ביתר 24 - כל מה שקורה בביתר עלית
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • עיתון שערים
  • מתכונים
יום שלישי, ה׳ בתמוז ה׳תשפ״ה
No Result
View All Result
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • עיתון שערים
  • מתכונים
No Result
View All Result
ביתר 24 - כל מה שקורה בביתר עלית
No Result
View All Result
ראשי חדשות מקומי

הפחדה עצומה

תחקיר 'שערים' | האמת מאחורי מסעות ההפחדה נגד האנטנות הסלולריות שהותקנו בעיר

ט״ז בשבט ה׳תשפ״ג
| חדשות מקומי
0 0
הפחדה עצומה

יעקב מרגליות

בחודשים האחרונים מולעטים רבים מתושבי ביתר עילית במעין ‘קמפיין’ מתוזמר ומתוזמן נגד האנטנות הסלולריות שהוצבו בעיר במטרה לשפר את מצב הקליטה הנוראי בביתר עילית ולשים קץ לסכנת קרינה מיידית שריחפה על כל בית בביתר – בהתאם לעובדה הידועה לכל אחד: כאשר המכשיר הסלולרי שלנו ‘מתאמץ’ להשיג קליטה – המשמעות היא חדירתן של מנות קרינה אדירות הישר לאוזן שלנו.

הבעיה האקוטית העסיקה את רוב תושבי ביתר עילית במשך שנים. חוסר היכולת לנהל שיחות בצורה נורמלית, כאשר כל שיחה כמעט הייתה מתנתקת או מתנהלת למקוטעין, הייתה מטרד גדול עבור כולנו. במובן הסלולרי, ביתר הייתה מעין עיר נצורה מעבר להרי החושך, עם תעבורת מידע לקויה מאוד ממנה ואליה. סכנת הנפשות הייתה מידית, כאשר לא אחת התפרסמו מקרים על אירוע חירום בריאותי שאירע, ובמשך דקות ארוכות לא הצליחו בני המשפחה להזעיק אמבולנס – פשוט כי אין קליטה. המשמעות הייתה גם במקרים ביטחוניים היל”ת, כאשר נדרש קשר רציף עם גורמי החירום וביניהם.
הזעקה עלתה השמיימה. לא ייתכן שעיר ואם בישראל, עם 70 אלף תושבים, תסבול ממצוקת קליטה שמזכירה עיירה נידחת באוקראינה המופצצת – ולא עיר בישראל המתקדמת שמתגאה ביכולות הסייבר שלה ובפריסת הסיבים האופטיים. היה זה מגוחך לראות את הודעות משרד התקשורת על הפיתוחים בענף הסיבים האופטיים – כאשר עיר בת 70 אלף תושבים מתקשה לנהל שיחה סלולרית רגילה.

ועל כולנה העיבה בעיית הקרינה המייננת. כל בר בי רב דחד יומא יודע את המוסכמה הפשוטה: פחות קליטה = יותר קרינה. מהסיבה הזו, כל גורמי הבריאות ממליצים שלא לנהל שיחות טלפון במעליות ובחללים תת-קרקעיים, מהסיבה הפשוטה שהצורך של המכשיר הסלולרי שלנו ‘להתאמץ’ כדי להשיג קליטה – הופך את המכשיר למפיץ קרינה במינון גבוה. מהבחינה הזו, רוב בתי ביתר עילית היו ‘מעליות’ לכל דבר, מבחינת כמות הקרינה הנפלטת בכל שיחה סלולרית ממוצעת.

קמפיין הכזבים

הזעקה העירונית הקולקטיבית עשתה את שלה, העירייה, העיתונות המקומית וכל גורם בעל השפעה התאחדו לטובת הבאתה של המצוקה אל הגורמים במשרד התקשורת ובחברות הסלולר, והללו הבינו את המצוקה ונרתמו לפעולה. בחודשים האחרונים אנו עדים לתנופה של הקמת אתרי תקשורת בעיר, בדיוק כפי שהתבקשו הרשויות על ידי תושבי העיר.

יצויין, כי עקב הטופוגרפיה הסביבתית והעובדה שאנו מוקפים בכפרים פלסטיניים שלא ממש ישמחו ‘לארח’ בתוכם או בסביבתם אנטנות שישרתו את תושבי ביתר עילית השייכת למדינת ישראל הריבונית – הפתרון היחיד היה להקים את אתרי הסלולר בתוך תחומי העיר, אולם הדבר נעשה תוך נקיטת כל הכללים המחמירים שיבטיחו כי הפתרון לא יחשוף את תושבי ביתר עילית לבעיות קרינה. בגיליונות ‘שערים’ בעבר הרחבנו על כך, ואף הבאנו ריאיונות עם מומחים בנושא.
אבל אז החל מטרד חדש: גורם פרטי אחד או שניים החליט להרים קמפיין עצמאי – מבלי שהתייעץ עם אף איש מקצוע – על גבם של תושבי העיר שסוף סוף נשמו לרווחה. הקמפיין מלווה בעצומות, החתמות והרעשה ארטילרית שמבוססת על 0 אחוזי נתונים ו-100 אחוזי פרופגנדה. בכתבה זו נסביר עד כמה הקמפיין האמור נשען על יסודות רעועים ובלתי קיימים בעצם.

עובדות מול שקרים

ובכן, מכל הבדיקות שנערכו על ידי ‘שערים’ מול עם אנשי מקצוע בתחום הקרינה – התברר: מדובר בקמפיין ‘פייק’ לכל דבר. מישהו עם עודף זמן כנראה החליט ‘לעבוד’ על תושבי העיר, להפחיד אותם בעזרת ילקוט של קונספירציות שמקורן בעירוב של דמיון וחצאי מציאויות, ולספר סיפורים על מציאות שאיננה קיימת. החלק הגרוע יותר, זו העובדה שהקמפיין הזה נשען על חוסר ההתמצאות של רוב הציבור בנושא המקצועי של הקרינה, וחוסר ההיכרות עם התחום הופך לכר נרחב להפחדה ציבורית קולקטיבית.

אמרנו ‘חצאי עובדות’, והנה החלק העובדתי היחיד שנכון בקמפיין: נכון, מכשיר חשמלי פולט קרינה. זה לא קשור, אגב, לאנטנות בדווקא. כל מכשיר חשמלי בסביבתכם – תנור חימום, ארון חשמל, מכשיר סלולרי בהטענה – פולטים קרינה. כל שיחה סלולרית ממוצעת גורמת לפליטת קרינה, ולכן, באופן כללי מומלץ לא להפריז בשיחות סלולריות, ואם כן – להשתמש בדיבורית או לשים על רמקול וכדומה.

