ וביוזמת נציג חב”ד ר’ מאיר בר-לב.
פעילות זו נערכת במקביל למבצע ‘שובבי”ם מיט א ברע’ן’ שנערך על ידי הסיעה לכלל החסידויות בעיר, כאשר בחסידות חב”ד בתקופה זו נהוג לתת דגש על עבודת ההכנה הרוחנית ל’יום הקדוש י’ שבט’ – יום הסתלקותו של כ”ק האדמו”ר הריי”צ מליובאוויטש זי”ע וקבלת הנשיאות של חתנו כ”ק מרן האדמו”ר מליובאוויטש זי”ע לפני 75 שנה.
זהו אפוא ה’שובבי”ם’ של חסידי חב”ד – והסיעה החסידית נעתרה להתאים עבור מאות המשפחות מהחסידות מבצע תואם, במקביל למבצעי השובבי”ם הנערכים לכלל בני הקהילות החסידיות.
והזוכים המאושרים הם
במשך תקופת המבצע, התכנסו מאות משפחות ללימוד משפחתי של מאמר החסידות האחרון שכתב כ”ק האדמו”ר הריי”צ מליובאוויטש זי”ע. המאמר, שנקרא ‘באתי לגני’, היה המאמר האחרון שכתב האדמו”ר לפני הסתלקותו, והוא נחשב לצוואה רוחנית מיוחדת לחסידים.
“זו הייתה חוויה מדהימה לשמוע על משפחות שלמות – הורים וילדים – יושבים יחד ללמוד”, מספר ר’ מאיר בר לב, סגן ראש העיר ויוזם המבצע. “המטרה הייתה הלימוד, וההגרלה הייתה רק בונוס”.
רגע השיא הגיע בסוף השבוע האחרון, כשהתכנסו ראשי עסקני חב”ד בעיר להגרלה החגיגית בראשות המרא דאתרא דקהילת חב”ד בעירנו, הגאון הגדול רבי אשר לעמיל כהן שליט”א. המתח היה באוויר כשנשלפה הפתקה המאושרת – והתברר כי משפחת טורנהיים מרחוב חלקת יואב עלתה בגורל המבוקש.
אות משמים
במעמד מסירת הכרטיסים שנערך בלשכת ראש העיר ר’ מאיר רובינשטיין, בהשתתפות יו”ר הסיעה החסידית ר’ גדליהו אייזנשטיין ונציג חב”ד ר’ מאיר בר-לב, הפתיע ראש העיר באומרו לראש המשפחה, ר’ זלמן טורנהיים, שקיבל את הכרטיסים כשהוא קורן מאושר: “קיבלתם הזמנה אישית מהרבי מליובאוויטש לבקר בציונו הקדוש ובחצרות קודשו. אנחנו בטוחים שתייצגו בכבוד את כל תושבי העיר.
“זה היה רגע של השגחה פרטית ממש”, התרגש ראש העיר, שאירח את הטקס החגיגי בלשכתו. “הכרזנו על חמישה כרטיסי טיסה, ובדיוק זכתה משפחה של חמש נפשות – הורים ושלושה ילדים כ”י. זהו אות משמים שמעשינו רצויים בס”ד”.
המבצע, שנערך בשיתוף לשכת ראש העיר והסיעה החסידית, הותיר רושם עז על כלל חסידי חב”ד בעיר, וכבר נשמעות קריאות לחזור עליו גם בשנה הבאה.