ביתר 24 - כל מה שקורה בביתר עלית
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • עיתון שערים
  • מתכונים
יום שלישי, י״ב בתמוז ה׳תשפ״ה
No Result
View All Result
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • עיתון שערים
  • מתכונים
No Result
View All Result
ביתר 24 - כל מה שקורה בביתר עלית
No Result
View All Result
ראשי חדשות מקומי

המטרופולין ועונשו

י״א בתמוז ה׳תשפ״ה
| חדשות מקומי, כלכלה
0 0
המטרופולין ועונשו

למה דווקא אנחנו משלמים יותר? כך הפכה הגדרת המטרופולין לענישה קולקטיבית עבור הביתרים

יעקב מרגליות 

מזה שבועות ארוכים שעיתון ‘שערים’ זוכה להניף את דגל המאבק של תושבי ביתר עילית נגד הייקור הדרמטי במחירי התחבורה הציבורית, תוך אפליה חמורה של עירנו ביחס לעשרות ערים, בהם יישובי הסביבה – אפרת וצור הדסה, המשלמות מחירים מוזלים בהרבה. בשבועות האחרונים הבאנו לכם עדכונים על ההתפתחויות במאבק, כולל הבטחות של שרת התחבורה להוביל שינוי בהקדם, דבר שטרם קרה בפועל. 

כמערכת המביאה את קול הציבור, נמשיך ללחוץ על הגורמים הרשמיים לתקן את העוול בהקדם, תוך קריאה חוזרת ונשנית אליכם, הקוראים, להמשיך לעמוד על המשמר במכתבים ללשכת שרת התחבורה, סגן השר הרב מקלב ושאר הנציגים החרדיים. כמו כן נודה לכל המסייעים בנושא, ובראש הראשונה לרה”ע ר’ מאיר רובינשטיין ששיגר מספר מכתבים דחופים לשרת התחבורה רגב, כולל בשבוע האחרון. 

השבוע, אנו מביאים את הזווית המקצועית שמסבירה מדוע דווקא תושבי ביתר עילית נפגעו כל כך קשה מהרפורמה החדשה של משרד התחבורה. ביריעה שלפניכם נוכל להבין כיצד בחזות ‘תמימה’ של ‘תחשיב מקצועי’ – הופלתה עיר שלמה לרעה (עיר ענייה, יש לציין. המשוואה הזו חשובה), בהיקף של 60 מיליון שקלים לשנה(!) שיצטרכו כלל תושבי ביתר להוסיף החל מכניסתה של רפורמת רגב לתוקף.

תולדות השערורייה

קודם כל, הנה תקציר הפרקים הקודמים:

כידוע לכך, תושבי ביתר עילית נתקלים בבעיה כואבת שמורגשת בכל משפחה ומשפחה בעירנו: בעוד שתושבי יישובים סמוכים כמו צור הדסה ואפרת יכולים לקנות חופשי חודשי מקומי במחיר של 69 שקל לחודש, תושבי ביתר עילית (כולל ילדים ונוער) נאלצים לקנות חופשי ארצי במחיר של 157.5 שקל – יותר מפי שניים! 

עבור משפחה עם מספר ילדים שצריכים להגיע לתלמוד תורה ולבית הספר, מדובר בהוצאה שיכולה להגיע לאלף שקל בחודש ויותר, וללמעלה מעשרת אלפים שקלים בשנה. זה פשוט לא הגיוני כשרוב הנסיעות שלנו הן מקומיות – בתוך העיר. לילד ממוצע בביתר עילית אין צורך בחופשי חודשי לאשקלון, לנהרייה או אפילו לירושלים. הנסיעות שלו הן בתוך העיר – לחיידר וממנו. הניסיון לכפות עליו חופשי חודשי ארצי, ובמסגרת כך לגבות ממנו מחיר כפול ומכופל – היא שערורייה שזועקת לשמים.  

כדי להבין איך הגענו למצב המשונה הזה, צריך להבין מה שקרה מאחורי הקלעים במשרד התחבורה. התשובה טמונה בדבר שנקרא “הגדרת מטרופולין”, ובאופן שבו הגדרה אקדמית יבשה הפכה לגזר דין כלכלי על כל משפחה בעירנו.

מאחורי הגדרת ה’מטרופולין’

המונח ‘מטרופולין’ נשמע מפחיד ומקצועי, אבל הרעיון מאחוריו פשוט: מטרופולין זו בעצם עיר גדולה שכוללת את כל הערים והיישובים הקטנים שסביבה, שהתושבים שלהם נוסעים אליה כל יום לעבודה ולעניינים שונים. זה כמו משפחה גדולה – יש עיר “אמא” שבמקרה שלנו היא ירושלים, וכל הערים הקטנות שסביבה הן כמו “הילדים” שתלויים בה. 

בשנים האחרונות, ביתר עילית הוגדרה רשמית על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כחלק ממטרופולין ירושלים. זה קרה כי הרבה מהתושבים בעירנו אכן נוסעים כל יום לעבודה או לכולל בירושלים, ובגלל שהקשר בין העיר שלנו לירושלים חזק מאוד – בתחבורה, בעבודה, בקניות ובכלל בחיי היומיום. 

ההגדרה הזו נראתה תמימה ואקדמית כשנקבעה. אחרי הכל, זה נכון שביתר קשורה לירושלים, וזה הגיוני לכלול אותה במטרופולין. במובן מסוים, זו אפילו ‘מחמאה’ לביתר – להיות במטרופולין של ירושלים. כך אכן מרגישים כלל תושבי ביתר – כמי שמתגוררים במעין פרבר של ירושלים. די לראות איך העיר מתרוקנת כליל בפורים דמוקפין – כדי להבין עד כמה תושביה קשורים בכל נימי נפשם לירושלים, וחלק גדול מהם אפילו נולד בה ומשתייך אליה בנימי הנפש. 

