לונה פארק במתכונת ביתית
@שמעון כהן
חופשת ‘בין הזמנים’ המאתגרת השנה, מצריכה גם את עיריית ביתר עילית להפעיל חשיבה יצירתית, מחוץ לקופסה, כדי להנעים את זמנם של ילדי העיר ותלמידיה. ה’מחוץ לקופסה’ מתברר השנה כדו-משמעי, כפי שמתברר מהודעת העירייה.
אין ילד בביתר עילית שלא זוכר היטב את חווית ‘ביתרלנד’ – לונה פארק ענקי שמוקם בעיר מדי שנה, בימי ‘בין הזמנים’, כאשר הילדים כולם מוזמנים לשחק בו ללא עלות. השנה, עקב ההתמודדות עם הגל השני, היה ברור שאין היתכנות לקיים את החוויה הכל-כך ביתרית הזו במתכונתה המוכרת. בעירייה עמלו על פורמט שיאפשר להביא את ‘ביתרלנד’ לתוך הבתים בעיר ולאפשר לילדי העיר את החוויה המוכרת שלה הם מצפים כל-כך.
וכך, מספרים לנו בעירייה, נולד מיזם ‘בית(ר)לנד’ – ערכת משחקים ענקית, שכוללת מארז ענק עם משחקי קופסה לכל הגילאים, עבודות יצירה, לוח חידונים ייחודי ודיסק שמע עם תוכן מפעים. בין היתר כולל המארז ערכת משחקי קופסה לכל הגילאים: משחק הזיכרון, רביעיות, סולמות וחבלים ומשחק מיוחד לכל המשפחה – במשעולי ביתר – מסע מרתק בין האתרים הייחודיים של ביתר עילית.
למארז צורף גם כן לוח מיוחד עם חידונים, – ‘א ביתרישע קאפ’ כאשר הילדים מוזמנים לחפש את התשובות לחידות על הלוח הענק שיתפרס בסלון הבית, מה שיביא לשעות של הנאה לכל המשפחה. בנוסף כולל המארז גם עבודות יצירה – לשעות ארוכות של חדוות יצירה ודיסק שמע בן שמונה שעות של תוכן מיוחד לילדי העיר.
בימים האחרונים עמלו צוותי ההפקה על הכנת החבילות, במתנ”ס העירוני. הכנת הערכות הושלמו במוצאי השבת, והיום (א’) תחל החלוקה בבתים בעיר. מחלקי הערכות ידפקו על דלתות הבתים ויביאו את הערכה באופן אישי לכל משפחה בעיר, בעלת ילדים בגילאי 3-13.
ראש העיר מאיר רובינשטיין הגיע למקום לעקוב מקרוב אחר ההכנות. “ימי ‘בין הזמנים’ הם אתגר לא פשוט בעידן בו אנו עדיין מתמודדים עם הנגף”, אמר, “האתגר המרכזי שלנו הוא לתת את המענה לעשרות אלפי הילדים בעיר שנמצאים בבית, וזוכרים היטב את ‘ביתרלנד’ המוכר והטוב מהשנים האחרונות. אנחנו לא מוותרים על המסורת, והשנה אמנם ‘ביתרלנד’ מתקיים באופן שונה, וכשמו – ‘בית(ר)לנד’ – אך בטוחני שהחוויה של ילדי העיר הנפלאים תהיה מושלמת בזכות המיזם הזה שיגיע אליהם במהלך היממה הקרובה”.
תורה מגנא ומצלה
ובעוד הילדים ינעימו לעצמם את הזמן בערכת המשחקים – עבור תלמידי הישיבות בעיר הוכנה תוכנית תורנית נפרדת וחשובה: פרויקט ‘מגנא ומצלא – בין הזמנים’, החל ביום א’ השבוע ויתקיים בשבועיים הקרובים. הפרויקט החל בערב חג הפסח, בשל ההתמודדות עם נגיף הקורונה בגל הראשון. אז יזמה העירייה את פרויקט ‘מגנא ומצלא’, במסגרתו זכו בחורי הישיבה בעיר להשתתף מדי יום בלימוד באמצעות הטלפון.
אלפי בני הישיבות בעיר השתתפו במיזם, שחולק לשלושה קווים, לפי הקהילות בעיר: קו ‘איגוד בני הישיבות’ לבני הישיבות מהציבור הספרדי, קו ‘חסיד כהלכה’ לבני הישיבות מהציבור החסידי וקו ‘איגוד בני הישיבות וקהילות בני התורה’ לבני הישיבות מהציבור הליטאי. חודש לאחר שיצא לפועל, הושלם פרויקט ‘מגנא ומצלא’ הראשון ומאות בחורים בעיר זכו לפרסים במעמד מיוחד שהתקיים בלשכת ראש העיר.
לרגל ‘בין הזמנים’ משיקה העירייה את פרויקט ‘מגנא ומצלא – בין הזמנים’, שיתקיים בפורמט דומה לפרויקט הקודם. גם במיזם זה מוזמנים בני הישיבות בעיר מהקהילות השונות להתקשר מדי יום לאחד משלוש הקווים הייעודיים, ולהנות מתוכן תורני ולימודי שמתאים לימי בין הזמנים.
במיזם החדשני, יתקיים מדי ערב, בשעה 9, חידון נושא פרסים, שבו ייבחנו התלמידים על החומר הלימודי שנלמד בקו באותו היום.
רובינשטיין: “בעיר שחרטה על דגלה את לימוד התורה – ימי ‘בין הזמנים’ הופכים למיוחדים, דווקא בגלל הקשר הבלתי פוסק בין בני הישיבות ללימוד התורה. את ישיבות ‘בין הזמנים’ אנו לא יכולים לקיים כסדר, בגלל ההתמודדות עם הגל השני של הנגף, אך תורה לא תהא מפסקת.
“פרויקט ‘מגנא ומצלא’ שמתחיל היום, ממשיך בכל רגע נתון את לימוד התורה בעיר, כאשר אלפי בני הישיבות שלנו, שעומדים בחזית עולם התורה, ישתתפו בו וייהנו מזיו התורה”.