כות: האם התינוק שלכם מקבל פרוביוטיקה?
מש: מחקרים מוכיחים שפרוביוטיקה תורמת לחיזוק המערכת החיסונית בתינוקות
קרדיט
חג הפסח עבר, ובימים אלה ילדינו הקטנים שבים אל השגרה הברוכה: אל הגנים ומעונות היום. אמנם אנו נהנים לעיתים משבירת השגרה ומתחושת החופש והקלילות, אך אין ספק שלכולנו טוב לשוב אל סדר היום הקבוע.
השגרה מקנה לתינוק תחושת ביטחון ורוגע: כשהתינוק יודע מה צפוי לו במהלך היום, הוא הופך רגוע ונינוח יותר. עבור תינוקות, גם סתם יום של חול הוא גן עדן מלא בחידושים, והשגרה מסייעת להם להכיל את הגירויים שמציפים אותם מכל עבר.
לכן, בסיום החופשה חשוב לשוב מהר עד כמה שניתן אל ההרגלים הקבועים (או להתחיל בקיומם, אם יש צורך) ולקיים את הטקסים השונים – שעות האכלה קבועות, מנוחה במשך היום, אמבטיה וטקס השינה.
במידה ומדובר בתינוק שכבר החל לאכול מזונות משלימים, כדאי לשמור על שגרת הארוחות הקבועה, אך להתנסות במזונות חדשים; כך נשמור עליו חיובי ופתוח לנסות טעמים חדשים.
אבל עם כל הטוב שבשגרה, החזרה למעונות היום לא תמיד סימפטית; שוב גדלים הסיכויים שהתינוק יידבק בשלל וירוסים, וכאן אנחנו מגיעים לחשיבותה של הפרוביוטיקה: הפרוביוטיקה מחזקת את המערכת החיסונית, ומגינה על התינוק מפני מחלות.
הכירו את החיידקים הטובים
התינוק מכיר את העולם “דרך הפה” – כמעט כל מה שנקרה בדרכו הוא נוהג לתפוס ולקרב אל פיו. פעולה זו, כמו גם זחילה וקרבה לבני המשפחה האחרים, חושפות אותו לחיידקים וטוב שכך שכן מערכת החיסון שלו לומדת להתמודד מול חיידקים,זיהומים והמחלות הבאות בעקבותיהם.
החשיפה לחיידקים הינה הכרחית לבניית המערכת החיסונית אולם כשם שהתינוק נחשף לחיידקים מעוררי מחלות הנמצאים בסביבתו, חשוב מאוד שייחשף במקביל גם לחיידקים פרוביוטיים (חיידקים ידידותיים) שלהם דווקא יש השפעה מיטיבה על הבשלת מערכת העיכול ומערכת החיסון שלו. חיידקים פרוביוטיים מצויים בחלב אם ובמערכת העיכול של התינוק ומחקרים מלמדים כי השפעתם על תינוקות רבה בכך שהם עשויים לסייע לעיכול ולהפחית שיעורי תחלואה בתינוקות ואף להקטין את שיעורי השמנה בהמשך החיים. במידה והתינוק לא ניזון בהזנה טבעית, חשוב שיהיו גם בתחליפי חלב ובהמשך במזונות משלימים כגון דייסות וכד’.
פרוביוטיקה הוכחה מחקרית כמסייעת בהפחתת מחלות בקרב תינוקות
במחקר שהתבצע בישראל ופורסם בעיתון המוביל ברפואת ילדים פדיאטריקס הוכחה יעילותה של הוספת פרוביוטיקה לתחליפי חלב: כ- 200 תינוקות בריאים השוהים במעונות יום נהנו מהפחתה במחלות חום ושלשולים.
במחקר השוו החוקרים בין שתי קבוצות של תינוקות שניזונו ממטרנה מועשרת בפרוביוטיקה לעומת תחליפי חלב ללא פרוביוטיקה. נמצא שהתינוקות שקיבלו מטרנה המועשרת בפרוביוטיקה חלו פחות בחום ושלשולים בהשוואה לקבוצת הביקורת.
אין ספק שההזנה הטבעית היא הטובה ביותר לתינוק אך במידה והתינוק ניזון מתחליף חלב, כדאי להקפיד על בחירת תחליף המועש…