אז איפה הבעיה? הבעיה התחילה כשמשרד התחבורה החליט להשתמש בהגדרה הזו למטרה שלא נועדה לה מלכתחילה – קביעת מחירי תחבורה. כשמשרד התחבורה עשה את הרפורמה החדשה ב-2022 למספרם, הוחלט שכל מי שגר ב”מטרופולין” – אינו זכאי לחופשי מקומי זול, אלא רק לחופשי ארצי יקר. הם חשבו שמי שגר במטרופולין בטח נוסע הרבה ולמקומות רחוקים, ובוודאי שהוא נוסע בכל יום לירושלים, ולכן מגיע לו לשלם יותר. זה היה כמו לקחת מפה גיאוגרפית שנועדה לתכנון מקצועי ולהשתמש בה כדי לקבוע כמה כל משפחה תשלם על אוטובוס.

החשיבה של משרד התחבורה הייתה פשוטה מדי ולא לקחה בחשבון את המורכבות של החיים האמיתיים. הם חשבו בצורה של “שחור או לבן”: ‘מטרופולין’ שווה נסיעות רבות ורחוקות, ולכן צריך לשלם יותר. אבל הם שכחו שיש הבדל עצום בין מי שגר במרכז תל אביב, שבאמת נוסע לכל מיני כיווונים במהלך היום, כך שגבעתיים ורמת גן ופתח תקווה הם אכן חלק מעיר-המטרופולין שלו והוא מסתובב בהם כל יום – לבין מי שגר בביתר עילית ומבצע נסיעות פשוטות וצפויות.

‘אגרת רשות השידור’

ההבדלים האלה קריטיים להבנת הבעיה. ראשית, אנחנו גרים כ־10 קילומטר מדרום ירושלים, לא במרכז העיר. זה אומר שאנחנו כן חלק מהמטרופולין, אבל אנחנו לא חיים בלב העיר, עם כל האפשרויות והשירותים שלה. 

שנית, רוב הנסיעות שלנו הן מסוג מאוד ספציפי – לירושלים בבוקר ובחזרה בערב, או בתוך העיר שלנו למוסדות החינוך, לבתי הכנסת ולשירותים העירוניים. שלישית, הצרכים שלנו הם בסיסיים – הילדים שלנו צריכים רק להגיע לבית הספר או לתלמוד תורה, לא לטייל בכל הארץ או לעשות עסקים בין תל אביב לחיפה. ורביעית, המבנה הדמוגרפי שלנו הוא של משפחות גדולות, ולכן כל ייקור במחירי התחבורה מוכפל פי כמה ויוצר נטל כלכלי כבד.

לכך יש להוסיף עוד מרכיב קריטי: הכפייה הזו על ילדים ונוער לקנות מנוי ארצי שהם לא צריכים ולא משתמשים בו היא לא רק לא מקובלת – היא גם מנוגדת לעקרונות בסיסיים של צדק חברתי. אנחנו מדברים על הורים שנאלצים להוציא כספים נוספים על שירות שהילדים שלהם לא יקבלו. 

למבוגרים שבינינו – זה מזכיר את המכתבים שהיינו מקבלים עד לפני כ-25 על “אגרת רשות השידור”: התקשורת הישראלית החזותית הייתה גובה אגרה שנתית, והאגרה הזו הייתה נגבית מכל אזרח במדינה. היה אבסורדי לראות בתיבות הדואר במאה שערים ובמטרסדורף מכתבים עם הלוגו של ‘רשות השידור’, שדורשות מהתושבים את האגרה השנתית על שירות שהם מתנזרים ממנו (ואכן, עם השנים הבעיה הוסדרה ומי שהצהיר כי אינו משתמש נפטר מהתשלום).  

הוא הדין עם ה’חופשי חודשי ארצי’: גובים מילדי ביתר סכום יותר מכפול – עבור שירות שהם לא רוצים ולא צריכים. וכאשר אנחנו טוענים נגד המחיר המופקע – אומרים לנו במשרד התחבורה: “מה אתם רוצים? אתם מקבלים חופשי חודשי לכל הארץ!” 

ובכן, משרד תחבורה יקר, לא ביקשנו חופשי חודשי לכל הארץ! הילדים שלנו צריכים בסך הכל לנסוע בבוקר לחיידר – מרחק ארבעה-חמישה רחובות – ולחזור בערב. זה הכל. 

אז למה לחייב אותם לרכוש חופשי חודשי לירושלים או לחצור הגלילית?

בין ירוחם לביתר 

כדי להבין איך הגענו למצב הנוכחי, צריך לחזור עוד קצת אחורה ולראות איך התפתחה מערכת התעריפים של התחבורה הציבורית בישראל. לפני הרפורמה החדשה, בתקנות שנקבעו ב-2016 למספרם, הייתה מערכת שהייתה הרבה יותר גמישה והגיונית. כל מטרופולין חולק לשלוש ‘טבעות’ – כמו עיגולים טבעתיים סביב עיר הגלעין. העיר הגדולה הייתה בטבעת הפנימית, הערים הקרובות בטבעת השנייה, והעיירות והיישובים הרחוקים יותר בטבעת השלישית. כל אחד קנה חופשי חודשי לפי הטבעות שהוא צריך להגיע אליהן. המערכת הזו עבדה טוב – כי היא הכירה בכך שלא כולם צריכים לנסוע לכל מקום, ושמי שנסע פחות צריך לשלם פחות.

אבל ב-2022 למספרם, הכל השתנה עם הרפורמה החדשה שקיבלה את השם “דרך שווה” או “צדק תחבורתי”, מבית היוצר של שרת התחבורה הקודמת, בממשלת בנט-לפיד, יו”ר מפלגת ‘העבודה’ מיכאלי. 

