ביתר 24 - כל מה שקורה בביתר עלית
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • עיתון שערים
  • מתכונים
יום ראשון, י״ג באייר ה׳תשפ״ה
No Result
View All Result
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • עיתון שערים
  • מתכונים
No Result
View All Result
ביתר 24 - כל מה שקורה בביתר עלית
No Result
View All Result
ראשי חדשות מקומי

בעקבות הדי!

כ״א בסיון ה׳תשפ״ב
| חדשות מקומי
0 0
אומרים ‘די’ למכת התאונות!

תשתיות שטעונות תיקון, מעברי החצייה שחסרים, החלופות, הפתרונות, והחשיבה מחוץ לקופסה  

@מערכת ‘שערים’

תקציר הפרקים הקודמים: בשבועות האחרונים הרמנו ב’שערים’ את דגל הזהירות בדרכים. מזה חודשים ארוכים שהכותרת ‘נס בביתר’ בהקשרים של תאונות שהתרחשו בעיר – הפכה לעניין של שגרה. כמעט בכל שבוע – ולפעמים כמה פעמים בשבוע – אנו מתבשרים על עוד תאונה שבחסדי שמים הסתיימה ללא נפגעים או בפצועים בלבד. הנוהל הפך להיות שגרתי: מורחים כותרת על ‘כמעט אסון’ או ‘נס בביתר’ – וממשיכים בשגרה.

שגרה מעיקה, מטרידה ומסוכנת.

עוד אנו יושבים וכותבים את הידיעה הזו במערכת, בשעות אחר הצהריים של יום ראשון השבוע – והנה עוד הודעה: שוב תאונה, הפעם ברחוב קדושת לוי בעיר, עם שני פצועים ‘קל’. עוד ‘נס בביתר’. עוד ‘כמעט אסון’. ואתה, התושב הסביר, תופס את ראשך בין שתי ידיך ושואל: עד מתי??? עד אנה יהיה זה לנו למוקש??? מתי נתעשת ונבין שאי אפשר להמשיך הלאה???!!!

כתוצאה מכך, פרסמנו בשבוע שעבר מאמר מערכת מפורט שבו הצבענו על המטרד, פירטנו את הליקוי בתשתיות שנובע כתוצאה מהעומס בכבישי העיר, והצענו מספר הצעות מעשיות שעלו בשיחות עם תושבים אכפתיים.

אחת ההצעות – זו שלמען האמת גררה בעקבותיה את כמות התגובות הגבוהה ביותר – דיברה על הקמת ‘תחנה מרכזית’ בעיר, שתחסוך את תנועת האוטובוסים הבינעירוניים. לתושבים רבים היה מה להגיב על ההצעה, כאשר חלקם הציגו הצעות נוספות לשיפור וייעול.

בתור עיתון שגולת כותרתו היא היותו במה אותנטית ונאמנה לרחשי התושבים – את היריעה המרכזית הזו נקדיש השבוע כדי להביא את תגובות הציבור (רק חלק מהם, כמובן; אם נרצה להביא את כולן – נידרש להדפיס מאות עמודים…). אתם מוזמנים לקרוא, ולהמשיך לשלוח את הערותיכם למערכת. מידיעה: הדברים נבחנים בחיוב על ידי פרנסי העיר ומקבלי ההחלטות – הרי לכולם אכפת מהמצב, וכולם מבינים שנדרשת פעולה דחופה.

כמובן שכל ההצעות הללו מתמקדות בתחום ייעול התשתיות. אולם על דבר אחד אין חולק – וזהו הצורך של הנהגים בעיר לנסוע בזהירות ותוך תשומת לב מרבית, ללא כל בדל-בדלה של הסחת דעת, עיסוק בטלפון וכדו’, כי מדובר בסכנת נפשות ממש! וכמובן – על הולכי הרגל שצריכים להיזהר, ההורים שחייבים להזהיר ולהדריך את ילדיהם לחצות בבטחה ולהתהלך בזהירות, ועל הילדים עצמם, לצעוד בזהירות יתרה, לא לקפוץ לכביש ולא לעבור שלא במעבר חצייה, וגם שם, רק בליווי מבוגר ותוך שימת לב מוחלטת.

והקב”ה יזכנו שנזכה להגיע למחוז חפצנו לחיים ולשמחה ולשלום.


תודה על ה’די’

למערכת שערים שלום וברכה,

אנחנו מתחילים בימים אלו מבצע של זהירות בדרכים במסגרת הפרויקט של העירייה מטעם ‘חפצנו לחיים’.

בשיחה בפני התלמידים היום השתמשתי ב “די” הענק שפרסמתם בעמוד הראשי של הגיליון האחרון. הקראתי חלק מהכתבה על האסונות האחרונים וכו’ כדי לעורר את התלמידים לנושא. אז קודם, כל יישר כח על הצפת המודעות לעניין.

בנוסף, אשמח לקבל חומר שהצטבר לכם בנושא – תמונות וכתבות כדי להמחיש לילדים מה יכול לקרות ח”ו.

ואם אפשר בקבצים שאוכל להגדיל ולתלות בכיתות ובמסדרונות הת”ת.

יישר כח

אמ”ז


לא להפלות את התח”צ

למערכת עיתון שערים, העיתון הנקרא ביותר בביתר, ובאמת!!

בעקבות הכתבה שלכם בשבוע שעבר על התאונות, שהעליתם רעיון להקים מסוף לנוסעי התח”צ לכל הקווים בין עירוניים. הנני להעיר, שאולי בכדי למנוע צפיפות ותאונות בכבישים היה יותר מומלץ להקים חניון לרכבים – ‘חנה וסע’, כמו שקיימים במספר מקומות, וכל בעלי הרכבים יחנו שם את רכבם ויתניידו בעיר רק עם תח”צ עירוני ואז זה יוריד באופן דרמטי את מס התאונות, שרובם ע”י רכבים, והכבישים יהיו הרבה יותר ריקים, וכמובן להוסיף קווי לילה וכו’ וכו’.

כמובן שאפשרות זו ברור לכם שאינה במציאות, אז תמהני – למה אפשרות ברורה ומובנת לעשות תחנה מרכזית לנוסעי התח”צ??? בעלי הרכבים מובנת ביותר, שהרי הם גרים בעיר ויש להם חנייה ליד דלת הבית…. ואלו שהם בשכבה המוחלשת, אין להם די לקנות רכב להם ול-10 ילדיהם, מובן ביותר שיחזרו משפחה עם כל 10 הילדים בשעה מאוחרת מחתונה בבני ברק ועכשיו יעצרו להם ב’מסוף’ יעירו את 3 מילדיהם שכבר ישנים חצי, יחכו בעצבים בחום הקיצי ובחורף בקור ובגשם לאוטובוס פנימי שיגיע לקחת אותם ברוב טובו – זה מובן ביותר? הדבר כל כך ברור להפלות את נוסעי התח”צ באופן גורף פעם אחר פעם? בגלל שאין להם ברירה והם חייבים את התח”צ?

זו הבעיה של המדינה עסקניה וקברניטיה, כל כמה שהם ירצו לעזור ולדובב את נוסעי התח”ץ הם לא יבינו את זה לעולם! לא חושב שהם ניסו אי פעם את חווית הנסיעה נסיעה באוטובוס! הרבה יותר קל להגיד שהעומסים הם בגלל התח”צ ובגלל זה אולי לשפר עם מסוף שיהיה מסודר וכו’ וכמובן לא יזיזו את עצמם שהם בעלי הרכבים….

