מאסונות מירון וקרלין, דרך השריפות סביב העיר, ועד לאירועים המשמחים שהשנה הזו הייתה שזורה מהם >>> ‘שערים’ בסיכום שנה ענק: כל האירועים המרכזיים בשנת ה’תשפ”א שהייתה > אלבום ותיאורים:
תשרי
מי דמיין בפתחו של ירח האיתנים תשפ”א – איזו שנה מורכבת וסוערת צפויה לנו. חשבנו שהקורונה, זו שהביאה עלינו סגרים ואילצה אותנו לרקוד ולשמוח דרך משאיות שמחה בהן צפינו מהמרפסת – אלה יהיו שיאי האתגר. ולא צפינו שהשיא עוד לפנינו. אבל היו נקודות אור רבות. נהנינו מהאפשרות לשמוח בתוך המגבלות, והתמודדנו מול שוטרים שהקשיחו יד אוכפת בצורה בררנית וקשה. אבל יכולנו להם, ובעיקר, שמרנו על הבריאות!
חשון
חרדת הקורונה הולידה עימותים מול שוטרים שבחרו דווקא בציבור החרדי תושבי ביתר כדי להפעיל נגדם אכיפה בררנית, מה שהוביל לעצרת מחאה מול תחנת המשטרה המקומית (בתמונה משמאל). מאידך, היו רגעים מלבבים של חסד בעיר, בדמות חלוקת מזון בידי אנשי חסד בהובלת ר’ חונא דייטש ועוד עסקנים, שדאגו שאף משפחה מבודדת לא תישאר בודדה. תחקיר האנטנות של ‘שערים’ הוביל לתסיסה בשל חוסר הקליטה המשווע, ויקירי העיר ציינו שנה להסתלקותו של רב העיר הנערץ הגרד”צ אורדנטליך זצ”ל.
כסלו
בין התעדכנות מסוקרנת בתוצאות הדרמטיות של הבחירות בארה”ב, בהן הפסיד המועמד שהיה חביב על הציבור החרדי בשל גישתו האוהדת ליהודים, והתקווה עד זמן רב לאחר הבחירות שמא התוצאה תשתנה – חגגה העיר את תנופת הערבות ההדדית של ימי ה’ביתר דייס’, בהם הגברנו את כוח הצריכה הפנים עירוני ודאגנו לחזק את העסקים בעיר, כשהם מצדם עורכים מבצעים שווים. המרא דאתרא הגר”ח וייס שליט”א ערך כנס התעוררות גדול בנושא מורא מקדש, ורבים קיבלו על עצמם שלא לשיח שיחה בטלה בבית הכנסת.
טבת
תנופת ההתפתחות התורנית בעיר נמשכה ביתר שאת, כאשר בחודש טבת התרגשה העיר לחנוך את קרית הישיבות ‘תורת דוד’, על שמו ולזכרו של רב העיר הבלתי נשכח הגרד”צ אורדנטליך זצ”ל, אירוע שלכבודו טרח לעיר נשיא מועצת גדולי התורה, ראש ישיבת פוניבז’ מרן הגרי”ג אדלשטיין. תושבי העיר הודו להקב”ה על ששריפה שפרצה בעיר נסתיימה ללא פגיעה בנפש ב”ה, והכל ידעו שתורת העיר וקדושתה – מגינות ומצילןת על תושביה.
שבט
בשל התגברות התחלואה – הפארקים בעיר נסגרו למבקרים, ובפתחי בתי הכנסת שוב נראו חיכוכים מול שוטרים שבחרו להם את בתי הכנסת כדי ‘להפגין שליטה’, כמו בשטיבלאך המרכזי של הרב קארו שנראה בתמונה זו. מנגד, הצלחת ה’ביתר דייס’ הייתה הדיבור החם בעיר, וילדי העיר שמילאו את האלבומים במדבקות על אתרים שונים בעיר – עקבו בסקרנות אחר תוצאות ההגרלה.