הרפורמה הזו – שבין היתר נועדה להציק לחרדים באופן כמעט מופגן ומוצהר – ביטלה את החלוקה לטבעות ועברה למערכת שמתבססת על מרחק אווירי בין נקודת המוצא ליעד. 

ברמה עקרונית, זה נשמע הגיוני – את  משלם לפי כמה קילומטרים אתה נוסע. אבל הכשל, כמו תמיד, טמון בפרטים. הרפורמה יצרה בעיקר שני סוגי מנויים חודשיים עיקריים: מנוי ארצי שמאפשר נסיעה לכל הארץ במחיר של 157.5 שקל לנוער, ומנוי מקומי זול שמאפשר נסיעה עד 40 קילומטר במחיר של 69 שקל למבוגר. הבעיה הגדולה והמכרעת היא שהמנוי הזול הזה זמין רק למי שלא גר במטרופולין של ירושלים, תל אביב או חיפה.

זה אומר שתושב יישוב קטן בגליל או בנגב, שאולי צריך לנסוע 50 קילומטר כדי להגיע לעיר הגדולה הקרובה, יכול לקנות מנוי זול. הגיוני בהחלט. עבורו מדובר בהחלט ב’צדק תחבורתי’ ואפילו במעין זכייה בפייס. תושב ירוחם שיכול להגיע בכל יום לעבודתו בחיפה במחיר של 69 שקלים – צריך לשמוח ולהודות על הרפורמה. 

אבל תושב ביתר עילית, שצריך לנסוע רק 19 קילומטר כדי להגיע לירושלים, נאלץ לקנות מנוי יקר פי שניים וחצי. זה לא רק לא הגיוני, זה גם הפוך מהמטרה המוצהרת של הרפורמה שהייתה ליצור “צדק תחבורתי”. 

וזה עוד לפני שלקחנו בחשבון את אחד מקהלי היעד העיקריים – ילדי העיר שאינם יוצאים מהעיר כמעט, והרפורמה כופה עליהם מוצר שהם אינם זקוקים לו, במחיר כפול ומכופל. 

זינוק של מאות שקלים

הנזק הכספי שנגרם למשפחות בעירנו הוא ממשי וניתן למדידה. לפני הרפורמה, נוער בביתר עילית שילם 48 שקל לחודש על חופשי חודשי. הסדר טוב ומוזל – ואף הגיוני בהתחשב בממדי עירנו הלא גדולה יחסית. עיר של שתי גבעות (עיקריות) ושש שכונות, עיר שגודלה לא עולה על 4.73 קמ”ר. 

אחרי הרפורמה, אותו נוער משלם 157.5 שקל לחודש – עלייה של יותר מפי שלושה. עבור משפחה עם ארבעה ילדים שנוסעים למוסד לימודים, שזה מספר לא חריג בעירנו (רוב המשפחות אף גדולות יותר מהמספר הזה בלהע”ר) – ההוצאה זינקה מ-192 שקל לחודש ל-630 שקל לחודש. ההפרש של 438 שקל לחודש זה לא סכום זניח – זה כמו להוסיף עוד חשבון חשמל או ארנונה לחודש. ועבור משפחות גדולות יותר, שיש בהן שישה או שבעה ילדים, מדובר בעלויות שיכולות להגיע לאלף שקל ויותר בחודש רק על תחבורה בסיסית.

מה שהופך את המצב לעוד יותר מתסכל הוא שרוב הנסיעות האלה הן בעצם מקומיות ופשוטות. ילדים שנוסעים לתלמוד תורה בתוך העיר, ילדות שנוסעות לבית הספר. ועזבו לרגע את הנסיעות הפנימיות בתוך העיר – גם הנסיעות של האבות והאימהות לעבודה בירושלים לא בדיוק מצדיקות את המחיר: אלה לא נסיעות “ארציות” שמצדיקות מנוי ארצי יקר. אלה נסיעות יומיומיות, שגרתיות, שכל משפחה בישראל צריכה לבצע כדי לתפקד. זה לא מצדיק לשלם את המחיר היקר. 

המקור לכל הבעיה הזו הוא בחוסר התיאום בין הגופים השונים בממשלה. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הגדירה את ביתר עילית כחלק ממטרופולין ירושלים למטרות סטטיסטיות ומחקר. זה הגיוני ונכון – יש לנו קשרים חזקים עם ירושלים בתחום התעסוקה והשירותים הממשלתיים. אבל משרד התחבורה לקח את ההגדרה הזו ואימץ אותה למטרה שונה לגמרי – קביעת תעריפי נסיעה. זה כמו לקחת מפה מדעית של מזג האוויר ולהשתמש בה כדי לקבוע איפה לבנות כבישים. שני הדברים קשורים, אבל הם לא זהים.

ענישה גיאוגרפית 

הבעיה מחמירה כי הגדרת “מטרופולין” הפכה למעין תווית שמדביקים על יישוב ואז מתייחסים אליו בצורה אחידה. אבל המציאות הרבה יותר מורכבת. יש הבדל עצום בין תושב במרכז ירושלים שיכול להגיע ברגל או בנסיעה קצרה לעשרות מקומות עבודה, שירותים ופנאי, לבין תושב בביתר עילית שהאפשרויות שלו מוגבלות יותר. יש הבדל בין מישהו שצריך לנסוע בתוך רשת תחבורה עירונית צפופה ומסועפת לבין מישהו שצריך לעשות נסיעה אחת פשוטה מנקודה א’ לנקודה ב’.