וכמה הערות על הרעיון: א’ – במודיעין עילית רק הנסיעות הנדירות מתקיימות מהמסוף ולא נסיעות למקומות מרכזיים כמו ירושלים וב”ב שיש כל כמה דקות ממוצע נסיעה, שזה יש בכל שכונה, ועם העומסים בביתר, אז זה מהאוטובוסים של ירושלים הכי הרבה, ולהוציאו למסוף אינו בחשבון, כדלעיל.

ב’ – אם כבר הרעיון של הרכבים לעיל – לא יצטרכו להוסיף כמעט אוטובוסים פנימיים במשך היום, מאחר שכל רכב הוא יותר נפח ובן אדם אחד. משא”כ אם יבוטלו כל הנסיעות הבין עירוניים בתוך העיר במקום כל אלו, יצטרכו להוסיף קווים עירוניים בתוך העיר ולא מוריד כמעט מהעומס המדובר בעיתונכם.

אשמח אם תיקחו דברים אלו לתשומת ליבכם, ולהמשיך לשמוע ולהשתמע מכל התושבים, וכמובן להמשיך להועיל ולשפר למענינו!

י.פ. – אחד מתושבי העיר


הבעיה של ‘אוהב ישראל’

שלום. אני תושבת רחוב אוהב ישראל. בעקבות הכתבות לאחרונה על התאונות – אני חייבת להגיב ולעורר: כל מי שגר ברחוב יודע שהניסים הכי גלויים בענין קורים דווקא פה ולא פעם בכמה זמן, אלא מדי דקה!!!

יש ברחוב עשרות (!) מוסדות לימוד שונים שמצטרפים לעוד כמות נכבדה של מוסדות בהמשך ברחוב אדמ”ורי ויז’ניץ. בכל הרחוב הארוך אין אפילו לא מעבר חציה אחד!!! יש אחד בתחילת הרחוב ועד לצומת אבא שאול אין שום מעבר חציה, שלא נדבר על פסי האטה שאין בכלל. אלו דברים בסיסיים בעיר עם כמות ילדים כה גדולה ופי כמה וכמה ברחוב הזה.

נוסף על כך – הרחוב בנוי בצורת עיקול כשהמוסדות נמצאים ממש בסיבוב. המכוניות טסות ולא רואות מה קורה בהמשך מעבר לסיבוב. גם הולכי הרגל לא יכולים לדעת אם מגיעה מכונית או לא. התחנה העיקרית של התלמידות נמצאת בצד השני של הכביש וכך, כל התלמידות חוצות כל יום ומי שצופה מהצד לא יכול שלא להתחלחל מהסכנה.

מה גם שלאורך כל צידי המדרכה חונות מכוניות ואין מה לעשות אלא להיכנס לכביש בצורה שגם אם יאטו לא יראו את הבנות וכך הבנות מתפרצות לכביש והנהגים שטסים לא רואים בכלל מה קורה. ובשילוב כל הפרמטרים – זו סכנה שאין כמותה. אני בתור מבוגרת מפחדת לחצות את הכביש הזה. אז הילדות???

לא מובן איך לא עשו משהו בעניין עד היום. זה לא רק בטיחות הילדים (והמבוגרים) שגרים באזור אלא גם בטיחות של כל התלמידות שלומדות שם!

כל מי שגר באזור יודע על מה מדובר ואילו ניסים מתרחשים בכל רגע, אך כידוע אין סומכין על הנס. וכמו שהתרעתם – שעל התושבים לשים לב לנהוג במשנה זהירות – כאן זה פי כמה וכמה שיש צורך דחוף של פיקוח נפש מצד העירייה לבוא ולפעול בעניין בדחיפות!

תודה רבה.


להתחבר למציאות

הפתרון שהעליתם הגיוני כמעט כמו לעשות תחנה מרכזית לרכבים בכניסה לעיר ומשם תתניידו באוטובוסים פנימיים לביתכם ולקניות.

1. בכל הערים (ביתר, בית שמש, בני ברק, אלעד, וכו’) יש נסיעות של אוטובוסים בינעירוניים בתוך העיר, אז לכתוב שהתרגלנו בביתר למציאות מיוחדת – מצביע על ניתוק מהמציאות.

2. היו בעיר מלא תאונות, רובן של רכבים פרטיים. אז במקום לחנך את הנהגים באמצעות אכיפה (אני יודע שהכותב לא יאהב את זה אבל זה הפתרון…) והדרכה לילדים בבתי הספר של הגופים העוסקים בכך כדי להציל חיים, לבוא ולקחת את הבעיה בציניות כדי לפתור לכותב את הקושי בהתניידות ברכבו הפרטי זה לא הוגן.

3. הפיכת האזורים העמוסים בעיר למדרחוב שהמהירות בה אינה עולה על 30 קמ”ש – אולי תקשה עליכם, בעלי הרכבים, אבל זה יעזור לילדים ולבני המשפחה שלכם, וגם לרוב התושבים שאין להם רכב.

4. כתבתם בכתבה מידע מוטעה, כנראה שהטעות נובעת מכך שאינכם נוסעים בתח”צ ומתבססים על שמועות מאנשים. בבדיקה מעמיקה של מסלולי הנסיעה במודיעין עילית, כל הקווים לביתר, אלעד, בני ברק ועוד, עושים את המסלול בכל העיר ורק אוטובוסים ליעדים מיוחדים כמו אשדוד וכדו’ עוצרים במסוף.

אז אולי ביתר תהיה תקדימית ותבצע את מה שכתבתי בהקדמה.

אם להשתמש במילים של הכותב, אז: נכון, ברגע זה שאתה קורא את זה – תזוע על מקומך באי נוחות אבל אין ברירה… אני בטוח שלכותב יש רכב…

משה כהן


להוסיף מעברי חצייה 

לכבוד מערכת ‘שערים’, שלום וברכה!

אנו מודים לכם מאד על העלאת הנושא הכאוב ובפרט על הרצון וההשתדלות להביא בס”ד לפתרון הבעיות, כמו בבעיות נוספות שהעליתם.

רצינו להביע את דעתנו בנוגע למניעת אסונות בעתיד בעזרת השם:

הפתרון הנכון שהצעתם של תחנה מרכזית, נראה שיכול בס”ד אכן לפתור את הבעיה,  אך כמובן שמדובר בתהליך ארוך מאד, אם אכן יתקבל, ואנו זקוקים בדחיפות פתרונות מידיים למניעת אסונות!

מעבר למודעות והזהירות של הנהגים ושל הולכי הרגל שהן הבסיס לכך, יש תחום שהזכרתם פחות והוא בסיסי ביותר: הוספה/ חידוש של אמצעי זהירות בכביש, כגון: אי תנועה, מפרצים, מעברי חציה, תמרורי אזהרה וכו’.

אנו מתגוררים ברחוב החוזה מלובלין, אותו ציינתם בכתבה כמקום שלא עלינו אירעו בו הרבה תאונות.

זהו רחוב ראשי, שכל כך הרבה קווי אוטובוס עוברים בו, בנוסף למשאיות חונות הפורקות סחורה ב’רמי לוי’ – שזוהי בעיה נפרדת שאין להם חניה המיועדת לכך – ובנוסף לכלי רכב גדולים ומסוכנים: טרקטורים, מנופים וכו’ שמצויים שם, וכמובן ברחובות רבים נוספים בעיר שמקשים ממש על חציה בטוחה להולכי רגל, ועל אחת כמה וכמה לילדים, גם מעל גיל 9.

דוגמה הממחישה את הבעיה: מהצומת הסואן של החוזה-מהרי”ץ-מעזריטש ועד צומת דרכי איש-החוזה, אין מעבר חציה אחד!!! כשבתחום הזה יש מתחם של 4 גני ילדות וכל בוקר וצהרים עוברים שם מאות ילדים בניסים ממש!!!