לא רק סלולר הוא מסוכן לבריאות, אלא בכל דבר יש סיכון: כשאתם מוזגים כוס קולה לילד, או שכשאתם נותנים לו ‘חמצוצים’, או כשהוא מקבל סוכריה בצבע צהוב שמקורו בטרטרזין (צבע מאכל שהוכח כמסרטן, ולצערנו נמצא בהמון ממתקים ומרכיבי מזון, כולל עוגות הנמכרות במאפיות) – אתם חושפים את הילד לסיכון.

השאלה היא במינון, וביכולת שלנו לבחור את רמת ההיחשפות לדברים מסוכנים. בניגוד למאכלים שאנחנו מחדירים לגופנו תוך חשיפתו לסיכון בריאותי – קרינה אלקטרומגנטית הוא תחום מבוקר, שניתן לשלוט ברמת הסיכון שלו. יש קרינה מסוכנת יותר, וקרינה מסוכנת פחות. קרינה מייננת, למשל, נחשבת לקרינה מהסוג המסוכן. לעומתה יש גם קרינה בלתי מייננת, שאיננה נחשבת למסוכנת כמו הקרינה המייננת. ובכן, קרינה סלולרית שייכת לסוג הבלתי מיינן.

הקרינה המייננת מגיעה בעיקר מחשיפה לא מבוקרת לשמש, מאור אולטרה-סגול וצילומי רנטגן. זו הסיבה שבגללה כאשר אתם נמצאים אצל רופא השיניים והוא עורך לכם צילום שיניים – שמים על החזה שלכם מעין ‘שכפ”ץ’, כאשר הרופא והסייע שלו ממהרים להימלט מהחדר בזמן הצילום. זוהי קרינה מייננת, והיא נחשבת לבעלת סיכון גבוה.

בקרינה בלתי מייננת כלולים כל מוצרי החשמל לסוגיו: מארון החשמל שבביתכם, עד למטענים, מיקרוגל (נחשב למקור קרינה משמעותי), מייבש הכביסה והתנור לאפייה או לחימום. כל המכשירים הללו פולטים קרינה אלקטרו מגנטית ברמות שונות, חלקם אף גבוהות במיוחד. כדאי שתדעו למשל, שטלפון המחובר לחשמל – פולט המון קרינה.

הכירו את הקרינה

נתקדם עוד צעד: מהי, בעצם, קרינה אלקטרו-מגנטית?

ובכן, האלקטרו-מגנט הוא אחד מפלאי הבריאה. לו יצויר שהיה מתג לכיבוי האנרגיה האלקטרו-מגנטית – העולם לא היה שורד בדרך הטבע. כלומר, מדובר בחומר שהקב”ה טבע בבריאה, והוא חלק מהחומרים שמחזיקים את העולם, באמצעות כח המשיכה. על בסיס זה נוצר החשמל לפני כ-150 שנה, דבר שהקל מאוד על החיים על פני כדור הארץ.

כדי להבין מה רמת הסיכון שנשקף מאנרגיה אלקטרו-מגנטית – נוכל לקחת את המיקרוגל כדוגמה. המיקרוגל עובד על קרינה אלקטרו מגנטית נטו. כלומר, לא מדובר במכשיר ש’פולט’ מעט קרינה – אלא כל הפעילות שלו מבוססת על קרינה. המכשיר מקרין אל האוכל גלי מיקרו, הקרויים גם ‘מיקרוגלים’, ומכאן שמו – מיקרוגל. ה’מיקרוגלים’ הם גלים אלקטרומגנטיים בעלי אורך גל הנע בין 1 מילימטר עד 1 מטר, ותדירות של 300 מגה-הרץ עד 300 גיגה-הרץ.

ובכן, תנור המיקרוגל שבביתנו פועל על ייצור של קרינה אלקטרומגנטית בתדר מיקרוגל לצורך חימום או בישול מזון. ברוב תנורי המיקרוגל אורך הגל של הקרינה הוא 12.24 סנטימטרים. את הרעיון להשתמש בגלי מיקרו לבישול מזון הגה אדם בשם פרסי ספנסר במהלך עבודה של בניית מכשירי מכ”ם. באחד הימים, במהלך העבודה על שפופרת מגנטרון במכשיר מכ”ם פעיל, חש לפתע כי חטיף שוקולד שהיה מונח בכיסו ניתך. פרסי, שהיו באמתחתו כ־120 פטנטים, היה מנוסה בתחום ההמצאות והבין מיד מה אירע. פריט המזון הראשון שהוכן בכוונה תחילה באמצעות תנור מיקרוגל היה פופקורן, והשני היה ביצה, שהתפוצצה בפניו של אחד הנסיינים. על הבסיס הזה נבנה מכשיר המיקרוגל הראשון. ההשקעה בתנורי מיקרוגל התגלתה כמוצלחת כל כך, עד שחברת ריית’און קנתה לבסוף את חברת אמנה על מנת לייצר סדרת מוצרי מטבח מקיפה. בתחילת שנות השבעים הטכנולוגיה הבשילה, ומחירי התנורים ירדו מאוד. תנורי המיקרו, שנמצאו קודם לכן רק במטבחים תעשייתיים גדולים, הפכו לנפוצים ברוב המטבחים הביתיים בעולם המערבי.

פולט קרינה ביתי

בתנורי המיקרוגל מותקן ממיר מתח חשמלי אלקטרוני, המחוללת קרינה אלקטרומגנטית בתדר מיקרוגל, לצד מעגל בקרה למגנטרון, ו’גלבו’, המוליך את הגלים מהמגנטרון לתא הבישול. המיקרוגל שבביתנו מעביר דרך המזון קרינה אלקטרומגנטית, לרוב בתדר של 2450 מגה-הרץ. המים, השומן ומולקולות הסוכר שבמזון שאנחנו מכניסים למיקרו – בולעים אנרגיה מאלומת גלי המיקרו בתהליך של חימום דיאלקטרי. לרוב המולקולות דיפול חשמלי, כלומר יש להן קוטב אחד בעל מטען חשמלי חיובי וקוטב אחד בעל מטען שלילי. כתוצאה מכך, מתרחשת רוטציה של מולקולות תחת השפעת רכיב השדה החשמלי בקרינה האלקטרומגנטית, והתנועה הזו הופכת לחום.