מנקודת מבט של משרד התחבורה, החלטה לאמץ את ההגדרה של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הייתה נוחה ופשוטה. הם לא היו צריכים לבצע מחקר מורכב על דפוסי נסיעה או לתכנן מערכת תעריפים מתוחכמת. הם פשוט לקחו מפה קיימת, משכו קו סביב “המטרופולינים” ואמרו – כל מי שבפנים משלם מחיר אחד, כל מי שבחוץ משלם מחיר אחר. זה אולי נוח מבחינה ניהולית, אבל זה לא הוגן ולא יעיל מבחינה כלכלית וחברתית.

התוצאה היא מצב אבסורדי שבו תושבי ביתר עילית נענשים על המיקום הגיאוגרפי שלהם. אנחנו נמצאים בעמדה מוזרה – קרובים מספיק לירושלים כדי להיחשב חלק מהמטרופולין, אבל רחוקים מספיק כדי שהנסיעות שלנו יהיו יקרות ומורכבות. אנחנו כמו עומדים על הגבול בין שני עולמות, ובמקום לקבל את היתרונות של שני הצדדים, אנחנו מקבלים את החסרונות.

ראש העיר מאיר רובינשטיין כבר שלח מכתב חריף לשרת התחבורה רגב, והוא מנסה להסביר לה את הבעיה המורכבת הזו. במכתב, הוא מדגיש שהתושבים שלנו “רוצים בסך הכל לשלוח את הילדים למוסדות החינוך, ומתחננים שיתנו להם את האפשרות לרכוש חודשי אזורי”. זה לא מדובר בדרישות מופרזות או בניסיון לקבל הטבות שלא מגיעות לנו. זה מדובר בבקשה הגיונית לקבל יחס הוגן שיתחשב בצרכים האמיתיים שלנו. 

העקביות היא מרכיב קריטי במאבק הזה. לכן, עסקנים חשובים בעירנו, דוגמת איש התקשורת ר’ אריה ארליך שלקח את הנושא כפרויקט אישי, דואגים להציף את הבעיה בתקשורת ובכל פורום אפשרי, במאמץ להמחיש את האבסורד, בתקווה שמשרד התחבורה יפסיק את מדיניות ההשתקה בתקשורת ויעבור לפעולה מעשית, ברוח ההבטחה של שרת התחבורה בריאיון לערוץ ‘קול ברמה’ שבו ‘הותקלה’ בשאלה הבלתי מתוככנת הזו. 

אז מה הפתרון המעשי?

יש כמה פתרונות אפשריים לבעיה הזו, וחלקם יכולים להתבצע יחסית במהירות. הפתרון המיידי והפשוט ביותר הוא לאפשר גם לתושבי מטרופולין לקנות מנוי מקומי זול למי שלא צריך נסיעות ארציות. זה אומר ליצור קטגוריה חדשה של מנוי שתהיה זמינה לכולם, ללא קשר למיקום הגיאוגרפי. פתרון כזה יכול להיות מיושם במהירות ויפתור את הבעיה המיידית של עשרות אלפי משפחות. 

בפתרון הזה, משרד התחבורה יציע לכל תושב את האפשרות לבחור: האם אתה רוצה מנוי מטרופוליני יקר, או שאתה מעדיף מנוי מקומי זול. מי שצריך לנסוע בכל יום מחוץ לעיר – יבחר באפשרות היקרה, ואילו ילדי העיר שנוסעים לחיידר ולבית הספר, יוכלו ליהנות מהשירות הפונקציונאלי הדרוש להם, במחיר הוגן והגיוני. 

הפתרון הזה – הוא השלב הראשון, שעליו אנו מצפים לשמוע כבר בימים הקרובים. בלי דחיות ובלי מריחות. שרת התחבורה מוסמכת לכנס ועדה, להצביע על הכשלים, לאשר תוספת תקציב ולאפשר את הפיצול הזה.  

פתרון ארוך טווח יותר הוא להקים רשות תחבורה מיוחדת למטרופולין ירושלים שתבין טוב יותר את הצרכים השונים של התושבים. רשות כזו תוכל לתכנן מערכת תעריפים מתוחכמת יותר שתכיר בכך שגם בתוך מטרופולין אחד יש קהילות שונות עם צרכים שונים. היא תוכל ליצור מנויים מקומיים, תת-אזוריים ומטרופוליניים מלאים, ובכך לתת לכל תושב את האפשרות לבחור את המוצר שהכי מתאים לו.

פתרון מתקדם עוד יותר הוא ליצור מערכת תעריפים חכמה שלא מתבססת רק על איפה גרים, אלא על מה באמת צריכים. מערכת כזו יכולה לקחת בחשבון גורמים כמו תדירות הנסיעה, המרחק הממוצע, סוג הנסיעות ואפילו המצב הכלכלי של המשפחה. טכנולוגיה מתקדמת יכולה לאפשר תמחור דינמי ומותאם אישית שיהיה הוגן וחכם יותר.

הסיפור של ביתר עילית ומחירי התחבורה הלא הגיוניים מהווה המחשה חשובה על האופן שבו ממשל צריך לעבוד במדינה מודרנית. לפעמים מדיניות שנועדה לעזור ולהיות הוגנת – יוצרת אבסורדים שערורייתיים אם לא חושבים עליה עד הסוף ולא בודקים את ההשפעות שלה על קהלי יעד שונים. המטרה של ‘שערים’ וכל העוסקים בנושא היא לא להילחם נגד הרפורמה או להתנגד לשינויים חיוביים, אלא לגרום למדיניות להיות יותר חכמה, יותר גמישה ויותר מותאמת למציאות המורכבת של החיים בישראל. לא לכפות הסדרים דרקוניים על מי שלא זקוקים לכך. זוכרים את ‘אגרת רשות השידור’?

אנחנו מקווים שמשרד התחבורה יבין את הבעיה שנוצרה ויפעל לתקן אותה. לא מדובר רק בכסף, לא מדובר רק בעוול שמגיע לכדי 60 מיליון שקלים בשנה (!) שתושבי ביתר נדרשים להוסיף מכסף שאין להם, כאשר גם כך רוב תושבי העיר בקושי מתחילים את החודש – אלא מדובר בעקרון הבסיסי של צדק וחברה הוגנת. 

