טרגדיה נוראית: הילד מיכאל שבתאי ז”ל נפטר מפצעיו לאחר תאונת האוטובוס
יעקב מרגליות
אבל כבד ירד על עירנו עם היוודע הבשורה המרה על פטירתו של הילד מיכאל שבתאי ז”ל, בן 11 בלבד, לאחר שנפצע אנושות בתאונת דרכים קשה ביום חמישי האחרון בעיר.
התאונה התרחשה בשעות הערב של יום חמישי ברחוב אבא שאול, אחד הרחובות המרכזיים והסואנים בגבעה ב’ 2. על פי עדויות מהזירה, הילד נפגע מאוטובוס כהולך רגל במקום. עדי ראייה סיפרו כי בתוך רגעים הפכה הזירה לשקטה ומתוחה, כאשר עוברי אורח ותושבים שנקלעו למקום מיהרו להזעיק כוחות הצלה.
מתנדבי ארגוני החירום שהגיעו למקום תיארו מחזה קשה. הילד שכב פצוע וסבל מחבלות משמעותיות. חובשי רפואת החירום החלו מיד להעניק לו טיפול ראשוני שכלל קיבוע, חבישות וטיפול מציל חיים, תוך ניסיון לייצב את מצבו עד לפינוי.
מתנדבי ‘צוות הצלה’, שמחה פייט ובני בלוי, שהגיעו בין הראשונים למקום, סיפרו כי מדובר היה באירוע מטלטל: “כשהגענו לזירה ראינו ילד בן 11 שנפגע מאוטובוס וסובל מחבלות קשות. הענקנו לו טיפול רפואי ראשוני יחד עם חובשים ופראמדיקים נוספים, ולאחר מכן הוא פונה במהירות בניידת טיפול נמרץ של מד”א להמשך טיפול בחדר הטראומה בהדסה עין כרם”.
גם חובשי איחוד הצלה שהשתתפו בטיפול סיפרו כי מדובר היה בפגיעה קשה במיוחד. לדבריהם, לאחר הסיוע הרפואי הראשוני בזירה פונה הילד לבית החולים להמשך טיפול.
למגינת כל לב
במרכז הרפואי נאבקו הרופאים במשך ימים על חייו. מצבו הידרדר והוא הוגדר אנוש, ובני משפחה, חברים ותושבי העיר נשאו תפילות רבות לרפואתו של הילד מיכאל בן שרה מלכה.
אולם למגינת הלב, במהלך השבת התקבלה הבשורה הקשה כי הילד לא שרד את פציעותיו והרופאים נאלצו לקבוע את פטירתו.
הידיעה המרה היכתה בתדהמה את בני המשפחה ואת תושבי ביתר עילית. מיכאל ז”ל היה תלמיד תלמוד תורה ‘נטעי מאיר’ בעיר, שם שקד על לימודיו והיה אהוב על חבריו ומוריו.
הטרגדיה קשה שבעתיים נוכח העובדה שמיכאל ז”ל נולד להוריו לאחר שבע שנות ציפייה. אביו, האברך הרב ישראל שבתאי שיבלחט”א, נמנה עם חשובי האברכים בעיר, ואמו מרת שרה מלכה תחי’ היא בתו של הגאון הצדיק רבי אלפי ברגיג זצ”ל משכונת שמואל הנביא בירושלים, שנפטר רק בחודש אב האחרון לאחר חיים מלאים בתורה ועבודת השם ביגיעה ובקדושה.
הלווייתו של מיכאל ז”ל התקיימה במוצאי שבת קודש, פרשת כי תשא – פרה בשעה 12:15, מבית ההספדים הספרדי בהר המנוחות בירושלים, שם נטמן בכאב ובדומייה.
השכנים, המכרים וידידי המשפחה הרבים – בתוך כלל תושבי ביתר עילית – מביעים כאב עמוק לנוכח האסון הכבד ומלווים את המשפחה בשעתה הקשה, בתפילה שיבולע המוות לנצח ובעל הנחמות ישלח מזור ונחמה למשפחה היקרה.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.