מהירות החימום במיקרוגל – שידוע כקצר ביותר מבין שיטות הבישול – הפך את המוצר לפופולרי בכל כך הרבה בתים בעולם, וגם במדינת ישראל. המהירות מאפשרת הפשרה והגשת מזון מהירה, לצד חיסרון באנרגיה ושמירה על הטעם. הבישול המהיר גם מונע גלישה והתייבשות של שאריות, והכלים המיועדים לשימוש במיקרוגל הם קלים לניקוי.

אבל יש גם סיכונים. הגל האלקטרומגנטי שבמיקרוגל יכול לגרום להפרשי פוטנציאלים גבוהים בין אזורים שונים במתכת. עקב כך מתכות עלולות להתחמם במידה מסוכנת ואף לפלוט גיצים. ועוד משהו: המזון מחומם במשך פרק זמן קצר, ולכן החימום לא תמיד אחיד בכל חלקי המזון. יש לכך שני גורמים: האחד הוא פיזור לא אחיד של גלי המיקרו בתוך התנור, והשני הוא קליטה שונה של האנרגיה בחלקי המזון השונים. כדי להתמודד עם הרכיב הראשון – המיקרוגל מצויד ב’מאוורר’ שמפנה את הקרינה לחלקי התנור השונים, וגם במגש המסתובב שעליו מונח המזון. בגורם השני מטפלים באמצעות הנחה נכונה של המזון, בחישתו וכיסויו כך שיתקבל חימום אחיד יותר.

בין מיקרוגל לאנטנה

עכשיו, כשהבנתם שבביתכם אתם מחזיקים כלי שמייצר קרינה בכל פעולה בתוך הבית – אתם מבינים טוב יותר את המופרכות שבקידוש מאבק נגד אנטנה שנמצאת בחלל האוויר הפתוח, אינה חודרת קירות וחלונות סגורים, ופולטת קרינה (בלתי מייננת!) רק בגובה הפאנל הסלולרי שבראש התורן – הגבוה יותר מהבניין הגבוה ביותר בביתר עילית (אלא אם כן אתם מתכוננים לבנות עוד 3 קומות לפחות על גג ביתכם).

אבל רגע לפני שאתם ממהרים להוציא את המיקרוגל מהבית – נבהיר שגם קרינת המיקרוגל היא בלתי מייננת, ולכן איננה מסוגלת ליינן את מולקולות ה-DNA ולגרום למחלה. אבל באופן כללי, הפחד מקרינה נובע מהחשש שמא חלילה יתחממו רקמות מסוימות בגוף, מה שעלול חלילה וחס לגרום למחלה.

בשל החשש הזה, ישבו חוקרים, רופאים ומדענים, וניסו ללמוד את צורות הקרינה השונות. כך פיצחו את החלוקה בין שני סוגי קרינה – המייננת שידועה כמסוכנת, כיוון שהיא אקטיבית ופעילה, לצד הבלתי מייננת, שלא נחשבת למסוכן. גם בקרינה הבלתי מייננת נקבע רף מחמיר של עד 100 מגה וואט לסנטימטר, רף שבבטחה ניתן לקבוע כי איננו מסוכן. במדינת ישראל החמירו פי עשרה מארגון הבריאות הבינלאומי – וקבעו תקן של עשירית מהרף הבינלאומי – כלומר, עד 10 מגה וואט לסנטימטר. לפי הכללים הללו אושרו כל מוצרי החשמל שנכנסים לבתינו, כולל המיקרוגל.

מהבחינה הזו ניתן להמליץ את צרכני המיקרוגל את הפסוק ‘יאכלו ענווים וישבעו’ ויסירו חשש מליבם, אם כי, מי שרוצה להחיל על עצמו את הכלל ‘אשרי אדם מפחד תמיד’ – אשרי חלקו. יחד עם זאת, כאשר מדובר בצרכי רבים, כמו אנטנה לקליטה סלולרית שנבנית לפי כל התקנים המחמירים ביותר, כאשר ליתר ביטחון ניתן בכל רגע נתון להזמין מודד קרינה ולהבטיח שהבית שלכם מוגן מקרינה חיצונית – אין היחיד יכול לכפות על הציבור את הפרנויות המוגזמות שלו, שאין להם שום מקור מוסמך, זולת כמה מפיצי קונספירציות על שבבים שמושתלים לגוף שלנו וטכנולוגיית G5 שנועדה לעקוב אחרי התנועות שלנו על ידי הבולשת העולמית שרוצה לדלל את אוכלוסיית העולם ושלל קונספירציות נפוצות מהסוג הזה. מי שרוצה להאמין בתיאוריות קשר שכאלה – מוזמן ללכת להתבודד במדבר, לא לעלות על מכונית, להתנתק מכל מכשיר חשמל ביתי, ולחיות הרחק מהעולם המתועש (יש כת כזו בארה”ב, קוראים לה ‘האמיש’. הם לא משתמשים ברכבים ובמכשירי חשמל ורובם לא מדברים באף סוג של טלפון).

המודד של ‘שערים’

כעת ניגש ללוז העניין שלשמו התכנסנו: מה התועלת באנטנות גבוהות? מדוע האנטנות שהותקנו בביתר מיתמרות לגובה רב יותר מהבניין הכי גבוה בעיר? ובכן, משיחה שערכנו עם מודד קרינה מקצועי, הלה הסביר לנו שקרינה משפיעה רק בתדרים ישרים – דהיינו בקו אווירי שווה לפאנל שבראש האנטנה. הפאנל הוא זה שמשדר את הגלים האלקטרו מגנטים, והוא עושה זאת רק בגלים ישרים, כך שבנייתן של האנטנות על גבי תרנים גבוהים במיוחד – מורידה את הקרינה מסביב לאפס קרינה בחוץ (אם כי, במידה ושקלתם לבנות כמה קומות על הגג, מוטב שתשקלו זאת שנית…)

כדי לבדוק את הדברים ברמה המקצועית ביותר – רכשנו במערכת ‘שערים’ מודד קרינה. לקחנו את מודד הקרינה לקרבת האנטנות שנבנו בעיר – וגילינו שהדברים שאמר לנו מומחה הקרינה המוסמך הם מדויקים להפליא: לא נמדדה קרינה חריגה בסביבת האנטנה הסלולרית. (העלות, אגב, איננה גבוהה: 150 שקלים בסך הכל. כל מי שרוצה יכול לרכוש מכשיר כזה ולהיווכח בעובדות באופן בלתי אמצעי. תוכלו לרכוש מודד קרינה, למדוד בעצמכם ולהרגיע את החששות).