כל אזרח בישראל זכאי לתחבורה ציבורית נגישה ומחירה הגיוני, ואנחנו פשוט מבקשים לקבל את אותם זכויות שיש לכל השאר. אנחנו מקווים שבקרוב נוכל לחזור למחירים סבירים לנסיעות המקומיות שלנו, ושהמאבק הזה יביא לא רק לפתרון הבעיה של תושבי ביתר, אלא גם לשיפור המערכת עבור כלל האזרחים. 

תגיות: מטרופוליןרפורמה בתחבורה ציבורית

עוד בנושא

התאונה שהפכה לישועה 

התאונה שהפכה לישועה 

מערכת ביתר 24
י״א בתמוז ה׳תשפ״ה
0

סיפור מרגש שאירע לפני שבועיים בעירנו ביתר עילית מלמד אותנו על השגחה פרטית עליונה בכל רגע ורגע >>> תושב העיר עבר תאונה בכיכר העיר, ובמרכז הרפואי גילו שהתאונה הצילה את...

סלע הך וייצאו מים!

סלע הך וייצאו מים!

מערכת ביתר 24
כ״ט בסיון ה׳תשפ״ה
0

בעקבות הפסקת המים בערב שבת פרשת נשא בעירנו: בלשכת רה"ע נערכה פגישה כבר ביום שני שלאחריו עם בכירי חברת מקורות >>> בפגישה עדכנו כי התקלה שהובילה להפסקת המים נפתרה, וננקטו...

מהפכת הבריאות בביתר עילית: כללית משנה את כללי המשחק

מהפכת הבריאות בביתר עילית: כללית משנה את כללי המשחק

מערכת ביתר 24
כ״ט בסיון ה׳תשפ״ה
0

מרכז בריאות האישה מפואר המשתרע על פני 1,000 מטרים ומכון התפתחות הילד הגדול והמתקדם בעיר נפתחו ברחוב בניין דוד 16. זאת, בנוסף למרפאה מחודשת ברחוב רבי עקיבא המצטרפת לפריסה הרחבה...

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הצטרפו לקבוצת ה-WhatsApp
רוצה לפרסם בחינם?

רוצים להשאר מעודכנים?

לערוץ הטלגרם
לעדכונים ב-Whatsapp
לערוץ היוטיוב
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר

יש לכם דיווחים או פניות למערכת?

טלפון למערכת ביתר 24 בלבד:

 

כתובת מייל:

Be**********@***il.com

Ⓒ כל הזכויות שמורות לביתר 24

Welcome Back!

Sign In with Facebook
Sign In with Google
OR

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

נגישות

מצבי נגישות

מצב בטוח לאפילפסיה
מבהיר צבע ומבטל היבהובים
מצב זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש באתר בבטחה על ידיחיסול הסיכון להתקפים הנגרמים על ידי אנימציות מהבהבות או מהבהבותושילובי צבעים מסוכנים.
מצב לקוי ראייה
משפר את הוויזואליה של האתר
מצב זה מתאים את האתר לנוחיותם של משתמשים עם ליקויי ראייהכגון ראייה לקויה, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ועוד
מצב מוגבלות קוגניטיבית
עוזר להתמקד בתוכן ספציפי
מצב זה מספק אפשרויות עזרה שונות כדי לעזור למשתמשים הסובלים מ:לקויות קוגניטיביות כגון דיסלקציה, אוטיזם, CVA וכו', להתמקד בפריטים.הליבה של האתר נגישה יותר בקלות.
מצב ידידותי להפרעת קשב וריכוז
מפחית הסחות דעת ומשפר את המיקוד
מצב זה עוזר למשתמשים עם ADHD והפרעות נוירו-התפתחותיות בקריאה,הפונקציה מאפשרת גלישה והתמקדות באלמנטים מרכזיים באתר.כך קל להם יותר לגשת למידע באתר עם הרבה פחות הסחות דעת.
מצב ליקוי ראיה
מאפשר שימוש באתר עם קורא המסך שלך
מצב זה מגדיר את האתר כך שיהיה תואם לקוראי מסך כגוןJAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack קורא מסך הוא תוכנה למשתמשים עיוורים.עיוורים אשר מותקן קורא מסך במחשב ובסמארטפון שלהם, זקוקים לאתרי אינטרנטשתואמים ומאפשרים שימוש בקוראי מסך"

מילון מקוון

    חווית קריאה

    קנה מידה של תוכן
    ברירת מחדל
    זכוכית מגדלת לטקסט
    גופן קריא
    ידידותי לדיסלקציה
    הדגש כותרות
    הדגש קישורים
    גודל גופן
    ברירת מחדל
    גובה קו
    ברירת מחדל
    ריווח אותיות
    ברירת מחדל
    ישור לשמאל
    מיושר למרכז
    ישור לימין

    חוויה חזותית נעימה

    ניגודיות כהה
    ניגודיות אור
    מונוכרום
    ניגודיות גבוה
    רוויה גבוהה
    רוויה נמוכה
    התאם את צבעי הטקסט
    התאם את צבעי הכותרת
    התאם את צבעי הרקע

    התמצאות קלה

    השתקת צלילים
    הסתר תמונות
    מקלדת וירטואלית
    מדריך קריאה
    עצור אנימציות
    מסכת קריאה
    הדגש את הרחף
    הדגש פוקוס
    סמן שחור וגדול
    סמן גדול ומואר
    קריאה קוגניטיבית
    מקשי ניווט
    ניווט קולי

    ביתר 24 - כל מה שקורה בביתר עלית

    הצהרת נגישות - Accessibility Statement

    beitar24.co.il

    18/02/2022

    סטטוס תאימות

    אנו מאמינים שהאינטרנט צריך להיות זמין ונגיש לכל אחד, ולספק אתר אינטרנט נגיש לקהל הרחב ביותר האפשרי, ללא קשר לנסיבות וליכולת.