אדר
בימי הפורים נראו ברחבי העיר סעודות הלל והודיה, כשה’משמחים’ ר’ ברוך כהן ור’ צביקה פרידמן מפליאים לשמח את תושבי העיר באמרות השפר שלהם ועושים זאת בין היתר באמצעות הבמה המכובדת של ‘שערים’. רבים מהתושבים עלו עם משלוחי מנות לרב העיר, אך המראות של ההמונים משתרכים רגלית לירושלים בשושן-פורים – העיבה על האווירה, ויש אומרים שאף השפיעה לדאבון הלב על תוצאות הבחירות, כשאת הפירות אנו משלמים עד עכשיו…
ניסן
בפעם הרביעית צעדנו לקלפיות. ראשי המפלגות החרדיות באו לביתר עילית כדי לדרבן את הציבור, אולם ההשערה הכללית לפיה גם הפעם לא תיפול הכרעה, גרמה לאנשים שונים לדלג על החוב הקדוש. המנדט החסר סייע לשוטמי התורה להקים להם קואליציית כלאיים שפוגעת בקודשי ישראל. בחודש הזה הזדעזעה ביתר למשמע הבשורה על פטירתו של האברך רבי שמעון הרשלר ז”ל, מפארי חסידות באיאן, כשהוא בדמי ימיו.
-
-
-
-
-
-
???????????????????????????????????? -
-
אייר
אסון מירון. שתי מילים שמעבירים צמרמרות במורד הגֵו. גם בעוד שנים רבות לא יישכחו מאורעות ל”ג בעומר תשפ”א, החג שבו נהפך לאבל מחולנו, ובעיצומה של השמחה הגדולה על ציונו הקדוש של התנא האלוקי רשב”י – קיפחו את חייהם ארבעים וחמש נפשות קדושות וטהורות. ביתר עילית הקריבה באסון הזה ארבעה ממיטב בניה – האברכים הרה”ג ר’ שמואל צבי קלגסבאלד ז”ל, רבי שמעון מטלון ז”ל, רבי אלעזר גולדברג ז”ל, והבחור החשוב אליהו כהן ז”ל. העיר ציינה את האבל במספד ועצרת התעוררות ברחובה של עיר.
סיון
בעקבות האסון המחריד שאירע בחסידות קרלין עם התקדש חג השבועות, שבו קיפחו את חייהם שלושה מתושבי ביתר עילית, חלה התעוררות בעיר לזהירות בבטיחות בכל מה שקשור לבנייה ואסיפות המונים. תחת הכותרת ‘לא תשים דמים’ עורר ‘שערים’ על הצורך לא לעגל פינות בנושאי בטיחות. גל השריפות הכה סביב העיר, בבית רב העיר נערכה אסיפה לקראת השמיטה, וידידיו של האברך ר’ יצחק פקשר ז”ל הכניסו ספר תורה מרגש לזכרו. גם תחקיר ‘שערים’ על הפקקים בכיכר העיר, היכה גלים ועורר דיון חשוב.
תמוז
הרחש-בחש הפוליטי הביא להדחתו של בנימין נתניהו מכס ראש הממשלה והוא נשאר בודד במערכה. נקודות אור בעיר נראו עם חנוכת ‘כיכר השלוחים’ בגבעה א’ לכבודם של שלוחי חב”ד, ובשבע ברכות שערכה קהילת ברסלב בעיר לראש קהילת ‘כולל חצות’ הגרי”מ דיוטש. בעיר התאבלו על פטירתו מפצעיו של האברך ר’ אליהו קרפל ז”ל מאסון קרלין, ועל פטירתו של אחד מוותיקי העיר, רבי צבי אריה איזנבך ז”ל.
אב
ביתר התרגשה לעקוב אחר הצלחתה של ועידת ‘העסקים’ שנערכה בעיר מטעם העירייה ו’פורום העסקים העירוני, לחיזוק הקהילייה העסקית בעיר, בהשתתפות בכירים רבים. ישיבת ‘אבני נזר’ בעיר הוקמה במעמד בביתו של מרן שר התורה שליט”א. אסון ‘בין הזמנים’ בעיר גבה את חייו הטהורים של הילד חיים אלישע פרידמן ז”ל בדרכו מטיול הביתה, וברחוב אוהב ישראל שוב התמודדו עם פריצה של בני מיעוטים לבתי התושבים באחד מלילות השבת.
אלול
חודש אלול עובר על העיר בתנופת התחזקות רוחנית לקראת השנה החדשה, ולנוכח התזכורות שקיבלנו משמים על הצורך לשפר את מעשינו ולהתחזק במידותינו. בגבעה א’ נערך מעמד חנוכת הבית לבית הכנסת ‘אוהל משה’ – בית מדרשו של רב העיר הגר”ח וייס – בשילוב סעודת שבע ברכות במשפחתו של ראש העיר מאיר רובינשטיין. פתיחת הזמן צוינה בעשרות הישיבות שגודשות את העיר, ובית הדין בראשות הראב”ד הגר”צ ברוורמן פרסם תקנון מסודר לגביית תשלומי ועד הבית.
תחל שנה וברכותיה!