ועוד פרט חשוב: בשונה מהמכשירים הביתיים – האנטנות הסלולריות נמצאות בחוץ. הן פולטות קרינה של 10 מגה וואט לכל היותר – אותו רף של המכשירים שנמצאים בתוך חלל הבית שלנו – בהבדל מהותי מאוד: הקרינה הזו נפלטת בחוץ, כאשר הקירות והחלונות חוצצים, ובכל מקרה הקרינה נפלטת רק בקו ישר למפלס הפאנל שבראש האנטנה.

זאת ועוד: האנטנות מנוטרות באופן תדיר על ידי המשרד לאיכות הסביבה. על פי החוק, המשרד מחויב לערוך מבדקים ולהוציא דוחות תקופתיים ומעודכנים. כאשר נמדד רף קרינה מעבר למותר – העניין מטופל ברמה המיידית.

חשוב לדעת גם, שהמשרד לאיכות הסביבה משקיע הון רב בצמצום הקרינה. בכל עת מתפרסמים מכרזים על הטמנתם של כבלי מתח גבוה הפולטים קרינה. כלומר, המשרד אינו מחפש לתת ‘הכשר’ לקרינה, אלא להיפך: מחויב להמעיט את הקרינה בערי הארץ, ופועל כל העת כדי שאזרחי המדינה לא יהיו חשופים לקרינה מסוכנת.

פתרון למכשיר כשר

ובכל זאת, אולי מישהו ישאל: בשביל מה בכלל צריך אנטנות? מדוע הותקנו התרנים הגבוהים הללו ברחבי העיר? ובכן, מעבר לצורך לנהל שיחות סלולריות שלעתים עלולות להציל חיים ובוודאי לאפשר שגרת חיים תקינה – קיים גם ההסבר הנפוץ והידוע: ככל שיש פחות קליטה כך אנו חשופים ליותר קרינה. הדבר מעמיד את השיקול בעד האנטנות במקום גבוה הרבה יותר מהמצב ששרר בעיר לאורך כל השנים האחרונות.

ועדיין, יהיו מתנגדים שיקשו: מדוע האנטנות שהותקנו מבוססת על טכנולוגיית G5, שמיועדת בעיקר לטלפונים ‘חכמים’, כאשר רבים מאוד מתושבי ביתר עילית זוכים ב”ה להתנזר מטלפונים אלו, ולכן העיר אינה זקוקה לאנטנות 5G. ובכן, כאן חשוב גם לנפץ מיתוס רווח: כיום, רוב הטלפונים – כולל הכשרים – משדרים על תדר G5. בקרוב יהיו גם טלפונים ביתיים נייחים שיעבדו על טכנולוגיית G5. למי שאינו מכיר – כל מספר שמוצמד לאות G מסמן שלב נוסף בהתפתחות של טכנולוגיית הקליטה הסלולרית. בעוד כמה חודשים ייצאו כליל משימוש כל הטכנולוגיות שמבוססות על דור 2 ודור 3 (כלומר: G2 ו-G3), כאשר בשלב מסוים גם G4 – שחלק מהמכשירים הסלולריים עדיין מבוססים עליו – ייצא משימוש. כלומר, האנטנות שהותקנו עונות על הצורך של כל תושב בעיר.

לסיכום: ביתר עילית סבלה – ועדיין סובלת חלקית – מחוסר קליטה משווע. לקח עשור ויותר עד שחברות התקשורת הבינו שאי אפשר להתעלם מהצרכים של תושבי ביתר, והן הסכימו להקים בעירנו תשתיות. זה קרה בעקבות מאבק בלתי מתפשר מצד העירייה, עיתון ‘שערים’ ועוד הרבה עסקנים בעיר ומחוצה לה, לרבות חברי כנסת שנרתמו לפתור את אחת הבעיות האקוטיות ביותר שהעיקו על רבבות התושבים.

הניסיון להיאבק נגד הפתרון – עלול לגרום לכולנו נזק בלתי הפיך. כאשר בעוד מספר חודשים, כאשר לרובנו יהיו מכשירים כשרים למהדרין שמבוססים על טכנולוגיית קליטה של G5 (המכשירים הקודמים כבר יצאו מהמחזור) – פשוט לא תהיה לנו קליטה, ואת החשבון נוכל להגיש למובילי המאבק חסר האחריות, שהחליטו להפחיד את הציבור על בסיס נתוני כזב.
אם הנושא לא היה חשוב ונוגע לתקינות החיים של כל תושב בעיר – ‘שערים’ לא היה מביע את עמדתו. זכותו של כל אחד לפרסם מנשרים ולהחתים על עצומות כאוות נפשו. אבל רגע לפני שאתם שוקלים להשתכנע – חשוב שתדעו את העובדות.

זה המקום להודות לראש העיר, למנכ”ל העירייה ולכל הגורמים שאזרו אומץ והתקינו את האנטנות לטובת כלל התושבים. היעלה בדעתכם, שראש העיר ומנכ”ל העירייה יסכנו אתכם בהתקנת דברים מסוכנים, ובטרם נבדק העניין על ידי טובי אנשי המקצוע? האם קיים גורם ציבורי אחד שמוכן להסתכן בסיכון הציבור כאשר הוא יודע שעליו יהיה לתת דו”ח לציבור על פעולותיו? העניין נבדק, התקנים המחמירים ביותר הוחלו, אנשי המקצוע הטובים ביותר נרתמו, ואם אתם עדיין לא בטוחים – כאמור, ביכולתכם להשיג מודד קרינה ולהיווכח בכך באופן בלתי אמצעי, לא על ידי מלאך ולא על ידי שליח.
לסיכום, כתגובה להפצת הכזבים שאיננה רואה את טובת התושבים – ל’שערים’ נודע על התארגנות לחתימה על עצומה נגדית, בעד האנטנות הבטיחותיות שהותקנו ולמען קליטה טובה בעירנו. אם אתם מעוניינים להצטרף ולהחתים את מכריכם ושכניכם על העצומה החיובית – ביכולתכם לשלוח מייל לכתובת a0********@***il.com.
לסיום, גילוי נאות: מערכת ‘שערים’ איננה מופעלת על ידי אף גורם חיצוני כלשהו, ואיננה מקבלת כל סוג של תגמול על העלאת הנושא ועשיית סדר בעניין הקרינה. ההיפך הוא הנכון: אנו לוקחים בחשבון את האפשרות שמפיצי קמפיין ההפחדה ידפיסו פשקווילים וכדומה נגד העיתון, ועדיין, טובת הציבור קודמת לאינטרס להישאר באזור הנוחות ולהתרחק מנושאים מעוררי מחלוקת. ואותה טובת הציבור קוראת לנו לעשות את המעשה הנכון בס”ד ולפרסם את פרי המחקר המקצועי והמעמיק שקראתם זה עתה. בתפילה שלא ייצא מכשול תחת ידינו.