    כדי למלא זאת, אנו שואפים לדבוק בקפדנות ככל האפשר להנחיות נגישות תוכן האינטרנט של World Wide Web Consortium (W3C) 2.1 (WCAG 2.1) ברמת AA. הנחיות אלו מסבירות כיצד להנגיש תוכן אינטרנט לאנשים עם מגוון רחב של מוגבלויות. עמידה בהנחיות אלו עוזרת לנו להבטיח שהאתר יהיה נגיש לכל האנשים: עיוורים, אנשים עם לקות מוטורית, לקות ראייה, לקויות קוגניטיביות ועוד.

    אתר זה משתמש בטכנולוגיות שונות שנועדו להפוך אותו לנגיש ככל האפשר בכל עת. אנו משתמשים בממשק נגישות המאפשר לאנשים עם מוגבלויות ספציפיות להתאים את ממשק המשתמש של האתר ולעצב אותו לצרכיהם האישיים.

    בנוסף, האתר משתמש באפליקציה מבוססת בינה מלאכותית שפועלת ברקע ומייעל את רמת הנגישות שלו ללא הרף. יישום זה מתקן את ה-HTML של האתר, מתאים את הפונקציונליות וההתנהגות שלו לקוראי מסך המשמשים את המשתמשים העיוורים, ולפונקציות המקלדת המשמשות אנשים עם ליקויים מוטוריים.

    אם מצאתם תקלה או יש לכם רעיונות לשיפור, נשמח לשמוע מכם. תוכל ליצור קשר עם מפעילי האתר באמצעות המייל הבא

    קורא מסך ומקלדת ניווט

    האתר שלנו מיישם את טכניקת ARIA attributes (Accessible Rich Internet Applications), לצד שינויים התנהגותיים שונים, כדי להבטיח שמשתמשים עיוורים המבקרים עם קוראי מסך יוכלו לקרוא, להבין וליהנות מהפונקציות של האתר. ברגע שמשתמש עם קורא מסך נכנס לאתר, הוא מקבל מיד הנחיה להיכנס לפרופיל קורא המסך כדי שיוכל לגלוש ולתפעל את האתר ביעילות. כך האתר שלנו מכסה כמה מהדרישות החשובות ביותר לקורא מסך, לצד צילומי מסך של קונסולה של דוגמאות קוד:

    אופטימיזציה של קוראי מסך: אנו מפעילים תהליך רקע שלומד את מרכיבי האתר מלמעלה למטה, כדי להבטיח תאימות מתמשכת גם בעת עדכון האתר. בתהליך זה, אנו מספקים לקוראי מסך נתונים משמעותיים באמצעות ערכת התכונות של ARIA. לדוגמה, אנו מספקים תוויות טפסים מדויקות; תיאורים של אייקונים מניעים לפעולה (סמלים של מדיה חברתית, סמלי חיפוש, סמלי עגלה וכו'); הנחיות אימות עבור קלט טפסים; תפקידי אלמנטים כגון לחצנים, תפריטים, דיאלוגים מודאליים (חלונות קופצים) ואחרים. בנוסף, תהליך הרקע סורק את כל תמונות האתר ומספק תיאור מדויק ומשמעותי המבוסס על זיהוי תמונה-אובייקט כתגית ALT (טקסט חלופי) לתמונות שאינן מתוארות. זה גם יחלץ טקסטים המוטמעים בתוך התמונה, באמצעות טכנולוגיית OCR (זיהוי תווים אופטי). כדי להפעיל התאמות של קורא מסך בכל עת, המשתמשים צריכים רק ללחוץ על שילוב המקלדת Alt+1. משתמשי קורא מסך מקבלים גם הודעות אוטומטיות להפעיל את מצב קורא מסך ברגע שהם נכנסים לאתר.

    התאמות אלו תואמות לכל קוראי המסך הפופולריים, כולל JAWS ו-NVDA.

    אופטימיזציה של ניווט מקלדת: תהליך הרקע גם מתאים את ה-HTML של האתר, ומוסיף התנהגויות שונות באמצעות קוד JavaScript כדי להפוך את האתר להפעלה באמצעות המקלדת. זה כולל את היכולת לנווט באתר באמצעות מקשי Tab ו-Shift+Tab, להפעיל תפריטים נפתחים עם מקשי החצים, לסגור אותם עם Esc, לחצני הפעלה וקישורים באמצעות מקש Enter, לנווט בין רכיבי רדיו ותיבת סימון באמצעות מקשי החצים, וכן מלא אותם עם מקש הרווח או Enter. בנוסף, משתמשי המקלדת ימצאו תפריטי ניווט מהיר ודילוג על תוכן, הזמינים בכל עת על ידי לחיצה על Alt+1, או כרכיבים הראשונים של האתר בזמן ניווט עם המקלדת. תהליך הרקע מטפל גם בחלונות קופצים שהופעלו על ידי הזזת הפוקוס של המקלדת לעברם ברגע שהם מופיעים, ולא מאפשר להיסחף הפוקוס מחוצה לו.

    משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.

    פרופילי מוגבלות נתמכים באתר האינטרנט שלנו

    מצב בטוח לאפילפסיה: פרופיל זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש באתר בבטחה על ידי ביטול הסיכון להתקפים הנובעים מהנפשות מהבהבות או מהבהבות ושילובי צבעים מסוכנים.

    מצב לקוי ראייה: מצב זה מתאים את האתר לנוחיותם של משתמשים עם ליקויי ראייה כגון ראייה משפילה, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ועוד.