יש לציין שגם מבוגרים נאלצים להמתין זמן רב ולמצוא בקושי רב מקום מעבר חציה בטוח.

הערה חשובה: גם מעברי החציה הקיימים מחוקים כמעט לגמרי, היות ובמשך שנים לא חידשו אותם.

נודה לכם מאד אם תפנו את הבעיה לגורמים הרלוונטיים ותהיו שליחים טובים במצות “ונשמרתם מאד לנפשותיכם” ובמניעת אסונות בעיר בעז”ה.

בתודה ובברכה – ש.ו.


https://beitar24.co.il/%D7%97%D7%A4%D7%A6%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D/

למנוע נסיעת משאיות בבוקר

שלום רב!

ראשית כל תודה על הקדשת תשומת הלב לזעקת ה’די’.  

אם יורשה לי בנוסף להציע גם צמצום כלי רכב עבודה – דחפורים, טרקטורים, משאיות, מערבלי ביטון וכדומה – שמעבירים דברים ממקום למקום, בין השעות 7:45 עד 8:45 בבוקר (יש מקומות שבהם יש הגבלה של נסיעת כלי רכב אלו בשעות מסוימות).

בנוסף, סיום שעת הלימודים בשעה משתנה ביום שישי. הכבישים המסוכנים שיש שם ריבוי בתי ספר כדוגמת אוהב ישראל ואדמ”ורי ויז’ניץ בעיקר היכן שמתעגל – לחלק את הכביש לשני נתיבים כפי שכתבו בעבר שזה הפתרון היחיד עם מעברי חציה ששם יעברו את הכביש הבנות מהכיתות הגבוהות כפי שנהוג בהרבה מקומות.

הייתי שמח להזכיר את המובא בספר ‘תפארת בנימין’ שמרן הגאון רבי בן ציון אבא שאול זצ”ל נשאל האם הנוסע דרך כביש הבקעה יברך ‘הגומל’ והשיב שהוא ישלם את הפרש הנסיעה של אוטובוס שלם דרך כביש החוף (היה זה טרם סלילת כביש 6), העיקר שלא ייסע בכביש הבקעה. ואמר והרי הנעשה לו נס מנכים לו מזכויותיו וכי יש לנו עודף זכויות שאנו יכולים לוותר עליהם?!

ונשמרתם מאוד!

יוסף אלישר


נוהגים כמו חיות

בעקבות הכתבה שלכם על התאונות בעיר והפתרון המצחיק של התחנה המרכזית. אני לא אאריך במופרכות העניין, אבל אם באמת מחפשים פתרונות אז הם.

1. אין מעברי חציה בעיר, בדוגמת רחוב קדושת לוי מאיזור שפע ברכת השם עד מהרי”ץ – אין בכלל מעבר חציה! וכן ברחוב מפעל הש”ס, עד עכשיו במשך 20 שנה לא היה אפילו מעבר חצייה אחד. עכשיו לפחות יש אחד. וכן הכיכר המסוכנת של הרב קניבסקי בבא סאלי אין בכלל מעברי חציה בהרב קניבסקי, מה שגורם לכמויות של אנשים לחצות בכביש בדרך מסוכנת בלי לראות מי מגיע מרחוב הבאבא סאלי.

2. אפשר שנהגי האוטובוס ייסעו קצת יותר לאט. תעשו בדיקה אם אתם רוצים ותשמעו שבעולם זה נקרא שהנהגים בביתר נוהגים כמו חיות אין סיכוי לנסוע באוטובוסים של ביתר בלי לאחוז בשתי ידיים בכל  זיז אפשרי.  

וכו’. וקיצרתי.

תושב מודאג


לא להרפות מהנושא

לכבוד מערכת שערים,

תודה שהעליתם את הנושא החשוב ביותר בעירנו – חיי אדם!

ברור שלרוב התאונות יש חלק בגורם האנושי – הנהג ו/או הולך הרגל. אך אני מעיר כאן גם על התשתיות ולא על ריבוי האוטובוסים.

מצרף כאן מכתב ששלחתי למחלקת שפ”ע לפני כחצי שנה.  לא נעניתי:

אנא, עשו אתם את הסיבוב בעיר וציינו עד כמה ואם בכלל מעברי החציה ברורים ומוארים הן לנהג והן להולך הרגל. נשמח מאוד לקרוא על כך בעיתון.

בבית שמש למשל, התמרור של מעבר חציה ממוסגר באורות כתומים מהבהבים.  במקומות אחרים יש ‘עיני חתול’ – מחזירי אור על הכביש במקביל לסימון המעבר.

בעיר המבורכת בכל כך הרבה ילדים, חייבים לסמן את המעברים בצורה הברורה ביותר.  כל זאת כמובן יחד עם חינוך לזה”ב ואכיפה בכבישים. 

אנא, אל תורידו את הנושא מסדר היום!

תושב שאכפת לו



                                                                                                                                                                                                                    

לחדש את התמרורים

שלום וברכה

לאחרונה התחלתי לנהוג בביתר.      

להפתעתי, הרבה ממעברי החציה אינם ‘מתומררים’ – ללא תמרור 306 בצד הדרך המראה על מעבר להולכי רגל. יתרה מכך, הרבה ממעברי החציה מחוקים בחלקם/רובם, מה שמקשה עוד יותר על זיהוי בזמן על מנת להאט ולעצור.

בעיר כמו שלנו, המבורכת בהרבה ילדים, מעברי החציה צריכים להיות הדבר הכי בולט בדרך! הן עבור הנהגים והן עבור הולכי הרגל!       

מעבר לצביעת הכביש והוספת תמרור משני הצדדים, כדאי להוסיף תאורהעיני חתול וכו’. זה המקום להשקיע!

אני מציע לערוך סיבוב בעיר ולבדוק כמה מעברי חציה מסומנים כחוק! אפשר להתחיל מהרחוב ההיקפי של גבעה ב’2 -חב”ד/כנסת מרדכי.  שימו לב מה קורה בפניה לכביש הרמ”ז! וזו רק דוגמה.

כדאי לעשות זאת גם בשעות החשיכה שאז כמעט אין דרך לדעת שיש מעבר חציה.

בבקשה, אל תחכו לאסון חלילה כדי לעשות את התיקונים הנ”ל!  אני לא מדבר על הרמפות שגם הם לא מסומנים כראוי ובלילה צריך ממש לנחש איפה הרמפה הבאה… זה גורם לאי נוחות אך (מקווה) שלא מדובר על סכנת חיים כמו מעברי חציה שאינם ברורים ממרחק סביר לעצירה.

הגיע הזמן לחדש את התמרורים וסימני הבטיחות בכבישים!

בתקווה שתתייחסו ברצינות ובקרוב נראה את השינוי!

(עדיין לא שולח העתק למשרד התחבורה.)

בברכה,

ל.ב.


מסוף עירוני, הפתרון?

לכבוד מערכת ‘שערים’, השלום והברכה!

במקום הקדמה, אבקש להעלות על נס את היותכם עיתון שערים ה-עיתון של ביתר בה”א הידיעה, אשר מביא את קולם של תושבי העיר בצורה הנקייה, היפה והמכובדת ביותר, מכם יראו וכן יעשו.

בנוגע לכתבה שפורסמה בעיתונכם בתאריך י”ג בסיון ה’תשפ”ב, תחת הכותרת ‘די’ – על נושא בעיות הבטיחות הדרכים כאן בעיר, אשמח אם תעלו את דבריי בנושא בגיליון הבא.