סדר בסוגיית הקרינה

מה ההבדל בין ‘קרינה מייננת’ ל’קרינה בלתי מייננת’?
קבוצת התדרים הגבוהים בספקטרום האלקטרומגנטי שקו הגבול התחתון שלה עובר בתוך תחום האור האולטרה-סגול, מוגדרת כקרינה מייננת. לקרינה אלקטרומגנטית בתחום תדרים זה יש יכולת לגרום לשינוי במבנה האטומים או המולקולות באמצעות יינון. במקרה זה, המונח יינון מתייחס ליכולת הקרינה האלקטרומגנטית להסיר אלקטרון אחד או יותר מן האטומים או המולקולות. לאחר היינון, האטום הופך ליון עם מטען חשמלי חיובי.

קרינה בלתי מייננת – היא קבוצת התדרים הנמוכים בספקטרום האלקטרומגנטי שהגבול העליון שלה נמצא בתחום האור האולטרה-סגול. גם תחום האור הנראה נכלל בתחום הזה. לקרינה בלתי מייננת אין יכולת לגרום לשינוי במבנה האטומים או המולקולות באמצעות יינון. מצד שני, הקרינה האלקטרומגנטית הבלתי מייננת עלולה להשפיע על ההתנהגות האלקטרונית של החומר באמצעות השדות האלקטרומגנטיים שלה, גם ללא יינון.

עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם: מה זה ‘יינון’? ובכן, יינון מתייחס ליכולת פעולה של אנרגיה, דוגמת אנרגיית הקרינה האלקטרומגנטית, להסיר מן האטומים או מהמולקולות אלקטרונים שהם נושאי מטען חשמלי שלילי. כל חומר יסוד פיזיקלי (אטום) מתאפיין ברמת אנרגיית סף של יינון. אנרגיה הגדולה מאנרגית הסף הזו – יכולה לגרום ליינון האטומים ,ואילו אנרגיה הקטנה ממנה לא תגרום ליינון. לחומרים שונים יש אנרגיות סף יינון שונות. כך יכול להיות מצב שבו רמת אנרגיה של קרינה אלקטרומגנטית מסוימת אינה מספיקה לגרימת יינון בחומר מסוים, אך יכולה להיות מייננת עבור חומר אחר.

עד כמה חשובה הקרינה האלקטרומגנטית לקיומנו? האם חיים ללא קרינה אלקטרומגנטית אפשריים? התשובה בלתי-נתפסת כמעט: על-פי הידע הפיזיקלית – בורא העולם ברא את עולמנו בצורה כזו שאם הקרינה האלקטרומגנטית בעולמנו הייתה נעלמת – כל החומר המוכר לנו, של אטומים, מולקולות וחומר מוצק – היה נעלם מיד והופך לאוסף של חלקיקים יסודיים (אלקטרונים וגרעיני אטומים). הקרינה האלקטרומגנטית מייצגת את הכוח החשמלי-המגנטי.

 

תגיות: התקנת אנטנות

עוד בנושא

סלע הך וייצאו מים!

סלע הך וייצאו מים!

מערכת ביתר 24
כ״ט בסיון ה׳תשפ״ה
0

בעקבות הפסקת המים בערב שבת פרשת נשא בעירנו: בלשכת רה"ע נערכה פגישה כבר ביום שני שלאחריו עם בכירי חברת מקורות >>> בפגישה עדכנו כי התקלה שהובילה להפסקת המים נפתרה, וננקטו...

מהפכת הבריאות בביתר עילית: כללית משנה את כללי המשחק

מהפכת הבריאות בביתר עילית: כללית משנה את כללי המשחק

מערכת ביתר 24
כ״ט בסיון ה׳תשפ״ה
0

מרכז בריאות האישה מפואר המשתרע על פני 1,000 מטרים ומכון התפתחות הילד הגדול והמתקדם בעיר נפתחו ברחוב בניין דוד 16. זאת, בנוסף למרפאה מחודשת ברחוב רבי עקיבא המצטרפת לפריסה הרחבה...

היוצא בימי ניסן

היוצא בימי ניסן

מערכת ביתר 24
ל׳ בניסן ה׳תשפ״ה
0

ב"ה עוצמה של עשייה: ביתר עילית מסכמת חודש של פעילות לכלל התושבים עם שלל אירועים מותאמים לכלל הקהילות, לכל המשפחה מכל הגילאים, מסכמים בעירייה בסיפוק רב חודש של עשייה למען...

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הצטרפו לקבוצת ה-WhatsApp
רוצה לפרסם בחינם?

רוצים להשאר מעודכנים?

לערוץ הטלגרם
לעדכונים ב-Whatsapp
לערוץ היוטיוב
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר
  • חדשות
  • עסקים
  • אירועים
  • דרושים
  • נדל”ן
  • מתכונים
  • תקנון אתר

יש לכם דיווחים או פניות למערכת?

טלפון למערכת ביתר 24 בלבד:

 

כתובת מייל:

Be**********@***il.com

Ⓒ כל הזכויות שמורות לביתר 24

Welcome Back!