    מצב מוגבלות קוגניטיבית: מצב זה מספק אפשרויות מסייעות שונות כדי לעזור למשתמשים עם ליקויים קוגניטיביים כגון דיסלקציה, אוטיזם, CVA ואחרים, להתמקד במרכיבים החיוניים של האתר ביתר קלות.

    מצב ידידותי ל-ADHD: מצב זה עוזר למשתמשים עם הפרעות קשב וריכוז והפרעות נוירו-התפתחותיות לקרוא, לגלוש ולהתמקד במרכיבי האתר הראשיים ביתר קלות תוך הפחתת הסחות דעת באופן משמעותי.

    מצב עיוורון: מצב זה מגדיר את האתר כך שיהיה תואם לקוראי מסך כגון JAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack. קורא מסך הוא תוכנה למשתמשים עיוורים המותקנת במחשב ובסמארטפון, ואתרי אינטרנט חייבים להיות תואמים לה.

    פרופיל ניווט במקלדת (לקויי מוטורי): פרופיל זה מאפשר לאנשים בעלי מוגבלויות מוטוריות להפעיל את האתר באמצעות Tab, Shift+Tab ומקשי Enter. משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.

    התאמות נוספות של ממשק משתמש, עיצוב וקריאות

    התאמות גופנים - משתמשים יכולים להגדיל ולהקטין את גודלו, לשנות את משפחתו (סוגו), להתאים את המרווחים, היישור, גובה הקו ועוד.

    התאמות צבע - המשתמשים יכולים לבחור פרופילי ניגודיות צבע שונים כגון בהיר, כהה, הפוך ומונוכרום. בנוסף, משתמשים יכולים להחליף ערכות צבעים של כותרות, טקסטים ורקעים, עם למעלה מ-7 אפשרויות צביעה שונות.

    אנימציות - משתמשים אפילפטיים יכולים להפסיק את כל האנימציות הפועלות בלחיצת כפתור. אנימציות הנשלטות על ידי הממשק כוללות סרטונים, קובצי GIF ומעברי CSS מהבהבים.

    הדגשת תוכן - משתמשים יכולים לבחור להדגיש אלמנטים חשובים כמו קישורים וכותרות. הם יכולים גם לבחור להדגיש רק אלמנטים ממוקדים או מרחפים.

    השתקת אודיו - משתמשים עם מכשירי שמיעה עשויים לחוות כאבי ראש או בעיות אחרות עקב השמעת אודיו אוטומטית. אפשרות זו מאפשרת למשתמשים להשתיק את כל האתר באופן מיידי.

    הפרעות קוגניטיביות - אנו משתמשים במנוע חיפוש המקושר לוויקיפדיה ולוויקימילון, המאפשר לאנשים עם הפרעות קוגניטיביות לפענח משמעויות של ביטויים, ראשי תיבות, סלנג ואחרים.

    פונקציות נוספות - אנו מספקים למשתמשים את האפשרות לשנות את צבע וגודל הסמן, להשתמש במצב הדפסה, להפעיל מקלדת וירטואלית ופונקציות רבות אחרות.

    תאימות לדפדפן וטכנולוגיה מסייעת

    אנו שואפים לתמוך במגוון הרחב ביותר של דפדפנים וטכנולוגיות מסייעות ככל האפשר, כך שהמשתמשים שלנו יוכלו לבחור את הכלים המתאימים ביותר עבורם, עם כמה שפחות הגבלות. לכן, עבדנו קשה מאוד כדי להיות מסוגלים לתמוך בכל המערכות העיקריות המהוות למעלה מ-95% מנתח השוק של המשתמשים כולל Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera ו-Microsoft Edge, JAWS ו-NVDA (קוראי מסך), שניהם עבור Windows ועבור משתמשי MAC.

    הערות, הערות ומשוב

    למרות מאמצינו הטובים ביותר לאפשר לכל אחד להתאים את האתר לצרכיו, עדיין עשויים להיות דפים או חלקים שאינם נגישים במלואם, נמצאים בתהליך של נגישות, או שחסר להם פתרון טכנולוגי הולם כדי להנגיש אותם. ובכל זאת, אנו משפרים ללא הרף את הנגישות שלנו, מוסיפים, מעדכנים ומשפרים את האפשרויות והתכונות שלה, ומפתחים ומאמצים טכנולוגיות חדשות. כל זה נועד להגיע לרמת הנגישות האופטימלית, בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית. לכל עזרה, אנא פנה אלינו 

     

    Accessibility Statement

    Compliance status

    We firmly believe that the internet should be available and accessible to anyone, and are committed to providing a website that is accessible to the widest possible audience, regardless of circumstance and ability.

    To fulfill this, we aim to adhere as strictly as possible to the World Wide Web Consortium’s (W3C) Web Content Accessibility Guidelines 2.1 (WCAG 2.1) at the AA level. These guidelines explain how to make web content accessible to people with a wide array of disabilities. Complying with those guidelines helps us ensure that the website is accessible to all people: blind people, people with motor impairments, visual impairment, cognitive disabilities, and more.

    This website utilizes various technologies that are meant to make it as accessible as possible at all times. We utilize an accessibility interface that allows persons with specific disabilities to adjust the website’s UI (user interface) and design it to their personal needs.

    Additionally, the website utilizes an AI-based application that runs in the background and optimizes its accessibility level constantly. This application remediates the website’s HTML, adapts Its functionality and behavior for screen-readers used by the blind users, and for keyboard functions used by individuals with motor impairments.