ראשית, אין זה סוד שמערכת הכבישים בעיר ביתר עילית אינה מן המשופרות בלשון המעטה, על מה שרק נסתכל: אם במצב מעברי החצייה בעיר בהם רחובות ארוכים עם משפחות ברוכות ילדים אינם מסומנים כלל במעברי חצייה לכל אורכם, כשהדרך היחידה לילדינו להגיע לגינה הסמוכה הינה לחצות את הכביש הסואן, לעיתים אף ללא עזרת מבוגר (כמו רחובות קדושת לוי, החוזה מלובלין, הרב שך ועוד), אם בקרבת גני המשחקים לצמתים סואנים ומסוכנים באופן מחריד (חיי יצחק פינת הטוב והמטיב, הרב אויערבאך – הרבי מליובאוויטש פינת הרבי מנדבורנא, פחד יצחק פינת הרב ברים, המגיד ממעזריטש פינת חב”ד ועוד);

אם במקום הימצאותן של תחנות האוטובוסים אשר במקרים רבים מקשים מאוד על נהגי האוטובוסים להיכנס לתחנה (הר”ן פיצה B, ועוד) ובכך לגרום לכאוס תחבורתי ולעומסים תחבורתיים כבדים (ובפרט בימי שישי כשתושבי העיר ברובם עורכים את קניותיהם בכיכר העיר כאשר כל אחד יודע שכדי להגיע משם לכיוון העיר וגבעה A הסמוכה יש לעבור דרך רחוב הר”ן, מספיק אוטובוס אחד שיתעכב יתר על המידה בתחנה ליד פיצה B, כדי לגרום ל’אפקט הדומינו לעשות את שלו. כל מי שעובר שם בימי שישי יכול להעיד על כך).

כמו שנכתב בעיתון ‘שערים’, העיר ביתר מתאפיינת במערכת תשתית אשר אינה מספיקה דיה לצרכיה האמתיים היומיומיים של העיר מבחינה תחבורתית. עם זאת, הפתרון שהעליתם בכתבה של הקמת מסוף עירוני בכניסה לעיר איננה הפתרון, ואדרבא, מדובר בלא פחות מקטסטרופה אשר לא תועיל לתושבי העיר אלא תזיק הן מבחינת ההתניידות והן מהבחינה הבטיחותית. נשמע תמוה? הנה, אסביר את דבריי:

סליחה, עם כל הכבוד, הדברים מופרכים מיסודם ואין קשר בין הכתבה לבין המציאות אפילו כהוא זה. הנה, בכתבה הצעתם את ‘מודל קריית ספר’, עיר שבה פעילה כבר שנים מסוף לאוטובוסים הבינעירוניים. אולי על הנייר הרעיון נשמע רעיון קורץ ונוצץ, אולם כאברך שלמד בעבר בעיר מודיעין עילית (הנקראת גם ‘קרית ספר’) אוכל להעיד שמסוף אוטובוסים זה מהדברים המסורבלים ביותר שיש ובפרט למשפחות ברוכות ילדים.

תארו לעצמכם שכדי לנסוע לשבת באלעד באוטובוס של השעה 12 בצהריים – אם עד היום הייתם יוצאים 3 דקות קודם והולכים לתחנה הסמוכה ושם מחכים לאוטובוס, הרי לכשיהיה מסוף תצטרכו לצאת כ-10 דקות קודם, ולעלות לאוטובוס העירוני עם כל המזוודות והמשפחה, וסביר להניח שלא תהיו המשפחה היחידה שתכננה לשבות מחוץ לעיר בשבת ושנוסעת לכיוון המסוף, יהיו לפחות עוד 2 -3 משפחות (לפחות) באוטובוס שאף הם עם המשפחה והמזוודות.

והתוצאה: האוטובוסים העירוניים בשעות הבוקר יהיו רק משל ודוגמה למה שיתחולל כשיהיה מסוף, אוטובוסים צפופים, עם אנדרלמוסיה של אנשים עומדים וכמעט נופלים באוטובוס, ואוטובוס עירוני אחד אחרי שעולים עליו 2 -3 משפחות עם מזוודות וילדים הוא מתמלא והנהג לא יעלה עוד נוסעים.

והתוצאה? עשרות משפחות ימתינו בתחנה עד בוש לאוטובוס שייקח אותם למסוף ולא תמיד האוטובוס יוכל לעצור, שהרי האוטובוס מלא, וכתוצאה מכך חברת קווים תשחרר עוד אוטובוסים לכיוון המסוף כמו שקיים היום במודיעין עילית, שבימי שישי יש קווים מיוחדים לכיוון המסוף. והתוצאה: במקום אוטובוס אחד שיאסוף את הנוסעים בבטחה מהתחנה הישר למחוז חפצם אז אחרי שיהיה מסוף, אולי הורדנו אוטובוס אחד, אבל במקומו הוספנו עוד כמויות של אוטובוסים עירוניים תגבור לכיוון המסוף וממנו שכל בר דעת מבין שזה לא הפתרון.

ולסיכום, מספר נקודות:

המצב הקיים כיום הינו שרוב האוטובוסים הבינעירוניים הנוסעים למודיעין עילית, אלעד אשדוד וכדו’ נוסעים במסלול מרכזי (מוקדים), מה שאומר שהם נוסעים ברובו של המסלול ברחובות המרכזיים ולא ברחובות בעיתיים. אם יחליטו על הקמת מסוף הרי שאוטובוסים עירוניים ינועו יותר ברחובות בעיתיים בדרכם למסוף כמו דרכי איש, אבא שאול ועוד בגלל הביקוש לתגבור – ולא זוהי המטרה.

לא זו אף זו, אלא שכבישי העיר יהיו מלאים אף יותר בגלל האוטובוסים המתוגברים דבר שיפריע אף יותר לתנועת הרכבים בעיר ביום שישי שקשים בלאו הכי. וזה בלי לגעת בנקודת זיהום האוויר שרק תחמיר כתוצאה מכך.

יש לקחת בחשבון שגם בחזור האוטובוסים הבינעירוניים לא יעשו פיזור, אלא יורידו את כולם במסוף, ולעיתים האוטובוס נתקע בפקק בדרך ומגיעים לעיר לאחר סיום שירות האוטובוסים העירוניים בעיר, והפתרון היחיד להגיע הביתה זה להזמין מונית, או ללכת ברגל, כי בדרך כלל הנהגים אינם מוכנים לעשות פיזור אם זה לא חלק ממסלולם).

כמו כן יש לקחת בחשבון את ההוצאה המצטברת שתהיה למשפחה שנוסעת לכיוון המסוף בתיקוף הרב קו, בדובר בהוצאה מיותרת לחלוטין הניתנת למניעה על ידי הנגשת כלל האוטובוסים הבינעירוניים.

(במאמר המוסגר, מי זה ה’אנחנו תושבי ביתר עילית’ שכתבתם במאמר? אברכי הכולל החשובים המתניידים באוטובוסים דבר יום ביומו, ולעיתים גם ממתינים לאוטובוס עם כל המשפחה, אנשים נשים וטף שייקח אותם אל מחוז חפצם לעיתים מעל שעה, או בבעלי הבתים הנכבדים שיושבים ברכבי פאר הנוסעים בנוחות אל מחוז חפצם העסוקים בלזרוק רעיונות תיאורטיים על חשבונם של האברכים?)

תקוותי שמכתב זה יפלו על אוזניים כרויות ויובא לידיעת הציבור. (אם הובא לציבור צד אחד, יש להביא גם את הצד השני.)