Sign In with Facebook
Sign In with Google
OR

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

נגישות

מצבי נגישות

מצב בטוח לאפילפסיה
מבהיר צבע ומבטל היבהובים
מצב זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש באתר בבטחה על ידיחיסול הסיכון להתקפים הנגרמים על ידי אנימציות מהבהבות או מהבהבותושילובי צבעים מסוכנים.
מצב לקוי ראייה
משפר את הוויזואליה של האתר
מצב זה מתאים את האתר לנוחיותם של משתמשים עם ליקויי ראייהכגון ראייה לקויה, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ועוד
מצב מוגבלות קוגניטיבית
עוזר להתמקד בתוכן ספציפי
מצב זה מספק אפשרויות עזרה שונות כדי לעזור למשתמשים הסובלים מ:לקויות קוגניטיביות כגון דיסלקציה, אוטיזם, CVA וכו', להתמקד בפריטים.הליבה של האתר נגישה יותר בקלות.
מצב ידידותי להפרעת קשב וריכוז
מפחית הסחות דעת ומשפר את המיקוד
מצב זה עוזר למשתמשים עם ADHD והפרעות נוירו-התפתחותיות בקריאה,הפונקציה מאפשרת גלישה והתמקדות באלמנטים מרכזיים באתר.כך קל להם יותר לגשת למידע באתר עם הרבה פחות הסחות דעת.
מצב ליקוי ראיה
מאפשר שימוש באתר עם קורא המסך שלך
מצב זה מגדיר את האתר כך שיהיה תואם לקוראי מסך כגוןJAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack קורא מסך הוא תוכנה למשתמשים עיוורים.עיוורים אשר מותקן קורא מסך במחשב ובסמארטפון שלהם, זקוקים לאתרי אינטרנטשתואמים ומאפשרים שימוש בקוראי מסך"

מילון מקוון

    חווית קריאה

    קנה מידה של תוכן
    ברירת מחדל
    זכוכית מגדלת לטקסט
    גופן קריא
    ידידותי לדיסלקציה
    הדגש כותרות
    הדגש קישורים
    גודל גופן
    ברירת מחדל
    גובה קו
    ברירת מחדל
    ריווח אותיות
    ברירת מחדל
    ישור לשמאל
    מיושר למרכז
    ישור לימין

    חוויה חזותית נעימה

    ניגודיות כהה
    ניגודיות אור
    מונוכרום
    ניגודיות גבוה
    רוויה גבוהה
    רוויה נמוכה
    התאם את צבעי הטקסט
    התאם את צבעי הכותרת
    התאם את צבעי הרקע

    התמצאות קלה

    השתקת צלילים
    הסתר תמונות
    מקלדת וירטואלית
    מדריך קריאה
    עצור אנימציות
    מסכת קריאה
    הדגש את הרחף
    הדגש פוקוס
    סמן שחור וגדול
    סמן גדול ומואר
    קריאה קוגניטיבית
    מקשי ניווט
    ניווט קולי

    ביתר 24 - כל מה שקורה בביתר עלית

    הצהרת נגישות - Accessibility Statement

    beitar24.co.il

    18/02/2022

    סטטוס תאימות

    אנו מאמינים שהאינטרנט צריך להיות זמין ונגיש לכל אחד, ולספק אתר אינטרנט נגיש לקהל הרחב ביותר האפשרי, ללא קשר לנסיבות וליכולת.

    כדי למלא זאת, אנו שואפים לדבוק בקפדנות ככל האפשר להנחיות נגישות תוכן האינטרנט של World Wide Web Consortium (W3C) 2.1 (WCAG 2.1) ברמת AA. הנחיות אלו מסבירות כיצד להנגיש תוכן אינטרנט לאנשים עם מגוון רחב של מוגבלויות. עמידה בהנחיות אלו עוזרת לנו להבטיח שהאתר יהיה נגיש לכל האנשים: עיוורים, אנשים עם לקות מוטורית, לקות ראייה, לקויות קוגניטיביות ועוד.

    אתר זה משתמש בטכנולוגיות שונות שנועדו להפוך אותו לנגיש ככל האפשר בכל עת. אנו משתמשים בממשק נגישות המאפשר לאנשים עם מוגבלויות ספציפיות להתאים את ממשק המשתמש של האתר ולעצב אותו לצרכיהם האישיים.

    בנוסף, האתר משתמש באפליקציה מבוססת בינה מלאכותית שפועלת ברקע ומייעל את רמת הנגישות שלו ללא הרף. יישום זה מתקן את ה-HTML של האתר, מתאים את הפונקציונליות וההתנהגות שלו לקוראי מסך המשמשים את המשתמשים העיוורים, ולפונקציות המקלדת המשמשות אנשים עם ליקויים מוטוריים.

    אם מצאתם תקלה או יש לכם רעיונות לשיפור, נשמח לשמוע מכם. תוכל ליצור קשר עם מפעילי האתר באמצעות המייל הבא

    קורא מסך ומקלדת ניווט

    האתר שלנו מיישם את טכניקת ARIA attributes (Accessible Rich Internet Applications), לצד שינויים התנהגותיים שונים, כדי להבטיח שמשתמשים עיוורים המבקרים עם קוראי מסך יוכלו לקרוא, להבין וליהנות מהפונקציות של האתר. ברגע שמשתמש עם קורא מסך נכנס לאתר, הוא מקבל מיד הנחיה להיכנס לפרופיל קורא המסך כדי שיוכל לגלוש ולתפעל את האתר ביעילות. כך האתר שלנו מכסה כמה מהדרישות החשובות ביותר לקורא מסך, לצד צילומי מסך של קונסולה של דוגמאות קוד:

    אופטימיזציה של קוראי מסך: אנו מפעילים תהליך רקע שלומד את מרכיבי האתר מלמעלה למטה, כדי להבטיח תאימות מתמשכת גם בעת עדכון האתר. בתהליך זה, אנו מספקים לקוראי מסך נתונים משמעותיים באמצעות ערכת התכונות של ARIA. לדוגמה, אנו מספקים תוויות טפסים מדויקות; תיאורים של אייקונים מניעים לפעולה (סמלים של מדיה חברתית, סמלי חיפוש, סמלי עגלה וכו'); הנחיות אימות עבור קלט טפסים; תפקידי אלמנטים כגון לחצנים, תפריטים, דיאלוגים מודאליים (חלונות קופצים) ואחרים. בנוסף, תהליך הרקע סורק את כל תמונות האתר ומספק תיאור מדויק ומשמעותי המבוסס על זיהוי תמונה-אובייקט כתגית ALT (טקסט חלופי) לתמונות שאינן מתוארות. זה גם יחלץ טקסטים המוטמעים בתוך התמונה, באמצעות טכנולוגיית OCR (זיהוי תווים אופטי). כדי להפעיל התאמות של קורא מסך בכל עת, המשתמשים צריכים רק ללחוץ על שילוב המקלדת Alt+1. משתמשי קורא מסך מקבלים גם הודעות אוטומטיות להפעיל את מצב קורא מסך ברגע שהם נכנסים לאתר.

    התאמות אלו תואמות לכל קוראי המסך הפופולריים, כולל JAWS ו-NVDA.