    If you’ve found a malfunction or have ideas for improvement, we’ll be happy to hear from you. You can reach out to the website’s operators by using the following email

    Screen-reader and keyboard navigation

    Our website implements the ARIA attributes (Accessible Rich Internet Applications) technique, alongside various different behavioral changes, to ensure blind users visiting with screen-readers are able to read, comprehend, and enjoy the website’s functions. As soon as a user with a screen-reader enters your site, they immediately receive a prompt to enter the Screen-Reader Profile so they can browse and operate your site effectively. Here’s how our website covers some of the most important screen-reader requirements, alongside console screenshots of code examples:

    1. Screen-reader optimization: we run a background process that learns the website’s components from top to bottom, to ensure ongoing compliance even when updating the website. In this process, we provide screen-readers with meaningful data using the ARIA set of attributes. For example, we provide accurate form labels; descriptions for actionable icons (social media icons, search icons, cart icons, etc.); validation guidance for form inputs; element roles such as buttons, menus, modal dialogues (popups), and others. Additionally, the background process scans all of the website’s images and provides an accurate and meaningful image-object-recognition-based description as an ALT (alternate text) tag for images that are not described. It will also extract texts that are embedded within the image, using an OCR (optical character recognition) technology. To turn on screen-reader adjustments at any time, users need only to press the Alt+1 keyboard combination. Screen-reader users also get automatic announcements to turn the Screen-reader mode on as soon as they enter the website.

      These adjustments are compatible with all popular screen readers, including JAWS and NVDA.

    2. Keyboard navigation optimization: The background process also adjusts the website’s HTML, and adds various behaviors using JavaScript code to make the website operable by the keyboard. This includes the ability to navigate the website using the Tab and Shift+Tab keys, operate dropdowns with the arrow keys, close them with Esc, trigger buttons and links using the Enter key, navigate between radio and checkbox elements using the arrow keys, and fill them in with the Spacebar or Enter key.Additionally, keyboard users will find quick-navigation and content-skip menus, available at any time by clicking Alt+1, or as the first elements of the site while navigating with the keyboard. The background process also handles triggered popups by moving the keyboard focus towards them as soon as they appear, and not allow the focus drift outside of it.

      Users can also use shortcuts such as “M” (menus), “H” (headings), “F” (forms), “B” (buttons), and “G” (graphics) to jump to specific elements.

    Disability profiles supported in our website

    • Epilepsy Safe Mode: this profile enables people with epilepsy to use the website safely by eliminating the risk of seizures that result from flashing or blinking animations and risky color combinations.
    • Visually Impaired Mode: this mode adjusts the website for the convenience of users with visual impairments such as Degrading Eyesight, Tunnel Vision, Cataract, Glaucoma, and others.
    • Cognitive Disability Mode: this mode provides different assistive options to help users with cognitive impairments such as Dyslexia, Autism, CVA, and others, to focus on the essential elements of the website more easily.
    • ADHD Friendly Mode: this mode helps users with ADHD and Neurodevelopmental disorders to read, browse, and focus on the main website elements more easily while significantly reducing distractions.
    • Blindness Mode: this mode configures the website to be compatible with screen-readers such as JAWS, NVDA, VoiceOver, and TalkBack. A screen-reader is software for blind users that is installed on a computer and smartphone, and websites must be compatible with it.
    • Keyboard Navigation Profile (Motor-Impaired): this profile enables motor-impaired persons to operate the website using the keyboard Tab, Shift+Tab, and the Enter keys. Users can also use shortcuts such as “M” (menus), “H” (headings), “F” (forms), “B” (buttons), and “G” (graphics) to jump to specific elements.

    Additional UI, design, and readability adjustments

    1. Font adjustments – users, can increase and decrease its size, change its family (type), adjust the spacing, alignment, line height, and more.
    2. Color adjustments – users can select various color contrast profiles such as light, dark, inverted, and monochrome. Additionally, users can swap color schemes of titles, texts, and backgrounds, with over 7 different coloring options.
    3. Animations – epileptic users can stop all running animations with the click of a button. Animations controlled by the interface include videos, GIFs, and CSS flashing transitions.
    4. Content highlighting – users can choose to emphasize important elements such as links and titles. They can also choose to highlight focused or hovered elements only.
    5. Audio muting – users with hearing devices may experience headaches or other issues due to automatic audio playing. This option lets users mute the entire website instantly.
    6. Cognitive disorders – we utilize a search engine that is linked to Wikipedia and Wiktionary, allowing people with cognitive disorders to decipher meanings of phrases, initials, slang, and others.
    7. Additional functions – we provide users the option to change cursor color and size, use a printing mode, enable a virtual keyboard, and many other functions.

    Browser and assistive technology compatibility

    We aim to support the widest array of browsers and assistive technologies as possible, so our users can choose the best fitting tools for them, with as few limitations as possible. Therefore, we have worked very hard to be able to support all major systems that comprise over 95% of the user market share including Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera and Microsoft Edge, JAWS and NVDA (screen readers), both for Windows and for MAC users.

    Notes, comments, and feedback

    Despite our very best efforts to allow anybody to adjust the website to their needs, there may still be pages or sections that are not fully accessible, are in the process of becoming accessible, or are lacking an adequate technological solution to make them accessible. Still, we are continually improving our accessibility, adding, updating and improving its options and features, and developing and adopting new technologies. All this is meant to reach the optimal level of accessibility, following technological advancements. For any assistance, please reach out to

    No Result
    View All Result
    • נדל”ן
    • דרושים
    • אירועים
    • עסקים
    • חדשות
    • עיתון שערים
    • מתכונים
    • תקנון ופרטיות

    created by: digital boutique

    רוצה לפרסם תוכן באתר?

    מלא את הטופס בצורה קלה ומהירה ואנו נפרסם עבורך!

    כתבה חדשותית
    נדל"ן למכירה / השכרה
    אירוע
    הוספת / עדכון עסק

    צ׳אט עדכונים וחדשות

    -
    00:00
    00:00

    Queue

    Update Required Flash plugin
    -
    00:00
    00:00