להסדיר את מפרצי האוטובוסים

צר לי אך נשגב מבינתי להבין מה הקשר בין תחנה מרכזית לצמצום תאונות הדרכים ואגש ישר לעניין.

כבישים ריקים בהם יוכלו בעלי הרכבים לשעוט יובילו לפחות תאונות דרכים??? כלל התאונות שקרו היו באוטובוסים עירוניים ולא בינעירוניים!

האוטובוסים העירוניים גם כך עמוסים, בפרט בשעות בהם מסתיימים הלימודים, תוסיף לכך עוד מאות איש שירוצו לאוטובוס הפנימי בשביל להגיע לתחנה מרכזית…

גם במודיעין עילית מהתחנה המרכזית יוצאים אוטובוסים שאינם בתדירות גבוהה, אבל לנסיעות לירושלים בני ברק ואפילו לביתר יש מסלול איסוף ופיזור רגיל בתוך העיר.

נראה שמי חשב על הפתרון חושב יותר על בעלי הרכבים הפרטיים שיהיה להם יותר נח בנסיעה בתוך העיר מאשר על כלל התושבים או הבעיה האמיתית של תאונות הדרכים.

הפתרון: בראש ובראשונה נהיגה זהירה של ככל הנהגים בעיר ללא התעסקות בטלפון וללא עקיפות מיותרות וללא עצירה באמצע הרחוב בשביל להעלות ילד או ילדה מה שגורם לרכבים לצאת לעקיפות.

ועוד נקודה חשובה: כשלנהגי האוטובוסים יהיה מקום להיכנס לתוך מפרצי התחנות ללא הפרעה של רכבים חונים בתחנות (איפה אכיפה על כך? לא צריך בשביל זה משטרה מספיק פקח עירוני) והם אכן ייכנסו לשם בצורה מסודרת, בעלי הרכבים לא יצטרכו לצאת לעקיפות מסוכנות ללא שדה ראיה בפרט שהרבה תחנות ממוקמות בצמוד למעברי חציה, וכן הנוסעים לא יסתכנו בירידה לכביש בשביל להספיק לעלות על אוטובוסים וכו’ וכו’.

שורה תחתונה: לפני שמריצים מאות אנשים לתחנה מרכזית בשביל לצאת מהעיר יש עוד כמה דברים שאפשר לתת עליהם את הדעת!!!

א.א. – תושב העיר


מה שאני רואה בכביש

שלום וברכה!

אני בועז שחר (מוכר לכם כבועז מצלמות)

מתגורר בעיר כבר 20 שנה מתוכם 13 שנה נהג אוטובוס והסעות בעיר.

לגבי הכתבה שנגרמים תאונות עם ילדים לא עלינו, אם באמת רוצים לדעת איפה המחדלים זה לא לשאול איזה מהנדס שמתגורר בחיפה ויבוא לכאן לבדוק אלא זה לשאול את נהגי האוטובוסים וההסעות בעיר איפה המחדלים כי הם מתעסקים עם ילדים והם הכי הרבה על כבישי העיר והם יודעים בכל רחוב מה היה צריך לתקן.

אמנה לכם כמה דברים שעולים לי עכשיו.

1. משאיות, בין אם הם פורקות סחורה ליד רמי לוי או משאבת בטון, אני רואה ילדים שיורדים לכביש לעקוף את המשאית כי המדרכה נחסמת להם.

2. תחנות האוטובוסים בעיר, או שחונים בהם או כמו בגבעה B כמעט כולן עם פחי זבל במתחם התחנה, דבר שגורם לתגובת שרשרת, אוטובוס עוצר על הכביש נהייה אחריו פקק, הנהגים מתעצבנים ובצדק ואז הם מגבירים את המהירות כדי להשלים את מה שעיכב אותם וככה קיבלנו עיר של נהגי מירוץ.

3. אין מעברי חציה, קדושת לוי 50 ומשהו יש שם ים של ילדים שמתחננים לחצות ואין מעבר חציה. אני הייתי עוצר אבל לא אסכן את הילדים לחצות ויסתכנו ברכב ממול.

כמו כן, ברחוב הרב קניבסקי בבא סאלי למה אין מעבר חציה, למה ילדים צריכים להתייבש שם?

יש עוד המון דברים אבל זה רק מי שנמצא כל היום על הכביש יודע.

תודה רבה, בועז


אין מעברי חצייה!

שלום וברכה!

בהמשך לכתבה שפורסמה השבוע אודות תאונות הדרכים והסכנה בכבישים השם ישמור.

קודם כל יישר כח על העלאת הנושא הכל-כך חשוב וקריטי. דבר שני, כתושבת רחוב החוזה מלובלין

אני רוצה להעיר על בעיה שבוודאי ידועה וכבר דוברה רבות אך בכל זאת חשובה וקריטית מאד וזה ענין מעברי החצייה (או יותר נכון חוסר מעברי החצייה) ברחוב. כיצד יתכן שמהחוזה מלובלין/מהרי”ץ ועד החוזה מלובלין/דרכי איש אין שום מעבר חציה?!

וזאת בשעה שבקטע הרחוב הזה יש תחנת אוטובוס פעילה מאד, סופר מרכזי – רמי לוי, ועוד חנויות רבות, שלא לדבר על בנייני מגורים רבים. ממרפסת ביתי אני עדה כל יום לילדים ואף מבוגרים שחוצים את הכביש ואך בנס ניצלים ממכונית חולפת שלא פוגעת בהם ואני שואלת את עצמי אם האימהות של אותם ילדים מודעות בכלל לצורה שבה הילדים האלו חוצים את הכביש…. ואיך הם ניצלים בלי לדעת בכלל שיכול היה להיות גם אחרת ח”ו.

אני לא רואה סיבה למה לא מוסיפים מעבר חציה באיזור תחנת האוטובוס -החוזה מלובלין 10- אבל כמובן שאת זה הגורמים המתאימים צריכים לבחון.

שוב תודה על הצפת הנושא, ובתפילה שלא נדע ח”ו אסונות גדולים יותר כדי שנתעורר.


למען ‘כבשת הרש’

מערכת שערים עשתה משפט שדה ללא הוכחות, וב”ה מצאה את האשם לבעיות התחבורה בעיר ‘כבשת הרש’ – האוטובוסים הבין עירוניים, שבהם השקופים העניים והחלשים משתמשים באופן קבוע.

א. רוב מוחלט של התאונות בעיר לא קרו באמצעות אוטובוס בין עירוני.

ב. אלפי אברכים ועובדים שנאלצים לנסוע מידי יום מחוץ לעיר בשביל להביא טרף לביתם, יצטרכו להוסיף סבל על סבלם, ולהאריך את זמן נסיעתם למען הנחות של בעלי הרכבים עם ה-8 ספרות.

ג. כבר היום בשעות השיא האוטובוסים העירוניים מלאים עד אפס מקום ומסכנים את ציבור הנוסעים שלהם, אז יצטרכו להוסיף עוד מאות נסיעות עירוניות, אם כן החלפתם שור בחמור.

ד. ‘מודל קריית ספר’, לא היה ולא נברא. במשך ימי השבוע הרגילים המסוף בכניסה לעיר מודיעין עילית לא שימושי וגם בערבי שבת רגילים רוב הקווים עושים מסלולים כרגיל.

ה. לחילופין, מכיוון שרוב התאונות קרו על ידי נהגים של רכבים פרטיים ומכיוון שהרכבים הפרטיים גורמים לזיהום אויר, ולתפיסת חניות – רציתי להציע להקים מגדלי חניה בכניסה לעיר ובעלי הרכים יחנו את הרכבים בכניסה לעיר ומשם ימשיכו בתחבורה הציבורית, מודל שקיים בהרבה ערים ברחבי העולם.