    אופטימיזציה של ניווט מקלדת: תהליך הרקע גם מתאים את ה-HTML של האתר, ומוסיף התנהגויות שונות באמצעות קוד JavaScript כדי להפוך את האתר להפעלה באמצעות המקלדת. זה כולל את היכולת לנווט באתר באמצעות מקשי Tab ו-Shift+Tab, להפעיל תפריטים נפתחים עם מקשי החצים, לסגור אותם עם Esc, לחצני הפעלה וקישורים באמצעות מקש Enter, לנווט בין רכיבי רדיו ותיבת סימון באמצעות מקשי החצים, וכן מלא אותם עם מקש הרווח או Enter. בנוסף, משתמשי המקלדת ימצאו תפריטי ניווט מהיר ודילוג על תוכן, הזמינים בכל עת על ידי לחיצה על Alt+1, או כרכיבים הראשונים של האתר בזמן ניווט עם המקלדת. תהליך הרקע מטפל גם בחלונות קופצים שהופעלו על ידי הזזת הפוקוס של המקלדת לעברם ברגע שהם מופיעים, ולא מאפשר להיסחף הפוקוס מחוצה לו.

    משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.

    פרופילי מוגבלות נתמכים באתר האינטרנט שלנו

    מצב בטוח לאפילפסיה: פרופיל זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש באתר בבטחה על ידי ביטול הסיכון להתקפים הנובעים מהנפשות מהבהבות או מהבהבות ושילובי צבעים מסוכנים.

    מצב לקוי ראייה: מצב זה מתאים את האתר לנוחיותם של משתמשים עם ליקויי ראייה כגון ראייה משפילה, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ועוד.

    מצב מוגבלות קוגניטיבית: מצב זה מספק אפשרויות מסייעות שונות כדי לעזור למשתמשים עם ליקויים קוגניטיביים כגון דיסלקציה, אוטיזם, CVA ואחרים, להתמקד במרכיבים החיוניים של האתר ביתר קלות.

    מצב ידידותי ל-ADHD: מצב זה עוזר למשתמשים עם הפרעות קשב וריכוז והפרעות נוירו-התפתחותיות לקרוא, לגלוש ולהתמקד במרכיבי האתר הראשיים ביתר קלות תוך הפחתת הסחות דעת באופן משמעותי.

    מצב עיוורון: מצב זה מגדיר את האתר כך שיהיה תואם לקוראי מסך כגון JAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack. קורא מסך הוא תוכנה למשתמשים עיוורים המותקנת במחשב ובסמארטפון, ואתרי אינטרנט חייבים להיות תואמים לה.

    פרופיל ניווט במקלדת (לקויי מוטורי): פרופיל זה מאפשר לאנשים בעלי מוגבלויות מוטוריות להפעיל את האתר באמצעות Tab, Shift+Tab ומקשי Enter. משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.

    התאמות נוספות של ממשק משתמש, עיצוב וקריאות

    התאמות גופנים - משתמשים יכולים להגדיל ולהקטין את גודלו, לשנות את משפחתו (סוגו), להתאים את המרווחים, היישור, גובה הקו ועוד.

    התאמות צבע - המשתמשים יכולים לבחור פרופילי ניגודיות צבע שונים כגון בהיר, כהה, הפוך ומונוכרום. בנוסף, משתמשים יכולים להחליף ערכות צבעים של כותרות, טקסטים ורקעים, עם למעלה מ-7 אפשרויות צביעה שונות.

    אנימציות - משתמשים אפילפטיים יכולים להפסיק את כל האנימציות הפועלות בלחיצת כפתור. אנימציות הנשלטות על ידי הממשק כוללות סרטונים, קובצי GIF ומעברי CSS מהבהבים.

    הדגשת תוכן - משתמשים יכולים לבחור להדגיש אלמנטים חשובים כמו קישורים וכותרות. הם יכולים גם לבחור להדגיש רק אלמנטים ממוקדים או מרחפים.

    השתקת אודיו - משתמשים עם מכשירי שמיעה עשויים לחוות כאבי ראש או בעיות אחרות עקב השמעת אודיו אוטומטית. אפשרות זו מאפשרת למשתמשים להשתיק את כל האתר באופן מיידי.

    הפרעות קוגניטיביות - אנו משתמשים במנוע חיפוש המקושר לוויקיפדיה ולוויקימילון, המאפשר לאנשים עם הפרעות קוגניטיביות לפענח משמעויות של ביטויים, ראשי תיבות, סלנג ואחרים.

    פונקציות נוספות - אנו מספקים למשתמשים את האפשרות לשנות את צבע וגודל הסמן, להשתמש במצב הדפסה, להפעיל מקלדת וירטואלית ופונקציות רבות אחרות.

    תאימות לדפדפן וטכנולוגיה מסייעת

    אנו שואפים לתמוך במגוון הרחב ביותר של דפדפנים וטכנולוגיות מסייעות ככל האפשר, כך שהמשתמשים שלנו יוכלו לבחור את הכלים המתאימים ביותר עבורם, עם כמה שפחות הגבלות. לכן, עבדנו קשה מאוד כדי להיות מסוגלים לתמוך בכל המערכות העיקריות המהוות למעלה מ-95% מנתח השוק של המשתמשים כולל Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera ו-Microsoft Edge, JAWS ו-NVDA (קוראי מסך), שניהם עבור Windows ועבור משתמשי MAC.

    הערות, הערות ומשוב

    למרות מאמצינו הטובים ביותר לאפשר לכל אחד להתאים את האתר לצרכיו, עדיין עשויים להיות דפים או חלקים שאינם נגישים במלואם, נמצאים בתהליך של נגישות, או שחסר להם פתרון טכנולוגי הולם כדי להנגיש אותם. ובכל זאת, אנו משפרים ללא הרף את הנגישות שלנו, מוסיפים, מעדכנים ומשפרים את האפשרויות והתכונות שלה, ומפתחים ומאמצים טכנולוגיות חדשות. כל זה נועד להגיע לרמת הנגישות האופטימלית, בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית. לכל עזרה, אנא פנה אלינו 

     

    Accessibility Statement

    Compliance status

    We firmly believe that the internet should be available and accessible to anyone, and are committed to providing a website that is accessible to the widest possible audience, regardless of circumstance and ability.

    To fulfill this, we aim to adhere as strictly as possible to the World Wide Web Consortium’s (W3C) Web Content Accessibility Guidelines 2.1 (WCAG 2.1) at the AA level. These guidelines explain how to make web content accessible to people with a wide array of disabilities. Complying with those guidelines helps us ensure that the website is accessible to all people: blind people, people with motor impairments, visual impairment, cognitive disabilities, and more.

