ועוד דבר קטן לסיום, יום לאחר החתונה מתחיל כל הורה לשלם הו”ק עבור הזוג הצעיר, כאשר הוא אחרי חתונה של הילד הוצאה גדולה ובהחלט מכובדת, מתווסף בנוסף לתשלום ההלוואות שכר דירה, ואם יש לו כמה ילדים אז הוא צריך לשלם כמה אלפי שקלים בחודש, כאשר למחיתו הפרטית הוא לא גומר את החודש, אז בוודאי כסף לתשלום עבור שכר הדירה בוודאי אין לו.
אם נתבונן שמכל תוכניות הקיצוץ למיניהם בליל החתונה לא מגיע ל20 אלף ₪, עיקר הברוך זה בהוצאות הקבועות שצריכים לשלם מיד אחרי החתונה, אולי גם כאן הגיע הזמן לחולל שינוי, צריך להגביל את תקופת השתתפות ההורים בשכר דירה ל כשלוש עד שש חודשים, על הזוג הצעיר לחפש דרכים יצירתיות איך להתפרנס, ניתן לסייע להם בהכוון ובהדרכה, הרי אינו דומה הוצאות של זוג צעיר למשפחת ברוכת ילדים, כך שבהחלט די במשכורת של אחד מבני הזוג כדי להטיל עליהם את הוצאות שכר הדירה.
אם נתבונן נראה, שדווקא שאלו שעוזרים להם בשכר דירה, הם אלו שבסוף מסתבכים בחובות, מחוסר ניהול פיננסי נכון, כאשר העול הכלכלי מוטל על כתפי הזוג יודעים הם שאין מקום לבזבזנות, ואם חס ושלום קורה שמשהו לא עובד אזאי לההורים יש רצון לסייע ולתמוך, אבל אם ההורה משלפם שכירות ואז חוזרים אליו עם עוד הוצאות וכד’ איך ומאיפה יהיה לו כדי לסייע כשבאמת צריכים איתו.
איך אתה עשית את זה. 12 ילדים לחתן זה לא משהו שבא קלות?
בהחלט, זה קשה, אבל לי היה הרבה יותר קל, עוד לפני השידוך הראשון של הבת שלי קבעתי כללים, עלוית עד החתונה, ליל החתונה, ואחרי החתונה בסך הכלה כל יחד 120 אלף ₪, זה התקציב, כל דבר שרצו לקנות יותר מלאתי בטבלה המשותפת לי לאשתי ולכלה, ועל כל דבר הם חשבו פעמיים מראש רוצים שמלת כלה בעשרים אלף שקל אין בעיה, תצטרכי לוותר על חודשיים שכריות לאחר החתונה, מאפרת ב2500 שקל אין בעיה, המנה בחתונה תהיה זולה יותר, נתתי להם את האפשרות להחליט ולבחור, אבל ידעו שיש מסגרת שאותו אני לא חורג. לא יודע אם הטיפ שלי מתאים לכולם, אבל לי זה עבד ולעוד הרבהנ אחרים שנתתי להם את זה.
פנינו גם ל צבי שם בדוי בעל קיטירינג ואולם בעיר ושאלנו אותו, האומנם אתם אשמים בכל הברוך הזה של הוצאות החתונה, למה כל דבר קטן עולה תוספות, והאם ואיך אתם מקבלים את התקנונים לצמצום החתונות, האם זה בכלל אפשרי?
ראשית כל באו נעשה סדר, צמצום הוצאות ליל החתונה, היא הטיפה שבים, כאשר אנו צריכים להישאל, האם צמצום ההוצאות בצורה דרסטית כל כך, שכל מספקי השירותים מתוך הקהילות יתחילו לחפש עבודות אחרות, יהיה שווה את הנזק שזה יגרום, הרי זה ברור, תחום השמחות והאירועים מספקים פרנסה מכובדת לרבים מבני הקהילות, עשרות אנשים מתפרנסים מזה, כל כך הרבה דברים יש בליל חתונה כאשר כל אחד מהפרטים נותן למאן דהוא מתוך הקהילה פרנסה.
יתכן שהנזק שיגרם לכלל הקהילה תהיה גדולה יותר, הקיצוצים שמנסים כעת להעביר נוגע בכלל נותני השירות, כאשר כל נותני השירות נפגעים בצורה ישירה, שזה אומר פגיעה ישי…