ו. ברור שחברות התחבורה הציבורית מעדיפים את הפיתרון הנ”ל שיחסוך להם הרבה דלק וזמן, אך לנו התושבים זה גזירה.

בתודה ובברכה

תושב ‘שקוף’


תגיות: חידוש תמרוריםחינוך אמצעי זהירות לילדיםמדרחובמניעת משאייות ורכבים כבדים בשעות הבוקרמסוף תחנה מרכזיתמעברי חציהסימון מעברי חציה

עוד בנושא

היוצא בימי ניסן

היוצא בימי ניסן

מערכת ביתר 24
ל׳ בניסן ה׳תשפ״ה
0

ב"ה עוצמה של עשייה: ביתר עילית מסכמת חודש של פעילות לכלל התושבים עם שלל אירועים מותאמים לכלל הקהילות, לכל המשפחה מכל הגילאים, מסכמים בעירייה בסיפוק רב חודש של עשייה למען...

ככל משפטו וחוקתו

ככל משפטו וחוקתו

מערכת ביתר 24
ל׳ בניסן ה׳תשפ״ה
0

טיהר את עיר ביתר: במערכת הכשרות שתחת המרא דאתרא הגר"י תופיק ורב העיר הגר"י מעלם מסכמים בסיפוק את הצלחת מבצע הכשרות בחנויות המזון והשיווק בפסח שעבר עלינו לטובה >>> כך...

 אטרקציה בין שמים לארץ

 אטרקציה בין שמים לארץ

מערכת ביתר 24
י״ב בניסן ה׳תשפ״ה
0

האטרקציה של חול המועד: בתום עבודה משמעותית בשטח, נפתח מחדש פארק האומגות לטובת ילדי העיר והוריהם >>> מאות הילדים שכבר משחקים בפארק והשתתפו בחנוכת האומגות במעמד רה"ע, הודו על ההשקעה...

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הצטרפו לקבוצת ה-WhatsApp
רוצה לפרסם בחינם?

רוצים להשאר מעודכנים?

לערוץ הטלגרם
לעדכונים ב-Whatsapp
לערוץ היוטיוב
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר

יש לכם דיווחים או פניות למערכת?

טלפון למערכת ביתר 24 בלבד:

 

כתובת מייל:

Be**********@gm***.com

Ⓒ כל הזכויות שמורות לביתר 24

Welcome Back!

Sign In with Facebook
Sign In with Google
OR

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

נגישות

מצבי נגישות

מצב בטוח לאפילפסיה
מבהיר צבע ומבטל היבהובים
מצב זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש באתר בבטחה על ידיחיסול הסיכון להתקפים הנגרמים על ידי אנימציות מהבהבות או מהבהבותושילובי צבעים מסוכנים.
מצב לקוי ראייה
משפר את הוויזואליה של האתר
מצב זה מתאים את האתר לנוחיותם של משתמשים עם ליקויי ראייהכגון ראייה לקויה, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ועוד
מצב מוגבלות קוגניטיבית
עוזר להתמקד בתוכן ספציפי
מצב זה מספק אפשרויות עזרה שונות כדי לעזור למשתמשים הסובלים מ:לקויות קוגניטיביות כגון דיסלקציה, אוטיזם, CVA וכו', להתמקד בפריטים.הליבה של האתר נגישה יותר בקלות.
מצב ידידותי להפרעת קשב וריכוז
מפחית הסחות דעת ומשפר את המיקוד
מצב זה עוזר למשתמשים עם ADHD והפרעות נוירו-התפתחותיות בקריאה,הפונקציה מאפשרת גלישה והתמקדות באלמנטים מרכזיים באתר.כך קל להם יותר לגשת למידע באתר עם הרבה פחות הסחות דעת.
מצב ליקוי ראיה
מאפשר שימוש באתר עם קורא המסך שלך
מצב זה מגדיר את האתר כך שיהיה תואם לקוראי מסך כגוןJAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack קורא מסך הוא תוכנה למשתמשים עיוורים.עיוורים אשר מותקן קורא מסך במחשב ובסמארטפון שלהם, זקוקים לאתרי אינטרנטשתואמים ומאפשרים שימוש בקוראי מסך"

מילון מקוון

    חווית קריאה

    קנה מידה של תוכן
    ברירת מחדל
    זכוכית מגדלת לטקסט
    גופן קריא
    ידידותי לדיסלקציה
    הדגש כותרות
    הדגש קישורים
    גודל גופן
    ברירת מחדל
    גובה קו
    ברירת מחדל
    ריווח אותיות
    ברירת מחדל
    ישור לשמאל
    מיושר למרכז
    ישור לימין

    חוויה חזותית נעימה

    ניגודיות כהה
    ניגודיות אור
    מונוכרום
    ניגודיות גבוה
    רוויה גבוהה
    רוויה נמוכה
    התאם את צבעי הטקסט
    התאם את צבעי הכותרת
    התאם את צבעי הרקע

    התמצאות קלה

    השתקת צלילים
    הסתר תמונות
    מקלדת וירטואלית
    מדריך קריאה
    עצור אנימציות
    מסכת קריאה
    הדגש את הרחף
    הדגש פוקוס
    סמן שחור וגדול
    סמן גדול ומואר
    קריאה קוגניטיבית
    מקשי ניווט
    ניווט קולי

    ביתר 24 - כל מה שקורה בביתר עלית

    הצהרת נגישות - Accessibility Statement

    beitar24.co.il

    18/02/2022

    סטטוס תאימות

    אנו מאמינים שהאינטרנט צריך להיות זמין ונגיש לכל אחד, ולספק אתר אינטרנט נגיש לקהל הרחב ביותר האפשרי, ללא קשר לנסיבות וליכולת.

    כדי למלא זאת, אנו שואפים לדבוק בקפדנות ככל האפשר להנחיות נגישות תוכן האינטרנט של World Wide Web Consortium (W3C) 2.1 (WCAG 2.1) ברמת AA. הנחיות אלו מסבירות כיצד להנגיש תוכן אינטרנט לאנשים עם מגוון רחב של מוגבלויות. עמידה בהנחיות אלו עוזרת לנו להבטיח שהאתר יהיה נגיש לכל האנשים: עיוורים, אנשים עם לקות מוטורית, לקות ראייה, לקויות קוגניטיביות ועוד.

    אתר זה משתמש בטכנולוגיות שונות שנועדו להפוך אותו לנגיש ככל האפשר בכל עת. אנו משתמשים בממשק נגישות המאפשר לאנשים עם מוגבלויות ספציפיות להתאים את ממשק המשתמש של האתר ולעצב אותו לצרכיהם האישיים.

    בנוסף, האתר משתמש באפליקציה מבוססת בינה מלאכותית שפועלת ברקע ומייעל את רמת הנגישות שלו ללא הרף. יישום זה מתקן את ה-HTML של האתר, מתאים את הפונקציונליות וההתנהגות שלו לקוראי מסך המשמשים את המשתמשים העיוורים, ולפונקציות המקלדת המשמשות אנשים עם ליקויים מוטוריים.