    This website utilizes various technologies that are meant to make it as accessible as possible at all times. We utilize an accessibility interface that allows persons with specific disabilities to adjust the website’s UI (user interface) and design it to their personal needs.

    Additionally, the website utilizes an AI-based application that runs in the background and optimizes its accessibility level constantly. This application remediates the website’s HTML, adapts Its functionality and behavior for screen-readers used by the blind users, and for keyboard functions used by individuals with motor impairments.

    If you’ve found a malfunction or have ideas for improvement, we’ll be happy to hear from you. You can reach out to the website’s operators by using the following email

    Screen-reader and keyboard navigation

    Our website implements the ARIA attributes (Accessible Rich Internet Applications) technique, alongside various different behavioral changes, to ensure blind users visiting with screen-readers are able to read, comprehend, and enjoy the website’s functions. As soon as a user with a screen-reader enters your site, they immediately receive a prompt to enter the Screen-Reader Profile so they can browse and operate your site effectively. Here’s how our website covers some of the most important screen-reader requirements, alongside console screenshots of code examples:

    1. Screen-reader optimization: we run a background process that learns the website’s components from top to bottom, to ensure ongoing compliance even when updating the website. In this process, we provide screen-readers with meaningful data using the ARIA set of attributes. For example, we provide accurate form labels; descriptions for actionable icons (social media icons, search icons, cart icons, etc.); validation guidance for form inputs; element roles such as buttons, menus, modal dialogues (popups), and others. Additionally, the background process scans all of the website’s images and provides an accurate and meaningful image-object-recognition-based description as an ALT (alternate text) tag for images that are not described. It will also extract texts that are embedded within the image, using an OCR (optical character recognition) technology. To turn on screen-reader adjustments at any time, users need only to press the Alt+1 keyboard combination. Screen-reader users also get automatic announcements to turn the Screen-reader mode on as soon as they enter the website.

      These adjustments are compatible with all popular screen readers, including JAWS and NVDA.

    2. Keyboard navigation optimization: The background process also adjusts the website’s HTML, and adds various behaviors using JavaScript code to make the website operable by the keyboard. This includes the ability to navigate the website using the Tab and Shift+Tab keys, operate dropdowns with the arrow keys, close them with Esc, trigger buttons and links using the Enter key, navigate between radio and checkbox elements using the arrow keys, and fill them in with the Spacebar or Enter key.Additionally, keyboard users will find quick-navigation and content-skip menus, available at any time by clicking Alt+1, or as the first elements of the site while navigating with the keyboard. The background process also handles triggered popups by moving the keyboard focus towards them as soon as they appear, and not allow the focus drift outside of it.

      Users can also use shortcuts such as “M” (menus), “H” (headings), “F” (forms), “B” (buttons), and “G” (graphics) to jump to specific elements.

    Disability profiles supported in our website

    • Epilepsy Safe Mode: this profile enables people with epilepsy to use the website safely by eliminating the risk of seizures that result from flashing or blinking animations and risky color combinations.
    • Visually Impaired Mode: this mode adjusts the website for the convenience of users with visual impairments such as Degrading Eyesight, Tunnel Vision, Cataract, Glaucoma, and others.
    • Cognitive Disability Mode: this mode provides different assistive options to help users with cognitive impairments such as Dyslexia, Autism, CVA, and others, to focus on the essential elements of the website more easily.
    • ADHD Friendly Mode: this mode helps users with ADHD and Neurodevelopmental disorders to read, browse, and focus on the main website elements more easily while significantly reducing distractions.
    • Blindness Mode: this mode configures the website to be compatible with screen-readers such as JAWS, NVDA, VoiceOver, and TalkBack. A screen-reader is software for blind users that is installed on a computer and smartphone, and websites must be compatible with it.
    • Keyboard Navigation Profile (Motor-Impaired): this profile enables motor-impaired persons to operate the website using the keyboard Tab, Shift+Tab, and the Enter keys. Users can also use shortcuts such as “M” (menus), “H” (headings), “F” (forms), “B” (buttons), and “G” (graphics) to jump to specific elements.

    Additional UI, design, and readability adjustments

    1. Font adjustments – users, can increase and decrease its size, change its family (type), adjust the spacing, alignment, line height, and more.
    2. Color adjustments – users can select various color contrast profiles such as light, dark, inverted, and monochrome. Additionally, users can swap color schemes of titles, texts, and backgrounds, with over 7 different coloring options.
    3. Animations – epileptic users can stop all running animations with the click of a button. Animations controlled by the interface include videos, GIFs, and CSS flashing transitions.
    4. Content highlighting – users can choose to emphasize important elements such as links and titles. They can also choose to highlight focused or hovered elements only.
    5. Audio muting – users with hearing devices may experience headaches or other issues due to automatic audio playing. This option lets users mute the entire website instantly.
    6. Cognitive disorders – we utilize a search engine that is linked to Wikipedia and Wiktionary, allowing people with cognitive disorders to decipher meanings of phrases, initials, slang, and others.
    7. Additional functions – we provide users the option to change cursor color and size, use a printing mode, enable a virtual keyboard, and many other functions.

    Browser and assistive technology compatibility

    We aim to support the widest array of browsers and assistive technologies as possible, so our users can choose the best fitting tools for them, with as few limitations as possible. Therefore, we have worked very hard to be able to support all major systems that comprise over 95% of the user market share including Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera and Microsoft Edge, JAWS and NVDA (screen readers), both for Windows and for MAC users.

    Notes, comments, and feedback

    Despite our very best efforts to allow anybody to adjust the website to their needs, there may still be pages or sections that are not fully accessible, are in the process of becoming accessible, or are lacking an adequate technological solution to make them accessible. Still, we are continually improving our accessibility, adding, updating and improving its options and features, and developing and adopting new technologies. All this is meant to reach the optimal level of accessibility, following technological advancements. For any assistance, please reach out to

    No Result
    View All Result
    • נדל”ן
    • דרושים
    • אירועים
    • עסקים
    • חדשות
    • עיתון שערים
    • מתכונים
    • תקנון ופרטיות

    created by: digital boutique

    רוצה לפרסם תוכן באתר?

    מלא את הטופס בצורה קלה ומהירה ואנו נפרסם עבורך!

    כתבה חדשותית
    נדל"ן למכירה / השכרה
    אירוע
    הוספת / עדכון עסק

    צ׳אט עדכונים וחדשות

    -
    00:00
    00:00

    Queue

    Update Required Flash plugin
    -
    00:00
    00:00