(כותרת:)
טרגדיה ברכסים – תינוק ננעל ברכב ואותר כשהוא ללא רוח חיים
(כותרת משנה:)
מתחקיר שנעשה עולה, כי התינוק שהה כמה שעות ברכב לאחר שנשכח על ידי אביו • כונן ‘ידידים’ שהוזעק למקום יחד עם גורמי ההצלה השונים התקשה לעמוד מול המראות הקשים • בארגון הוחלט לצאת במבצע ארצי לחלוקת ערכות פריצה לכל המתנדבים.
ביום שלישי בשעות הצהריים, התקבלה ידיעה על תינוק נעול ברכב. התינוק שהה ברכב הפרטי של המשפחה סמוך לביתם. מתחקיר ראשוני עולה כי ככל הנראה הילד שהה ברכב המשפחתי כחמש שעות – מהשעה 08:15 עד לאחר השעה 13:00. הדיווח הראשוני על האירוע התקבל במוקד החירום בשעה 13:17. חובשים ופרמדיקים הוזעקו לזירה והחלו לטפל בתינוק.
מהמשטרה נמסר: “קיבלנו דיווח על פעוט אשר נמצא לבדו ברכב ביישוב רכסים. כוחות רפואה שהגיעו למקום נאלצו לקבוע את מותו. המשטרה פתחה בחקירת נסיבות המקרה”.
(כותרת ביניים:) מהרגע שהגעתי לזירה הבנתי שהסיפור ייגמר לא טוב
קריאת החירום הגיעה גם למוקד ארגון ‘ידידים’, אשר מפעיל אלפי מתנדבים בכל רחבי הארץ על מנת לסייע במקרי חירום ומגיש עזרה אשר איננה רפואית ובכללה חילוץ ילדים אשר ננעלו ברכב. כונן ‘ידידים’ יוני תהילה מספר ל’שערים’ על הזוועה שנגלתה לנגד עניו עם הגעתו למקום: “אתמול (ג), בשעה 13:22 התקבלה הקריאה במוקד ‘ידידים’ על תינוק שננעל ברכב. מיד עם קבלת ההודעה נסעתי במהירות למקום עם כלי הפריצה אשר ברשותי. תוך דקות ספורות הגעתי למקום האירוע. המראה שנגלה לנגד עיניי מלווה אותי עד עכשיו – המצב היה נראה חסר סיכוי. גורמי ההצלה שנכחו במקום ניסו לבצע פעולות החייאה בתינוק אך נראה היה כי גורלו כבר נחרץ, ואכן, לאחר זמן קצר מותו נקבע.
(כותרת ביניים:) כל שניה היא קריטית – ‘נפוצץ’ את הארץ בערכות פריצה
בתוך כך, ל’שערים’ נודע, כי בעקבות מקרים חוזרים ונשנים בהם ננעלים ילדים ברכבים, החליטה הנהלת ארגון ‘ידידים’ לצאת במבצע ארצי רחב היקף, במהלכו יחולקו ערכות פריצה למתנדבי הארגון. יצוין, כי באם התכנית תצא לפועל, היא עשויה לצמצם משמעותית את מקרי המוות כתוצאה משכחת ילדים ברכב שאנו שומעים עליהם מדי קיץ ל”ע.
“ההבדל בין ילד חי לילד מת, יכול להיות עניין של שניות ספורות” מסביר לנו מנכ”ל הארגון – ישראל אלמסי. “צריך לדעת שרכב שעומד בשמש מתחמם מהר מאוד גם אם הטמפרטורה החיצונית לא גבוהה, שלא נדבר על רכב שעומד בשמש ביום לוהט. במכונית שחלונותיה פתוחים, כאשר הטמפרטורה החיצונית ההתחלתית 26 מעלות, עולה הטמפרטורה הפנימית ב-11 מעלות בתוך עשר דקות ומגיעה מהר מאוד לרמה קטלנית. במילים פשוטות, כל דקה שעוברת, המעלות עולות ומתחילות “לשרוף” את הילד ששוהה בתוכה”.
בארגון מבטיחים לנו כי בתוך שבועות ספורים ימלאו את הארץ בערכות פריצה מקצועיות אשר יחולקו למתנדבים שיעברו הכשרה מתאימה לכך.
גם סמנכ”ל הארגון, לייזי שטרן מתייחס בשיחה עם ‘שערים’ על הצורך הדחוף בזמינות הערכות: “לא פעם קרה …
ביקור ודיון בנושאי רפואה והלכה
ביקור ודיון בנושאי רפואה והלכה של הגאון רבי אברהם שרגא שטיגליץ שליט"א במרכז הרפואי שערי צדק במהלך הסיור המקצועי אותו הוביל רב המרכז הרפואי הרה"ג רבי יוסף שפרונג שליט"א, התקיימו...