    אם מצאתם תקלה או יש לכם רעיונות לשיפור, נשמח לשמוע מכם. תוכל ליצור קשר עם מפעילי האתר באמצעות המייל הבא

    קורא מסך ומקלדת ניווט

    האתר שלנו מיישם את טכניקת ARIA attributes (Accessible Rich Internet Applications), לצד שינויים התנהגותיים שונים, כדי להבטיח שמשתמשים עיוורים המבקרים עם קוראי מסך יוכלו לקרוא, להבין וליהנות מהפונקציות של האתר. ברגע שמשתמש עם קורא מסך נכנס לאתר, הוא מקבל מיד הנחיה להיכנס לפרופיל קורא המסך כדי שיוכל לגלוש ולתפעל את האתר ביעילות. כך האתר שלנו מכסה כמה מהדרישות החשובות ביותר לקורא מסך, לצד צילומי מסך של קונסולה של דוגמאות קוד:

    אופטימיזציה של קוראי מסך: אנו מפעילים תהליך רקע שלומד את מרכיבי האתר מלמעלה למטה, כדי להבטיח תאימות מתמשכת גם בעת עדכון האתר. בתהליך זה, אנו מספקים לקוראי מסך נתונים משמעותיים באמצעות ערכת התכונות של ARIA. לדוגמה, אנו מספקים תוויות טפסים מדויקות; תיאורים של אייקונים מניעים לפעולה (סמלים של מדיה חברתית, סמלי חיפוש, סמלי עגלה וכו'); הנחיות אימות עבור קלט טפסים; תפקידי אלמנטים כגון לחצנים, תפריטים, דיאלוגים מודאליים (חלונות קופצים) ואחרים. בנוסף, תהליך הרקע סורק את כל תמונות האתר ומספק תיאור מדויק ומשמעותי המבוסס על זיהוי תמונה-אובייקט כתגית ALT (טקסט חלופי) לתמונות שאינן מתוארות. זה גם יחלץ טקסטים המוטמעים בתוך התמונה, באמצעות טכנולוגיית OCR (זיהוי תווים אופטי). כדי להפעיל התאמות של קורא מסך בכל עת, המשתמשים צריכים רק ללחוץ על שילוב המקלדת Alt+1. משתמשי קורא מסך מקבלים גם הודעות אוטומטיות להפעיל את מצב קורא מסך ברגע שהם נכנסים לאתר.

    התאמות אלו תואמות לכל קוראי המסך הפופולריים, כולל JAWS ו-NVDA.

    אופטימיזציה של ניווט מקלדת: תהליך הרקע גם מתאים את ה-HTML של האתר, ומוסיף התנהגויות שונות באמצעות קוד JavaScript כדי להפוך את האתר להפעלה באמצעות המקלדת. זה כולל את היכולת לנווט באתר באמצעות מקשי Tab ו-Shift+Tab, להפעיל תפריטים נפתחים עם מקשי החצים, לסגור אותם עם Esc, לחצני הפעלה וקישורים באמצעות מקש Enter, לנווט בין רכיבי רדיו ותיבת סימון באמצעות מקשי החצים, וכן מלא אותם עם מקש הרווח או Enter. בנוסף, משתמשי המקלדת ימצאו תפריטי ניווט מהיר ודילוג על תוכן, הזמינים בכל עת על ידי לחיצה על Alt+1, או כרכיבים הראשונים של האתר בזמן ניווט עם המקלדת. תהליך הרקע מטפל גם בחלונות קופצים שהופעלו על ידי הזזת הפוקוס של המקלדת לעברם ברגע שהם מופיעים, ולא מאפשר להיסחף הפוקוס מחוצה לו.

    משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.

    פרופילי מוגבלות נתמכים באתר האינטרנט שלנו

    מצב בטוח לאפילפסיה: פרופיל זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש באתר בבטחה על ידי ביטול הסיכון להתקפים הנובעים מהנפשות מהבהבות או מהבהבות ושילובי צבעים מסוכנים.

    מצב לקוי ראייה: מצב זה מתאים את האתר לנוחיותם של משתמשים עם ליקויי ראייה כגון ראייה משפילה, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ועוד.

    מצב מוגבלות קוגניטיבית: מצב זה מספק אפשרויות מסייעות שונות כדי לעזור למשתמשים עם ליקויים קוגניטיביים כגון דיסלקציה, אוטיזם, CVA ואחרים, להתמקד במרכיבים החיוניים של האתר ביתר קלות.

    מצב ידידותי ל-ADHD: מצב זה עוזר למשתמשים עם הפרעות קשב וריכוז והפרעות נוירו-התפתחותיות לקרוא, לגלוש ולהתמקד במרכיבי האתר הראשיים ביתר קלות תוך הפחתת הסחות דעת באופן משמעותי.

    מצב עיוורון: מצב זה מגדיר את האתר כך שיהיה תואם לקוראי מסך כגון JAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack. קורא מסך הוא תוכנה למשתמשים עיוורים המותקנת במחשב ובסמארטפון, ואתרי אינטרנט חייבים להיות תואמים לה.

    פרופיל ניווט במקלדת (לקויי מוטורי): פרופיל זה מאפשר לאנשים בעלי מוגבלויות מוטוריות להפעיל את האתר באמצעות Tab, Shift+Tab ומקשי Enter. משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.

    התאמות נוספות של ממשק משתמש, עיצוב וקריאות

    התאמות גופנים - משתמשים יכולים להגדיל ולהקטין את גודלו, לשנות את משפחתו (סוגו), להתאים את המרווחים, היישור, גובה הקו ועוד.

    התאמות צבע - המשתמשים יכולים לבחור פרופילי ניגודיות צבע שונים כגון בהיר, כהה, הפוך ומונוכרום. בנוסף, משתמשים יכולים להחליף ערכות צבעים של כותרות, טקסטים ורקעים, עם למעלה מ-7 אפשרויות צביעה שונות.

    אנימציות - משתמשים אפילפטיים יכולים להפסיק את כל האנימציות הפועלות בלחיצת כפתור. אנימציות הנשלטות על ידי הממשק כוללות סרטונים, קובצי GIF ומעברי CSS מהבהבים.

    הדגשת תוכן - משתמשים יכולים לבחור להדגיש אלמנטים חשובים כמו קישורים וכותרות. הם יכולים גם לבחור להדגיש רק אלמנטים ממוקדים או מרחפים.

    השתקת אודיו - משתמשים עם מכשירי שמיעה עשויים לחוות כאבי ראש או בעיות אחרות עקב השמעת אודיו אוטומטית. אפשרות זו מאפשרת למשתמשים להשתיק את כל האתר באופן מיידי.

    הפרעות קוגניטיביות - אנו משתמשים במנוע חיפוש המקושר לוויקיפדיה ולוויקימילון, המאפשר לאנשים עם הפרעות קוגניטיביות לפענח משמעויות של ביטויים, ראשי תיבות, סלנג ואחרים.

    פונקציות נוספות - אנו מספקים למשתמשים את האפשרות לשנות את צבע וגודל הסמן, להשתמש במצב הדפסה, להפעיל מקלדת וירטואלית ופונקציות רבות אחרות.

    תאימות לדפדפן וטכנולוגיה מסייעת

    אנו שואפים לתמוך במגוון הרחב ביותר של דפדפנים וטכנולוגיות מסייעות ככל האפשר, כך שהמשתמשים שלנו יוכלו לבחור את הכלים המתאימים ביותר עבורם, עם כמה שפחות הגבלות. לכן, עבדנו קשה מאוד כדי להיות מסוגלים לתמוך בכל המערכות העיקריות המהוות למעלה מ-95% מנתח השוק של המשתמשים כולל Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera ו-Microsoft Edge, JAWS ו-NVDA (קוראי מסך), שניהם עבור Windows ועבור משתמשי MAC.

    הערות, הערות ומשוב

    למרות מאמצינו הטובים ביותר לאפשר לכל אחד להתאים את האתר לצרכיו, עדיין עשויים להיות דפים או חלקים שאינם נגישים במלואם, נמצאים בתהליך של נגישות, או שחסר להם פתרון טכנולוגי הולם כדי להנגיש אותם. ובכל זאת, אנו משפרים ללא הרף את הנגישות שלנו, מוסיפים, מעדכנים ומשפרים את האפשרויות והתכונות שלה, ומפתחים ומאמצים טכנולוגיות חדשות. כל זה נועד להגיע לרמת הנגישות האופטימלית, בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית. לכל עזרה, אנא פנה אלינו 

     

    Accessibility Statement

    Compliance status

    We firmly believe that the internet should be available and accessible to anyone, and are committed to providing a website that is accessible to the widest possible audience, regardless of circumstance and ability.

    To fulfill this, we aim to adhere as strictly as possible to the World Wide Web Consortium’s (W3C) Web Content Accessibility Guidelines 2.1 (WCAG 2.1) at the AA level. These guidelines explain how to make web content accessible to people with a wide array of disabilities. Complying with those guidelines helps us ensure that the website is accessible to all people: blind people, people with motor impairments, visual impairment, cognitive disabilities, and more.

    This website utilizes various technologies that are meant to make it as accessible as possible at all times. We utilize an accessibility interface that allows persons with specific disabilities to adjust the website’s UI (user interface) and design it to their personal needs.

    Additionally, the website utilizes an AI-based application that runs in the background and optimizes its accessibility level constantly. This application remediates the website’s HTML, adapts Its functionality and behavior for screen-readers used by the blind users, and for keyboard functions used by individuals with motor impairments.

    If you’ve found a malfunction or have ideas for improvement, we’ll be happy to hear from you. You can reach out to the website’s operators by using the following email

    Screen-reader and keyboard navigation

    Our website implements the ARIA attributes (Accessible Rich Internet Applications) technique, alongside various different behavioral changes, to ensure blind users visiting with screen-readers are able to read, comprehend, and enjoy the website’s functions. As soon as a user with a screen-reader enters your site, they immediately receive a prompt to enter the Screen-Reader Profile so they can browse and operate your site effectively. Here’s how our website covers some of the most important screen-reader requirements, alongside console screenshots of code examples:

    1. Screen-reader optimization: we run a background process that learns the website’s components from top to bottom, to ensure ongoing compliance even when updating the website. In this process, we provide screen-readers with meaningful data using the ARIA set of attributes. For example, we provide accurate form labels; descriptions for actionable icons (social media icons, search icons, cart icons, etc.); validation guidance for form inputs; element roles such as buttons, menus, modal dialogues (popups), and others. Additionally, the background process scans all of the website’s images and provides an accurate and meaningful image-object-recognition-based description as an ALT (alternate text) tag for images that are not described. It will also extract texts that are embedded within the image, using an OCR (optical character recognition) technology. To turn on screen-reader adjustments at any time, users need only to press the Alt+1 keyboard combination. Screen-reader users also get automatic announcements to turn the Screen-reader mode on as soon as they enter the website.

      These adjustments are compatible with all popular screen readers, including JAWS and NVDA.

    2. Keyboard navigation optimization: The background process also adjusts the website’s HTML, and adds various behaviors using JavaScript code to make the website operable by the keyboard. This includes the ability to navigate the website using the Tab and Shift+Tab keys, operate dropdowns with the arrow keys, close them with Esc, trigger buttons and links using the Enter key, navigate between radio and checkbox elements using the arrow keys, and fill them in with the Spacebar or Enter key.Additionally, keyboard users will find quick-navigation and content-skip menus, available at any time by clicking Alt+1, or as the first elements of the site while navigating with the keyboard. The background process also handles triggered popups by moving the keyboard focus towards them as soon as they appear, and not allow the focus drift outside of it.

      Users can also use shortcuts such as “M” (menus), “H” (headings), “F” (forms), “B” (buttons), and “G” (graphics) to jump to specific elements.

    Disability profiles supported in our website

    • Epilepsy Safe Mode: this profile enables people with epilepsy to use the website safely by eliminating the risk of seizures that result from flashing or blinking animations and risky color combinations.
    • Visually Impaired Mode: this mode adjusts the website for the convenience of users with visual impairments such as Degrading Eyesight, Tunnel Vision, Cataract, Glaucoma, and others.
    • Cognitive Disability Mode: this mode provides different assistive options to help users with cognitive impairments such as Dyslexia, Autism, CVA, and others, to focus on the essential elements of the website more easily.
    • ADHD Friendly Mode: this mode helps users with ADHD and Neurodevelopmental disorders to read, browse, and focus on the main website elements more easily while significantly reducing distractions.
    • Blindness Mode: this mode configures the website to be compatible with screen-readers such as JAWS, NVDA, VoiceOver, and TalkBack. A screen-reader is software for blind users that is installed on a computer and smartphone, and websites must be compatible with it.
    • Keyboard Navigation Profile (Motor-Impaired): this profile enables motor-impaired persons to operate the website using the keyboard Tab, Shift+Tab, and the Enter keys. Users can also use shortcuts such as “M” (menus), “H” (headings), “F” (forms), “B” (buttons), and “G” (graphics) to jump to specific elements.

    Additional UI, design, and readability adjustments

    1. Font adjustments – users, can increase and decrease its size, change its family (type), adjust the spacing, alignment, line height, and more.
    2. Color adjustments – users can select various color contrast profiles such as light, dark, inverted, and monochrome. Additionally, users can swap color schemes of titles, texts, and backgrounds, with over 7 different coloring options.
    3. Animations – epileptic users can stop all running animations with the click of a button. Animations controlled by the interface include videos, GIFs, and CSS flashing transitions.
    4. Content highlighting – users can choose to emphasize important elements such as links and titles. They can also choose to highlight focused or hovered elements only.
    5. Audio muting – users with hearing devices may experience headaches or other issues due to automatic audio playing. This option lets users mute the entire website instantly.
    6. Cognitive disorders – we utilize a search engine that is linked to Wikipedia and Wiktionary, allowing people with cognitive disorders to decipher meanings of phrases, initials, slang, and others.
    7. Additional functions – we provide users the option to change cursor color and size, use a printing mode, enable a virtual keyboard, and many other functions.

    Browser and assistive technology compatibility

    We aim to support the widest array of browsers and assistive technologies as possible, so our users can choose the best fitting tools for them, with as few limitations as possible. Therefore, we have worked very hard to be able to support all major systems that comprise over 95% of the user market share including Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera and Microsoft Edge, JAWS and NVDA (screen readers), both for Windows and for MAC users.

    Notes, comments, and feedback

    Despite our very best efforts to allow anybody to adjust the website to their needs, there may still be pages or sections that are not fully accessible, are in the process of becoming accessible, or are lacking an adequate technological solution to make them accessible. Still, we are continually improving our accessibility, adding, updating and improving its options and features, and developing and adopting new technologies. All this is meant to reach the optimal level of accessibility, following technological advancements. For any assistance, please reach out to

    No Result
    View All Result
    • נדל”ן
    • דרושים
    • אירועים
    • עסקים
    • חדשות
    • עיתון שערים
    • מתכונים
    • תקנון ופרטיות

    created by: digital boutique

    רוצה לפרסם תוכן באתר?

    מלא את הטופס בצורה קלה ומהירה ואנו נפרסם עבורך!

    כתבה חדשותית
    נדל"ן למכירה / השכרה
    אירוע
    הוספת / עדכון עסק

    צ׳אט עדכונים וחדשות

    -
    00:00
    00:00

    Queue

    Update Required Flash plugin
    -
    00:00
    00:00